válni-emberséggel, mint kommunikálni cinizmus nélkül Kbs
öröklés,ingatlan
Te is jol tudod, hogy az megy : válás és anyuci fegyvernek használja a gyereket(na jo láttam már aljas férfit is) és mindent magának akar a sok év alatt közösen felépitett dolgokat. Na én eljöttem mert nem türtem a gyerekeimmel valo bánásmodját, az alkoholizmusát, és az ebböl mindent kint. jelzem: sok év szenvedés és türés és kérés után tettem. elmentem albérletbe és kész. amikor már észhez tért(3 havi munkám ment arra hogy átsegitsem az "ébredésen" és mentsem magunkat szo szoros értelmében-akkor mindent átbeszéltük és közösen beadtuk a válást, én kértem x összeg gyerektartást tekintettel voltam a közösen felvett de általa elcsinált hitelre, elhoztam a gyerekek holmiját és személyes holmimat, ezenkivül mindennek szüken a felét, a nagy ház igy is takarosan berendezett maradt neki és az 55 ezer ft részletfizetése mellett simán tudja fizetni a tdijat,nem panaszkodik hogy "egy nö"hazavága. hanem beossza a maradék 30 ezer ftját. a házat az apja vette, jogom volna hozzá, de nézd: tegyem utcára? azota vett fel hitelt a lakást ujitani, azért fzet havi55 öt törlesztönek. akkor lennék jo fej ha hazavágom? gyerekláthetás: amikor a gyerek és apa mindketten ugy érzik, amikor kell, amikor szükséges. és csinálok cirkuszt belöle? nem ! eljön, segit a lánynak matekban, vagy ha nekem mennem kellett hiv.ügyben, akkor a kicsire vigyázott. ez baj ? van egy határ persze, de ezt mindenki tudja igy magátol. és szo nélkül betartja. ha én szorulok meg kisegit, ha Õ akkor is osztunk szorzunk és ugy teszünk hogy mindenkinek jo legyen.
muszáj mindezeket fenyegetéssel tenni? én hiszem hogy érdemes igy cselekedni. sokkal jobb a gyerek-apa közti kapcsolat és nem ez az elsö szempont? ha már a két felnött nem is tudott együtt maradni....
de megjegyzem: minden elismerésem annak aki nem a válásnál köt ki.
Éva,
nem kell a nővel a továbbaikban sem a Lacinak sem neked kapcsolatban lenni., mielőbb legyen a Lacinak ügyvédje aki levél útján értekezik majd vele.
Mielőbb be kell adni a válópert, melyben továbbra is igényt tart a fele házrész tulajdonára, ennyi. (Ha az első tárgyalásra ha nem tud hazajönni, megfelelően igazolva kimentheti magát., képviseli az ügyvéd, és a további tárgyalásokon is majd.)
A láthatás/kapcsolattartás dolga leszabályozható, valamint már nem kisgyerekről van szó.
Ami a t.díj összegét illeti, amint lejár a külmunka, az itthoni első fizetési bizonylat alapján kérni kell a bíróságot, hogy a körülmények lényeges változására tekintettel csökkentsék a t.díjat. Ez ügyben eljárni úgyszintén az ügyvéd dolga lesz.
Amint összeházasodtatok, ismét kérni kell a bíróságot a t.díj összegének csökkentésére, mert az újdonsült férjednek - a te 3 gyereked nevelőapjának - törvényes kötelessége lesz ezen gyerekekről is gondoskodni a továbbiakban.
Aztán a t.díj kötelezettség a nem oly távoli jövőben előbb - utóbb megszűnik.
A nő cirkuszait rövidre zárva költözzön el otthonról - ha megoldható ez.
A hisztiből/církuszból a válóperes bírónak is nagyon hamar elege fog lenni...
És megmarad a Lacinak a fele házrésze, mely vagyoni értékkel pár év múlva - és előbb-utóbb - szabadon rendelkezhet majd.
Semmiféle fenyegetésnek stb. nem kell bedölni - személyesen nem kell tartani a kapcsolatot a nővel.
válni-emberséggel,
Valamint háborúzni humánusan...
Kötekedhetsz, akkor is hiszem hogy sok férfi örülne ha válása igy zajlana mint az enyém. mert itt erröl van szo, nem arrol hogy az ember alapbol hibás. mert az!
Bár igazad van, van aki háboruzni és /vagy vitázni szeret. Láttam már sok ilyet. Legyen. Attol hogy nem tudtál tanácsot adni nem kelle belémkötni. tartom amit irtam. ha mindenki oly tökéletes lenne mint te akkor mennyivel kevesebb munkája lenne egyeseknek. na szia, Monalisa Neked pedig köszönöm szépen !
Nem nem tudtam tanácsot adni neked - nem akartam. "Mecsoda külömbség!"
szived joga.
Éva!
Bélában ne lásd a rosszat, van amikor kevés szóval is sokat tud mondani., kell tudni érteni amit mond, egyúttal javasolt megfontolni - mit ne mondjak elfogadni.
Más.
Javaslom Lacival gondoljátok át újra a dolgokat! Én az ő helyében inkább fizetném még néhány évig a t.díjat - amennyiben ez a majdani házastársi- családi életközösségetekben anyagilag megoldható. Mert hosszú távon a házrész többet ér mint a járadék hónapról hónapra.
Igaz ezt csak én látom így, ti pedig számtalan apróbb részletet is melléje, mint feladat.
Az ex-től el kell különülni, semmi vita, semmi veszekedés a továbbaikban., nem diktálhat, nem utasíthat, feltételeket nem szabhat.
Amit kell majd az ügyvéden keresztül vele.
De ha mégis a dolgok mielőbbi "lezárása" mellett dönt a Laci, a nőnek kétszeresen fizetni akkor is nagy butaság lenne - és ezt már ti is megszenvednétek...
Alkalmasint jelentkezzél meg, kíváncsi leszek hogyan alakulnak a dolgok.
Kívánok minden jót, és kitartást az ex-el való nem kis idegháborúban...
fizeti hát a tdijat, eszében sincs nem fizetni mégpedig a 2 évre megállapitott 500 eut, ami 3 millio lesz addig. senki nem mondhatja hogy árt a gyerekének, monalisa privát mondanék még valamit, talán a lényeget, itt nem. A Bélát meg birom én! :)
Nem láttam a 2 évre elkötelezettséget vállaló 500 euro/hó szerződést - és nem is nekem hanem jogásznak kell azt látnia, átbogarásznia -, de láttatlanban is csupán annyit: ha a 2 év vállalás alatt a körülményekben időközben lényeges változás áll be, kérni lehet a bíróságtól a szerződés felülvizsgálatát.
Vélelmezzük: 2 évre szól a kinti munkaszerződés, tehát 2 évig hónapról hónapra megvan a t.díjhoz szükséges keresmény - sőt még több is, szerencséjére.
De mi van akkor ha valami (= akármi) miatt időelőtt végleg haza kell jönni? Akkor miből fizeti a 125 eFt/hó összeget??
Itthon biztosan nem fog kapni annyi pénzt mint a kinti fizetése - különben nem ment volna el -, akkor pedig miből fizet, a jelenleginek csupán töredékét, önhibáján kívüli ok miatt.
Érted-e?
A körülmények időközbeni lényeges változása...
Írj a cufi@freemail.hu e-mail címre.
Válaszolni már csak holnap fogok tudni.
cufi2@...
irok privát Neked még éjjel. nem baj ha nem olvasod csak késöbb.
de ök elváltak már ! ezt korábban irtam. és a birosági végzésben van a két év... igy is igy gondolod?
Az hogy már elváltak...
Tényleg, hiszen következetesen az ex szót használod. Bocs, azt hiszen a legelejétől nem követtem figyelemmel az egyes írásaidat, vagy ha mégis, hát az ezen fontos tényre a rosszul emlékezése...
Szóval az hogy már elváltak, ez nagyban könnyíti és röviditi a dolgokat. Akkor most már "csak" a vagyonmegosztás és a t.díj dolga ami elrendezendő.
A bíróság saját végzését módosíthatja a 2 évtől függetlenül, ha a kötelezett időközbeni körülményeiben lényeges változás következik be. (Pl. a kimenetel után valamilyen/bármilyen okból idejekorán vissza kellene jönnie, akkor miből a 125 eFt/hó-ra a pénz?!)
Kérdezem: a lakáshasználatot a bíróság köztük hogyan osztotta meg: pl. a kis szoba kizárólagosan a Lacié, a többi vélem az övék. Szuper, lezárja, hozzád költözik, időnként szellőztetni stb. némi időre hazajár majd - lehetőleg nem "csúcsforgalmi" időszakban, elkerülendő a fölös fitákat, veszekedéseket.
A rezsibe sajnos bele kell adnia, arányosan, ahogy órá jut a házból mint lakhatás.
Na csak írjak...
a lakás kizárolagos használati joga az exé. Laci elvileg velem él:)
Mível a fele ház a Lacié, és ő nem lakhat a tulajdonában (...), akkor meg a háznak legalább a kisszobáját "bérli" tőle az ex, vagyis részbeni lakáshasználati díjra lenne jogosult a Társad. Én ekként vélekedek - jogász majd bizonyára megválaszolja feltevésem esetleges helyességét, illetve képtelenségét.
valami hasonlot olvastam erröl valahol éjjel. okos gondolat minden esetre .
Nem illeti meg azonban lakáshasználati jog ellenérték:
a közös tulajdonú vagy különvagyoni lakásból önként elköltöző volt házastársat (lásd a Bírósági Határozatok -BH- 1992/322. számát), feltéve, hogy arra nem a bennmaradó összeférhetetlen magatartása miatt kényszerült,
ez érdekes. mert a végzésen az van : önként távozott. de miért ???? mert a ficko már ott állt beköltözni!!! és az ex igenis neki is ment a Lacinak. (miért ? mert idegesitettee a nyugodtsága)
Bizonyára azért távozott "önként" az otthonából mert már elviselhetetlen volt a légkör - az új pasi már a küszöbön...
Azért mert a házasságnak annyi (...) attól még maradhatott- lakhatott volna otthon továbbra is, csak ehhez mindkét fél részéről nagyfokú alkalmazkodni tudás szükségeltetik.
Eljött annak az ideje hogy a továbbiakban ne az ex "vezénylése" szerint a dolgok.
Monalisa most irtam privát. amit irtál ahoz annyit : elviselhetetlen volt igen és mondom, a cucca összevolt pakolva mert kellett a hely a fickonak , és a nö nekiment a Lacinak. most csak idönket és pénzünket akarja elvenni.
Két évet teljesen és ugye ezzel 3 millát, igérve hogy ha nem jön közbe semmi akkor nem kell utána fizetnie tdijat de ki hinné már el, amikor szoban meg kimondja mit akar, mire megy ki. de ugye a szo elszáll nem marad nyoma.
és eddig se kellett volna neki hinni. mert ráfizetés volt. privát megirtam a lényeget, csak igy látok esélyt a közös jövönkre , nem akarom hogy szétzuzza a kapcsinkat . söt ugye lehetetlenné is teszi hogy valoban együtt élhessünk.
Mert egy piti magyar fiziböl nem birjuk fizetni rendesen amit még kikell járni.
itt is felteszem : ha lakja még valaki a laci fele házát, akkor annak mi joga van ott lakni lakbér fizetése nélkül? erre nincs valami törvény? mert én pl albérleti dijat fizetek :)
a fickora gondoltam természetesen :)
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02