Mivel 3 gyermekről gondoskodik, ezért az SZJA-val csökkentett bérének a 16,6%-a jár gyermekenként.
Számolj.
Ugyanakkor figyelembe veszik a gyermek szükségleteit. A 30eforint annyira nem rossz.
Nem vagyok jogász.
Obudafan biztos válaszolni fog.
Mivel 3 gyermekről gondoskodik, ezért az SZJA-val csökkentett bérének a 16,6%-a jár gyermekenként.
Számolj.
Ugyanakkor figyelembe veszik a gyermek szükségleteit. A 30eforint annyira nem rossz.
Nem vagyok jogász.
Obudafan biztos válaszolni fog.
...és mivel látom, hogy te az a fajta hozzászóló vagy, aki nem szereti, ha nem az övé az utolsó szó: tessék, jöjjön még egy adag okosság tőled, ígérem, nem fogok rá válaszolni.
De aztán szedd össze magad, valami jó fröcsögőst írj, hogy íme itt egy nő, aki ki akarja az exe vérét is szívni, vagy valami hasonlót.
Hajrá!! ;)
Ez egy jogi fórum, amit JOGI tanácsokért keresünk sokan fel.
Van itt még néhány kedves jogász/ügyvéd, akik válaszolnak, amit ezúton is köszönök.
Ha erkölcsi prédikációra, lelkizésre, okoskodásra lett volna szükségem, akkor nem ide lépek föl. Szerintem te is eltéveszthetted a házszámot, kérlek, szállj le rólam, ha érdemben nem tudsz segíteni.
Tudtommal az ovoda ingyenes.
Talan a kiralyi csalad maganovodajaba jar?
arra nem gondolsz - de gondolom nem is erdekel -hogy meg ket gyermekrol kell gondoskodnia?
Csak az ovija többe kerül havonta, mint 60 e.
Van róla számlám, úgy mint az úszásáról és a gyógycipőiről is.
Építő segítségre van szükségem, ezért címeztem a kérdésemet ObudaFannak.
A tartadij merteke nem az apuka jovedelmehez hanem a gyermek szuksegleteihez van igazitva. Egy negyeves gyermek nevelesere boven eleg 60.000 ft. A masik 30.000 ft-ot neked kell biztositanod.
ha az apukat kinevezik miiszternek,akkor ismet tobbet kersz?
Tisztelt ObudaFan!
A következő kérdésben szeretném a segítségét kérni.
Közel 3 éve gyermekelhelyezési és gyt-i per (1 fordulós-megeggyezős) végeredményeként a bíróság elfogadta, hogy az ügyvédként dolgozó apuka havonta bruttó 65 e Ft-ot keres, de tekintettel "egyéb" jövedelmeire hajlandó havonta 30 e Ft-ot fizetni. Ezt ítéletbe is foglalta.
Tegnap a neten találtam egy listát, amit a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. tett közzé. A listán szerepel az apa is, mint szerződött partner, ("MNV Zrt-re rábízott vagyonnal kapcsolatos jogi feladatok ellátása peres és ne peres ügyekben ("Budapest, ill. Pest megye") határozatlan idejű szerződés, havi bruttó 250 e Ft+ÁFA / hó.
Feltételezem, hogy más munkája is van, de bizonyítani természetesen nem tudom, csak ezt az egyet.
Kérdésem: Nyújthatok-e be keresetet, miszerint tudomásomra jutott, hogy az apa anyagi helyzetében jelentős változás állt be, és kérhetem-e a havi gyt. emelését. Mi várható, mi ilyen esetben a bírói gyakorlat?
Az apának az előző házasságából 2 gyermeke (15 és 10 évesek) van, egyet az elvált feleség, egyet pedig ő nevel (papíron). A mi közös gyermekünk 4 éves.
Köszönettel,
JH
Kedves ObudaFan!
2010.08.10.11.10-ei hozzászólásom folytatása:
Átadta a nagyobbik gyermek a közösen kiokoskodott kapcsolattartás módosítást apának...hogy a hétköznapi 2x2 óra helyett vigye el őket minden hétvégén ott alvással - a gyerekek rendesen örültek volna neki - , de sajnos apa nem fogadta el...a hétvégék kellenek neki...akkor van szabadideje bulizni...
Nem hajlandó megérteni, hogy a gyerekek ki sem jönnek a suliból 16 óráig, és a foci edzések is megint az ő napjain lesznek...
Egyszerűen nem értem, hogy miért választja ezt a rohanós, semmire sem elég időt a hétvégék helyett?!
Viszont a srácok miatt muszáj lenne változtatni. A gyámhivatalnál jelzem a változtatás fontosságát, leírom az indokokat, de ajánlani nem tudok semmit, hiszen apa az egyetlen lehetséges változtatást kiütötte...ilyenkor milyen módon dönt a kapcstartás módosításáról a gyh? Nem szeretném, ha kevesebbet találkoznának, de valahogy a gyerekek programját figyelembe véve kellene ezt kialakítani, viszont apának nem kell a hétvége...
Egyszerűen nem látok megoldást. Talán hagyni kéne így, aztán amikor már nem működik egyáltalán, talán apa belátja, hogy muszáj változtatnunk...de nem akarok kísérletezgetni, konfliktust meg még annyira sem...
Várom a véleményeteket
Siónak!
Köszönöm a választ!A magán véleményedet nem osztom!És nem is lehet adni véleményedre mert nem ismered a történetet !Miből alkotsz véleményt egy kérdés alapján?Nem megbántani akarlak de szerintem a véleményedet tartsd meg magadnak addig amíg nem ismersz egy ügyet teljesen. ez pedig az én magán véleményem.További szép napot.
Mivel írásban lett rögzítve, így egyértelműen vét a feleséged, ha nem viszi vissza időben, akkor, ha dátum van írva. Úgymint 16-27 ig. Ha nem dátum csak kezdőidőpont, úgymint 16-tól kezdődően két hét, akkor nem vét. Akárhogy számolom, 16 tol 29 ig tart a két hét.
Privát vélemény: közel 3 hónap a nyári szünet. Ha tételezzük fel, két nappal később viszi is vissza, akkor még mindig megközelítőleg 1/3 idő jutott neki a nyári szünetből! Ha ezért képes vagy gyámhatóságra menni…-Sziasztok!A kérdésem a következő lenne.A bíróság a volt feleségemnek a nyári szünetre 2x2 hét láthatást ítélt meg.Köteleztek rá hogy május 31. írásban rögzítsük az időpontot.Ez megtörtént.Az első 2 heti láthatás lement minden gond nélkül.Most megy a második.A volt feleségem által leírt időpont aug.16-tól aug. 27. tart.Ezt az időpontot választotta.Most ott tartunk hogy már most közölte hogy nem hozza vissza csak aug 29-én.Ez 2 nappal több mint amiben megegyeztünk.Mi ehhez igazítottuk a programokat .Mit tudok tenni hogy hogy betartsa a leírtakat?Gyám ügy esetleg tud segíteni?Tanácstalan vagyok.A válaszokat előre is köszönöm.
Üdvözlettel János Komáromból.
Japanbirs
a forumon a temaról fejtjük ki a véleményünket és nem egymásról. Sió szavaiban sok igazság is van ami az elevenedbe hatolt és ez fáj. Amit leírsz az végtelenül egyoldalú. Ha ilyen emberrel összeálltál akkor legalább annyira hibás vagy te is. Ha meg nem ilyen volt akkor, akkor most csak a gyűlölet beszél belőled.
japanbirs
Tévedsz, nem vagyok nőgyűlölő.
Az viszont tisztán látszik, hogy fogalmad, sincsen a gyerek lelkéről, sem annak szükségleteiről! A gyerek kétszülős, és nem egy anyás, meg egy nagymamás!
Magadat kinevezted királynőnek, és mindenki más kérjen meg jelentsen. Az apa ugyanolyan jogú szülője a kislányotoknak, mint te.
Akár kamion elé is fekhetsz, akkor is ez igazság. /+/.
Csak szurkolni tudok neki ezek után, hogy találjon egy jó ügyvédet, aki elmagyarázza neked a komplett családjogi törvényt.
Megjegyzem faros volt a baba mindvégig..
és????????? Ettől rossz apa?
Ja, és a szülőszobán is már az új nőjét hívta, miközben én szültem…
Ne viccelj már, vajúdás-szülés közben, két üvöltés között, csendben hallgatóztál???
a holminkat (3táska ruhával és 3gyerekkel mentünk!!) meg elosztogatta, elégette, és azóta is használja…
kimondottan csinos lehet apuka a ruháidban, de külön megnézném, ahogy felhúz egy kezeslábast, vagy rugdalózót!
1héttel a menekítésünk után ott lakott a nője, aki pénzeli
Ez igen. Egy alkoholista agresszív részeges állat kifogja Amerikát, és egy dúsgazdag multimilliomos némberrel tartatja el magát! /érzed hogy nonszensz?/
Mert ismétlem jobb a más pénzét költeni, mint a gyerekeivel lenni,
No comment
Mert nem APAKÉNT viselkedik.
És ezt te az előzőek tükrében kompetens vagy megítélni ugye?
Ajaj nagy a baj!
pazs
Ezt kiegészíteném annyival, hogy a felek az esetek nagy részében felérik ésszel, hogy ha egy hónapot nincs a gondozó félnél a gyerek, akkor az időre nem fizetnek. A hivatalos út a fizetés, de egy jól kidolgozott elhelyezés, erre kitér. Ha meg nem tér ki, akkor egy papír elég, és 2 hét alatt megvan a válasz, ami ha egy hónapnál több a folyamatos kapcsolattatás, akkor többnyire elengedi azt az egy hónapot.
Igen, kell, hacsak a felek (írásban) másképp nem állapodtak meg vagy a bíróság másképp nem ítélkezett.
Sziasztok
Kérdésem,hogy a folyamatos kapcsolattartás - egy teljes honap nyáron - idejére kell-e gyerektartást fizetni?Van erre valami szabályozás?
Elöre is köszi
pkrs
Kell.
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy gyerektartást a rokkant nyugdíjból is kell-e fizetni?
Előre is köszönöm a válaszokat
Off:
Már többször leírtam, hogy a fiamék osztályába 3 olyan gyerek jár, akiket az édesapjuk egyedül nevel. Soha egyiktől sem halottam egy panaszt sem. Rendesen, tisztán járnak a gyerekek, fizetik az osztálypénzt,jól tanulnak a gyerekek, nem kérnek segélyt.....stb, a másik oldalra nem ez a jellemző. Tankönyvsegély, osztálypénzt nem fizetik, és csak állandoan a panaszkodást hallgatjuk a szülői értekezleteken.
„"Fogalmad sincs nők, mit élnek át”" erről ennyit.
Ezzel le is zártam.
P.S. ne süsd rám a nőgyülőlő-t, mert nő vagyok.
Amikor felteszel egy kérdést, illő a hivatkozási alapokat is tömören leírni. Így könnyen rosszul ítélhet bárki, aki olvassa.
Ne bízd el magad az önképviseletben, sok buktatója van. Maradjunk annyiban: ha ki akar készíteni egy ügyvéd, akkor kikészít.
Azt továbbra is fenntartom: csak vádló szavaid vannak, amik csak, és kizárólag elitélők az apával szemben.
Én nem hiszek az ilyen szócséplésnek, mert a másik oldal nem tud védekezni! Sőt elítélem, amikor a létező összes főbűnt egy ember nyakába varrják! Ez többnyire az anya sérelme, amit az elhagyása miatt kivetít a gyerekre, és azt pajzsként tolva maga előtt a létező összes fórumon feljelenti a másik felet!
Az ilyen szülő többnyire eléri, hogy negligálják a kérdéses fél kapcsolattartását, és ezzel egy életre fél szülőssé teheti a gyerekét!
Persze az életedbe nem látunk bele. Azt te magad éled. De elgondolkodtató, hogy az apa valójában miért is harcol, te magad írtad le, és az is hogy nem apa a te szemedben! Miért gondolod, hogy te jogosult vagy eldönteni, azt hogy ki számít jó apának, és ki nem? Ha nem volna apai érzelme, akkor te magad írod: „„A legutóbbi alkalommal az apa felhívta az anyukámat, h nem veszi át a gyermeket ha nem én viszem, és elmegy gyámhatóságra, h büntessenek meg ezért.”” Lehet hogy a gyerekről akar érdeklődni, vagy a fejlődéséről, vagy bármi másról ami a babár érinti! Anyádtól kérdezze meg talán, hogy pl. a fejlődése jó-e a kislányának? Semmi köze anyádhoz! Anyádtól kérdezze meg, hogy a többi gyerekhez képest milyen a kislánya? Anyádat kérje meg, hogy meséljen a saját gyerekéről? Na ne viccelj már!
Igaza van, ha bejelent a gyámhatóságon! Ha ennyire nem érdemesíted, hogy mint szülőt tájékoztasd, akkor azért van hova magadba nézned!
Ettől függetlenül a magam részéről sok sikert kívánok. Találd meg a boldogságod, ha tényleg ilyen ember mellet éltél, akkor a további életedben rádfér.
A valaszt megkaptad. A megallapodas rad nezve is kotelezo.
ha ez a valasz - ingyen - nem eleg, jo penzert ax ugyvedek is el mondjak neked - ugyanezt.
Sajnalatos a helyzeted,de te magad dontottdl, ugy hogy egy ilyen allattal kotod ossze az eletedet.
nem okultal az elozo hazassaga peldajabol.
az ilyen ember viselkedese nem a hazassag alatt alakul ki ilyen volt gyerekkoraban is.
ezert nem szabad par hetes ismeretseg utan hazasodni..
Utolag persze konnyu okosnak lenni.ez a te gondjaidon nem segit.
olvasd el elozo beirasom.
A valaszt megkaptad. A megallapodas rad nezve is kotelezo.
ha ez a valasz - ingyen - nem eleg, jo penzert ax ugyvedek is el mondjak neked - ugyanezt.
Sajnalatos a helyzeted,de te magad dontottdl, ugy hogy egy ilyen allattal kotod ossze az eletedet.
nem okultal az elozo hazassaga peldajabol.
az ilyen ember viselkedese nem a hazassag alatt alakul ki ilyen volt gyerekkoraban is.
ezert nem szabad par hetes ismeretseg utan hazasodni..
Utolag persze konnyu okosnak lenni.ez a te gondjaidon nem segit.
olvasd el elozo beirasom.
Amig nincs uj megallapodas a regit kell betartanod.
axt a 2 orat ki lehet birni kethetenkent.
kossetek uj megallapodast
„A büntetőper alatt lévő apa, a kicsi lányt a gyermekjóléti intézményben láthatja felügyelet mellett, 2hetente, szombaton 9–11ig.”
A büntetőper mit takar? Miért a drasztikus eltiltás? /kapcsolatügyelet/
A kicsi lányt, azt írod. Ez önös, és kisajátító, részedről!
Vajon miért nem kislányunkat írsz?
Elgondolkodtató hogy nem látsz egy kicsit messzebbre, mint kéne!
Ha az apát szankcionálták a kapcsolatügyeletre, akkor nem tűnik fel neked, hogy te egy távolabbi rokon-édesanyád bevonásával oldod meg az odajutatását a gyereknek?
Az nem zavar hogy te magad ruházol fel valakit több joggal, mint ami a szülőknek van?
Fogalmad sincs hogy egy férfi mit él át ilyenkor! És sajnos nem is érdekel.
Érdemes elgondolkodni azon, hogy nyilván azzal érveltél, hogy nem tud nélküled meglenni a gyerek, meg hogy milyen kicsi még, stb. ezek a bevett sztereotípiák. De amikor másra kell bíznod családon belül, akkor nem kicsi? Csak amikor hivatkozni kell rá, az apával szemben?
Ez volt a privát vélemény.
Egyébként kérheted, azt hogy ne te vidd, /egy kockás papír/, és valószínű engedélyezni is fogják. Amíg az szerepel a végzésben, hogy te vidd addig te vidd. Senkit sem érdekel az, hogy munkahelyed van. Másnak is van, és megoldja. A végzésben foglaltak rád nézve is érvényesek. A gyámhatóság nem büntet, nem tanár néni, de számon kéri azt, hogy te a magad részét betartod-e.
Könnyen megbírságolhat, de először figyelmeztet.
A bíróságon kell végrehajtást kérni.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02