Válóper előtt!

ObudaFan # 2007.02.28. 14:46

Ez a felperes választásán múlik.

Csilla1 # 2007.02.28. 09:46

Kedves ObudaFun, alapjaban veve igen de ahhoz atkene helyeztettnem a valast ide minek utan viszont nem en vagyok a felperes nem tudom hogy kervenyelhetem-e es ha igen hol.
Köszönöm hozzaszolasod, Csilla

ObudaFan # 2007.02.27. 22:32

Azt nem ártana megnézni, hogy kint nem válthatod-e meg utólag ezt az időt.

monalisa1 # 2007.02.27. 21:56

Idehaza gyermekenként 3-3 év jóváírásra kerül majdan! Tehát a 11-ből már csak 5 év minuszban vagy...

Odakint nem volt semmiféle munkaviszonyod - akár csak részmunkaidős se? Mert ha esetleg igen, akkor kétfelől kaphatnál nyugdíjat majd.

Az a fél lakástulajdoni érték ha ügyesen gazdálkodsz vele, a későbbiekben hasznodra lehet még!

Csilla1 # 2007.02.27. 15:21

Hallo Monalisa1, teljesen igazad van a TB met kellet volna fizetnem, egyebkent egy eletbiztossitasom volt amit kiköltözeskor kifizettettem,termeszetesen jol jött mert egy problema mentes ujrakezdest biztositott van egy teljesen kifizetett lakasunk aminek 50% en vagyok a tulajdonosa. A 11 evböl lejön a ket gyerek, ami engem erdekelt hogy egyaltalan letezik-e otthon ez a nyugdijas kori "törveny", itt van! Minek utan Magyarorszag is az EU ban van hittem hogy ezt a szabalyt is atveszik.
Köszönöm valaszod, Csilla

monalisa1 # 2007.02.25. 21:53

Csilla1!
Kérlek ne haragudj a szóért, de fizetni kellett volna a nyugdíjbiztosítást (...), legalább a mindenkori minimálbér 26-28%-át, havonta.

Bár a két gyermeked jogán csak jogosult voltál egy bizonyos ideig TB szolgáltatásra.
Akkor meg hogy jött ki ez a 11 év kiesés?

ObudaFan # 2007.02.25. 11:59

Kedves Csilla!

Amíg nincs egyezség gyermektartás kérdésében, addig itthon nem lehet közös megegyezéssel válni, ami azt jelenti, hogy jó, ha egy év múlva kimondja a bíróság a bizonyítási eljárást követően a válást, ezért lenne jobb megegyezni a gyermektartás kérdésében.

Csilla1 # 2007.02.25. 08:07

Kedves Monalisa, valamilyen törvenynek leteznie kell különben mit csinal az a " feleseg" akinek meg több eva hianyzik?

Kovács_Béla_Sándor # 2007.02.24. 22:33

Én azt tanácsolnám. Már a képe felhasználása is jogsértő lehet önmagában.

Tamás123 # 2007.02.24. 20:46

Köszi szépen Kovács Béla Sándor!

Nekem is ez volt a sejtésem, hogy nem érdekli a bíróságot, még az sem, hogy valakiről valósat állítok a nyilvánosság előtt, ha rá nézve az terhelő, akkor én vagyok a hunyó a jogban.

Jól értelek-e?

Most az iwiw-es oldalamon a feleségem képe alatt ott van, hogy " hét hónapja elzárja a fiamat"

Ez ténylag valós tény, de nyilvános hely a net.

Akkor ezt is vegyem le?

Kovács_Béla_Sándor # 2007.02.24. 20:32

Ne tedd.
A rágalmazás miatti eljárásban a bíróság főszabályként nem is ad helyt a valóságbizonyításnak.

Tamás123 # 2007.02.24. 20:22

Kovács Béla Sándor

Köszönöm szépen!

Amiket írtál, néhány dolgon túl vagyok, a gyámhivatal javaslatára én indítottam el "csak" a gyermekelhelyezést, (ideigleneset kértem), valamint a kapcsolattartás soronkívüli rendezését.

Kaptam is páros hetekre, szombatonként 9-16 óráig tartó kapcsolattartást.

Nem tagadom, hogy sokszor bánt, hogy a bíró mintha teljesen anyapárti lenne, néha már arra gondolok, hogy a nyilvánossághoz fordulok.

Azt szeretném még kérdezni, ha én pl. a neten az iwiw-re felteszek néhány dolgot a saját nevem alatt, amiket művelt a feleségem élettársa, azzal kimerítem-e a rágalmazás vagy a becsületsértés fogalmát.

Megkerestem a Btk.-ban ezen fogalmak definiálását, csak az nem világos számomra, hogy a nyilvánosságra hozott valós vagy valótlan tényközlés bűncselekmény-e vagy pedig teljesen mindegy, hogy valós vagy valótlan a közölt "tény".

Kovács_Béla_Sándor # 2007.02.24. 19:42

A tanú adatainak zártan való kezelése csak indokolt esetben lehetséges. Ha a gyereket nem nálad fogják elhelyezni, akkor nem te választod meg a nevelőapját, hanem a volt feleséged. (Akihez ezúton is gratulálok!)
Sürgősen követeld a kapcsolattartási jogod biztosítását; még inkább kérj ideiglenes döntést a gyermekelhelyezésben. Ez a verés és a kapcsolattartás huzamos megakadályozása kifejezetten jó esélyt ad a számodra. Persze, egy jó ügyvéd is elkelne.

monalisa1 # 2007.02.24. 12:30

Csilla1!
Szolgálati éveket utóbb megváltani nem lehet, így az a kieső 11 év sajnos hiányozni fog a nyugdíjad majdani megállapításakor - akár 1/4-ed összeggel kevesebb lesz a nyugdíjad majd.

De részben orvosolható a probléma: be kell lépni valamelyik Önkéntes Nyugdíjbiztosítóhoz (is) és egy általad meghatározott "nagyobb" havi összeget fizetni sok éven keresztül...

Így anno két helyről a folyósítás majd.

Tamás123 # 2007.02.24. 11:45

Sziasztok!

Az alábbi dologban szeretnék tanácsot kérni.
Röviden az eset, majd a kérdéseim.

Feleségem tavaly májusban elment tőlem és a fiamtól a barátjához. Júliusban elvitte "nyaralni" a fiamat, akivel azóta nem lehettem. Vidéken élnek, de naponta Bp.-re hordják a gyereket a régi iskolájába.

Szeptember első péntekén az iskolához mentem, hogy beszéljek a feleségemmel, hogy két hónap után végre szeretnék egy hétvégét a fiammal tölteni. Nem járult hozzá. Közben kijött a 11 éves fiam az iskolából és így négyesben (+ egy fiam barátja) elindultunk az utcában parkoló személygépkocsi felé, amiben a feleségem barátja ült. Közben tovább kértem a feleségemet, hogy szeretnék a fiammal lenni hétvégén, majd hétfőn elviszem suliba.

Mintegy 15 méterre voltunk a kocsitól, amikor a feleségem élettársa kiszáltt a kocsiból, a hátsó csomagtartóból kivett egy kb. fél méteres rudat, odaszaladt hozzám, majd ütni kezdett. Az első ütések a hátamat érték, majd a fejemet akarta ütni, amit sikerült az alkarommal kivédeni. Mindez a feleségem és a kiskorú GYERMEKEM SZEME LÁTTÁRA, tőle mindössze 10 méterre történt. A feleségem annyit mondott neki, hogy "ne itt".

A karomból ömlött a vér, egyből elmentem a rendőrségre, megtettem a feljelentést testi sértés miatt, majd látleletet készíttettem a sérülésekről, ezekről fényképfelvételek is vannak.

Az esetnek sok szemtanúja volt, (akkor jöttek ki a gyerekek az iskolából, a szülők várták őket) de a ledöbbenésemben és arra figyelve, hogy védjem magamat, mindössze egy olyan szemlélőre emlékszem, aki láthatta a dolgot és akit ismerek. A fiam osztálytársának az anyukája.

Az eset után, mint akik jól végezték a dolgukat, beszálltak az autóba és elmentek. Erről is van fényképfelvételem.

A feleségem új élettársa hasonló tartalmú sms-ek özönével látott el az elmúlt időszakban:

"a pofádat laposra verem az első alkalommal ahogy meglátlak te buzi. Nehogy már holnap az iskolánál lerendezzem a hülye gyökér buzeráns fejed. Megvárlak baszod, tudom hogy ¾ 9-re kell menned. Jobban jársz ha most bocsánatot kérsz, a jó büdös kurva anyádat foglalkoztasd, akinek a picsája kár hogy nem szecska vágó volt amikor a világra hozott"

A kérdéseim sorszámmal lesznek:

A testis sértés elleni első rövid tárgyaláson tagadta a férfi, hogy bántalmazott akkor.

1. A feljelentés, a látlelet, a fényképfelvételek a sérülésekről elegendőek-e számomra, hogy igazoljam a bántalmazás megtörténtét? Különösképpen fontos lenne, mivel a fenti esetet a fiamnak végig kellett néznie, ahogy rúddal veri az apját egy vadidegen férfi.

Közismert, hogy tanúként nem szeret senki részt venni a dolgokban. Aki szemtanúra emlékszem, csak a nevét tudom.

2. Kérhetem-e a bírót, hogy a tanút megnevezve idézze meg úgy, hogy ne kerüljön nyilvánosságra a kiléte? Nem szeretnék neki későbbi kellemetlenséget, a fiam osztálytársának az anyukája. Vagy elégségesek-e a fenti bizonyítékaim.

A gyermekem hét hónapja ezzel a férfival kénytelen élni, a feleségem jóvoltából. A férfi elmeorvosi vizsgálatát már kértem a bontóperi tárgyaláson.

Úgy érzem a gyermekem apjaként, hogy a fenti események miatt nem vagyok kénytelen eltűrni, hogy egy ilyen férfival éljen a gyermekem, aki a szeme láttára rúddal veri az édesapját.

3. Mit tudok tenni, hogy a férfit kizárják a gyermekemmel való mindennemű érintkezésből, egyáltalán megalapozott-e ezen igényem?

Köszönöm a válaszokat.

Csilla1 # 2007.02.24. 07:50

Kedves Obuda Fan, Az ittaeni ügyvedem az eves fizetese utan megallapitott egy bizonyos összeget gyt.artast ennek körübelül 70% at fizreti ezrert a birosag itt, tehat az eljaras a gyerekek ügyeben mar folyik vele szemben.Az en ügyvedem azt mondta mert a gyerekek itt születtek az itteni birosag fog az ö ügyükben döntest hozni.Meg ferjem Magyarorszagi ügyvedje küldött nekem egy levelet aminek alairasaval dönthetett volna az otthoni birosag a gyerekek elhelyezeseröl.A valast parhusamosan a ferjem inditotta meg Magyarorszagon, mert az allando lakhelyünk itt van egyaltalan elfogad minket a Mo birosag ? Megvalami, letezik olyan jogszabaly ami meghatarozza az öregkorikeresetkiegeszitest?En 11 evet "nem dolgoztam "igy nem fizettem nyugdijjarulekot.

ObudaFan # 2007.02.23. 20:19

Ha a válás közös megegyezéssel történik, akkor ott egyezséget kell kötni a gyermektartás kérdésében is. Ezt az egyezséget pedig aztán el kell, hogy fogadja a német bíróság is, az jogerős lesz, így kint sem lehet erre perelni. Aztán meg két évig ezen csak a körülmények lényeges változása esetén lehet változtatni.

Csilla1 # 2007.02.23. 07:41

Köszönöm valaszodat, de a valas az közös megeggyezessel törtenik csak a gyermekek tartasdija miatt lessz majd itt Nürnbergben egy per, de a valasi targyalas elöbbre van kitüzve Magyarorszagon.Ha jol ertettelek amig itt a gyerekek miatt nem ment le a per addig nem is valasztanak el?Lehet hogy gyerekes de hogyan zajlik le egy targyalas?
Nagyon köszönöm mindenki valaszat!

ObudaFan # 2007.02.22. 17:28

Ha nincs megállapodás, akkor a válást is csak azután mondják ki, ha a perben sikerül bizonyítani, hogy visszafordíthatatlanul megromlott a viszony. Ez egyrészt hosszadalmas, másrészt pedig kellemetlen. Egy egyezséggel mindezt meg lehetne előzni.

Csilla1 # 2007.02.21. 20:06

Hallo, 17 ev hazassag utan kapcsolatunk annyira megrommlott hogy a ket gyermekünkel elköltöztem töle. Ma mar majd 4 eve külön elünk, gyerekeket nem latogatja gyerektartast nagyon keveset fizet, mivel ö viszont most ujra hazasodni szeretne valni akar, a valokeresetet mar beadta az idöponnt all,termeszetesen en is reagaltam es elmentem Nürnbergben itt elünk az ügyvedhez es követelem töle a gyerekeknek jaro gyerektartast, gyerekek elhelyezese itt, valas Magyarorszagon termeszetesen rendkivül merges ram ezmiatt olyannyira hogy nem tudtam vele megeggyezni hat nem marad mas hatra mint a birosag.A kerdesem lenne hogy hogyan zajlik le a valoper es elvalasztanak-e akkor is ha a gyerekekröl meg nincs döntes es ez miatt birosagi eljaras folyik ellene?

kati7691 # 2007.02.17. 08:38

Köszönöm a válaszokat mindenkinek aki segített! Azt gondolom nem lesz sétagalopp, s nagy valószínűséggel az anyának itélhetik a gyerkőcöket, mivel annyira (hál' istennek) nem rossz anya. Ebből adódóan elég nehéz olyan kompromisszumot kötni amiben egyenlő félként tárgyalahtunk egymással, sajnos. Ha jól belegondolok..talán a jövőbeli veszteségek és kisemmizés elkerülése érdekében jó néhány dolgot fel kell adni az elképzeléseimből..

Dr.Attika # 2007.02.16. 18:49

Már mi mükszik? ( Bocsi, mit jelent az hogy mükszik?)

Myki # 2007.02.16. 18:45

Kedves Dr.Attika!
Higgadj le. Másfél évembe került, de nekem műkszik. Sapienti sat.

Dr.Attika # 2007.02.16. 17:49

Ez nem belekötés, érdeklődés.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.02.16. 17:25

Csak hogy nehogy a rövidítésből is baj legyen: International Business Machines