Gyerektartás és láthatás

Kovács_Béla_Sándor # 2012.09.21. 09:54

OFF

De sértődős valaki...

Egyébként az fakasztott könnyekre, hogy felnőtt emberek ilyen dolgokon képesek veszekedni. Bevallom, azt gondoltam, hogy a szomorú helyzetet a másik fél kekeckedő magatartása idézi elő; de a reakciód miatt már el tudom képzelni, hogy ti sem vagytok vétlenek benne.

ON

wers # 2012.09.21. 09:47

Rony84, nekem sem egyértelmű a megfogalmazás, mert csak az időpontot határozza meg, a helyet nem. Ráadásul az iskolai-ovodai időrendhez köti, de nem minden pénteken van oktatás.

Béla ne sírj

Rony84 # 2012.09.21. 09:23

Kedves Kovács_Béla_Sándor!!

Legyen kedves,kíméljen meg a reakcióitól. Diplomás mérnöknő vagyok,aki eddig nem volt rászorulva,hogy a jogi ügyekben járatos legyen, nem unaloműzésből teszek fel itt kérdéseket. Higgye el kedves Uram, (bár a reakcióiból ítélve egy kis szórakozós gyerek lehet(és akkor szépen megfogalmaztam mire is gondolo
  • nagyon szépen),akinek ez az egyetlen játéka,hogy másokat kigúnyolhat) ön is tudna olyan kérdést feltenni, amin mi kacagnánk,vagy sírnánk.
Úgyhogy mostantól nem kérek tőled (szándékosan tegezve és kisbetűvel-ennyi a véleményem rólad....) semmilyen formában megnyilvánulást a hozzászólásaimra!

ObudaFan!

Köszönöm a választ!

ObudaFan # 2012.09.21. 08:21

Szerintem mehettek, de hogy ez végre lesz-e hajtva, az függ az eljáró gyámhatósági ügyintézőtől is erősen. A legjobb lenne újraszabályozást kérni, hogy egyértelműen bele legyen írva, hogy az óvodából el lehet vinni.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.09.21. 08:20

[sír]

Rony84 # 2012.09.21. 08:00

Lenne egy kérdésem Önökhöz! A bírósági ítéleten így áll a láthatás:
... páratlan héten pénteken az óvodai, iskolai foglalkozásokat követően a gyermeket magával vinni, majd 20 órára az anya mindenkori lakcímére visszavinni köteles....
Kérdésem: Önök szerint ez azt jelenti,hogy a gyermeket elvihetjük az oviból, vagy először haza kell vinnie az anyjának és csak onnan vihetjük el? Mi szerintünk (édesapa+én) elvihetjük az oviból is, az édesanya+párja szerint nem. Ők nem akarják engedni,hogy a gyermekért menjünk az oviba,mert akkor a gyermeket,ovitársakat,óvónőket összezavarjuk,hogy 2 hetente pénteken más jár érte. Minden egyéb napon az alig 2 hónapja ismert anya pasija hozza/viszi. (Hülye érveléseikből kiderült,hogy nem akarják,hogy az egész ovi tudja,hogy aki jár érte, a nevelőapa, az nem az igazi apja....)
Az anyáék szerint hülyék vagyunk,és nem tudjuk értelmezni,ami a végzésen van. Önök szerint is azt jelenti,hogy nem mehetünk érte az oviba?

fokker70 # 2012.09.17. 10:51

Köszönöm

ObudaFan # 2012.09.17. 10:10

De ha estin tanul, akkor érdemes már most elindítani a megszüntetés iránti pert és kérni a keresetlevélben a végrehajtás felfüggesztését.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.09.17. 10:05

Amíg hatályos bírósági végzés vagy ítélet kötelez, addig kell.

fokker70 # 2012.09.17. 09:05

Tisztelt Szakértők,

Következő lenne a kérdésem:

- Gyermekem betöltötte a 18. életévét és dolgozik, kell még gyerektartást fizetnem?
ha esti tagozatban tanul talán és közben dogozik akkor is kell fizetnem?

Köszönettel,

fokker70

valoapa # 2012.09.13. 14:59

szerintem is sántít, de ezt mondták. azért beadom írásban is, hogy lássam az indoklást...

ObudaFan # 2012.09.13. 14:49

Ez azért marhaság szerintem, mert ha meg benne van, hogy a következő hétvégén kell pótolni, akkor meg azt mondja a gyámhatóság 30 nap múlva, mire odajut, hogy határozatot hoz (ha egyáltalán), hogy most már nem lehet pótolni, mert a következő hétvége is eltelt.

valoapa # 2012.09.13. 14:20

Hogy kérdezzek is: tényleg nem tudja a gyámhivatal a kapcsolattartás végrehajtását elrendelni, ha csak annyi van a végzésben, hogy "az elmaradt kapcsolattartást pótolni kell", de nincsen halál pontosan leírva, hogy mikor?

valoapa # 2012.09.13. 14:18

Mellékesen amíg nincs semmifajta szabályozás, addig együttesen gyakoroljátok a szülői felügyeletet, azaz pont annyi joga van a másik szülőnek bármihez, mint neked. Elvileg oda és akkor viszi, ahova és amikor akarja...

valoapa # 2012.09.13. 14:17

kicsibubu.42: "Azt tudom, hogy 3 éves koráig nem viheti el"

Nagyon rosszul tudod.

A bírói gyakorlat valóban az, hogy 3 éves koráig nem viheti el a különélő szülő a gyermeket, amennyiben a különélő szülő hímnemű. De erre nincs semmifajta jogszabály, sőt ellenkezőleg. Ha igaz, amit az apa hozzáállásáról írsz, akkor a Te esetedben valóban nem is várható, hogy az elvitel jogát ne korlátozza a bíróság egyelőre.

ancsika20110528 # 2012.09.13. 07:30

Üdvözletem!

Tanácsot szeretnék kérni gyerektartás ügyében.
A férjemnek az előző házasságából született 2 gyermeke, a váláskor 1-1 gyermek maradt a szülőknél, gyerektartást nem kellett fizetnie senkinek (megjegyzem a bíróság így is megítélte, hogy a férjem fizessen a volt feleség felé, de a volt neje erről "kegyesen" lemondott.
Idén július 1-én anyukát úgy kellett kimenekíteni az élettársával közös házból, a lányt hozzánk költöztettük, azóta anyuka gyerektartást nem fizet. Július-augusztus hónapban valamennyi pénzt adott, de augusztustól a lány lakcímileg át lett jelentve hozzánk, a családi pótlékot is mi kapjuk, mert anyuka akkor közölte, hogy ő nem tudja mikor fog tudni segíteni a lány nevelésében(de hát van egy fia is!). Anyukának van papíron egy fél háza, ahonnan kiköltözött, nincs munkája sem.
Az után érdeklődnék, hogy a gyámügy így tud-e segíteni a gyerektartás ügyében, vagy előbb bíróságra kell mennünk megállapodni a gyerektartásban?
Egyáltalán ilyen esetben mennyi a gyerektartás összege?

Előre is várom segítségüket.

Üdvözlettel: ancsika20110528

kicsibubu.42 # 2012.09.12. 20:46

Jó napot kívánok! Van egy kislányom, jelenleg 1 éves. Leírok zanzásítva mindent, mert úgy tudom minden apró dolog döntő lehet. A kedves apuka elhagyott minket. Mi már jegyben jártunk, és 5 év után lépett le. A terhességem alatt végig csalt, több személlyel is, mikor a lányunk megszületett az új párjához költözött. Egy fillért sem adott a kicsi holmijaira. Megegyeztünk hosszas könyörgés után, hogy jöjjön és lássa a kicsit, de volt hogy 1 hónapig nem jött, most is hetente fél- egy órára esetleg eljön. Én még itthon lakom, elég jó családi körülmények között, még tanulok, egyetemre járok. Az apukának van munkahelye. Ő visszaköltözött a családjához a párjával együtt. A körülöttünk lévő embereknek azt mutatja és mondja hogy mennyire érdekli a gyerek, meg hazudozik össze vissza mindenről. Tehát egyszóval megbízhatatlan. A párja elég pénzéhes, és félek, hogy valami kárt tenne a kislányomban. Szóval az lenne a kérdésem, hogy abban az esetben ha bíróágra megy az ügy, mennyi esélyem van arra, hogy csak az én felügyeletem alatt láthatja a kicsit. Azt tudom, hogy 3 éves koráig nem viheti el, de mennyi esély van arra, hogy a bíróság úgy dönt, hogy hétvégére elviheti? Semmiféleképpen nem szeretném, hogy ő elvigye, én abban is benne lennék, hogy akár minden nap jöjjön, ne fizessen semmit, csak ne vihesse el a kicsit. A kislányomról tudni kell, hogy ő nem marad az apjával, nem megy hozzá, illetve hozzáteszem, hogy nagyon anyás. A volt párom meg igen felelőtlen, befolyásolható(félek hogy a nője rávenné valamire), könnyen megun valamit.

ObudaFan # 2012.09.02. 12:42

Fogsz kapni róla az adóhatóságtól fizetési meghagyást.

Boszi20 # 2012.09.02. 11:39

Sziasztok. Hova kell vagy min kell befizetnem a perköltséget. A volt párommal bíroság előtt megegyeztünk a gyerektartásról. Minden oké volt de fizetnem kell 4500 ft ot a magyar állam javára mint perköltség. de hogyan és min kell ezt??ezt nem mondták.köszi a segítséget

Apuka969 # 2012.08.31. 14:59

Köszönöm a segítséget!
Esetleg még egyéb fontos tudni valóm van e?

ObudaFan # 2012.08.31. 13:34

A legegyszerűbb, ha a bíróságtól egyezségi kísérletre idézést kértek. Amíg mind a kettő tanul, felesleges fizetni oda-vissza.

Apuka969 # 2012.08.31. 10:39

Tisztelt Fórumozók!

A következőkben kérném a segítséget. 2009-ben váltam el. Akkor a 2 gyermekemet a bíróság az anyánál helyezte el. Az egyik most 19 éves a kisebbik pedig 15 lesz októberben. Akkor 20-20% gyerektartást ítélt meg a bíróság. Most viszont a kisebbik gyermekem hozzám/hozzánk akar költözni. Az édesanyjával megbeszéltük, és hozzá járul a nálam való elhelyezéshez. Viszont csak akkor engedi már meg a költözést, ha hivatalos úton elintéztük. Nekem most pontosan mi a teendőm? Hová kell fordulnom, hogy ez mielőbb megtörténjen. Milyen papírok szükségesek hozzá,hogy gyorsabb legyen az eljárás? Most hogy az egyik gyerek nála, a másik nálam kerül elhelyezésre, mi lesz a gyerektartásdíjjal? Hiszen a kicsi még csak most lett 9.osztályos tanuló, a nagyobbiknak pedig ez az utolsó éve.Fizessünk mindketten, vagy amíg mind kettő tanul addig nem fizet senki senkinek?

Köszönettel

Bodzza # 2012.08.27. 18:59

Köszönöm!

Szóval nem igazán érdemes, csak még jobban elmérgesedik a helyzet.

Bodzza

ObudaFan # 2012.08.27. 17:22

Csak van valamilyen szabályozás a tartásdíjra, amíg azt bíróság nem változtatja meg, végrehajtható, legfeljebb 6 hónapra vissza. Az más kérdés, hogy a bíróság ilyen tényállás mellett minimum le fogja szállítani a tartásdíjat.

Bodzza # 2012.08.27. 16:29

Tisztelt Fórumozók!

A következőben kérném a segítséget. Párom 15 éves fia másfél éve apukájához költözött. 17 éves lánya velünk él. Váláskor az apa vállalta a tartásdíjon felül a plusz kiadások felét is. Mióta azonban fia odaköltözött hozzá, közölte, nem fizet semmit.
Ugyanakkor jövedelme igen jelentős. Fiát elkényezteti anyagilag, lányának semmit nem nyújt.
Kérdésem, érdemes-e jogi útra terelni az ügyet, mert még legalább 6 évig tanulni szeretne a kislány, párom pedig közös gyermekünket várja.

Köszönettel,
Bodzza