Most olvastam el a st.gnes hsz-át és dettó ua. az eset nálunk is. Volt férjem ügyvezető, 3 presszó, 4 alkalmazott, saját bevallása szerint is 20-30 ezres tel.számla, ja és 50 ezer forintos minimálbér!
Megpróbáltam a lehetetlent, bebizonyítani, hogy nem ennyit keres. Hasonlókat tettem, mint amit Grád úr leírt. Még az anyukája házának a tulajdoni lapját is kikértem annak bizonyítására, hogy nagy összegű hitel van a házán, amit fizetnie kell a mamának a rokkantnyugdíjából és így lehetetlenség eltartani még a fiát is és az fia kocsirészletét is fizetni. Ezen kívül is sok mindent próbáltam bizonyítani. Jövő hét pénteken lesz a tárgyalás. Ha ennek ellenére lecsökkentik a gy.t-t, kardomba dőlök!
Ja, nálunk már 3 évig fizette a két gyerekre az 50 ezres gy.t-t, most jutott eszébe, hogy ez túl sok. Arra hivatkozik, hogy lecsökkent a jövedelme. Merthogy eladta a másik Kft-jét.
Ezzel kapcsolatban még egy kérdés: A Kft-jét tavaly értékesítette, az eladási ár "üzleti titok". Egyedüli tulajdonosa volt a Kft-nek, több mint 20 Milliós saját tőkéje volt. Beírtam ezt is, hogy volt egy ilyen egyszeri, vélhetően nagyobb összegű bevétele.
Vajon fog valamit nyomni a latban, vagy mivel nem rendszeres jövedelem, ezért semmit?
Gyerektartás és láthatás
Igen, attól tartok én is, hogy Fórum-látogató, ezért nem nagyon írnék többet. Két gyerekre 12.500,-/fő. Szerintem ez nevetségesen kevés. Állítólag minimálbéren van. Saját kft-jében ügyvezető, 1 fő alkalmazottal... No mindegy.
Nem ragaszkodnék én a többhöz, ha maximálisan ki tudnám elégíteni a kicsi csemeték igényeit. Ügyvédem is lenne, ha lenne miből.
Csak feltételezéseim vannak, a következő tárgyaláson lehet egymáshoz kérdéseket intézni, ő ügyvéddel jön, én magam vagyok. Tul.képpen nincs mitől félnem, valótlanságokat nem állítok magunkról, szerintem állni fogom a kérdések záporát, csak én nem tudom, mit is kérdezzek, béna a kezem, s dadog a szám.
Köszönöm Ügyvéd úrnak építő ötleteit, holnap van az utolsó lehetőség, hogy beadjam ezeket az "indítványokat", meg az elmaradt összegről a kimutatást. Hát az utóbbival nincs is gondom, az előbbivel kapcsolatban csak a vállamat vonogatom, minekutána nem is értem.
A környezettanulmányt elrendelte a bíróság, egy hónapja, még nem történt semmi. Én legalábbis nem tapasztaltam semmit.
Bocsánat, hogy ilyen szétszórt vagyok.
Kedves Póniló!
Remélem, hogy fölöslegesen aggódik, nem tűnik valószínűnek az Ön által közöltek alapján, hogy leszállítaná a bíróság a tartásdíjat, de persze nem ismerem az ügy iratait. Ha a Kft. eladás esetén "üzleti titokra" hivatkozik, maga meg nyugodtan hivatkozzon arra, hogy a bíróság az ítéletét szabad mérlegelés alapján állapítja meg e vonatkozásban. Ha nem nagy pénzért adta volna el, most nyilván nem lenne miért titkolóznia! És bár nem szívesen fenyegetek ilyesmivel bárkit is, de azért egy vagyonosodási vizsgálatnak senki sem szokott örülni.
Kedves St.gnes!
A fentiek részben Önre is vonatkoznak, és nem kell megijednie a bíróság előtt! Üdv:
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
St.gnes,
Valóban nem sok....
Amennyiben nem történik meg a környezettanulmány, akkor emlékeztesd a bíró(nő)t, és kérd, hogy rendelje el (ismét).
Valóban nem kell félni, csak bátran a gyerekeidet szem előtt tartva, hiszen amit kimondanak az 2 évre szól. Csak nagyon indokolt esetben foglalkoznak a üggyel két éven belül.
Hát ... Köszönöm, tényleg. Nem az én formám a hadakozás, nem kívánom senkinek... Most tétova vagyok, de ha ott leszek... az életben maradás ösztöne bizton átsegít a nehézségeken.
Köszi, még egyszer.
Köszönöm Grád úr a válaszát, és a tanácsot is.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, Dr Grád András és Monalisa1. Remélem ezzel tudok segíteni...
Tisztelt Monalisa1 és Grád Úr!
Köszönöm szépen a válaszokatt.Még csak anyit kérdeznék, hogy ha papíron nem volt vagyona az elhalálozott szülőnek (csak haszonélvezeti jog, amit már tudom, hogy öröklés szempontjából semmi)akkor nem tűznek ki hagyatéki eljárást? A haláleset már több mint egy éve volt, azóta sem kapott a különélő testvér semmilyen levelet.
Tisztelettel köszönök mindent biglajos
Kedves Biglajos!
Ha nincs vagyon, hagyaték sincs, ergo hagyatéki tárgyalás sem! (Most vonatkoztassunk el az esetleges tartozások kérdésétől!) Üdv és mindenkinek, akit illet: Nincs mit!
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
Kedves Fórumozók, Ügyvéd Urak/Hölgyek!
Első házasságomból „botlásomból” 1993-ban született egy lányom, majd közvetlen utána elváltam az exem félrelépései miatt. Ennek a házasságnak 15 éve iszom a levét, mert az anya a gyermekem kárára rengeteg galibát okoz nekem! Jelenleg számos büntetőeljárás és polgári per van folyamatban a volt feleségem ellen illetve a Pápa Városi Gyámhivatal, Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat ellen mulasztás miatt eljárás van folyamatban, kiskorú veszélyeztetése miatt, (amit én indítottam a tűrhetetlen, kaotikus állapotok miatt). A kötések, korrupcióra utaló helyzet itt is jelen van, ugyanis a volt nejemnek az élettársa, A. Alajos 12 évig Polgármesterként tevékenykedett! Aggályosnak tartom, hogy gyermekem sérelmére elkövetett bántalmazások miatt, – a „Polgármester” volt munkakapcsolatára tekintettel – nem indítanak a család ellen semmilyen eljárást, vizsgálatot.
A rövid tényállás:
2004. – Gyermekemet az anya súlyosan bántalmazta (Gyermekjóléti Szolgálat érdemben nem tett semmit).
2005. – Ennek okán jelenlegi családommal Bp-ről ideköltöztünk Pápára.
2005. – 200.000,-Ft gyermektartásdíjat, lányom 18 éves koráig előre rendeztem az anya felé.
2006. – 12 éves gyermekem az anya engedélyével diszkóban mulattja át az éjszakát.
2007. – Tudtom és beleegyezésem nélkül, (a gyermekemmel szemben az anya gondatlannak bizonyult) jogtalanul a Gyámhivatal, Gyámhatóság, Családsegítő Szolgálat közreműködésével gyermekemet a megint csak alkalmatlan anyai nagymama felügyeletére bízták.
2007. – Gyermekem az iskola helyett csavarog, lop és olyan erkölcstelen életvitelt folytat, ami számomra nem megengedhető.
2008. – Tudomásomra jut, hogy gyermekem 14 évesen élettársi, nemi kapcsolatot folytat az ellenérdekű felek tudtával: az anya, anyai nagymama, Rendőrség, Gyámhivatal, Gyermekjóléti Szolgálat (a fent említett hatóság, hivatal, szolgálat megint csak nem tesz semmit).
2008. – Betelt a pohár! Félve a gyermekem elkallódása végett peres eljárást kezdeményeztem az anya ellen, szülői felügyelet megszüntetése és egyidejűleg az Ügyészségen feljelentést tettem kiskorú veszélyeztetése miatt.
2008. – Az anya több évre visszamenőleg a MÁK-nál jogalap nélkül vette fel egyedülállóként a kiemelt összegű ellátást, mivel 15 éve élettársi kapcsolatban él, így annak visszakövetelése folyamatban van (közpénz).
2009. – Köztem és gyermekem között kapcsolattartás az anyának köszönhetően nincs, március hónapig szünetel.
Élném boldog családi életemet jelenlegi feleségemmel és közös 4 kk. gyermekemmel, de a lassú – anyai oldalra – szubjektív rendszer jóvoltából ez nem adatik meg.
Hozzáteszem, mert nem hagyhatom figyelmen kívül drága, szeretett feleségem hozzáállását a lányom tekintetében. Miattam ilyen megpróbáltatásokon menve keresztül az adott problémás helyzetben is támogat, mellettem áll, hogy mind az 5 gyermekem testvérként nem pedig egymástól külön, idegenként nőjenek fel.
Konklúzió: 18 éves „élettárs”, kiskorú gyermekemet megrontotta! A hatóság a mai napig nem indított eljárást a gyermekem védelme érdekében! Megszűnt az erre vonatkozó Tv, Btk? Nem büntetik a liliomtiprót, mer szerelmes a lányomba? Az apák jogainak semmibe vétele illetve jogorvoslati lehetőség egyenlő a 0-val!
Várom hasonló helyzetben lévő szülők véleményét!
Üdv.: Krasztel László
Kedves Krasztika!
A történet régi szálait nem boncolgatnám, már úgyis elmúlt. A lánya ha jól értem 15 éves, ehhez képest a 18 éves élettárs nem ronthatta meg, hacsak nem már a 14. szülinapja előtt kezdődött a nemi kapcsolatuk. Ha így lenne, akkor feljelentést kell tenni, egyúttal kérni, hogy más hatóság járjon el (elfogultsági kifogás). Ha viszont nincs bűncselekmény, nem kellene csesztetni őket, mert mégannyira sem lesz kapcsolata a mind inkább felnőtt lányával! A volt felesége biztosan sok mindenben hibás, de a leírtak alapján nekem úgy tűnik, Önön is múltak a dolgok, sokat ártott a lányával való kapcsolatának. Üdv:
Tisztelt dr. Grád András ügyvéd – egyetemi tanárúr!
Igaza lehet, annyiban vétkes vagyok, hogy családostul ideköltöztem, mert sejteni lehetett gyermekem körül nincs minden a legnagyobb rendben. Az anya, aki 13 éves gyermekét kidobja a szülői házból, mert a lányomat az anya élettársa nem fogadta el, még 14 év után sem, az nem nevezhető szülőnek!
Az, hogy gyermekemet, ki és mikor rontotta meg az a mai napig nem tisztázott. Csak remélhetem, hogy látva a rendőrség hozzáállását valamikor fény derül rá.
Én úgy vagyok vele, hogy a 15 éves lányom inkább sértődjön meg azért, mert nem hagyom, hogy tönkre tegyék az éltét, mint hogy 30 évesen számon kérjen, hogy "apám, miért nem csináltál valamit!?
Akkor, ha jól értelmezem szavait, egy gyermek 14 éves korától minden további nélkül élhet szexuális életet, de a legfontosabb, hogy itt nincsen szó kiskorú megrontásáról?!
Az elfogultságra visszatérve, Pápa helyett Veszprémben kezelik az ügyet, ugyanis az itteni kapitány jó baráti kapcsolatot ápol az élettárssal.
Olvasva a többi hozzászólásait, tanácsait nekem kifejezetten tetszettek ("majd megkérdezem ártatlan arccal:" írja Ön, St.gnes-nek)!
Köszönöm válaszát, ha nem is egyezik a véleményünk attól függetlenül maradok Tisztelettel: Kraszti
krasztika
Gyermekelhelyezés megváltoztatása iránt pert kellett volna indítani, ahol is a 14. évet már betöltött gyermeket a bíróság már megkérdezi: melyik szülőnél akar a továbbaikban lakni - és a bírság nem szokott a gyermek kérésével ellentétes döntést hozni.
Tehát 14. évesen a lányodat ki lehetett volna emelni (...) az anya- és az ő élettársa környezetéből, akár. És akkor lehet, hogy a lányod nem fog idejekorán "összebútorozni" egy pasival.
Tulajdonképp minden a szemed láttára történt (...) és te mégsem lépted meg a szükségeset gyermeked védelme érdekében...
Ezért írta Grád Tanár Úr, hogy te is hibás vagy a dolgok ilyentén alakulásában.
Külön írom: az ex nejed élettársával- ismerőseivel kapcsolatban nagyon vigyázz mit írsz le, mert könnyen a bíróságon találhatod magad alperesként.
Részemről ez és ennyi.
Monalisa
laikus hozzászóló
T. monalisa1!
Minden laikus az mondja, hogy már késő!
Ez a baj, olyan magatartási formát vettünk fel sajnos az elmúlt időszakban, hogy már meg sem illetődünk, ha egy tizenéves gyermeket szexuálisan zaklatnak, csesztetnek.
12 évesen nem állt módomban magamhoz venni lányomat (...) bizonyos okok miatt. Most sem gyermekelhelyezésről szól a fáma.
Én már a bíróságon vagyok, mint felperes...sajnálom, de a történet összességében nincs rálátásod, ez már majdnem a végkifejlet, amit én itt leírtam.
A kérdésemre továbbra is várom a hozzászólásokat.
Jó reggelt mindenkinek!
Azt szeretném megkérdezni még,hogy amikor a bíróság lekéri a munkáltatótól az éves átlag nettó kereset igazolást,amiben benne van a gyermek után járó családi pótlék is,ézzel eggyütt kell kiszámolni,vagy ezt külön kellene választani és,csak a bérből adódó jövedelemből kiszámolni az átlag nettó keresetet?
Családi pótlék nélkül. A munkáltató hibás jövedelem igazolást adott, mert a CSP nem jövedelem. Az a gyermeket illeti.
Tényleg létezik olyan,hogy ha a bíróságon kérvényezem a gyermektartási díj fix összegben történő megállapítását,nem minden esetben kell tárgyalásra menni?Mert a bíróság megállapít a beadottak alapján egy bizonyos összeget,és ha ezt egyik fél sem fellebezi akkor az jogerőre emelkedík!
Kedves Tekilla12!
Kérheti a tárgyalások távollétében történő megtartását, de én az Ön helyében nem tenném! Nem veszi ki túl jól magát, olyan, mintha nem érdekelné, ráadásul gyakorlati problémákat is felvet, pl. nem tud reagálni az ellenfél ott elhangzó esetleges valótlan állításaira, vagyis magát fosztja meg egy érdekérvényesítési lehetőségtől. Ha az elsőfokú ítéletet senki sem fellebbezi meg, az értelemszerűen jogerőre emelkedik. A tartásdíjat a nettő jövedelem alapján számolják, ennek a családi őótlék nem része. Üdv:
Kedves Krasztika!
14 éves kor fölött a szexuális élet nem bűncselekmény, még ha nem is biztos, hogy javallott. Én az Ön helyében inkább a kapcsolatomat próbálnám helyreállítani a gyerekkel pereskedés helyett. Üdv:
Kedves Fórumozok!
Tegnap a második alkalom volt,hogy a kedves apuka nem akarta visszahozni a kislányt,a nagymamával karöltve.
A nagymamával megállapodtam hogy kéthetente hetvegen ott lehet a kislany,csak vele az a gond,hogy alkoholista,és minden nap végén lerészegedik.volt hogy busszal jöttek át a városon és akkor is büzlött az alkoholtol.
Kérhetetm a bíróságon,hogy ezt vizsgaljak ki?
Tanuval tudom bizonyitani.
Köszönöm
Kedves Ügyvédúr!
A lányom ügye egy kicsit bonyolultabb, sajnos, hogy "ügyet" kell említenem, a kapcsolattartás helyett.
Megszívlelném tanácsát, de sajna már perben vagyok az anyukával, akivel tulajdonképpen az én pozitív hozzáállásom miatt nem álltunk számtalanszor a bíróság előtt ("ÉLNI ÉS ÉLNI HAGYNI")...pedig lett volna miért.
2009.02.20. 22:53-kor tett hozzászólását én is osztom...
Látván, hogy a másoddiploma munkája történetesen pszichológia mély tisztelettel kérdezem Önt, hogy az adott esetben mi lenne a 15 éves gyermekem tekintetében a legjobb amit tehetnék, hogy kapcsolatunk normalizálódjon és újra a jó apa és lánya kapcsolat legyen? Továbbá, mit tehetek annak érdekében, hogy az első házasságomból született lányom és a második házasságomból született 4 gyermekem testvérek közötti kapcsolattartás létrejöjjön?
Minden lehetséges jogi lépést már megtettem, tehát kérdésem kifejezetten érzelmi kérdés irányul?
A lányommal való kapcsolatom addig volt, jó amíg meg nem tudtam, hogy az anyuka a 12 éves gyermekünket diszkóba engedi, majd én ezt az anyukának bátorkodtam szóvá tenni. Ettől kezdve az anyuka ellenem befolyásolta gyermekünket, amit én 2 évig tűrtem...
A gyermekeim előtt az anya és annak élettársa megtámadtak, megfenyegetek, tudva hogy a kötései révén úgy is kivédik őket. Ezért sem tettem -a gyermekeim érdekét szemelőt tartva- ellenük feljelentést.
A bíróságon, mivel szerény körülmények között élünk esélyem sem lett volna ano kiemelni gyermekemet abból a közegből, de attól függetlenül mindig gondoskodtam róla és tenném most is, ha az édesanya partner lenne benne.
Én felelős szülőnek (35) tartom magam, jelenleg 4 gyermeket nevelek. Ez nevelés kérdése, mert 12 éves fiamnál nem jelentkeznek ezek a problémák.
Még hosszasan taglalhatnám...
Tisztelt Hozzáértők!
Mi a teendő abban az esetben, ha az apuka, miután elment Spanyolországba 6 hónapig a gyerektartás 50%-t fizette, majd most, hogy hazajött és nincs munkája, arra hivatkozva, hogy nincs pénz, nem fizet egy forintot sem.
Nem akartam anno veszekedni (kár) azt mondta januárba ideadja az elmaradt tartás dijat,belementem abba, hogy egy ideig a felét adja kezeimhez. Csakhogy mostantól ebben a hónapban már nem fizetett egy forintot sem, mert nincs pénze (csak a játékgépre).Munkaügyibe bejelentkezett,de állitólag még nem kapott onnan semmit sem.
Mig külföldön élt, addig az apai nagyszülők adták a fiuk által ott hagyott gyermektartást. Ők alártak nekem egy papirt, hogy a fiuk nincs ithhon, ezért adják ők a fiuk megbizásából, de nem a teljes összeget, csak a felét. Esetleg ez használható valamire?
Utálok cigányolni,kuncserálni,de arra a pénzre rettenetesen nagy szükség lenne.
Sajnos munkanélküli vagyok, semmilyen ellátást nem kapok. Családi pótlék 13700.- hát ezt kell beosztanom.
köszönöm a válaszokat.
LENNE EGY FOGÓS KÉRDÉSEM!!!
A volt feleségem a gyámhivatali tárgyaláson a minap, gyermekem jelenlétében "FÉREGNEK" nevezett, ezt a jegyzőkönyv is tartalmazza.
Ilyen esetben ez minek számít? Becsületsértés vagy sem?
Ha igen, akkor hova lehet fordulni, hogy ezt megtoroljam!
30 napon belül az elkövetés helye szerinti helyi bíróságon tehetsz feljelentést.
Ja, bocs, ez így csak szabálysértés, a jegyzőnél tehetsz feljelentést.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02