Most jön a sablon: a sebeket az idő begyógyítja. Szóval kívánok minden jót, jobbat!
Ha nem fizet, ezen topicban és hasonlóakban a hozzászólók előzőekben leírták már: a jogerős itélet/végzés alapján letiltást és/vagy végrehajtást kell kérni.
Most jön a sablon: a sebeket az idő begyógyítja. Szóval kívánok minden jót, jobbat!
Ha nem fizet, ezen topicban és hasonlóakban a hozzászólók előzőekben leírták már: a jogerős itélet/végzés alapján letiltást és/vagy végrehajtást kell kérni.
:)
köszi mona
Még azt is kérdezném,hogyha letiltást kérek,akkor azt nemzetközi számláról is letiltják?
Vagy meg se próbáljam ezt kérni,mert a bíróságnak a kinti jövedelme költségtérítésnek lett leigazolva?
Azért kérdezek ennyit,mert pénteken megyek be a bíróságra panasznapra elindítani a végrehajtást,és szeretnék egy kicsit tájékozódni,hogy mit is tehetek,vagy mit érdemes tennem.
Az exemnek nincs belföldi számlája,csak nemzetközi,a minimálbért a húga kapja a saját számlájára itthon.
Meg van nekem mindkettőjük számlaszáma,akkor megadjam a bíróságon azokat is?
Köszönöm a válaszokat
Nem a számláról lesz letiltva, hanem a munkabérből, ha lesz. Ha a bíróság az összeget költségtérítésnek tekintette, akkor abból nem lesz.
trigi
A kapcsolattartáshoz nemcsak a szülőnek, hanem a gyermeknek is joga van, így az a szülő, aki nem tartja a kapcsolatot a gyermekével, a kötelezettségét nem teljesíti, amiért a gyámhatóság bírságolhatja is. Más kérdés, hogy általában tökéletesen végrehajthatatlan a dolog.
Bocs de kétlem, hogy a kinti jövedelme 1 : 1-ben költségtérítést takar. OK. van a lakásbérlés, rezsiköltség, utazási költségtérítés, aztán étkezési pénz stb., de az hogy az EGÉSZ summa ilyesmi címekre elszámolható legyen az erősen megkérdőjelezhető. (Az emberek azért mennek külföldre dolgozni - többek közt -, hogy az ottani keresmény jelentősebb részét nettó jövedelemként félretegyék.)
Jogászok leírták már itt a Fórumban többszor is: a kinti jövedelem is beleszámít a t.díj összegébe, százalékosan ill. havi fix összegben meghatározva. (Aztán ha lejár a külszolgálat, az itthoni keresmény alapján a t.díj újbóli megállapítása majd.)
A panasznapon bizonyára mindenről tájékoztatnak - valószínűleg sok hasonló esettel volt már dolguk. (A számlaszámokat vidd magaddal, és minden iratot mely az üggyel kapcsolatos.)
Monalisa
laikus hozzászóló
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
A tárgyaláson kérd a bíróságot - és ezt vegyék is jegyzőkönyvbe -, hogy a munkáltatótól kérjenek be keresetkimutatást a kinti jövedelméről - annak tételes felsorolásával.
Tehát ne az ex elmondása alapján legyen a dolog elbírálva - már ha ekként a történés előzőekben.
Vagyis a "költségtérítés" tételes taglalásáról.
Mikor ment a válóperünk,nekem sikerült a volt férjemtől megszereznem a kiküldetési utasítást,néhány havi német bérpapírját,ami németül is volt írva,ráírva a nettó és bruttó pénzét.Ezeket be is adtam a bíróságra.Erre a bírónő bekérte a munkáltatójától a jövedelemigazolását,amire a minimálbért írták,a német pénzére pedig költségtérítést.
Ezt a bírónő hangosan fel is olvasta,hogy melyik hónapban mennyi "költségtérítést" kapott.
Ezért nem értettem,hogy hogy nem volt neki gyanús,hogy egy minimálbéres dolgozó,több,mit a 6-szoros költséggel van kint külföldön.
Van ügyvéded?
Ami az itthoni minimálbér és a kinti 6-szoros keresmény dolgát illeti, végül is hónapról hónapra "eltapsolhatja" a kinti pénzét: exluzív lakást bérel, taxival jár, minden nap "jobb" étteremben kajál stb.
De azért nem ez a jellemző egy külszolgálatosra hanem a pénz ésszerű "megfogása".
Azt tudnod kell, hogy a másodfokon már nemigen "aprózzák" az ügyeket, tehát "akkora" tárgyalásra már ne készülj...
Kérdeznek majd ezt azt, de általában az elsőfok papírjai alapján a vertiket.
Azért kérdeztem: van-e ügyvéded?!
Van ügyvédem.Azt tanácsolta,hogy adjam be végrehajtásra.Ő is tudott ezekről a papírokról.
Az exemnek a szállás ingyenes,autót nem régen vett.Végül is csak az ételét,és a benzinje kerül neki pénzbe.Kb. 2- 3 havonta jár haza.
Ő nem tudja a pénzt megfogni.Most is felvett cetelem hitelt.
De akkor a cégnek megérné kiküldeni egy ilyen embert,aki ennyibe van neki?
Azt kellene vhogy kikényszeríteni a cégétől,hogy ne költségtérítésként igazolja.Akkor már simán menne minden.Habár Ő képes lenne akkor leszámolni,csak hogy ne kelljen fizetnie.
Azt veszem ki a szavaidból,hogy lesz még egy tárgyalásom?
Én azért rápillantottam a németországi(nem találtal hol teljesíti a külszolgálatot)albérleti árakra:
25-30m2 - 300-400 EUR,
55m2 - 650 EUR,
73m2 - 800 EUR,
120m2 - 900-1000 EUR.
Egy átlag magyar ember átlag lakása 50-60m2, a fenti árak szerint 300 EUR árfolyammal, az 700*300= 210.000 Ft.
Hát én nem szeretnék ennyit fizetni!!
Igaz ez a németek fizetéshez képest nem sok.
Nálunk ugyanekkora albérletet 60-80.000 Ft-ért adnak.
És akkor még a rezsi, étel...
Ilyenekkel azért a bíró is tisztában van, szerintem.
Az exének a szállás ingyen van - szerencsés ember. Így azt a kalkulált 210e Ft-ot mindjárt félre is tehetné - akár. A havi autórészlet sem "ütheti" ki, hacsak valami felsőkategóriás kocsit nem vett tele külön extrákkal. A gyomra meg vélhetően csak napi egy ebédre/vacsorára van bekalibrálva - még itthonról. Szóval ha netán szórja is a pénzt (...) azért csak kell hogy rendszeresen megmaradjon neki az itthoni minimálbér legalább 2-3 szorosa.
Igen, a munkáltatót kellene új ill. pontosító jövedelemkimutatásra késztetni...
Idézem:
" Tájékoztatom,hogy a munkáltató, a munkavállaló részére a kiküldetés időtartama alatt költségmentesen biztosít szállást."
Az is ide van írva,hogy 2006 június 15.-től várhatóan 2009 június 15.-éig utasítják a Németország területén a munkakörébe tartozó feladatok ellátására.
Én kényszeríthetném valahogy?
A kocsi igaz,hogy opel,de nem mai gyerek már.Megkezdte a rozsda.
Meg még a kiküldetési díja van itt,hogy 6,50 eur/óra illeti meg.
Ja! Ez bruttó órabér volt.
Kicsit elapróztam a választ.
Elnézést!
Az egyik ismerősöm is külföldön dolgozott, őt perelte a volt felesége gytemelés miatt. A cég elbocsátotta, ő meg beperelte a volt feleséget kártérítésért. A vége: apukának itthon kellett állást keresnie, töredékért; anyuka pedig ez után kapta a gytartást. Kevesebbet, mint amennyit az emelés előtt kapott. (Náluk az anyuka telhetetlen volt.)
Én még annyit ajánlok, hogy nézz be a topicok közül a pénzügyiek közé. Ott ennek a másik oldalát is kikérdezheted.(külföldi adózás, kiküldetéssel kapcsolatoz kötelezettségek...) Csak azért, hogy ezzel is tisztába legyél.
Én nem megemelni akarom a tdíjat,hanem hogy kifizesse,ill. be tudjam hajtatni rajta az elmaradást.
Az adózásról meg annyit tudok,beszéltem a könyvelőjével,hogy Németországban visszaigényelheti a gyerek után az adót,és így az egy évi visszatérítése 2900 euro a 2006-os évre.
Egyébként én ezt sem értem,hogyha a gyerek nálam van Magyarországon,akkor ott hogy veheti ezt igénybe?
Köszönöm az infót,szétnézek.
Sziasztok!
az lenne a kérdésem, hogy a bírói határozatom úgy szól, hogy apuka január 01-től köteles gyerektartást fizetni. akkor ez azt jelenti, hogy már a januári fizetéséből is vonni kell a gyerektartást. Vagyis amit januárban kapott nettó fizetést annak a 20%-át???
Köszönöm a választ
Reker!
Igen, már január 1-től.
Nem jogász vagyok, elvált apa, tapasztalatból mondom. Megkapta a munkáltatóm a végzést és annak megfelelően vonták a végzésben meghatározott időponttól, a végzésben meghatározott mértékű összeget.
Ez már csak maszek hozzászólás. Nálam a kedves bírónéniegy 2008. októberi ítéletében még 196 eFt gytartási díj elmaradást is megállapított. Arra az időszakra, 2006. január 1-től is fizetnem kell, amikor egy családként éltünk (a család minden költségét én viseltem), majd 2006. jún. 1-én indítottam el a gyermekelhelyezési pert, mert a kedves anyuka lelépett a gyerekétől. A nyáron a vidéken élő szüleim vállalták a fiam gondozását. Erre az időszakra is gyt.díjat fizetek. De ez csak egy aprócska a bírónőcske sok mocska közül.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |