klau22
Első tárgyaláson bontést kimondani eleve csak akkor lehet, ha nincs közös kiskorú gyerek. Ha van, akkor eleve halasztani kell.
klau22
Első tárgyaláson bontést kimondani eleve csak akkor lehet, ha nincs közös kiskorú gyerek. Ha van, akkor eleve halasztani kell.
Köszönöm, ezt tudom. Én arra gondoltam, hogy az 1. tárgyalást le sem folytatják, ha nem tudom bemutatni a kért papírokat. Nagyon kevés időt adott erre a bíróság.
Elvileg lefolytatják.
Még mindig a válás előtt állunk a férjemmel (3 kiskorú gyerek van). Közös megegyezéssel szeretnénk válni. Én a gyerekekkel itt szeretnék maradni a közös házunkban. Férjem el akar költözni, nem is akar visszajönni, és ő is alapvetően azt szeretné hogy mi maradjunk itt. De válaszút elé állított, mert minél több pénzzel akar elmenni:
Kérdésem az lenne, hogy a bíróságon végig tudja-e vinni bármelyik verziót, ha mégsem sikerül a közös megegyezés.
Ez pontosan mit jelent?: "a lakáshasználati jog ellenértéke a lakás beköltözhető és lakott forgalmi értékének a különbözete." Én fizetnék neki, pl a hitelt + még egy kicsit, de max csak annyit amennyit a bíróság megítélne. 65 ezer ft-t sokallom. Még fél évig gyeden vagyok, utána 1 év gyes, és csak utána mennék vissza dolgozni.
Nincs ügyvéded? Kellene...
Nincs. Max egy tanácsadást tudok kifizetni. Ha szükség lesz rá akkor felkeresek egyet. Először itt érdeklődöm hátha tud valaki segíteni.
Bonyolult. Ez így nem megegyezés, hanem zsarolás, ráadásul félig-meddig blöff is.
Akinek a vagyoni, jövedelmi helyzete nem teszi lehetővé, hogy ügyvédet bízzon meg, az a kormányhivatal gyámügyi és igazságügyi főosztályától kérhet pártfogó ügyvédet. (Nem állítom, hogy mindenki kap is.)
Egyébként sem olyan drágák az ügyvédek, mint ahogy azt a laikusok gondolják. Nagy a verseny...
Ahogy szeretett kollégám mondta: "Úgy van ez, mint a kurvákkal... Van a nagyon drágától a nagyon olcsóig minden. Általában pont a nagyon olcsó és a nagyon drága nem éri meg az árát."
közös megegyezésen alapuló válás esetén, ahol gyermek egyébként nincsen
és közös vagyon sincsen, hogyan kell igazolni, vagy kell-e egyáltalán, hogy nincsen közös vagyon
és kell-e igazolni, hogy nincsen közössé vált tarozás?
Azt persze megteheti, hogy o is bekoltozik, ha a lakas alapterulete es beosztasa es az o magatartasa megengedi, vagyis ebben az esetben valoszinuleg ettol nem kell tartani.
A kozos vagyon megosztasat azt kerheti, de ott meg nem ilyen egyszeruen kell szamolni, hogy o beletett 3M-val tobbet, akkor annyival is tobbet kap belole. Viszont hogy itt mivel kell szamolni, annak az eldontesehez nem irtal eleg tampontot. Raadasul a bent lako kozos kiskoru gyerekek miatt eleven csak a raeso resz lakott forgalmi erteket kaphatja.
A lakashasznalati jog ellenerteke esetleg jarhat neki, de akkor meg azt a megvaltasi arbol me kell vonni majd.
Osszessegeben en is ugy gondolom, hogy igy vagy ugy, de legyen ugyveded, mert konnyen rosszul jarhatsz.
Köszönöm mindenkinek, úgy néz ki sikerült megegyezni. Átgondolta a dolgokat. Már csak le kell papírozni.
Köszönöm ObudaFan, megvolt az első bontóperes tárgyalás. Most be kell adnunk egy per folytatására irányuló kérelmet.
Elegendő annyit írni a bíróságnak, hogy:
XY felperes és XY alperes kérjük az xxxxxx ügyszámú bontóper folytatását.
Dátum, aláírások
Köszönöm
Sőt, elég ha egyik fél kéri.
Köszönöm KBS!
Két tanú azért még kell rá.
Tisztelt Fórumozók!
Van nekem egy kubai párom,akivel szeretnénk osszeköltözni,de sajnos házasságban él 5 éve. Mar eleg régóta várunk,hogy a papírjai intéződjenek es most júliusban meg is kapta 10 évre a letelepedési engedélyt. Van gyerekük is. Kérdésem az lenne,hogy amennyiben eljonne otthonról,a feleség tehetne-e valamit az ellen,hogy továbbra is megmaradjon a letelepedési engedélye,tehát maradhatna-e Magyarországon továbbra is?
Válaszukat előre is nagyon koszonom!
Köszönöm ObudaFan.
Tisztelt Fórumozók!
Párom kubai származású es most júliusban kapta meg a letelepedési engedélyt 10 évre. Kérdésem az lenne,hogy kérelmezheti-e a válást ezzel a papírral anélkül,hogy ebbol barmi problémája származna,tehát elvehetik-e ezt az engedélyét? Válaszukat előre is koszonom!
Tisztelt Fórumozó jogértők!
Úgy tudom, hogy házastársi vagyonközösség megszűntetése esetén az elosztott vagyonból a felek által vett ingatlanokra nem kell vagyonszerzési illetéket fizetni. A kérdésem, hogy ez milyen feltételekkel igaz és a válás után (esetleg előtte is?) meddig lehetséges ezt megtenni, hogy ne kelljen illetéket fizetni?
Köszönöm
Attól függ. A családi kapcsolatára tekintettel kapott letelepedési engedélyt?
Kedves Fórumozók!
Az alábbi kérdésben kérném véleményeteket:
Válásra, vagyonmegosztásra fog sor kerülni.
A vagyonunk:
Kertes ház - ér kb 15 milliót, de 12 millió hitel van rajta
Két autó - össz. 3 millió
Egyéb "apróságok": tévé, hűtő, mosógép, bútorok, egyéb használati tárgyak.
Minden közös, a házasságunk alatt szereztük.
Én eljöttem két hónapja a házunkból, most albérletben lakok. Férjem maradt a házban 16 éves gyermekünkkel.
Én úgy számolom, a vagyonunk "pluszban van" a fentiek figyelembevételével.
Gyerektartást fizettem erre a két hónapra is, ebben szóban egyeztünk meg. Természetesen továbbra is szeretnék.
Én szerettem volna mindent a férjemnek hagyni közös megegyezéssel elválni.
Viszont ő most 2 millió forintot követel rajtam, hogy csak akkor enged el.
A héten megyek ügyvédhez, csak szeretném, ha elmondanátok, hogy jogosan érzem-e úgy, hogy én elég méltányos lettem volna azzal, hogy mindent otthagyok neki.
Köszönöm!
Moncsi
Ugy tudom,hogy igen,mert a feleség anyukajatol kertek,hogy irjon ala egy beleegyezesi nyilatkozatot. Ez akkor mit jelent?
Azt mondja a párom,hogy igen,mert az anyosanak ala kellett írnia egy nyilatkozatot,hogy egyetért. Ez mit jelent,illetve mi a teendő ebben az esetben?
Elnezest,ha többször jelenik meg az üzenet,nem tudom mennyi a moderáció ideje,de mar tegnap ota nem jelenik meg az üzenetet...
Szóval,a párom azt mondja,hogy az anyósanak ala kellett írnia egy papírt,egy beleegyezése nyilatkozatot,szóval gondolom csaladi alapon kapta a letelepedési engedélyt. Ez mit jelent? Mire figyeljünk?
Nefertiti020
Mondjuk ebből semmi nem következik, mert az sokkal inkább egy befogadó nyilatkozat lehetett. Minenesetre ha azért kapott letelepedési engedélyt, hogy együtt élhessen a feleségével, akkor természetesen a válás erre nem lesz jó hatással.
moncsi1978
Ha ezek a számok így vannak, ha valóban nincs különvagyon, akkor persze. Csak valamiért a férjed meg nem így látja a helyzetet, azt meg nem tudjuk, hogy mivel nem ért egyet abból, amit leírtál.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |