Mit szeretnétek elérni, az a kérdés.
Gyerektartás és láthatás
Ha a kapcsolattartás fel van függesztve 6 hónapra addig a gyerek sehova sem köteles menni... és mivel már elég nagy lehet 14 körül kb már lassan maga dönt hogy akar e menni..
Sziasztok! Újra itt...Sajnos...
9 éve váláskor anya elvitte mindkét gyermeket a szomszéd házban lakó szeretőjéhez aki terrorizálta a srácokat. a nagyobbik srác ekkor 7 a kisebbik srác 2,5 éves volt ekkor. Előbb a nagyobbik fiúnak kellett menni, majd a kisebbik srácot is kidobta egy levél kiséretében, visszaküldte Apához őket azzal a felkiáltással, hogy NEVELD ŐKET TE!
Apa mindent ráhagyott anyukára. nem vitte láthatásra rendszeresen őket, nem fizetett tartásdíjat sem.
3 éve képbe kerültem én. Apával házasságot kötöttünk és igy most lett két nagy fiam is. A nagyobbik srácot annyira megviselte az anyja hazudozása, ígérgetése, hogy szabályszerűen belebetegedett. 3 éve rendszeresen pszichológus, pszichiáter foglalkozik a gyerekkel aki most 16 éves de nem érti meg, hogy miért nem szereti az anyja, hogy miért nem foglalkozik vele. 3 éve a helyi gyermekvédelmist felkerestük és kértük, hogy kényszerítsék az anyát arra, hogy a gyerekeivel tartsa a kapcsolatot, hogy vigye el őket ha többre nem, hát csak 1-1 órára. Ez sem jött össze. A gyámhatósághoz fordultunk ahol beszabályoztattuk a láthatást. Közben mi a szomszédból elköltöztünk ugyan, de így is közelben maradtunk. A nagyobbik gyerekben közben egyre jobban felgyülemlettek az évek alatt kapott pofonok, egyre több dühkitörése volt. Ilyenkor üvöltött, verte a fejét a falba, nekem jött, megütött. Sokszor féltünk, hogy kárt tesz magában. Tavaly..pont egy éve egy ilyen dühroham következtében közölte velünk üvöltve, hogy nem szeret minket és az anyjához akar költözni. Felhívtuk az anyját és kértük,hogy vigye el picit a srácot. Nem jött érte. Aztán egy hét múlva elvitte...elköltöztette a gyereket. Két nap múlva jött a telefon,hogy másnap reggel hozza vissza a gyereket mert ők ezt nem bírják tovább. A gyerek magába fordult. nem evett, nem ivott, hánytatta magát, kórházba került és egyre jobban ragaszkodott hozzám.
Sok emléket elmondott. Olyanokat,hogy az anyja akkori élettársa a nyári konyhába kizárta őket, hogy nem kaptak enni, nem kaptak inni, hajnalba zuhogó esőben egy kisgyatyában kellett nekik az udvaron futni és tornászni. Az anyját sokszor elverte az élettársa..azóta férje... a gyerekeknek meg persze mutogatta,hogy mit tett vele. A gyerek teljesen belebetegedett. Aztán a gyámügyön jeleztük, hogy ez így nem megy. Nem vitte el őket láthatásra, egy sms, vagy hívásra sem tellett a srácoknak sem karácsonyra, sem névnap, sem szülinap. A kisebbik jól viselte, neki én vagyok az Anyucika:)
Több hetes huzavona után a gyámügy májusban jogerősen felfüggesztette az anya kapcsolattartási jogát 6 hónapra.
Anya egyértelműen sok helyen és sokat hazudott és hazudik. a saját szülei nem tudják, hogy a gyerekek 9 éve hogy kerültek az Apjukhoz. az lett a szent amit anyuka mondott nekik.
Múlt héten a nagyobbik gyerek befejezte az általános iskolai tanulmányait. a ballagáson megjelentek a meghívásunkra az anyai nagyszülők akik azt az üzenetet hozták a gyereknek,hogy menjen a gyerek el az anyjához hogy ajándékot kapjon. A gyerek persze nem ment el. Tegnapelőtt felhívtak engem az anyai nagyszülők és elhordtak engem mindennek azért mert én nem engedem a gyerekeket az anyjukhoz, hogy én lekorlátozom a gyerekek szabadságát. A férjem átvette a telefont és közölte velük,hogy álljon meg a menet, arról tudnak e,hogy az lányuknak a kapcsolattartási jogát felfüggesztette a gyámhatóság. A nagymama kiabált velünk és megint mi lettünk a rosszak. Mi vagyunk a hibásak,hogy a gyerekeket nem vitte el az anyjuk.
Közben nagymama hivogatja a gyerekeket és zavarja őket szabályszerűen az anyjukhoz. Ők meg nem mennek. Nem tiltva vannak!
Mit tehetünk? Tudna nekem valaki segíteni?
Köszönöm.
Krisztina
Nagyon igazad van, főleg az utolsó két bekezdésed, melyet én is tapasztaltam, 100%-ban igaz.
Tisztelt Hozzáértők!
A viták hevében ne feledkezzünk meg SZASZA266-ról,aki már kétszer is kérdezett, és választ nem kapott. Ha rudtok segítsetek neki!!!!
Jogtalan.
A gond ott van, hogy bíróságok elavult, begyepesedett, a bírót nem számonkérő intézménye erősíti, és tartja életben az egyik szülőt, kirekesztő döntéseket.
Amíg példaértékű tévedések, bírói részről nemodafigyelések, és akár egyetlen elírás is szerepel egy-egy bíró által kiadott anyagban, addig nem lesz rend.
Persze mindenki tévedhet, de vannak az átlagnál felelősségteljesebb szakmák. Az orvos nem hibázhat, hiszen meghalhat a beteg, a bíró nem tévedhet, mert életeket tehet tönkre!
Nagyon remélem hogy legalábbis a gyermekelhelyezéseknél, illetve ahol gyerek az érintett, megszűnik az egyfős bíróság intézménye.
A megszólítás is furcsa, hiszen bíróságnak nevezünk egy embert. Helyesen úgy hangzana, hogy tisztelt bíró úr/nő. Talán a többfős, a jelenleginél felkészültebb szakembergárda, aki ismeri, betartja, és alkalmazza a csjt. gyermeket, érintő kitételeit, jobb, és igazságos ítéletekkel old meg ügyeket.
Addig, amíg a legfelsőbb bíróság részéről, ha láttad, az este elhangzott/ az estében/, az hogy a pp. Idejétmúlt, nem használható, és rossz. Nos addig nem várhatunk változást!
Amíg a pp. Egyik jogszabályban engedi azt, amit a másikban tilt, amíg nem egyértelmű, és nem egységes álláspontok alapján dönt, /dönthet az adott bíróság, amíg nem a gyerek érdekeit nézi döntésével, állásfoglalásával a bíró.
A hangzatos szavak úgymint a gyerek érdeke, vagy sorsának megnyugtató rendezése, addig nem érvényesül, amíg a bíró mellet nem ül gyermekvédelmi szakember, és egy független akár bírósági titkár. Olyan titkár, akiről nem az a bíró ír értékelést, aki mellet ül! /ismert ez a féle visszamutatás ebben az országban!/
Majd ha ezenkívül bevezetik a gyermek érdekeit védő kirendelt ügygondnok személyét kötelező jelleggel, és immár négyen ülnek kupaktanácsot megközelítőleg egyenlő szavazattal, akkor várhatjuk azt hogy, ne legyen olyan beíró ide sem, aki tudatos segítséget kér a gyerek életéből való kirekesztésére a különélő szülőnek!
Majd ha felismerés után szankcionálják, az ilyen szülői magatartást, akkor lesz rend.
Addig azonban hosszú az út.
A bírók túlterheltek, többnyire felkészületlenek az adott ügyben, és egyfős bíróságként elfogultakká válnak a második harmadik tárgyalás után, valamelyik fél javára! Majd ha számonkérés lesz, és megkérdezik egy tévedés, vagy rossz ítélet után hogy magyarázza már meg a döntést, de az ajtón kívülről, akkor majd elgondolkodik a bíró, hogy hoppá! Nem vagyok isten, csak eddig játszottam, hogy az vagyok!
Majd ha a gyermekvédelmi szakember, nem kibukott első osztályos tanító néni, hanem szakirányú képzést kapott, pálya alkalmassági vizsgát tett, felelős szakember lesz, akkor elvárhatjuk, hogy ismerje és tudja azokat a szabályokat, amik elősegítik a gyermek érdekeinek érvényesülését.
Egyik fórumozó írta:
"az elvakult anya, egy-egy kígyószerű, emberkülsejű ügyvéddel karöltve, próbál kirekeszteni a saját gyereke életéből"
Igen vannak ilyenek is. Sokan.
De ott van az a 10%.Szerintem ezek írnak ide, akiknek még ügyvédre sincs pénzük ( még rosszra sem).
Engem nem érdekel apa vagy anya, volt amikor az apát védtem. Én csak a gyermeket sajnálom. (10% szenved)
Sajnálom, hogy hozzászólásaimmal megbántottalak, biztosan érzékeny sebeket téptem fel.
Kívánom, hogy sikerüljön elérned a közös szülői felügyeletet, vagy hogy te légy a gondozó szülő.
Biztos nagyon szereted a gyermekedet, és jól fogod nevelni.
A következő lenne a kérdésem.Van egy gyermekelhelyezési perem aminek első tárgyalása óta nálam(apa) van a gyerek én akkor nem kértem a gyest és családit sem valamint a gyerektartást sem.De az anya ezzel visszaélt igy arra gondoltam hogy juli7 a következő tárgyalás és ott kérem hogy az anya a gyerek babakötvényébe helyezze el a felvett pénzt valamint a gyerektartást.Van erre mód kötelezheti erre a bíróság valamint a papírok kiadására?
Kedves Hoppáréka!
Mediációval már próbálkozott a párom. A gyerekekt oda nem hívták be. A felesége iszonyatosan szidta a két mediátor előtt őt is és az egész családját. A mediátor mondta, hogy talán engem, mint barátnőt is vonjunk be, hiszen úgy tűnik, én is egy komoly probléma vagyok a számára, de ettől meg aztán teljesen kiakadt. Pedig én vállaltam volna a gyerekek érdekében.
Amúgy az ott megbeszélteket sem tartotta be.
Ja és pszichológus is kezeli őt már több mint 2 éve...
Tündér 4
Egy javaslatom van,még így a válóper alatt kérje a párod a meditációt,ahhol jelen van apa+anya+gyerekek,és ha másképp nem megy ott tisztázni kell,hogy ki mit szeretne,és kompromisszumokat kötni.
Aztán kérdés persze ki vállalja,ki nem.
Mert ez csak jelen leírásod szerint mérgesedni fog sajnos.
Obudafan: Miért küzdjünk? Gyerekelhelyezésért? A szeretetükért? Az igazságért? Mindenki ellen, míg tönkre nem megyünk benne? Mi lesz ezekből a gyerekekből?
nandy: ez így van, ahogy írod. A gyerek mindig valakinek meg akar felelni.
Ritus: Én, mint "új pár", érzelmileg könnyebben viselem ezt a helyzetet, de az édesapa már mondhatni romokban van.
Őt nagyon megviseli, hiába tudja az eszével, hogy ez miért alakult így, s hogy az egész történet beleillik a pszichológia tankönyvekbe. De a helyzet még évekig nem fog javulni, mert ugye a válóper még az elején tart...
És neki azért nehezebb, mert ő az, aki csak kéthetenként láthatja a gyerekeket, befolyása az életükre minimális, nevelésre alig van alkalma, stb....
Félek, ha a helyzet hamarosan nem rendeződik, az egészségére megy a sok feszültség.
Tündér4
Megértem az elkeseredéseteket. Én úgy érzem és saját példámon tapasztaltam, hogy az őszinte, önzetlen szeretet mindig meghozza gyümölcsét. Sokáig nem lehet manipulálni, megtéveszteni egy gyereket sem. Az az édesanya ,aki felhasználja a gyermekét az édesapja ellen, aki így akarja gyerekétől az apát megfosztani,mennyire szeretheti azt a gyermeket.
Szerintem válás után mindkét félben félelmek vannak. Nem mindig valósak ezek a félelmek. Rám is kígyót-békát kiabáltak minden alkalommal, amikor a gyerekek nem akartak az édesapjukhoz menni. Azt hitték, hogy ez azért van, mert én az apa ellen nevelem a gyerekeket. Ennek semmi köze nincs a valósághoz. Az apa ráadásul a gyerekekre is megsértődött ilyenkor, azt gondolta, hogy már nem is szeretik.
Szerintem viselkedjetek természetesen, könnyedén amikor nálatok vannak a gyerekek. Ha ti feszültek vagytok és féltek, ezt a gyerekek is megérzik, átveszik. Az érzelmileg biztos, őszinte háttér mindennél fontosabb a gyerekek számára.
Azt viszont ne felejtsük el, hogy a gyermek sokszor azért viselkedik így-vagy-úgy, mert valakinek meg akar felelni! Ez a valaki általában az együttélő szülő, akitől a gyermek leginkább függ.
Nem tudni, hogy a kérdezőnél konkrétan mi a helyzet, de az esetek többségében az anya szorongása, elutasítása az, ami a gyerek viselkedésében is megmutatkozik.
Anya nem szereti, ha apához megyek, tehát én sem szeretem... egész addig, míg apa el nem visz, mert akkor végre tudok örülni apának is. Aztán hazamegyek, és hogy meg ne bántsam anyát, azt mondom, hogy nem volt jó, nem akarok többet menni...
A PAS.szindróma elég tág, így nem hinném,hogy 2 hozzászólás,vagy beírás után ezt bárkire ráillene,ez így erős.
sió
az éremnek 2 oldala van, nem ismerhetünk minden ügyet az elejétől a végéig,itt az emberek 1 kimondott dologban kérik a segítséget,és arra várják a választ!
Küzdeni kell és a gyerekek szempontjait kell figyelembe venni,nekik mi a jó,és 10 éves kor felett mindent ért a gyerek ami körülötte zajlik,igaz előtte is.
Jogtalan.
Nem érdemel szót az okfejtésed.
Fogalmad sincsen sem a kétszülőségről, sem arról hogy mit érez egy apa, akit a hiányos jogrend, vagy az elvakult anya, egy-egy kígyószerű, emberkülsejű ügyvéddel karöltve, próbál kirekeszteni a saját gyereke életéből.
Azt nem értem, hogy azért hogy beleugass, /bocsánat, csak neked szól!/, miért vagy itt?
Ha még 100× születnél meg, sem értenéd meg azt, hogy egy apa is lehet olyan jó szülő, mint az anya.
Azt sem fogod fel, hogy vannak rossz anyák ugyanúgy, mint rossz apák, és ugyanez fordítva.
Ne hivatkozz nekem a gyerek érdekére akkor, amikor legfőbb vágyad minden egyes rohadt beírásodban az, hogy elszakítsd az aktuálisan fogyatékos védőszárnyad alá vett beíró gyerekét az apjától!
Egy gyereknek két szülője van. Egy gyereknek legfőképpen a két szülőjére van szüksége.
Ez a gyerek érdeke. Minden gyereké!
Pont.
Küzdeni kell. Elsősorban annak az ügyvédnek, akit ezzel megbíztatok.
Kedves Fórumozók!
Segítsetek, hova fordulhatunk:
Párom 2,5 éve válik, csak most kerül sor a vagyon kérdésében az első személyes meghallgatásra, eddig az időhúzás és a személyi körülmények, válásokának tisztázása zajlott. (ügyvéd van)
A feleségével közösen 3 gyerekük van, akik az anyjukkal és új párjával élnek. Az anya és családja következetesen az apa ellen neveli a gyerkeket. Olyannyira, hogy a gyerekek már azt tartják az apjukról, hogy bűnöző, meglopta őket is, az anyjukat is, olajtolvaj, megverte az anyjukat, stb. Ezt meg is mondják az apjuknak telefonon (is).
Az anya a megverést illetően feljelentést tett, és a bíróságon beidéztette tanúként a gyerkeket, akik persze, hogy az anya mellett tanúskodtak. Még a pszichológus szakértő is csodálkozott rajta, hogy a családrajzaikon nem szerepel az apa semmilyen formában...
Pedig az apa az elmúlt időben mindent megtett a gyerekekért. Folyamatos volt a láthatás, iskolakezdés finanszírozása, ajándékok alkalmakra, kirándulások, nyaralások, pedig nehéz anyagi helyzetben van a válóper miatt.
Most eljutott arra a szintre, hogy így nincs értelme a kínlódásnak, láthatásoknak, ha a háta mögött bűnözőnek tartják a gyerekei, mindig csak arra fognak így emlékezni, hogy az apjuk meglopta őket - alaptalanul.
A kétheti láthatások is csak feszültséggel teltek, mert valami telefonhívás vagy be nem pakolt dolog közbejött.
A gyámhivatal még nem illetékes, mert nincs válóperes ítélet, a családgondozó szerint a gyerekek nem veszélyeztetettek, az apával nem foglalkozik, mert máshol él...
A nev. tanácsadó pszichológusa nem tájékoztatja az apát a gyerekek felől...
Védelembe vételt azért nem ad a gyámhatóság, mert "nem szoktak", egyébként 3. új eljárásnak lesz vége elsőfokon, mert jogszabálysértők.
Van-e valamilyen lehetőség, hogy az anya ámokfutását megakadályozzuk?????????????????
Mert így a gyerekek elveszítik az édesapjukat és az apa a gyerekeit. Vagy már meg is történt....
Köszönöm előre is.
Való igaz, hogy a helyzetükkel visszaélő nőket nem tolerálom,
De én sem forditva ülök a lovon, s ha az anya álláspontja a helyes,
Vagy ő került nehéz helyzetbe, azt is tolerálom és támogatom.
Nem helyes a nemek harcává silányitani a gyermek láthatását.
MáS kérdés - ezt fenntartom - a Csjt. Miatt az esélyek nem egyenlőek, s nem korrektek. S ezzel sok nő visszaél. A férfiak pedig az anyagi függgőséggel szemétkednek.
Csak jelzem, hogy nagy tisztelője vagyok a nőknek és az édesanyáknak, akik életüket a család összetartására, s a gyerekek gondozására áldozzák, s hálás vagyok a sorsnak hogy én is ilyennel élek.
„Csak nekem tűnik mindez fel?”
igen
Nehogy már még Maris legyen a hibás, mert tanácsot mert kérni!!
A " kórtörténeted" felállítása ( sajnálom, hogy egy fél délutánt vett igénybe )helytelen.
A "nőivarú" hozzászólók mellett van két férfi is aki melléállt, úgyhogy ez esetekben " a rosszindulatú anya szindrómát" elvetheted.
M D véleményét pedig sokan tisztelik és elfogadják. Aki ismeri hozzászólásait tudja nagyon korrekt , és pártatlanul szemléli az eseteket.
" A gyerek egészsége mindennél fontosabb."
Na.
Rászántam egy fél délutánt, és megállapítottam pár dolgot.
Alap. – van egy beírás. /kérdés?/
Van rá válasz. A beírás, /kérdés?/ eleve minden egészséges, és jól működő férfi lelkületében, lavinát indít el. Azért mert eleve provokáló hangvételű. A férfit nem tisztelő, és annak apai jogait megkérdőjelező, a szülőiség kétneműségét el nem ismerő tartalommal.
Aztán van mindig, aki melléáll a dolgoknak, /nőivarú!!!/ és tovább provokál.
Minden férfit, aki itt van.
Ez az egész beteges. /a melléálló, melléállók, csak szórakozik, illetve próbálom azt hinni, hogy szórakozik/.
A beírt példákat olvasva, a rosszindulatú anya szindróma, /amit a kedves beírók el sem olvasnak, vagy ha igen akkor ők nem azok/, képe vetül a szemfenekemre. A teljes kórtörténet nyomon követhető, annak összes elemeit megtalálhatjuk.
Aztán van a lecsengés, a bocsánatkérő beírás az elnézést hogy élek alaphanggal, és nem tudtam, hogy ilyen lavinát indítok el kezdéssel.
Csak nekem tűnik mindez fel?
A következő lenne a kérdésem.Van egy gyermekelhelyezési perem aminek első tárgyalása óta nálam(apa) van a gyerek én akkor nem kértem a gyest és családit sem valamint a gyerektartást sem.De az anya ezzel visszaélt igy arra gondoltam hogy juli7 a következő tárgyalás és ott kérem hogy az anya a gyerek babakötvényébe helyezze el a felvett pénzt valamint a gyerektartást.Van erre mód kötelezheti erre a bíróság valamint a papírok kiadására?
Hát úgy látom,hogy több embernek is gondja van a "nem kommunikál a másik velem".
Olyankor mi van,ha az ember kéri az apukát,hogy ha másképp nem megy menjünk el az ügyvédemhez és mondja el,hogy mi a gondja pontosan.Erre sem hajlandó.
Így nagyon nehéz,mert csak a piszkálódás megy az apuka részéről.
Nálam az ütötte ki a biztosítékot,mikor a 11 éves gyermekemnek "VÉGRENDELETET" kellett írnia,mert apa azt mondta minden normális embernek van...ergo én a normálatlanok táborát erősítem.
Sajnos vannak apukák,akik nem kompromisszum készek.
Köszönöm válaszod monalisa, én is így gondolom. Még nem gyámhatósági hatáskör, mivel a válás óta nem telt el 2 év, és a bírósági ügytől kicsit tartok, mivel még nem olyan régen vagyunk túl rajta.
Egy családon belül a kamaszok jószerével már többet időznek a barátokkal/barátnőkkel mint otthon a szülőkkel., a családtagoknak a napi beszélgetésre ritkábba jut idő., igaz KELL hogy jusson idő, vagyis az egymásra figyelés.
De szombat-vasárnap megülni/aludni a balhézó apánál...
Péntektől már előre liftezik a gyomor az idegességtől.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02