Üdvözlet ismét mindenkinek!
Megint én... Feleségemmel megállapodtunk, hogy közös megegyezéssel fogunk elválni, közös felügyelet lesz a gyerekek fölött és váltott elhelyezés, egyik héten itt, a másik héten az anyjuknál. Aztán elment az ügyvédjéhez, hogy beadja a válópert és onnan már úgy jött haza, hogy a gyerekek nála maradnak, a felületet joga az övé és majd elvihetem őket 2 hetente hétvége. És ha ez nekem nem tetszik, akkor ő azonnal elköltözik és viszi a kicsiket magával.
A kérdésem az lenne hogy tényleg elviheti-e magával bármikor a gyerekeket egy másik helyre? Most közös albérletben lakunk, mindkettőnknek van bejelentett lakcíme, de nem ez. A gyerekek az anyjuk lakcímére vannak bejelentve. Tehát elviheti őket egy harmadik helyre, csakazért mert az ő lakcímére vannak bejelentve? Nem kell ehhez valami bírói végzés vagy hasonló? És ha ez megtörténik, akkor én vissza hozathatom-e a gyerekeket akár rendőrségi úton is?
Gyermekelhelyezés
Ezt szerintem ne publicban kérdezd.
Kedves Jogtudósok!
Alperes személyes meghallgatása volt a múlt héten SZFJ perben.
Alperes meghallgatása befejeződött.
Perfelvétel a következő tárgyaláson zárul.
Sajnos a legfontosabb kérdések nem kerültek megkérdezésre, de nagyon fontosak lennének.
Van-e lehetőség erre valahogy pótlást kérni vagy bárhogy megkérdezni? Tehát fel lehet-e ezeket a kérdéseket még tenni?
Miért ne lenne? Már ha tényleg relevánsak a kérdések a per szempontjából.
Azért egy rendbírság befigyel, ha nem kérdezett, amikor kérdezhetett volna, és utólag áll elő.
Üdvözlet mindenkinek! Segítségeteket szeretném kérni egy igen nehéz dologban! Van egy kislányom aki 2eves olyan dolog történt hogy az édesanyukaja a kislánynak kabitoszerezett vagy éppen meg csinálja nem tudom.. Novemberben megkeresett a gyamhivatal kirendelt kolega nője és el mondta hogy a kislanyom veszélyben van amit én nem tudtam kívülről nem így láttam volna ezta dolgot. Ahol szembesitettek olyan rendőri intezkedessel amiben az édesanya a kislánynak alhoholos állapotban éjjel vitte a kislányt.. Télen egy felső volt rajta semmi más. A rendőrök igazoltak eloszor el vitték egy férfi lakására a rendőrök azt kérte tőlük de aztán csak az utcára került a kislánnyal. De utánna már a rendőrök még is szondaztattak ami pozitív értéket mutatott. Több bejelentés is volt az edesanyuka ellen miszerint nem alkalmas a kislány nevelésére. Volt egy bolti lopás is elméletileg. A gyámhatóságon közös felügyeleti jogot állapítottak meg és a kislányt hozzám helyezték el. Ma lett volna a tárgyalás de a vírus miatt el napoltak. Az edesanyuka azóta meg házasodott és elméletileg tanul. Mire számíthatok a bíróságon? Nálam maradhat e a kislányom?
Ismét én vagyok egy két dolog le maradt az előző mondatai közül. Azt el felejtettem hozzá tenni hogy a kislánynak eltort a combcsontja 1eves korában és volt 1.5 éves korában amikor egy mosó kapszulát evett. Agyamhatosag jegyzőkönyvben novemberben ami készült.. Leirjak hogy üres rivotrilos dolgozok hevertek a földön az édesanya lakásában ahol a gyermeket meg akkor ő nevelte és a kislány nem áram alatt lévő hoszzabitot rágott. És még volt egy szeptemberi védőoltás elmulasztása amit decemberben a kislány hozzám helyezése után kapott meg! Mire számíthatók a bíróságon?
Ennek a megválaszolásához azért a te körülményeidet is alaposan ismerni kellene. Mindenesetre ha jelenleg nálad van a gyermek, már ezzel előnyben vagy.
Normális eletvitelt élek dolgozok! Nem vagyok alkoholista sem kábítószeres! Teljes mértékben meg vetem az ilyen embereket akik ezekel a tudatmodosito szerekkel élik a mindenapjukat. Lehetséges hogy az anyukának itelhetik a felügyeleti jogot? Ezek a problémai az anyukának az alkohol és a drog vmint a gyógyszer probléma a gyámhatóság jegyzőkönyvben szerepeltek is amit az első meghallgatáson gyamhatosagi meghallgatáson nem is tagadott.. De a második meghallgatáson a kislány védelembe vetelin már úgy állított hogy nem érzi magát függonek és egyik napról a másikra le tudta tenni amit persze én ketlek.. Van az anyukának egy alkoholista édesapja akivel együtt él egy lakásban állandó problémák mellett éjszakai kiabalasok ittas állapotban el zavarja a lányát. Kérdés az lenne ismét ilyen eletvitel mellett amiben élt a kislányom a bíróság a felügyeleti jogot neki adhassa? hiszen veszélyben volt a gyermekem!
Ezek a kérdések nem megválaszolhatóak egy fórumon keresztül, hiszen saját magát sem, és a vele haragos viszonyban lévő volt párját sem feltétlenül reálisan értékeli az ember. Lesz majd szakvélemény, azt veszi figyelembe a bíróság.
Horvath8900,
Ez nem jósda. Ilyen kérdésre legfeljebb is csak annyit lehet mondani, hogy HA a te előadásod jobban megfelel majd a valóságnak, mint az ellenérdekű félé, AKKOR _valamivel_ több esélyed lehet a felügyeleti jog megtartására, minthogy visszakapja az anyuka.
De ebben majd egy bíró dönt.
Biztos csak a halál.
Tisztelt Szakértők, Ügyvédek!
8 éve váltunk el és 2 éve hozzám került a két kiskorú gyermekek, mert az anyuka lemondott róluk azzal, hogy nem tudja biztosítani számukra a felügyeletet, mert 3 műszakban dolgozott. Bírósági végzésem van arról, hogy a gyerekek hozzám kerültek, mivel egyezséget kötöttünk erről.
Az anyuka most vissza szeretné perelni tőlem a gyerekeket, megkaptam a keresetlevelét (bírói végzést), amire 30 napon belül reagálnom kell.
Viszont én nem szeretném visszacsinálni több ok miatt sem, ami az elmúlt 2 év és azt megelőző időszak negatív tapasztalásából fakad.
A 2 év alatt alig-alig tartotta velük a kapcsolatot, (többnyire csak telefonon )gyerektartást nem kaptam tőle.
A bíróságon minden állításomat alá kell támasztanom valamivel vagy bizonyítanom kell? Ezeket többnyire szinte lehetetlen.
Esetleg a tanuk, vagy a gyerekek (11-13 évesek) lesznek azok, akik által bizonyosság nyerhetnek az állításaim?
A GYEREKEKET HAGYD KI EBBŐL!
http://midra.uni-miskolc.hu/…64/17499.pdf
Az nem jutott eszedbe, hogy ügyvédet bízz meg?
Félreértett!
Én nem fogom kérni, hogy a gyereket hallgassák meg, de gondolom ezt nem is én döntöm el.
Gondoltam ügyvédre.
„A bíróságon minden állításomat alá kell támasztanom valamivel vagy bizonyítanom kell? Ezeket többnyire szinte lehetetlen.”
Ha a perben neked fűződik érdeked ahhoz, hogy a bíróság az állításodat valónak fogadja el, akkor igen, neked kell bizonyítanod. Ha nem tudod, attól még értékelheti a bíró valónak, csak kisebb a valószínűsége. A tanúk éppen megfelelő bizonyíték, nem kell mindenre videófelvétel, meg közjegyzői okirat.
Kedves József!
Köszönöm válaszát!
Azt én kérhetem, dönthetem el, hogy kérek-e tanukat vagy a bíróság is dönthet úgy, hogy bizonyos személyeket meghallgat?
Ez utóbbi esetben írásban is megteheti az illető vagy köteles elmenni a tárgyalásra?
Ha ügyvéd nélkül mennék a tárgyalásra esélytelen, hogy érvényesítsem az elképzelésemet?
Vyktor,
Tanúkat polgári ügyben a felek indítványára idéznek.
Nem értek hozzá, de írásbeli tanúvallomásra leginkább büntetőperekben van lehetőség. Polgári perben azt hiszem nem.
Eléggé. A válás-vagyonmegosztás-gyermekelhelyezés pont az a terület, ahol egy jó családjogi szakértő sokat számít. Amatőrként bukni fogod. Nem ismered az eljárást, nem ismered a szabályokat, nem ismered a határidőket, a lehetőségeket, kötelezettségeket. Csak pórul járhatsz (kivéve, ha a másik fél még okosabb akar lenni, és ő sem bíz meg ügyvédet).
Mondjuk azt, hogy az ellenfél ügyvédje lazán megeszi tízóraira.
Lehet, hogy megesz reggelire, de ha nagyon felkészülök a várható "támadásokkal" szemben, akkor csak vacsorára tud megenni. :)
Addig meg jóllakatom a bíróságot az én érveimmel, amikről fogalma sincs a felperes ügyvédjének és váratlanul fogja érni, mivel az ügyfele megfeledkezett elmondani neki. :)
„Addig meg jóllakatom a bíróságot az én érveimmel, amikről fogalma sincs a felperes ügyvédjének és váratlanul fogja érni,”
Azért erre ne nagyon számíts, családjogi ügyekben az ügyvédek ásítozni szoktak.
:)
A bíróság hozhat úgy ítéletet gyermekelhelyezés ügyben egyezség nyomán úgy, hogy csak fél év múlva emelkedik jogerőre?
Válás után 6 évvel az anyukától az apukához kerültek a gyerekek (nem tudta a lakhatásukat megoldani), de 2 év eltelte után most vissza akarja perelni. Az apa belemenne, de fél, hogy pár hónap és újra nála kötnek ki a gyerekek. (felsősök)
??
Ne jogászkodj! Érthető, egyszerű köznyelven add elő a problémádat! (A vége már egész biztat volt, csak ne beszélj magadról E/3-ban, és írd le világosan, hogy mit is szeretnél.)
Az egyezséget jóváhagyó végzés és az ítélet ellen lehet fellebbezni. Ha valamely fél fellebbezéssel él, akkor a fellebbezés elbírálásával emelkedik jogerőre a támadott határozat, akkor, ha azt a másodfokú bíróság helybenhagyja vagy megváltoztatja. És bizony, az lehet fél év is akár!
Viszont a bíróság vagy ítéletet vagy egyezséget jóváhagyó végzést hozhat csak ugyanazon (rész)kérdésben.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02