Gyerektartás és láthatás

Tamás123 # 2009.02.12. 08:02

Reker!

Még egy kiegészítés. Annyit nézz meg a végzéseden, hogy előzetesen végrehajtható-e a gyt. díj vonatkozásában. Ha igen, akkor azonnali hatályú, tehát nem kell megvárni az esetleges fellebbezés végeredményét.

monalisa1 # 2009.02.12. 08:40

Reker,

Tudnivaló, hogy a munkahelyeken havi egyszeri alkalommal van bérszámfejtés, így a januári t.díj majd megérkezik a februári levonással együtt. 1-2 napot legyél még türelemmel...

reker # 2009.02.12. 12:33

köszi monalisa, de sajnos arra kellett jutnom, hogy nem kapok januári gyerektartást, mivel majd ha a gyerek nappali tagozatot befejezi, akkor még plusz rászánnak egy hónapot a gyerektartásra, mivel utólag fizetik, mint ahogy fizetést is utólag kap.

monalisa1 # 2009.02.12. 14:02

Érdekes indoklás, hasonlót még nem olvastam a Fórumon. Végül is az a lényeg, hogy ami jár azt maradéktalanul megkapjad.

Most már csak azért "izgulj", hogy a janári béréből a februári kifizetéskor a kötelezést levonják...

Egyébként a munkáltató köteles eszközölni a levonást melyet bírósági itélet/végzés rendelt el. (Ha nem tenné ő felel érte.)

krisz2007 # 2009.02.13. 17:35

Légyszi irjatok meg,ha kérem hogy napolják el a tárgyalási idöpontunkat,mert nem tudok megjelenni(bizonyitani is tudom)Akkor 3 hónap múlva adnak kb ismételten idöpontot?vagy hogy müködik?
Köszönöm elöre is!

monalisa1 # 2009.02.13. 18:35

Levélben juttasd el az esetleges mondanivalódat a bíróság részére, azt a tárgyaláson felolvassák, a peres iratokhoz csatolják. (Lehetőleg röviden írj, lényegretörően.) A tárgyalásról készült jegyzőkönyvet 8 nap munkanap elteltével a bíróságon átveheted - ha eddig azt netán nem postán küldték meg részedre.

(Nem egy esetben írják a peres felek: a tárgyalást akár távollétükben is megtarthatják.)

Tehát végül is hátrányod nem százmazik amiért nem tudsz az aktuális tárgyaláson megjelenni.

Monalisa
laikus hozzászóló

krisz2007 # 2009.02.13. 19:53

Köszönöm a választ!
Én igazabol azt hittem hogy ilyenkor nem kell mennie senkinek,kapunk új idöpontot.Most kezdödik a bizonyitási eljárás,az se lenne jó ha lemaradnék vmiröl.

monalisa1 # 2009.02.13. 20:07

A bíró a tárgyalást megnyítja és jegyzőkönyvileg rögziti: x felperes és y alperes megjelent-e vagy sem. Ha senki, akkor egyben be is rekeszti a tárgyalást és hivatalból új időpontról küldenek majd végzést, ellenben ha a két fél közül legalább az egyik ott van akkor a tárgyalást általában megtartják.

Polgári perben nem kötelező minden esetben a személyes megjelenés, helyette előzőleg írásban eljuttatják az aktuális mondanivalót.

Persze ha valakinek fontos, hogy minden tárgyaláson ott legyen, akkor igyekezzen ne elmaradni...

Nagyon- nagyon indokolt esetben lehet kérni az éppen soronkövetkező tárgyalás elhalasztását, de ennek okáról/indokáról igazolást kell beküldeni. Aztán a bíróság majd dönt...

monalisa1 # 2009.02.13. 20:08

Ha mindkét peres fél egybehangzóan kéri a tárgyalás elhalasztását, akkor az elmarad.

PirosG # 2009.02.13. 21:40

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
Szóval,van egy párom akinek van egy kislánya. Az apa aki egyszer látta a kislányt eddig,el van tíltva tőle. A nagyszülők részére viszont havi egy alkalom engedélyezve van,amit természetesen a párom be is tart,de csakis az ő jelenlétében a gyámhivatalban.
Mostanában hallottuk azt,hogyha a kislány betölti a 3 éves kort akkor a nagyszülők élhetnek az apa jogával és akár el is vihetik magukkal a gyereket,nem csak a gyámhivatalban találkozhatnak vele.
A kérdésem az,hogy ez így igaz-e és,hogy mi a megfelelő lépés ennek megakadályozására?

Köszönöm.
PirosG

zapa (törölt felhasználó) # 2009.02.13. 21:47

Nekem egy kerdesem lenne. Tudom, hogy a volt ferjem konnyu drogokkal el. Nyaron rakerdeztem, hogy szokott-e fuvezni, es azt valaszolta, hogy neha. Az a kerdesem, hogy milyen modon tudom bizonyitani, hogy a volt ferjem drogozik? A hajat hetente vagatja!!!!
Nagyon kosznok minden otletet, tanacsot.

monalisa1 # 2009.02.13. 22:34

PirosG

A gyermek 3 éves kora-körültől a nagyszülő már jogosult őt elvinni: játszótér, bábszinház stb., stb. Valamint természetesen a saját lakásukra is elvihetik - nem ők vannak eltiltva...

Természetesen a gyámhívatal nyomatékosan felhívhatja a nagyszülők figyelmt arra, hogy a gyermek apja a kapcsolattartáskor nemkívánatos személy... (Ha nem tartják be - a gyerek utóbb úgyis elmond mindent -, bírságolhatják őket, visszatérő esetben akár ők is el lesznek tiltva rövidebb-hosszabb időre az unokától.)

A gyermek 5-6 éves korától akár egy egész hétvégét is nagyszülőknél tölthet, jó ha ezzel tisztában vagy...

Nem javaslom a kapcsolattartás esetleges "ellenőrzésését", ellenben a dolgot a nagyszülők számára egyértelművé kell tenni.

Monalisa
laikus hozzászóló

monalisa1 # 2009.02.13. 22:39

zapa

Pl. videó- és hangfelvétel amikor "laza" állapotban van. És ismét és ismét. (Játékosan filmezed, hadd "produkálja" magát a kamera előtt.) Írásban bevallani úgysem fogja...

Grád András # 2009.02.14. 09:12

Kedves Zapa!

Nem teljesen értem a dolog célját. Félreértések elkerülése végett jelezném, hogy semmiféle drognak nem vagyok híve. Azonban attól, hogy néha füvezik, lehet pont ugyanolyan vagy jobb apa, mint aki ezt soha nem teszi, a két dolognak lényegében semmi köze egymáshoz. Nyilván nem ezt írnám, ha mondjuk Heroinozásról vgyLSD-ről lenne szó, de azért a fű mégiscsak más, nem véletlenül legálin némely európai országokban. Szóval visszatérve: Mi a cél? Ha za, hogy ezért ne tarthassa a kapcsolatot a gyermekével, ezt a projectet sürgősen el kell felejteni! Arról nem is beszélve, hogy mi lesz, ha ne adj' isten kiderül, hogy Ön meg esetleg alkalmi jelleggel fogyaszt alkoholt? Alkalmi jelleggel én is fogyasztok (pl. társaságban), de ettől talán még nem leszek alkalmatlan szülő! Vagyis az esetenkénti füvezés éppúgy nem játszik a nevelési alkalmasságnál, mint az, ha valaki időnként alkoholt fogyaszt. Üdv:

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

zapa (törölt felhasználó) # 2009.02.14. 12:57

Nekem az legfobb gondom a volt ferjem alkalmi fuvezesvel, hogy ez egy egesz kulturat von maga utan. A fuvezes, a zene, a "laza" hozzallas kulturajat. Es bevallom nem szeretnem, hogy apuka majd a lanyommal is elszivja az "elso" fuves cigit. Es errol idejeben akarom tajekoztatani, es nem akkor, amikor mar meggtortent!

_Wasp_ # 2009.02.14. 14:34

Még mindig nem értem (értjük?), mi szükség "bizonyításra".

Mondja el hát aggodalmait az apának, ahogyan tervezte. Talán ő azt kéri öntől, hogy ön viszont egyáltalán ne fogyasszon a gyermeke közelében mondjuk alkoholt... legalább megmutathatják, hogy a gyermekükről elvált szülőként mindketten felelősen gondolkoznak.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

zapa (törölt felhasználó) # 2009.02.14. 16:54

En sohasem fogyasztok alkolholt, pont azert, mert gyerekem van, es barmikor, barmi tortenhet. Egy felelos szulonek szerintem kotelessege mindig 100%-osan helyzetben lenni. A volt ferjem fuvezese pedig heti par alkalommal tortenik. Reszben ezert is valltam el tole. A barati tarsasagaval egyutt fuveznek, akik kozul az egyik repulogepet vezet, es tavaly nyaron repulni akartak vinni lathatasi idoben a lanyomat. Nem egyeztem bele. Mellesleg rettenetsen elvezi, hogy aggodom. Hat ezert szeretnek vegere jarni a z ugynek.

Grád András # 2009.02.14. 18:28

Kedves Zapa!

Ha őszinte akarok lenni, változatlanul kicsit átlátszóan álságosnak érzem a hozzáállását. Látszólag (szavakban) csupán a gyermekéért aggódik, azonban elég durván kilóg a lóláb: az igazi motivációja mintha az lenne, miként lehetne apukát valamilyen ürüggyel eltávolítani az életükből. Ehhez pedig nem csak én/mi nem nyújtok/nyújtunk segítséget, hanem mivel ezt nagy valószínűséggel más is így fogja látni, ezért más se. Még ha történetesen sikerülne is bizonyítania a bíróságon az alkalmi füvezést, akkor sem fogják ez alapján soha megvonni a kapcsolattartást. Az Ön helyében energiáimat inkább arra fordítanám, miként lehetne kölcsönösen jobb a kapcsolata mindhármuknak egymással a válás után. Üdvözlettel:

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

monalisa1 # 2009.02.14. 18:39

(Én is bólogatok.)

Grád András # 2009.02.14. 18:41

Monalisa! :-)

Grád András # 2009.02.14. 18:43

Kedves Zapa!

Ha az embernek hárman mondják, hogy részeg, akkor is menjen lefeküdni, ha egyébként absztinens! Remélem érti, mire gondolok! Üdv:

zapa (törölt felhasználó) # 2009.02.14. 19:09

Ha az embernek harman is mondjak, hogy jozan, nyugodtan uljon kocsiba, akkor is ha reszeg.

Grád András # 2009.02.14. 19:21

Kedves Zapa!

Mégsem értette meg! Akkor megpróbálom másképp: TÖNKRE FOGJA TENNI A GYEREKET! (Miközben persze sikeresen meggyőzi magát arról, hogy mindez kizárólag az ő érdekében történik.) Üdv:

_Wasp_ # 2009.02.14. 19:24

visszatérve az eredeti kérdésedre:

A cannabist vizeletből 2-7 napig lehet kimuatni alkalmi használóknál, de napi kemény használóknál ez felkúszhat akár 30 napra is.

Ha van legalább 3 centi hosszú haja az illetőnek, akkor a hajból kb 90 napos fogyasztási térképet lehet felálltani.

Vérben 2 naptól két hétig terjedő időtartamban kimutatható a fogyasztás.

Ettől egyébként még nem lesz kevésbé rossz amit vélhetően akarsz. És nem is lesz kevésbé eredménytelen.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

zsuzso76 # 2009.02.14. 21:33

Korábban már több kérdésemre választ kaptam itt. Most megint lenne egy aktuális: Ha apuka részeg, akkor is biztositanom kell a láthatást?
Közös megegyezés alapján nem reggel jött a gyerekekért, hanem amikor a gyerekek végeztek a különprogrammal, hivták őt, h jöhet értük, ahogy ez meg volt beszélve. Közölte, h nem tud jönni, mert ivott (hallani is lehetett, h ittas), és letette a telefont. Mikor visszahivtam, h mi legyen, flegmán megint közölte, nem tud értük jönni. Kérdeztem, akkor mi legyen, ne menjenek? De igen, stb. , végül taxival küldtem el őket, amit én fizettem ki, mert ő a barátainál iszogatott. Utólag gondolkodtam, hogy nem kellett volna őket elküldenem. Hasonló szitu már többször előfordult. Ilyen esetben a jövőben tehetek valamit? Köszönöm előre is: Zsuzso