Köszönöm
Gyermekelhelyezés
Üdv,
Nagy gonddal küszködök és szeretnék valamilyen segítséget vagy tanácsot kapni hogy mi tévő lehetnék.
A problémám:14 éve élek élettársi kapcsolatban a párommal,van 4 közös gyermekünk.De az utóbbi 2 évben megromlott köztünk a viszony,menthetetlenül. Közös lakásban élünk. A párommal próbáltam egyezségre jutni hogy költözzön el,mert a gyerekeknek sem tesz jót ha állandóan azt látják hogy marjuk egymást.Erre az volt a válasza hogy felejtsem el,mert a ház az övé is.Akkor legyen,mondom én:elköltözöm én,de a gyerekekkel együtt.Mire a válasza erre is meg volt.-Mehetsz,de a gyerekeidet nem viszed sehova és nem is látod soha többet,a portára a lábad nem teheted addig amíg én élek.De volt rá alkalom hogy azzal fenyegetett meg ha szóba került a "válás" hogy -ha megtudja hogy lesz valakim vagy csak merjem megtenni hogy elhagyom őt akkor elveszi az életemet.Nem fél semmitől és senkitől. Kérem adjanak tanácsot,mit tehetnék hogy a gyerekek ne szenvedjenek tovább.
Én már nem bírok tovább így élni mellette,de ha a gyerekeket elveszi tőlem abba belehalok.De egyenlőre az is problémát jelent ha elköltözöm,a gyerekeket egy kis időre nála kell hagynom,mert a lakhatást meg kell oldanom.De akkor is az én gyermekeim maradnak,semmiért és senkiért nem mondanék le róluk.Fenn állhat az a dolog,hogy én elköltözöm ugyan,de őket ott hagyom akkor én leszek az aki "elhagytam a családom" és így hátrányba kerülnék egy esetleges gyermek elhelyezési ügyben? Tényleg csak kis időről lenne szó,még ki csinosítom a kis lakást amit találtam a,addig ők maradnának a rendezett családi házban.De mi van ha ellenem hangolja addig is őket?! Borzasztó egy helyzet,borzasztó tanácstalan vagyok.
„ így hátrányba kerülnék egy esetleges gyermek elhelyezési ügyben? ”
Igen.
Keress meg egy ügyvédet, ez nem a távgyógyítás kategóriája.
Balsors
Hátrányba kerulhetsz, és akkor is, ha nem is hangolja őket ellened. Ugyanakkor a leírtak alapján azt sem árt tudatosítani magadban, hogy a gyermekek feletti szülői felügyelet szabályozása során nem lesz szempont, hogy te belehalsz-e, vagy sem. A gyermekeket a bíróságnak annál a szulonel kell elhelyezni, akinél a fejlődésük jobban biztosított, ez pedig vagy te leszel, vagy nem. Már csak ezért is célszerű lenne minél hamarabb valamilyen normális hangnemet megtalálni az egymással legalább a gyerekek vonatkozasaban, hiszen mind a kettőtöknek van veszítenivalója.
Jó estét!
Kérem szépen nekem is válaszoljon valaki! Nagyon tanácstalanok vagyunk. 8al lentebb volt az én írásom.
Köszönöm
Van ugyvedetek, aki közelebbről ismeri az ügyet. Ennyi információ alapján szerintem annyit lehet mondani , hogy meg lehet próbálni egy pert a szülői felügyelet megváltoztatása iránt, de hogy milyen eredmennyel, az aligha jósolható meg.
Köszönöm szépen.
Bár reméltem valami bíztatóbb választ kapok... De azért tényleg köszönöm
Tisztelt ügyvéd urak!
Elméleti kérdésem lenne. Egy 14 éves lány az apai terror elől elmenekülne otthonról egy idegenhez, aki apjaként nevelné. Az illetőnek van érvényes örökbefogadási engedélye, letette a vizsgát stb.
Ha az apa a lányát rendőrséggel kerestetné, akkor a befogadóra, ez milyen jogi, büntetőjogi stb következménnyel járna? Volna-e esélye ezek után a lány örökbe fogadására, ha az apa alkalmatlansága bebizonyosodik?
Üdvözlettel: Arp Arp
Az azért nem úgy megy. Védelembe vétel, aztán esetleg családba fogadás.
Az örökbefogadásra semmi esély a szülők beleegyezése nélkül.
Balsors, válaszoltam neked a másik fórumban, ahol feltetted a kérdést, nem tudom, mi értelme van azonos kédést feltenni több fórumban...
Üdvözlet Mindenkinek!
A következő ügyben szeretnék tanácsot, útmutatást kérni:
Párom közös akaratból tavaly elköltözött az exétől és gyermekeiktől, hátrahagyva nekik a házat, autót stb.. Hogy továbbra is egymás közelében legyenek, ő albérletbe költözött. Azóta is minden támogatást megad/megadunk nekik.
A gyerekeket jelenleg is heti rendszerességgel vannak nálunk, hétközben és hétvégéken egyaránt. Ez a rendszer az elmúlt egy évben nagyszerűen működött.
Az ex idén tavasszal beadta a gyermekelhelyezéssel kapcsolatos keresetlevelet a bíróságra, ősszel lesz a tárgyalás. Vagyis még közös felügyelet van elviekben.
Sajnos most tudtuk meg, hogy a jövő héten elköltöznek albérletbe, elég messze. A gyerekek még az itteni iskolába vannak beíratva pl., de így másik suliba kell őket íratni.
Ilyenkor van valamilyen eszköz a kezünkben, vagy kénytelenek vagyunk megvárni a tárgyalást?
Hálásan köszönöm előre is a válaszokat!
Az iskolaválasztás közös döntést igényel.
És ha nem közös a döntés? Sem a lakhelyváltozás, sem ennek hozadéka? Mit tehetünk?
Ha a szülők valamely közös döntést igényló kérdésben nem tudnak megegyezni, akkor a gyámhatóság dönt helyettük. Kérelemre.
És mi van akkor, ha valaki még ebben a bírósági döntés előtti állapotban - lévén közös felügyelet van még - nem adja ki az eddig jól bevált gyakorlat szerint a másik szülő részére a gyereket?
Mi van akkor, ha a gyerek nem akar elköltözni?
Mit tehet az, aki el akarja vinni?
Szerintem a rendőrség nem intézkedik, a gyámhatóság szintén nem lép az ügyben, mert polgári peres eljárás van folyamatban...
Az meglehetősen hátrányba hozza magát a perben.
És akkor mit lehet tenni? Nézni ölbe tett kézzel, ahogy az egy éve működő kapcsolattartást, a megszokott környezetet az egyik fél önkényesen, bármilyen hivatalos dokumentum hiányában megváltoztatja? És akkor az a tárgyaláson nem lesz majd ráutaló magatartásként értékelendő, hogy hagytuk így ezt az egészet?
Neki mennyivel van több joga a gyerekekhez, mint annak, aki kénytelen eltűrni mindezt?
A gyámhivatalt megkérdeztem, semmit sem fog tenni. Ugyanúgy, mint a rendőrség sem tud.
Pedig az iskolaválasztás kérdésében a vitát a gyámhatóság döntheti el. Esetleg még a bíróságtól lehet kérni, hogy a szülői felügyelet kérdésében ideiglenes intézkedésben döntsön, de azt a kérelmet nagyon meg kell indokolni, hogy esélyes legyen.
Beküldte amit irtam?
Üdvözlök Mindenkit!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi témában.
10 év házasság után feleségem úgy döntött, hogy el akar válni. Este mire hazaértem 3 karton dobozba bepakolta a holmimat, és mehettem is... Ez 2 éve volt. Egy közös kislányunk van, és egy fiú, aki az előző házasságából született. Közösen építettük a házat, melybe 5 éve költöztünk be. A második tárgyaláson mondtam, hogy szeretnék 3 millió Ft-ot. Erre a válasz az volt, hogy akkor többet nem találkozhatok a gyerekemmel. A 2 év alatt a kislányom minden nap velem volt. Én fizettem neki az iskolai ebédet, mert az édesanyja nem főzött. Csak aludni járt haza. Most, holy benyújtottam a kérésem... nem láthatom.... Belepusztulunk! Azt mondta a volt feleségem a gyereknek, ha az apját választja, hozzá többet nem mehet. Folyamatosan lepasszolta a gyereket, az új párjaival utazgatott. Nekünk jó volt, mert együtt lehettünk. Mindkét gyereket itthon hagyta felügyelet nélkül.... Tisztelt Ügyvéd Úr! Mit tehetnék, hogy legalább a közös szülői felügyeletet megszerezhessem?! Hogy értessem meg vele, hogy kicsinálja a gyereket?! Én nem számítok, de idegileg teljesen tönkre teszi a kislányt. A fiúvál ugyanezt eljátszotta. ..Köszönöm előre is!
Közös szülői felügyelet csak egyezséggel lehetséges, azt a bíróság ítélettel nem rendelheti el.
Egyébként meg rég meg kellett volna bíznod egy ügyvédet.
"Azt mondta a volt feleségem a gyereknek, ha az apját választja, hozzá többet nem mehet."
"idegileg teljesen tönkre teszi a kislányt"
Szakértői vélemény kell arra, hogy alkalmas-e a gyermek nevelésére!?
No meg ügyvédi is (nagyon) kellene!
Tisztelt Forumozók!
2015 Juliusban elválltam.
2016 juliusában volt egy gyermekelhelyezési tárgyalásom.A kislányomat saját kérésére az édesapjához helyezte el a bíróság.Én sajnos anyagi körülményeim miatt nem tudtam válalni.Gyerektartást fizetek érte 15 ezer forintot.Kiderült hogy bántalmazta a gyereket és a Tegyesz átmeneti nevelésébe került.A gyermekelhelyezés során egyezség született hogy amig a kiskorút neveli ö lakhatja kizárolagosan a kettönk közös ingatlanját (ami 1/2-1/2 arányu tulajdon).
Mivel hogy a kislány a Tegyeszbe került igy az egyességet a volt férjem megszegte.
Mi a tehendöm hogy a közös ingatlant ne tudja tovább lakni vagyis a részem?Kifizetni nem tudom!Söt felhalmozza az ingatlanon az adosságot:pl közösköltség.
Hogy lehetne megállítani hogy ne gyártsa a lakáson az adósságot?Hogyan lehetne értékesíteni ezt az ingatlant?Kérem segítsenek:Köszönettel Bubo116
Közös tulajdon megszüntetése iránt pert indíthatsz és kérheted, hogy ő váltsa magához a te részedet, vagy a bíróság rendeljen el árverési értékesítést.
Egyébként a közös költség az kettőtök közös tartozása, mert te is tulajdonos vagy.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02