Gyerektartás és láthatás

fblade # 2010.08.21. 07:44

Sziasztok

Segítséget kérnék, mi a teendő ha a kislányomat az anya kapcsolattartasról nem hajlandó visszaadni?
Birósági végzés szerint nállam van elhelyezve a gyermek. A kapcsolattartás is szabályozva van miszerint nekem a családsegítő központban kell átadni és az anya lakóhelyén kell átvennem a gyermeket.

Most azt csinálja hogy nem adja vissza a gyermeket mert állítólag az eddigi lakcíme ahova jártam a gyermekért megváltozott és elköltözött 300 km távolságra. Én ragaszkodok a bírósági végzéshez melyben világosan le van írva a lakcíme. Már egy hete nem adja vissza a gyermeket. Rendőrségen voltam küldenek a gyámhivatalhoz,a gyámhiv meg a rendőrségre.

Segítségeteket köszönöm

ObudaFan # 2010.08.19. 11:17

Menjetek. Minden elmaradt kapcsolattartás esetén 30 napon belül kell végrehajtást kérni.

Orsika87 # 2010.08.19. 10:53

Kedves Fórumozók!
Nemrég írtam ide, h a "kedves" exanyuka nem adja oda a 7 éves kislányt az apukának láthatásra!Sajnos megelőztek minket a gyámügynél, és feljelentettek ott minket h koszos a lakás és nincs kaja a lánynak!ami persze nem igaz, mindig volt, és tisztaság van a lakásban!Mit tuunk tenni?Azért elmenjünk hétfőn a gyámügyre?vagy így nincs értelme?Kérlek segítsen valaki!
Köszönöm!

ObudaFan # 2010.08.18. 13:26

Babilon6

A gyermek elhelyezésénél az fog számítani, hogy a gyermek testi, szellemi, lelki fejlődése melyikőtöknél inkább biztosított. A leírásod alapján mindkettőtöknek lenne mit javítani a hozzáállásotokon.

Ivy01 # 2010.08.18. 12:35

köszönöm a válaszokat! Dikó úgy látom te rátapintottál a lényegre. Nem, tartásdíjat nem kapok. Válást is most indítom, az is nehézkes, mert ismeretlen helyen van apuka.
És természetesen a barátommal fenyeget, mert szerinte veszélyezteti a gyereket, csak nem tudom mivel (már 1 éve együtt vagyunk).
üdvözlettel
Ivy

Babilon6 # 2010.08.18. 12:11

Valassal kapcsolatban szeretnek tanacsot.
Ferjem 3 nappal ezelott megvert, kiprovokalta, hogy elotte megussem. Utolag kiderult, hogy utanna olvasott, hogy ha en utok eloszor akkor o nem lehet hibas. Igaz ez?
Az eset utan korhazban latleletet kertem, adtak is, bar komoly kulserelmi nyom nem volt.
Kerdesem, hogy ha kesobb valasra kerulne a sor ez a latlelet eleg e vagy feljelentest is kell e tennem ellene?
Ill. a gyermek odaitelesenel ez mennyiben fog szamitani?
Eddig azt a tanacsot kaptam, hogy tagadjam le hogy megutottem es mindenkeppen jelentsem fel. Meg soha nem jelentettem fel senkit. Mik a kovetkezmenyek ha feljelentem?
Koszonom.

sió # 2010.08.18. 11:10

De nem lesz békés, konszenzuson alapuló, tehát a gyerek érdekeinek leginkább megfelelő megoldás. A gondot a kikényszerítés szó tükrözi: kikényszerített, tehát nem 3 félnek jó megoldás fog születni. A beszélgetés talán megvilágíthat olyan problémákat, amik valójában aprók, de épp elég okot adhatnak a mindennapi életben a félreértésekre. Első körben hivatalos szervet bevonni felelőtlenség.

ObudaFan # 2010.08.18. 11:00

Vagy a gyámhatóság bevonása miatt még jobban kiéleződnek!

De legalább lesz egy kikényszeríthető határozat.

dikó72 # 2010.08.18. 10:52

Sajnos úgy néz ki a nagymama az unokáján akarja kompenzálni, hogy a fia külföldre ment, és nem látja. Nem írtad elváltatok-e hivatalosan kinél van a gyerkőc elhelyezve.Fizet-e gyermektartást.
Ha bíróság által nálad, akkor nem igazán értem mit akar a nagymama. Ha így viselkedik, nem engedném a gyerkőcöt egyáltalán hozzá. A gyámhatóság akkor veszi el a gyermeket, ha az anya veszélyezteti.Ez nálatok nem áll fenn. Nem látom értelmét a beszélgetésnek vele.
Azt hiszem túlságosan engedted a nagyit rátok nőni.
Állj a sarkadra. Azt hogy fenyeget nem érteni,mivel fenyeget? Te vagy az anyja, ha elviszi és nem adja vissza, a rendőrségre kell menni, nem a gyámhatóságra.
Dikó

sió # 2010.08.18. 10:37

ObudaFan

Vagy a gyámhatóság bevonása miatt még jobban kiéleződnek!

sió # 2010.08.18. 10:36

A létező összes bűnt felsoroltad, amit különélő, kapcsolattartásra jogosult fél, /szülő, nagymama, stb/ elkövethet. Ha csak kettő lett volna, akkor nekem hihetőbb.
Ami nem tetszik még: azt írod „mivel már 1 éve együtt élünk, kisfiam úgy nyilatkozik róla, ő a legjobb barátom!”
Szerintem ezek komoly dolgok. Az egyedül maradt anyák nagy része apát akar varázsolni a gyereknek. Minden áron. Az nem lehet, hogy érzelmileg erősen kötődik a nagymamához a gyerek, és mivel ott család, /férfi+nő van,/ így te valójában erre vagy féltékeny?
Lehet hogy bonyolult volt, remélem érted!

Ha ezek után úgy döntesz,a gyámhatóságot, vagy gyermekjóléti központot, érdemes felkeresni. Az első verzió általában hihetőbb, mint a többi. /ott is csak emberek dolgoznak!/
Azt se felejtsd, hogy ha gondozásba veszik a gyereket, akkor rendszeresen meg fognak nálad jelenni, lehet, hogy akkor is amikor 38 fok meleg van, a gyerek magára borított 6 üveg mézet, és aztán megfetrengett 3 köbméter homokban. Ilyenkor könnyen az kerül jegyzőkönyvbe, hogy nem volt megfelelően tisztán tartva a gyerek! Érted ugye? És akkor még nem írtam korrupcióról, vagy ismerős ismerőséről! Ezektől csak tartani lehet, de jobb félni mint megijedni!

És ha mielőtt bármerre lépsz, megpróbálnál leülni a nagymamával, és szemtől szembe megkérdezni egy baráti csevely keretein belül, /gyerek nélkül!/ hogy szerinte hogy legyen a jövőben, iskola, több elfoglaltság, stb. kérd ki a véleményét kezdésnek, nézz fel rá hogy ő az idősebb, /és mennyire szereti a gyereket, ezért a véleménye meghatározó számodra! /lehet többet is vetíteni, úgyis rajtad áll hogy mennyit fogadsz meg belőle, kacsintás!/ ezek után kizárt, hogy támadni fog, és te se támadj. Úgy adj, hogy elégedett legyen! Valamiben hagyd, hogy az ő szempontjai is érvényesüljenek! Ne te diktálj, de legyen evidens, hogy te vagy a felelős a gyerekért, és te a legjobbat akarod neki!
Ilyen kola meg csipsz apróságon meg ne akadj fel, ne menjen át fillérbaszásba a beszélgetés!
Add meg a tekintélyét az egésznek azzal, hogy akkor se mész bele egy pohár kólába ha bele akar húzni.-!
Etesd otthon répával a gyereket, és fogadd el, hogy minden nagymama kizárólag káros élelmiszert lát fontosnak a gyerek fejlődése szempontjából! A nagymamák kompenzálnak, és mindig úgy érzik nem eléggé fontosak a gyereknek, ezért mindig olyannal akarják tönkretenni a gyerek vérrendszerét, emésztését, belső szerveit, ami otthon cocom listán van!

Ha ezek után mégis vér folyik köztetek, akkor írj le mindent ami ott elhangzott, és a spirálfüzettel ballagj be elsőkörben a gyermekjóléti központba, és mond el amit fontosnak ítélsz!

ObudaFan # 2010.08.18. 10:35

Pedig itt pontosan a gyámhatóságra lesz szükség: nekik kell szabályozni a nagyszülői kapcsolattartást. Ha egyszer annak a pontos módja szabályozva lesz, akkor ezek a viták remélhetőleg megszűnnek.

Ivy01 # 2010.08.18. 09:13

Szeretnék némi útmutatást kérni az alábbi ügyemben. Férjem 5 éve elhagyott minket van egy 7 éves közös kisfiunk. Egy évig abszolut nem jelentekezett, a következő években sem erőltette a dolgot, jelenleg küldöldre ment dolgozni. Az anyja annál inkább! Ő kérte, hogy láthassa a gyereket. Természetesen nem korlátoztam, át is engedtem hozzá (pontosabban a barátjához, mivel nála lakik), akár hétvégékre is. Ám egyere erőszakosabb lett, minden hétvégén akarta a gyereket, ennek érdekében a gyereket elkábította ezzel azzal, ő persze menni akart, ha nem engedtem volna, akkor biztos ellenem magyaráz a gyerkőcnek. Most iskolába indulunk, a kisfiam is értelmesebb már, volt hogy nem akart átmenni a mamához, ebből óriási cirkuszt rendezett és fenyegetőzni kezdett, mai már egyre sűrűbb, hogy nem adja vissza a gyereket hiába megyek érte. Feljelent a gyámhatóságon (ez a legfrissebb). Rendszeresen rászervez az előre tervezett programjainkra, ennek érdekében a hazudodzik is a kisgyereknek, valamint lelkileg zsarolja, hogy már biztos nem szereted a mamát,stb. Mindezek mellett az általam fontosnak tartott egészséges életmód, és mozgást olyannyira nem tartja be, hogy a gyerek a mostani 1 hét távolléte alatt 4 kg-ot szedett fel nála. Ezen már évek óta megy a vita, hogy az én nézetem nem az hogy csipszen és kólán éljen a gyerek, a tévé előtt! A másik amiért most éppen már e-mailon fenyegetőzik, a barátom aki nem tetszik neki és kitalálta hogy veszélyeztetésért feljelent a gyámhatóságon. Persze nem tudom miért veszélyezteti és ki, mivel már 1 éve együtt élünk, kisfiam úgy nyilatkozik róla, ő a legjobb barátom! Összefoglalva eddig még 1xsem történt olyan hogy nem engedtem el amikor kérte, viszont a mostani 5 kg-os plusz kilóra, valamint a nem adom oda a gyereket hiába jössz érte fenyegetésre úgy döntöttem, nem engedem át az egyébként korábban megbeszélt 20-án. Csakhogy azóta egyfolytában fenyeget, sőt a barátja is, akinek szerintem nemigen van köze a gyerekemhez, csak hmivel egy magas beosztású nyugállományban lévő külügyminiszteri dolgozó, ezért azt gondolja mindent megtehet. Kérdésem, hogy menjek el a gyámhatóságra magamtól, és mondjak el nekik mindent, vagy várjam hogy rámküldi a nagymama a gyámhatóságot. Ja és persze soha nem támogattam anyagilag (tudod ez a láthatást nem befolyásolja). Minden tanácsot és javaslatot nagyon szívesen várok! Köszönöm!

Pixy # 2010.08.16. 13:45

Köszönöm szépen!Eszemben sincs fel adni hiszen ennél nagyobb értelmet nem is látok az életemben.Köszönöm szépen a felvilágosítás és a bíztatást!Remélem szerencsével járok!További szép napot kívánok!

sió # 2010.08.16. 13:12

Nézd. El vagy keseredve, de ne szegje kedved a tudatlan anya!
Vannak jogaid, harcolj értük! És legfőképpen a kislányodért harcolj! Vannak férfiak, akik könnyen el tudnak menni a gyerektől lelkileg, és vannak akik nem! Legyél büszke, hogy te ez utóbbi vagy!
Az elidegenítő anya szindróma létező dolog, az ezt gyakorló anyák akár tudattalanul is egyszülős családot akarnak létrehozni, ahol az apa a bűnbak mindenért! Ha nincs pénzed ügyvédre, akkor jogi, és szak-pszihológiai tanácsadással, a gyermekjóléti központok állnak segítségedre! Ne restellj segítséget kérni! Még ráhatással is nehéz lesz anyuka agyába, /vagy helyére?/ behatolni!
Sok sikert és kitartást!

Vivi81 # 2010.08.16. 13:09

A bíróval kapcsolatban teljesen jó a meglátásod, női bíró volt ,aki negyed óra alatt lerendezte az egészet, a párom elmondása szerint amint ő bele akart menni ezekbe a dolgokba részletesen, és az anyuka nekiállt reklamálni azt mondta van ennél fontossabb ügye is és lezárta a pert éppenhogy kinem küldte őket. Mit tehetett volna ilyenkor? És nem a nők ellen szólok, mert én magam is nő, kétgyermekes anya vagyok , és elvált de az én két gyermekem bármikor kérheti és mehetnek az apukához. Ami sajnos nem mindig működik, mert az én volt férjem a munkája miatt még azt a kétheti két nap láthatást sem tölti a gyerekeivel, de ha ő kéri és el akarja vinni őket láthatáson kívül sohasem mondom, hogy nem viheti. És nálunk ezt én kértem , hogy legyen eza kétheti két nap láthatás de ha igénylik a gyrekek vagy az apuka kéri előre megbeszélés után bármikor viheti. És szerintem ez így normális.

Pixy # 2010.08.16. 12:56

Egyedül a gyerektartási díjban tudtunk megegyezni.Jobban mondva ő mondott egy összeget én pedig igent mondtam rá.Mikor a pici meg született első dolgom volt hogy rögtön a számájára utaltam a megbeszélt összeget.Persze ehez hozzá kell tennem hogy nem kis feladat volt kinyomozni a számlaszámát,mert azt sem mondta meg.A pénz része nekem nem akadály,a gyerekemmel nem akarok fukarkodni.Csak azon vagyok elszomorodva hogy a kötelességeimet teljesítem és mégis ezt kapom.Hogy az anyában nincs annyi emberség hogy azt mondja:"Gyere ide nézd meg a kislányod!"Helyette kapom azt hogy majd 2 hónapos korában láthatom a gyerekem(Ha az anyán múlna)Aláírtam az apasági nyilatkozatot,terhessége alatt végig segítettem anyagiakban és eszközökben.Szó szerint én vettem meg mindent a picinek,soha egy rossz szót nem szóltam semmihez,és mégis én vagyok a rossz.De azt nem érti meg hogy én csak szeretnék a lányommal törődni,esetleg nevelni.Ugyanannyira kellettem hozzá mint az anya.Jó tudom Ő szülte meg benne volt 9 hónapig,dehát ez az élet rendje.Csak apa szeretnék lenni semmi más,de abból a lehető leg jobb.De sajnos ezt is megtiltja nekem.Bocsánat de eléggé el vagyok keseredve és csak kiírhatom magamból mást nem nagyon tehetek.Köszönöm a válaszát!

sió # 2010.08.16. 12:40

Vivi81

Abból indulj ki, hogy a bíró mint önálló személyiség, és talán? Jogtudó ember a saját életéből vett minták alapján helyezi el a gyereket. ha nő, amire jó esély van/ akkor valószínű tudni fogja mint minden nő, /nyilván ezért megköveznek, sebaj, / hogy mi a jó a gyereknek. Tudja ezt úgy, hogy nem gyermekvédelmi szakember, tehát elvileg a gyermeki lélektanhoz annyit se konyít hogy, /huh, majdnem csúnya hasonlatot írtam/ szóval a gyermek lelkivilágában dilettánsnak minősül!
Ha kapcsolattartás módosítást akartok, ami jó a gyereknek, és elsősorban neki mert ő számít, akkor érdemes független szakértőt bevonni első-körben aki tudja, és érti azt hogy miért nem helyes a begyepesedett bírói hozzá állás, legfőképpen miért nem helyes, és miért kevés a heti 2 óra!
A gyermek életében az apamodell meghatározó, pont annyira mint az anyamodell. Ezt elfelejtik sokszor a bírók, /amit szankcionálnék a magam részéről!/ és az anyát előtérbe helyezik az apával szemben. Ne engedjétek!
Írsz bizonyítékokról, hogy az anya másra bízza a gyereket. Mindenről, amit tudtok bizonyítani, érdemes dokumentálni, és minél több tanúval igazolni.

Mert igaz, hogy mondta a bíró, hogy egyre több láthatás jár idővel, de nem lett leírva mikortól.

Ez csapda. Nem bevenni, mert ebből kiindulva az életben sem lesz normális láthatás, csak az elavult kéthetenkénti. Az meg semmit sem ér. Egy gyerek két szülő! A gyerek egész életében!

sió # 2010.08.16. 08:52

Nézd. Én nem vagyok ügyvéd, csak átmentem, átmegyek sok dolgon.
Biztos lesz ügyvéd, aki ír, ha nem haragszol én is írok.

1- ha nem tudod, hol lakik, ezt bátran mondd meg mindkét fórum előtt, én még egy rendőrségi bejelentést is megkockáztatnék. privát véleményem: ha az anya nem közli a lakóhelyét, az erősen utal arra, hogy ki akar zárni a gyerek életéből. ergo-elidegenít. Ez pedig kiskorú veszélyeztetése!
2- A gyerektartásdíjat mindenképpen fizesd. Vagy nyiss egy számlát, és arra, vagy ügyvédi letétbe. Fontos hogy ezt minél előbb megtedd, a tartásdíj fizetés elmulasztása, /még ha úgy is érzed, hogy nem kapsz érte semmit/, nem bocsánatos bűn.
Egy későbbi elhelyezésnél ez nagyon jó pont lehet!
3-az utolsó ismert címére, küldj tértivevényes ajánlott levelet, amiben leírod, hogy mit kérsz. Ha visszajön, őrizd meg az egészet! Feladóvevény, levél, boríték, stb.
4- a rendőrségen is mond el hogy szeretnél fizetni, de nem tudod hol lakik, és jelöld meg hogy az eddigi havi rendszerességű tartásdíjat hova fizetted! Akkor is ha ez értelmetlennek tűnik a lakóhelyének felkutatásában! Ha nem tetszik a jegyzőkönyv, amit felvesznek, akkor jogod van kijavítatni, és a te megfogalmazásodat beleíratni!
5-azt is mond el, hogy nem tudod az anyát elérni! A telefont nem veszi fel, vagy kinyomja, mindent ami melletted szól, bármilyen kis dolognak tűnik ne hallgass el!

+tudatosíts az anyával ha mégis el tudnád érni, hogy a gyerekéletében a szülőknek vannak jogaik, és kötelezettségeik. Oda-vissza működik mindkettő!

Pixy # 2010.08.16. 06:24

Hogy mit szeretnék?Gondoskodni a gyermekemről,segíteni őt amiben csak lehetséges.Az anyja nem áll olyan helyzetben hogy biztos feltételeket adjon egy kisbabának.Nem akarom elvenni az anyjától csupán segíteni hogy biztos körülmények között éljen.(Bár igazán akkor örülnék ha a gyerekemet magam mellet tudhatnám mert tudom nálam biztos körülmények vannak)Amikor meg született értesítettek engem,de azóta sajnos az anya nem veszi fel nekem a telefont.Nem tudom jelenleg hol lakik.Most holnap(Kedden)úgy utazok el megnézni a gyerekemet hogy azt sem tudom hova menyek hol keresem.Gondoltam rá hogy el megyek az előző lakóhelyére,megkérdezem az anyját,de sajnos majdnem biztos hogy nem fogja el mondani.Esetleg megkeresem a gyámügyet ők talán segítenek.Sokat gondolkozom hogy ez mire jó?!Így kizárni engem egy olyan életből ami még csak most kezdődött el.ÉS a legszomorúbb hogy előbb utóbb a pici látja kárát ennek.Azt pedig végképp nem akarom.Az anyának semmit nem ártottam,mindig oda figyeltem rá,segítettem mindenben.És mert ő soha nem szeretett hanem egy másik fiút ezért én vagyok bántva,de nem érzem azt hogy én ezért hibás lennék.Az anya azt mondta azért gyűlöl mert el akartam venni tőle a gyereket.De ez nem igaz csupán amikor ő azt mondta nekem és a védőnőnek hogy nem akarja a gyereket,neveljem én.Akkor én fel vettem a gyámüggyel amiről tudomást szerzett.De ő mihent azt mondta meg tartja vissza léptem a szándékomtól.Nem elvenni akartam csak egyfajta biztonságot nyujtani mire a pici megszületik.Ez talán nem akkora bűn.Bár ő ez előtt is keményen támadott engem de oka nem igazán volt.ÉS tudom hogy ez az egész azért van mert ő mással van már.De egyszerűen nem érti meg hogy nekem nem ő kell hanem a kislányom.Őt már el felejtettem és kívánom neki hogy legyen boldog az új kapcsolatában.De a gyerektől ne akarjon ezért el szakítani.Még azért is veszekedett velem mert miután megszült és fel hívott küldtem neki egy sms-t hogy megköszönjem hogy végig csinálta ezt a nehéz 9 hónapot.ÉS ebben semmi rossz szándékom nem volt,csupán az öröm vezérelt.Valaki tudna nekem segíteni abban hogy mit tegyek holnap?Merre induljak,kihez forduljak segítségért?Előre is köszönöm szépen mindenkinek.ÉS az eddigi válaszokat is köszönöm!

Vivi81 # 2010.08.16. 05:56

Páromnak van egy másfél éves kisfia, akit az anyuka nevel. Még nem váltak el, a válás jövő februárban lesz, mert így egyeztek meg. A gyermekelhelyezési per már megvolt, és a bíró heti 2 óra láthatást ítélt meg az anyuka lakásán és hozzátette, hogy aztán fokozatosan mindig többet. Az anyuka ezt a heti két órát is nagyon sokszor lemondja , mert vendégei vannak, és nem akarja, hogy a párom zavarjon. Felvetette neki a párom, hogy most már akkor elhozná párórára a kicsit, hogy ne zavarrjon, meg hát őneki sem zavartalan így a láthatás, hisz még abban a két órában sem úgy tölti az időt a kisgyerekkel ahogy ő szeretné, mert még az udvarra sem szabad kivinnie. A gyermek egyébként nagyon jól érzi magát az apjával , csak az anyuka arra hivatkozik, hogy még nem jött el az ideje , hogy elvigye, holott , sokszor egész napra idegenekre, szomszédra, bízza, meg előfordul, hogy éjszakára is másra hagyja. Ami csak annyiban zavaró, hogy akkor az apuka miért nem hozhatja el pár órára? Hivatkozhat arra , hogy nem akarja, hogy a gyermek velem találkozzon? Mert máshonnan meg ezt hallottuk, hogy ezt mondja. Lehet ezügyben tenni valamit, ill. a gyermekelhelyezési per után két éven belül nem lehet aláthatást másképp kérni? Esetleg váláskor felvetni ezeket a kéréseket, bár akkor még nem telik le a két év? Így, hogy már egy fél évvel ezelőtt megvolt a gyermekelhelyezés, jövő februárban a váláskor foglalkoznak agyermekelhelyezés, láthatás kérdésével? Vagy a gyermek három éves koráig nem érdemes több láthatást kérni? Mert igaz, hogy mondta a bíró, hogy egyre több láthatás jár idővel, de nem lett leírva mikortól. A gyermek három éves korától automatikusan megjár a törvényben leírt láthatás, vagy új pert kell , majd akkor indítani a páromnak?

Köszönjük előre is a segítséget

sió # 2010.08.14. 18:56

Pixy

Bármennyire is ügyvédellenes vagyok, azt javaslom, keress egy jó, és dörzsölt ügyvédet!
Talán annak kiderül, hogy valójában mit szeretnél, nekem nem derült ki abból amit írtál.
Még valami. Százszor többet kérj, mint amit szeretnél kapni!
Jelentsd be a helyileg illetékes gyámügyön,és a gyermekjóléti szolgálatnál. Akkor is ha egyik, vagy másik azt mondja hogy elég volt neki szólni.
Nem elég! Fontos hogy a te verziód alapján legyen elkezdve gondozva a gyerek, //és az anyuka!/.
Ne engedd, hogy egy barom anyuka packázzon veled, és ilyen baromságot mondjon, hogy 2 hónapos korában lehet látnod! Elvileg egyenlő a két szülő, tehát amíg nem volt elhelyezés, vagy nem írtál alá megállapodást, addig közös szülői felügyeleti jogaitok vannak! Ez azt jelenti, hogy annyi időt láthatnád- elvileg- a gyerekedet, mint az anyuka, /habár az ilyen hülyét nem nevezném anyukának, sem szülőnek!/.
Tehát ne késlekedj, ha apa akarsz lenni, akkor minden perc számít. Ne egyezz bele az egyoldalú diktátumba, és hangoztasd hogy szülő vagy! /azonos jogokkal!/
A csjt. egyébként ismeri a fogalmat, amikor a magzati korban lévő gyerekkel hadakozva már elkezdi jellemzően, /élettan/ az anyuka kizárni az apukát! Ez könnyen az ő szülői alkalmasságát is megkérdőjelezheti. Az elidegenítés magzati korban való elkezdése, nem sok jóval kecsegtet a jövőre nézve! Épp ezért kell ezt elfojtani, és kiirtani, ha kell, akkor bírói segédlettel! A gyámügy meg a gyermekjólét segíteni fog. Személyes tapasztalat: menj a vezetőhöz, és mond el neki az egészet. Őszintén. És kérd meg hogy olyan gondozót jelöljön ki, aki nem esik hasra néhány primadonna könnycsepptől, amit ilyenkor az anyukák produkálnak! Elő szokott kerülni az elhagyott, meg nem törődött velünk, aztán jön a kidobott a gyerekkel, pedig szerettem, stb. készülj ezekre fel, és arra is, hogy nagyon nehéz dolgod lesz!

Sok sikert!

Tordesillas # 2010.08.12. 06:19

renikee

Ha majd a bíróság vagy a gyámhivatal a kapcsolattartást úgy szabályozza, hogy az Ön mindenkori lakóhelyén, akkor kötelesek beengedni, ha ennek ellenére nem engedik be, nem biztosítják a nyugodt bensőséges kapcsolattartást, akkor Önt fogják figyelmeztetni, aztán bírságolni, aztán feljelenteni, aztán kezdeményezik a gyermeknek az apánál vagy 3. személynél történő elhelyezését.
De lehet, hogy azt mondják, kapcsolattartási ügyeleten legyen a kapcsolattartás, vagy mediációs szolgáltatásról döntenek majd. Ez még a jövő zenéje.
Minden nap látogathatja a gyermekét, de nyilván nem éjjel, nem ittasan vagy bedrogozva.
Telefonálhat is minden nap akár 2-3 alkalommal is, nyilván nem éjjel, és kora hajnalban.
Valamennyire normalizálni kellene a kapcsolatukat, hogy ezeket a dolgokat meg tudják egymással beszélni a gyerek érdekében.

Pixy # 2010.08.11. 21:39

Tisztelt Uram/Hölgyem!

Először is röviden le írnám a problémámat:Volt barátnőm tavaly terhes lett tőlem az abortusz pedig elmaradt.Mikor ki derült hogy a baba megszületik ő szakított velem.A terhessége alatt végig ellenségesen viselkedett velem,a gyereket pedig nem akarta meg tartani.Azt akarta hogy vegyem magamhoz,én neveljem.Én fel vettem a kapcsolatot a gyámüggyel a gyerek elhelyezéssel kapcsolatban.Aztán terhessége 6. hónapjában meggondolta magát,és meg szerette volna tartani a picit.A terhessége alatt anyagiakban végig támogattam,meg vettem minden szükséges eszközt a babának.A terhessége 8. hónapjában ki derült hogy az otthoni körülmények nem megfelelőek a baba fogadásához.(Életveszélyes falak a házban,mérgező víz stb)A kirendelt védőnő feltételben adta az anyának hogy csak abban az esetben tarthatja meg a picit ha albérletet szerez ,normális körülményt a picinek.Én az anyának fel ajánlottam hogy esetlegesen költözzön hozzám a picivel,vagy segítek és albérleti hozzájárulást is fizetek.Ő ezt nem fogadta el és innentől kezdve még ellenségesebben viselkedett velem.Mivel félő volt hogy nem szerez albérletet csináltattam egy környezettanulmányt hogyha arra kerülne a sor a pici hozzám kerüljön és ne intézetbe,mivel az anyuka nem vállalta az anyaotthont sem.Aztán az anyuka új kapcsolatára támaszkodva szerzett egy albérletet a szülés előtt 1 héttel,és augusztus 10.-én megszületett a pici.Telefonon értesítettek a baba születéséről.Be szerettem volna menni a kórházba de az anya ezt meg tiltotta nekem.Az anya ki kötötte hogy a babát csak 2 hónapos korában láthatom először,és addig telefonon se keressem.Hozzá kell tennem még hogy köztünk 250km távolság van én Ózdon ő pedig Tatabányán lakik.A nagy távolság miatt egyébként sem tehetem meg hogy bármikor oda utazzak és ehez hozzá jön meg hogy munkámból kifolyólag sem utazhatom bármikor.És sajnos anya teljesen úgy csinál mintha nem én lennék az apa,mintha nem lennének jogaim.Gondoltam arra is hogy talán nincs is albérlet és igy akar mindenkit kikerülni és az otthonába vinni a gyereket.És mivel a terhessége alatt végig ellenséges volt velem arra is gondoltam már hogy esetleg nem én vagyok az apa.
A következő lenne a kérdésem:
Mivel terhessége alatt végig segítettem anyagiakban stb,korábban meg egyeztünk a gyerektartási díjról a pici születése napján el utaltam a megbeszélt összeget.Az lenne a kérdésem hogy,ő szabályozhatja e azt hogy én a picit csak 2 hónapos korában lássam?És mivel a köteleségeimet teljesítem/teljesítettem,az apaságról nyilatkozatot tettem,köteles e az anya a láthatás feltételeit biztosítani a számomra?
Sajnos az anyával semmit nem tudok megbeszélni,a telefont sem veszi fel nekem.És nagyon félek attól hogy a láthatási jogaimat esetleg bíróságra kell vinni.
Bizakodva várom válaszát,és előre is köszönöm!

Egy kétségbe esett apuka

renikee # 2010.08.11. 19:39

koszonom a valaszt. de sajnos a lathatas nem megldhao nalam mert a szuleimnel lakom es ok nem engedik ide be ot.akkor mit tudok tenni?
mit jelent hogy indokolatlan? mert felhiv hogy mi van vele...most ha akarja mindennaq eljohet hogy mi van vele, hogy erzi magat a gyerek?
igen miattam problemas lehet mert most el szokta vinni a gyereket reggel es este hozza...kozben mindent megvesz neki, mindent megenged neki, nem eteti normalisan en meg itthon fejem a tejem meg nem birok a gyerekkel miutan hazajon...meg mikor hazaer furan viselkedik, mintha idegenek lennenk...normalis?ezert szeretnem minimalizalni...
ertheto ez?