Gyermekelhelyezés

attila.petro69@gmail.com # 2020.03.01. 15:35

Üdvözlet ismét mindenkinek!
Megint én... Feleségemmel megállapodtunk, hogy közös megegyezéssel fogunk elválni, közös felügyelet lesz a gyerekek fölött és váltott elhelyezés, egyik héten itt, a másik héten az anyjuknál. Aztán elment az ügyvédjéhez, hogy beadja a válópert és onnan már úgy jött haza, hogy a gyerekek nála maradnak, a felületet joga az övé és majd elvihetem őket 2 hetente hétvége. És ha ez nekem nem tetszik, akkor ő azonnal elköltözik és viszi a kicsiket magával.
A kérdésem az lenne hogy tényleg elviheti-e magával bármikor a gyerekeket egy másik helyre? Most közös albérletben lakunk, mindkettőnknek van bejelentett lakcíme, de nem ez. A gyerekek az anyjuk lakcímére vannak bejelentve. Tehát elviheti őket egy harmadik helyre, csakazért mert az ő lakcímére vannak bejelentve? Nem kell ehhez valami bírói végzés vagy hasonló? És ha ez megtörténik, akkor én vissza hozathatom-e a gyerekeket akár rendőrségi úton is?

Kovács_Béla_Sándor # 2020.03.01. 17:06

Ezt szerintem ne publicban kérdezd.

Béla1973 # 2020.03.02. 15:52

Kedves Jogtudósok!
Alperes személyes meghallgatása volt a múlt héten SZFJ perben.

Alperes meghallgatása befejeződött.
Perfelvétel a következő tárgyaláson zárul.

Sajnos a legfontosabb kérdések nem kerültek megkérdezésre, de nagyon fontosak lennének.

Van-e lehetőség erre valahogy pótlást kérni vagy bárhogy megkérdezni? Tehát fel lehet-e ezeket a kérdéseket még tenni?

ObudaFan # 2020.03.15. 20:46

Miért ne lenne? Már ha tényleg relevánsak a kérdések a per szempontjából.

Kovács_Béla_Sándor # 2020.03.15. 23:36

Azért egy rendbírság befigyel, ha nem kérdezett, amikor kérdezhetett volna, és utólag áll elő.

Horvath8900 # 2020.03.24. 11:07

Üdvözlet mindenkinek! Segítségeteket szeretném kérni egy igen nehéz dologban! Van egy kislányom aki 2eves olyan dolog történt hogy az édesanyukaja a kislánynak kabitoszerezett vagy éppen meg csinálja nem tudom.. Novemberben megkeresett a gyamhivatal kirendelt kolega nője és el mondta hogy a kislanyom veszélyben van amit én nem tudtam kívülről nem így láttam volna ezta dolgot. Ahol szembesitettek olyan rendőri intezkedessel amiben az édesanya a kislánynak alhoholos állapotban éjjel vitte a kislányt.. Télen egy felső volt rajta semmi más. A rendőrök igazoltak eloszor el vitték egy férfi lakására a rendőrök azt kérte tőlük de aztán csak az utcára került a kislánnyal. De utánna már a rendőrök még is szondaztattak ami pozitív értéket mutatott. Több bejelentés is volt az edesanyuka ellen miszerint nem alkalmas a kislány nevelésére. Volt egy bolti lopás is elméletileg. A gyámhatóságon közös felügyeleti jogot állapítottak meg és a kislányt hozzám helyezték el. Ma lett volna a tárgyalás de a vírus miatt el napoltak. Az edesanyuka azóta meg házasodott és elméletileg tanul. Mire számíthatok a bíróságon? Nálam maradhat e a kislányom?

Horvath8900 # 2020.03.24. 11:17

Ismét én vagyok egy két dolog le maradt az előző mondatai közül. Azt el felejtettem hozzá tenni hogy a kislánynak eltort a combcsontja 1eves korában és volt 1.5 éves korában amikor egy mosó kapszulát evett. Agyamhatosag jegyzőkönyvben novemberben ami készült.. Leirjak hogy üres rivotrilos dolgozok hevertek a földön az édesanya lakásában ahol a gyermeket meg akkor ő nevelte és a kislány nem áram alatt lévő hoszzabitot rágott. És még volt egy szeptemberi védőoltás elmulasztása amit decemberben a kislány hozzám helyezése után kapott meg! Mire számíthatók a bíróságon?

ObudaFan # 2020.03.24. 16:40

Ennek a megválaszolásához azért a te körülményeidet is alaposan ismerni kellene. Mindenesetre ha jelenleg nálad van a gyermek, már ezzel előnyben vagy.

Horvath8900 # 2020.03.24. 19:18

Normális eletvitelt élek dolgozok! Nem vagyok alkoholista sem kábítószeres! Teljes mértékben meg vetem az ilyen embereket akik ezekel a tudatmodosito szerekkel élik a mindenapjukat. Lehetséges hogy az anyukának itelhetik a felügyeleti jogot? Ezek a problémai az anyukának az alkohol és a drog vmint a gyógyszer probléma a gyámhatóság jegyzőkönyvben szerepeltek is amit az első meghallgatáson gyamhatosagi meghallgatáson nem is tagadott.. De a második meghallgatáson a kislány védelembe vetelin már úgy állított hogy nem érzi magát függonek és egyik napról a másikra le tudta tenni amit persze én ketlek.. Van az anyukának egy alkoholista édesapja akivel együtt él egy lakásban állandó problémák mellett éjszakai kiabalasok ittas állapotban el zavarja a lányát. Kérdés az lenne ismét ilyen eletvitel mellett amiben élt a kislányom a bíróság a felügyeleti jogot neki adhassa? hiszen veszélyben volt a gyermekem!

ObudaFan # 2020.03.26. 08:05

Ezek a kérdések nem megválaszolhatóak egy fórumon keresztül, hiszen saját magát sem, és a vele haragos viszonyban lévő volt párját sem feltétlenül reálisan értékeli az ember. Lesz majd szakvélemény, azt veszi figyelembe a bíróság.

drbjozsef # 2020.03.26. 10:56

Horvath8900,

Ez nem jósda. Ilyen kérdésre legfeljebb is csak annyit lehet mondani, hogy HA a te előadásod jobban megfelel majd a valóságnak, mint az ellenérdekű félé, AKKOR _valamivel_ több esélyed lehet a felügyeleti jog megtartására, minthogy visszakapja az anyuka.

De ebben majd egy bíró dönt.

Biztos csak a halál.

Vyktor # 2020.04.11. 07:59

Tisztelt Szakértők, Ügyvédek!

8 éve váltunk el és 2 éve hozzám került a két kiskorú gyermekek, mert az anyuka lemondott róluk azzal, hogy nem tudja biztosítani számukra a felügyeletet, mert 3 műszakban dolgozott. Bírósági végzésem van arról, hogy a gyerekek hozzám kerültek, mivel egyezséget kötöttünk erről.

Az anyuka most vissza szeretné perelni tőlem a gyerekeket, megkaptam a keresetlevelét (bírói végzést), amire 30 napon belül reagálnom kell.

Viszont én nem szeretném visszacsinálni több ok miatt sem, ami az elmúlt 2 év és azt megelőző időszak negatív tapasztalásából fakad.
A 2 év alatt alig-alig tartotta velük a kapcsolatot, (többnyire csak telefonon )gyerektartást nem kaptam tőle.

A bíróságon minden állításomat alá kell támasztanom valamivel vagy bizonyítanom kell? Ezeket többnyire szinte lehetetlen.

Esetleg a tanuk, vagy a gyerekek (11-13 évesek) lesznek azok, akik által bizonyosság nyerhetnek az állításaim?

alfateam # 2020.04.11. 08:38

A GYEREKEKET HAGYD KI EBBŐL!
http://midra.uni-miskolc.hu/…64/17499.pdf

Kovács_Béla_Sándor # 2020.04.11. 10:26

Az nem jutott eszedbe, hogy ügyvédet bízz meg?

Vyktor # 2020.04.11. 13:22

Félreértett!
Én nem fogom kérni, hogy a gyereket hallgassák meg, de gondolom ezt nem is én döntöm el.

Gondoltam ügyvédre.

drbjozsef # 2020.04.11. 13:43

A bíróságon minden állításomat alá kell támasztanom valamivel vagy bizonyítanom kell? Ezeket többnyire szinte lehetetlen.

Ha a perben neked fűződik érdeked ahhoz, hogy a bíróság az állításodat valónak fogadja el, akkor igen, neked kell bizonyítanod. Ha nem tudod, attól még értékelheti a bíró valónak, csak kisebb a valószínűsége. A tanúk éppen megfelelő bizonyíték, nem kell mindenre videófelvétel, meg közjegyzői okirat.

Vyktor # 2020.04.12. 06:50

Kedves József!

Köszönöm válaszát!

Azt én kérhetem, dönthetem el, hogy kérek-e tanukat vagy a bíróság is dönthet úgy, hogy bizonyos személyeket meghallgat?

Ez utóbbi esetben írásban is megteheti az illető vagy köteles elmenni a tárgyalásra?

Ha ügyvéd nélkül mennék a tárgyalásra esélytelen, hogy érvényesítsem az elképzelésemet?

drbjozsef # 2020.04.12. 08:18

Vyktor,

Tanúkat polgári ügyben a felek indítványára idéznek.

Nem értek hozzá, de írásbeli tanúvallomásra leginkább büntetőperekben van lehetőség. Polgári perben azt hiszem nem.

Eléggé. A válás-vagyonmegosztás-gyermekelhelyezés pont az a terület, ahol egy jó családjogi szakértő sokat számít. Amatőrként bukni fogod. Nem ismered az eljárást, nem ismered a szabályokat, nem ismered a határidőket, a lehetőségeket, kötelezettségeket. Csak pórul járhatsz (kivéve, ha a másik fél még okosabb akar lenni, és ő sem bíz meg ügyvédet).

gerbera317 # 2020.04.12. 08:21

Mondjuk azt, hogy az ellenfél ügyvédje lazán megeszi tízóraira.

Vyktor # 2020.04.13. 12:16

Lehet, hogy megesz reggelire, de ha nagyon felkészülök a várható "támadásokkal" szemben, akkor csak vacsorára tud megenni. :)
Addig meg jóllakatom a bíróságot az én érveimmel, amikről fogalma sincs a felperes ügyvédjének és váratlanul fogja érni, mivel az ügyfele megfeledkezett elmondani neki. :)

alfateam # 2020.04.13. 12:22

Addig meg jóllakatom a bíróságot az én érveimmel, amikről fogalma sincs a felperes ügyvédjének és váratlanul fogja érni,
Azért erre ne nagyon számíts, családjogi ügyekben az ügyvédek ásítozni szoktak.

Kovács_Béla_Sándor # 2020.04.13. 12:39

:)

Vyktor # 2020.09.23. 14:36

A bíróság hozhat úgy ítéletet gyermekelhelyezés ügyben egyezség nyomán úgy, hogy csak fél év múlva emelkedik jogerőre?

Válás után 6 évvel az anyukától az apukához kerültek a gyerekek (nem tudta a lakhatásukat megoldani), de 2 év eltelte után most vissza akarja perelni. Az apa belemenne, de fél, hogy pár hónap és újra nála kötnek ki a gyerekek. (felsősök)

Kovács_Béla_Sándor # 2020.09.23. 16:22

??
Ne jogászkodj! Érthető, egyszerű köznyelven add elő a problémádat! (A vége már egész biztat volt, csak ne beszélj magadról E/3-ban, és írd le világosan, hogy mit is szeretnél.)

rigoz # 2020.09.24. 14:11

Az egyezséget jóváhagyó végzés és az ítélet ellen lehet fellebbezni. Ha valamely fél fellebbezéssel él, akkor a fellebbezés elbírálásával emelkedik jogerőre a támadott határozat, akkor, ha azt a másodfokú bíróság helybenhagyja vagy megváltoztatja. És bizony, az lehet fél év is akár!

Viszont a bíróság vagy ítéletet vagy egyezséget jóváhagyó végzést hozhat csak ugyanazon (rész)kérdésben.