Gyermekelhelyezés


monic2005 # 2014.12.19. 15:11

Tisztelt ügyvédek! Egy kérdésem lenne miért szelektiven válaszolnak van akinek azonnal nekem 1 év alatt 3 szor ha írtam de egyszer kaptam választ legalább annyit írjanak ,hogy nem ide tartozik vagy egyebek. Köszönöm válaszukat.g.mónika.

kunyhó # 2014.12.19. 21:12

Előttem szólónak:
Nem vagyok ügyvéd, csak egy olyan apuka, akinek a volt felesége olyan mint Ön. Csak köpköd, fenyegetőzik, a gyereket pajzsként maga elé tartva. Egy dolog vezényli, az apán való bosszúállás. Ön ehhez még segítséget is kér?
Én szerintem az apukának kéne egy ügyvéd, aki segítene neki jogai érvényesítésében.

monic2005 # 2014.12.21. 06:12

Tisztelt kunyhó! Őn nagyon sok mindent nem tud és nagyon örülnék ha be fogná a száját olyan dologban amit nem lát át teljes terjedelmében! Én kikérem magamnak ,hogy a gyerekemet használom apuka ellen,sajnos nekünk 4 psziáter által kiálitott papirunk van hogy apuka idegileg teljesen tönkre tette a gyereket 6 éve hordom ez miatt orvoshoz! Képzelje apukát 8 évig én tartottam el töbször befogadtam annak ellenére,hogy 9 látlelettem van ellene, mert agyon vert a gyerekünket is .iszik drogozik,nyugtató és altató függö maga is ilyen????????? Ha nem, akkor ne hasonlitson a feleségéhez és mindenki ügye sajátos azért, mert itt csak a lényegi részt írtam le attól még nem biztos ,hogy hasonló az ügyünk!Apukának van ügyvédje akit 2012 ben 3 rendbeli 14.2 milliós sikasztással vádoltak meg buda zsolt kormánybiztos! Az apuka rá adásul semmit nem tesz a gyerekért és nem kívánom le írni a többi dolgot, annyit kérnék öntől ne alkosson elsőre vélemyényt az éremnek két oldala van én se ismerem az őn ügyét mégse kezdem el itt lejáratni és vélemyényt sem alkotok ,mert őn is azt ír itt amit akar!Közölném önnel azt is ha annyira bosszú álló lennék ,mint őn gondolja apuka már rég a börtönben üllne ,mert elég sok ügyébe még a mai napig is nekem kell mennem tanúskodni és ha akarnám csak pár mondatot kéne mondanom és már vinnék is több évre csak tudja nem szeretném a gyereket a börtönbe hordani láthatásra! Tudod milyen jó még a rendörők is nálam keresik van amikor reggel 6 kor...Ahoz meg jogom van tudni hova visszi a gyereket akinek még van 4 féle betegsége pluszban ugyanis ha nem hozza vissza a rendőrségen is az első kérdés hol él? Ha ezt nem tudom addig nem tudják még a gyereket se keresni... Ezeken gondolkozz még mielőtt vagdalozól! Te rá biznád az anyukára a gyerekedet aki tiszta kábult és azt se tudja hol van és mit tesz szerintem nem ugye? A fórumot pedig meg köszönném ha az ügyvéd úrak és a valóban segítség kérők használnák nem " Az őn véleményt nyilvánító emberek" .Köszönöm.G.Mónika.

képkeret # 2014.12.23. 05:57

Tisztelt Szakértők,

Tanácsot szeretnék kérni.
Fiam 18 éves múlt, váláskor anyukánál lett elhelyezve, középiskolába jár, 1,5 éve van az érettségiig.

Anyuka külföldre megy dolgozni, a fiam nem akar vele menni, hozzám költözne.

Abban kérek tanácsot, hogy pontosan mit és hogyan kell ilyenkor intéznem - gyermekelhelyezés, tartásdíj anyuka felé való alkalmazása, családi pótlék általam való megigénylése tekintetében?

Szíves válaszukat előre is megköszönöm.

ObudaFan # 2014.12.23. 13:48

GYerekelhelyezést nem kell intézni, hiszen nagykorú. Tartást akkor kérhetsz, ha továbbtanul, a bíróságon kell keresetet benyújtani. A családi pótlékot a MÁK-nál lehet igényelni.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.12.23. 16:45

Ha nagykorú, akkor maga kérhet tartást.

képkeret # 2014.12.25. 18:08

Köszönöm a szíves válaszokat ObudaFan és Kovács_Béla_Sándor.

18 éves elmúlt (még középiskolába jár, jövő júniusban érettségizik), így kérhet maga is tartást.

Nagyon kezdő vagyok a témában, tehát hozzám költözik, bejelentkezik, és ír vagy írunk egy tardásdíj megállapítása iránti kérelmet a költözés dátumával, és benyújtja/juk a mi kerületünk szerinti bíróságnak, igaz? (- másik kerületből jön.)

Köszönöm előre is a tanácsokat.

Egyjogász # 2014.12.25. 21:17

Tudom, hogy hülyeség, de hallottam már olyan megoldásról is, hogy anyuka, apuka és a nagykorú gyerek leülnek, és normális, emberi hangon megbeszélik, hogy a jövőben a szülők milyen módon és milyen összegben viselik a még tanuló gyerek tartását.

Vagy ha anyuka apukával már nem tud így beszélni, akkor a saját gyerekével talán mégis.

De persze tudom, ez így az igazán gusztusos, magyaros megoldás, perelje be a gyerek rögtön a saját anyját, análkül, hogy beszélne vele a dologról....

képkeret # 2014.12.28. 09:19

Kedves Egyjogász,

Említettem volna, hogy nem beszélünk az anyukával előtte?

Tanácsért jöttem, hogy mi a jogi háttere az ügynek, hogyan kell hivatalos formába önteni a megváltozott jogállást, nem pedig... ilyesmiért.

Tehát szó sincs 'gusztusos' megoldásról. A magyarszidást pedig köszönöm, nem kérem.

Peace.

ArpArp # 2015.01.09. 15:15

Ismerek egy embert távolról. Van egy 12 éves lánya, aki fél és szeretne elköltözni. Az apa alkoholista, üvöltözik a lányával, néha meg is üti. Az anyja idegbeteg, gyógyszert szed, és anyagilag is alkalmatlan. Van két idősebb felnőtt féltestvére.

Ő szeretné, ha én lennék a gyámja. Azonban idős vagyok, egyedülálló, és egészségileg sem igazán jó, anyagilag is meglehetősen ingatag a helyzetem.

Van-e lehetőség a testvérei valamelyikénél elhelyezni? Ki kérheti? Helyzetem ellenére lenne-e nekem esélyem? Tisztelettel várom egy hozzáértő válaszát.

ObudaFan # 2015.01.10. 14:41

A gyámhatósághoz kell fordulni.

ArpArp # 2015.01.10. 20:39

Igen, ennyit én is kitaláltam, köszönöm. A kérdésem az lett volna, hogy ki forduljon a gyámhatósághoz? Mi lesz utána a sorsa? Évekig intézetben lesz, amíg valakinek eszébe nem jut a sorsát elrendezni? Mert az még rosszabb lenne.

Kerülhet a testvéreihez? Vagy kívülálló idegen személyhez, aki esetleg kéri? Mert ha tényleg évekig lesz az intézetben, akkor az egésznek semmi értelme...

ObudaFan # 2015.01.12. 12:50

Bárki fordulhat a gyámhatósághoz.
Kerülhet a testvéréhez.

pirosbögre # 2015.02.12. 10:45

Tisztelt Ügyvédek! Segítséget kérnék abban, hogy 7 éves kislányom általános iskolai beíratásához szükséges-e,hogy a szülők közösen keressék fel az iskolát? Elváltunk 4 éve, gyermeket nálam helyezte el a bíróság. Nincs közös felügyeleti jog!Tudom,hogy az iskola, életpálya megválasztásában közösek a felügyeleti jogok, de sajnos a mi esetünkben a normális kommunikáció és együttműködés nem működik,ezért a szigorú ítéletet tartjuk be.

Meddig terjed ez a jog? Elég ha megkérdezem a másik szülőt az elképzeléseiről és kiválasztjuk az iskolát a gyermekkel, majd tájékoztatom a másik szülőt?Nem egy helyen élünk,így sok helyi ismerete nincs is, ami az iskolákat illeti.Ha nem írja alá a hozzájáruló nyilatkozatot, tudom,hogy Gyámhivatalhoz fordulhatok, de szeretném jogilag a lehető legjobban lerendezni a másik szülővel való problémát a gyermek bevonása nélkül.
Köszönöm,ha válaszolnak!

Numero1777 # 2015.02.18. 07:30

Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne,hogy volt párom 5 éves kislányunkkal decemberben vidékre szülőkhöz költözött(előtte Budapesten éltünk együtt 4-5 évig).Most januárban beadta bírósághoz a szülői felügyelet,tartásdíj ill. gyermekelhelyezéssel kapcsolatos indítványt,amire meg is jött az idézés.
Papírokat amiket csatolt abban ott van,hogy neki mik a bevételei(kb. 43000 Ft havonta).
Mellette leirta nagyjából az enyémeket(összesen kb.140-150000 Ft havonta).
Gyermekünket én is nagyon szeretem,hiányzik és nagyon ragaszkodom hozzá és szerintem viszont.Mégis együtt éltünk évekig.
Kérdésem az lenne,hogy ilyen esetben itélheti-e nekem a bíróság a gyermeket?Végül is nincs annyi jövedelme és a kiadásai is kitesznek havonta legalább 70-85000 Ft-ot(gondolom szülői segítséggel sikerül fizetnie).Én pedig jövedelmem alapján el tudnám tartani magunkat gyerekkel együtt.
Számít- e ilyenkor,hogy neki ott vannak a szülők akik segítik vagy,hogy van e más bevétele!?
Szóval van-e esélyem megnyerni a pert ellene?
Szeretném ha nálam helyeznék el a gyermeket!
Válaszotok előre is köszönöm!
Apa

Kovács_Béla_Sándor # 2015.02.18. 07:38

Szóval van-e esélyem megnyerni a pert ellene?
Ha az igazságügyi pszichológus szakértő nem minősíti a gyerek nevelésére alkalmatlannak, akkor nemigen.

Numero1777 # 2015.02.18. 09:12

Ezek szerint az,hogy több a kiadása,mint a jövedelme ez nem fogja befolyásolni,hogy hozzám kerülhessen!?

Kovács_Béla_Sándor # 2015.02.18. 10:44

A szülők jövedelmi, vagyoni helyzete nagyon csekély súlúy körülmény az ilyen ügyekben.

bokriszta # 2015.02.23. 21:21

Tisztelt Jogifórum!
Kb 5 éve váltunk el. Született egy bírósági határozat, hogy a gyerekek nálam leznek. Apuka két hetente viheti szombat reggeltől-vasárnap este 7-ig. Apuka most úgy döntött, hogy ő már pénteken át szeretné vinni a gyerekeket. Én nem mentem bele. Ő erre elment a Gyámügyre. Ők pedig azt mondták, hogy ha a bírósági határozat már több, mint két éve született, akkor a gyámügy felülírhatja azt. Igaz ez??? Én úgy tudtam, hogy a bírósági határozat a döntő és nem a gyámügy. Várom szíves válaszukat. Kösönöm

ObudaFan # 2015.02.23. 21:58

Pedig igaz.

chrew76 # 2015.03.06. 23:52

Feleségem tavaly novemberben Magyarországon beadta a válókeresetett velem szemben. Mi jelenleg külföldön élünk az egyik uniós országban.
Van egy 7 éves fiunk.
A felesegem szeretne fo gondnoka lenni a kozos gyermekunknek.

Lehetseges a kozos 50-50 szazalekos gondnoksag/szuloi felugyelet?

Ezt a valoperben kell rendezni, vagy kulon gyermek elhelyezesi pert kell inditani ez ügyben Magyarországon?

Köszönöm megtisztelö válaszukat!

Kovács_Béla_Sándor # 2015.03.07. 08:06

A felesegem szeretne fo gondnoka lenni
Kéri, hogy a szülői felügyelet gyakorlására őt jogosítsa a bíróság.

Lehetseges a kozos 50-50 szazalekos gondnoksag
Közös szülői felügyeletet akartál kérdezni. Azt csak egyezséggel lehet.

Ezt a valoperben kell rendezni
Kötelező járulékos kérdése a bontásnak. Közös megegyezéses bontás nem is lehetséges, ha - többek között - ebben nem egyeztetek meg.

rzsr # 2015.03.13. 18:02

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Férjemmel jelenleg válunk, most lesz jövő héten a második tárgyalásunk. Van 3 kicsi gyermekünk, de szeretné elperelni tőlem őket. Ideiglenes intézkedést is kért, amit a bíróság első fokon elutasított, de ezt megfellebbezte. A férjem kérte az igazságügyi elmeszakértői vizsgálatomat, mivel depresszióval kezelés alatt állok, és nyáron volt két öngyilkossági kísérletem is. Azóta teljesen rendben vagyok, az orvosom is rendben talál, gyógyszereimet szedem. A gyermekeinket hónapok óta egyedül nevelem, a maximumot nyújtom nekik minden segítség nélkül úgy, hogy közben napi 8 órában dolgozok. Ő alig látogatja a gyerekeket, semmiben sem segít. A bíróság kérésére elrendelte a vizsgálatomat. Nem értem miért kéne elmeszakértői vizsgálat számomra? Mi történik, ha nem megyek el rá a végzés ellenére sem? És ha elmegyek esetleg és ott nem szólok semmit sem?
Válaszát előre is köszönöm!!

chrew76 # 2015.03.15. 14:59

Köszönöm megtisztelö válaszát!

chrew76 # 2015.03.15. 15:06

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Újabb kérdéssel szeretnék Önhöz fordulni.
Gyermekelhelyezési megállapodás kapcsán kérdezném, hogy feleségem viselkedésére vonatkozólag terhelö bizonyitékokokkal rendelkezem, melyek úgy gondolom befolyásolhatják a közös gyermekünk felügyeleti jogát.
Ugyan az elmúlt pár hétben sikerült normalizálni a komunnikációt kettönk között, és úgy tünik már nincsenek problémák, meg fogunk tudni egyezni, de ha most amikor alkalomszerü nem tárom fel bizonyitékaimat és késöbb feleségem újra problémákat okozna, lehet hogy nem lesz hiteles a most fel nem tárt bizonyiték mivel azt idöben nem tettem meg.

Továbbá attól is tartok, ha most feltárom ez ronthat a helyzeten.
Mit tanácsol?
Segítségét elöre is köszönöm!