GYerektartás mértéke

_Wasp_ # 2009.02.06. 12:37

póniló:
igen, ha jól emlékszem neked címeztem.

Persze hogy több a rezsiköltség, ha többen vagytok, de

• egyrészt nem arányosan, (a második ember már csak 20 százalékkal növel általában)
  • másrészt csak a szükséges tartást számolhatnád (mert arra kell hogy menjen a tartásdíj, az a fölöttit csak önkéntesen fizethetné az apa)
  • harmadrészt a "megnövekedett" szükséges költségeknek csak felét követelhetnéd, hiszen te magad is tartásra kötelezett vagy.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

marcika # 2009.02.06. 12:42

_Wasp

A 150W-ot akkor fogyasztja, ha a gyengébb minőségű videókártya használatban van.
Valóban sok mindentől függ, de a táp esetében sem mindegy, hogy 350-es vagy 400W-os.
Na de mindegy....

:)

_Wasp_ # 2009.02.06. 12:47

OFF
Marcika: nem az számít, hogy hány "wattos" a táp, hanem az, hogy üzemi terhelésen mekkora a hatásfoka.

javaslom gugli barátunkat: kapcsolóüzemű tápegységek, hatásfok címszóval kérdezni :)

de ez már tényleg nagyon off, tutira veszem, hogy te nyilván jobban érted miről van szó, mint az eredeti kérdező...

ON

_Wasp_

és felesleges megoldása

Smalex # 2009.02.06. 12:52

Tisztelt Forumozók

Arról szeretnék tájékoztatást kapni, hogy mit lehet, mit kell, kéne tenni, hova kell fordulni, hol kell intézni azt, ha a tartásdíjfizetésre kötelezett elvesztette állását, nincs semmi jövedelme, és munkanélküli segélyt sem kap. Mi történik, ha nem tudja fizeti a gyerektartást?

Köszönettel

_Wasp_ # 2009.02.06. 12:56

ha nem fizeti a tartást, akkor annak polgárjogi következménye az lehet, hogy végrehajtják. Büntetőjogi következménye (ha önhiba és más szempontok is fennállnak) viszont az lehet, hogy végső esetben leültetik.

Mit kell tenni? Javasolt lehet pl. megállapodás kötése a tartásdíjfizetés elhalasztásáról, csökkentéséről, vagy erre nézvést bírósági határozat elérése.

_Wasp_

és felesleges megoldása

Reny73 # 2009.02.06. 13:14

Poniló!

Te egy kissé mintha el lennél tévedve. Az a nő,aki szingli,nincs gyereke, ugyanúgy elkölti,elszórakozza azt a pénzt,ugyanúgy beindítja az autót és elmegy vásárolgatni.
Szerintem kétféle nő van.Az egyik a szingli típus - nem kell gyerek - 120 pár cipő,minden héten egy újabb drága gönc.A másik típus - a gyerekvállaló - aki azt a pénzt amit magára költene,azt a gyerekére költi (esetleg az utolsó vassig).
Én egyébként a pumpolós,mártírt játszó nőkről beszéltem.Akik szerint csakis a volt férj pénzéből kell hogy megéljenek.Ki nem X@rja le hogy másik családja meg újabb gyerekei is vannak.
Ugye te nem ezek közé tartozol?

ATX táp - egy szakértőtől:
A tápegység cimkéjén szereplő maximális leadott teljesítményt úgy kell értelmezni,hogy az egyes feszültség kimeneteken leadott Ampre egy táblázatban(lehetőleg rajta a ccimkén) van feltüntetve.Ez alapján lehet méretezni,hogy hány darab CD,DVD,HDD(winchester) és egyéb dolgot bír el.De egy adott gép esetén hiába 400W-os a tápegység,ha csak egy CD és egy HDD van benne egy PIV alaplappal.Valószínűleg 150-200W-nál többet nem fogyaszt ekkor.Amikor nem megy a HDD vagy a CD/DVD,akkor még kevesebbet eszik.
Tehát a napi rendszeres 3-4 óra géphasználat havi szinten kb. 300-400Ft-ot jelent.

póniló # 2009.02.06. 13:31

Kedves Reny?

Visszakérdeznék: számít, hogy én milyen típusú nők közé tartozom? Írhatnék bármit, Te most csak úgyis egyet szajkózol. A lényeg, hogy én tudom. :) Én nem akarlak meggyőzni semmiről, elvégre nem készülök hozzád menni feleségül. :)

táp, valamint mennyit fogyaszt a számítógép: Közelíthetjük számítások alapján, szakértelemmel, de lÉnyeg, mikor a férjem 2+1-es paneljába beköltöztem a két gyerekemmel (ő egyedül élt évekig) olyan mértékben "megdobtuk" a villanyszámláját, hogy az éves elszámolásnál nem győztünk ráfizetni. Nem akarok hülyeséget írni, hogy mennyi volt konkrétan az összeg, mert már nem emlékszem, rég volt, de eléggé sokkolt bennünket. Ebből azt a következtetést vontuk le, hogy mivel korábban nem volt számítógépe, csak laptopja, valószínűleg ez növelhette meg a legnagyobb mértékben a rezsiköltséget.

póniló # 2009.02.06. 13:32

bocsánat! nem ?, hanem ! a megszóltásnál!

monalisa1 # 2009.02.06. 13:36

Smalex

Én azt olvastam ki a kérdésből, hogy a leírt esetben a t.díj állami megelőlegezése iránt az érdeklődés - a gyámhatóság tájékoztat.

Egyébként ha abszolut nincs munka az ország egyik szegletében meg kell próbálni 100-200 km-re elmenni és keresni, hátha...

póniló # 2009.02.06. 13:39

Reny!

Még egy-két személyes kérdésem azért lenne!

Ha szerinted kétféle nőtípus létezik, akkor a "pumpolós" a 2. kategóriába tartozik?? Feltételezem, mert ő nem a szingli.
Szerinted csak fehér és fekete szín létezik??

Te melyik kategóriába tartozol, ha nem vagyok indiszkrét, ha már ekkor beleéléssel ecsetelted a nőtípusokat? Szingli, vagy a pumpolós?

Reny73 # 2009.02.06. 13:51

"Valahogy én az életemben pont az ellenkező típusú nőkkel találkztam.
Egyik például nem követeli az elvált férj elmaradt gyerektartását, merthogy sajnálja…
A másik anyuka egyedül neveli a gyereket, mert ő vállalta be a nős apukától, szóval egy hangja sincs! Gyerektartás: nuku!

A férjemnek hála a jó istennek nincs gyereke régi kapcsolatból! Ha lenne, biztos megértőbb lennék! :)"

Nézd! Mi nagyon különbözünk egymástól,ezért nem is kívánok vitatkozni veled tovább.
Amikor a nagyobb villanyszámla kijön,arra is gondolj,hogy a vasaló 1000W-os, a mosógép vízmelegítéskor 2000W-os,a mikro 600W-os.
Több ember többet fogyaszt összességében.De nem csak a számítógép a bűnös.
Eredetileg arról volt szó,mint téma hogy ha egyedül él egy nő,akkor is megy a fűtés és megy a tv.Nem minden rezsie költség duplázódik azért mert gyerek is van otthon.
Ennyi.
/OFF/

törpanya # 2009.02.06. 14:40

Póniló:
A férjemnek hála a jó istennek nincs gyereke régi kapcsolatból!

Ezzel mindent elmondtál magadról!

OFF

póniló # 2009.02.06. 14:58

Reny!

Szerintem sincs értelme tovább folytatni ezt a vitát, tekintettel arra is, hogy a fórum életetét nem gazdagítjuk vele és igazából a vita tárgya elvben merült fel és egyikünk életében sincs jelentősége.
Az, hogy különbözőek vagyunk, így van ez jól! :)

Kedves Törpanya!

Ugyan mit árul el? Talán azt, hogy örülök, hogy nem kell alkalmazkodnom egy kisgyerekhez, mert én magamat ismerve nehezen alkalmazkodom? És egy gonddal kevesebb van az amúgy is problémás életünkben?
Ha másra gondolsz, akkor nos: rossz az, aki rosszra gondol! Igaz a mondás, mindenki magából indul ki!

Reny73 # 2009.02.06. 14:59

"Szerintem kétféle nő van.Az egyik a szingli típus – nem kell gyerek – 120 pár cipő,minden héten egy újabb drága gönc.A másik típus – a gyerekvállaló – aki azt a pénzt amit magára költene,azt a gyerekére költi (esetleg az utolsó vasig)."

Visszajelzést kérnék: más mindenki értette amit írtam?
Törpanya?
(pumpolós??)

/OFF/

póniló # 2009.02.06. 15:05

Kedves Reny!

Megnyugtatlak, Törpanya biztos értette a kérdésedet! :D Ez 200 %!!

Reny73 # 2009.02.06. 15:13

Poniló!

Rajtad kívül gondoltam....:)

törpanya # 2009.02.06. 18:47

Vannak olyan nők, akik a pénzre hajtanak és vannak, akik nem. Akiknek nem inge, ne vegye magára.
Hallottam már asszonytartásról is, pedig nincs gyerek.

"Ugyan mit árul el? Talán azt, hogy örülök, hogy nem kell alkalmazkodnom egy kisgyerekhez, mert én magamat ismerve nehezen alkalmazkodom? És egy gonddal kevesebb van az amúgy is problémás életünkben?"
Igen erre gondoltam. A további pedig már csak a te kombinációd.

De tényleg lépjünk túl ezen a dolgon. Utoljára szóltam ehhez hozzá.

bertus # 2009.02.07. 07:22

A na­gykorú után automatikusan rokontartást állapít meg a bíróság, vagy azt a férjemnek kellene kérnie a beadványba?Idén végez a szakközépben.

monalisa1 # 2009.02.07. 09:15

Az apának kell kérnie, automatikus t.díj módosítás nincs. (Vizsgálni kell majd azt, hogy a nagykorúság elérésével a továbbiakban egyáltalán mit fog csínálni, mert a sikeres egyetemi felvétel nem mindig magától értetődő.)

ObudaFan # 2009.02.07. 10:57

Sok értelme nincs külön azt kérni, hogy "gyermektartás" helyett "rokontartást" állapítson meg a bíróság. Ha mérséklést akartok kérni, azt kérjétek.

jeremi # 2009.02.09. 10:12

Kedves Törpanya és Póniló!

Hogy tisztázzam az ügyet:
havi 50-et fizetek, hogy költse a gyermekünkre. Természetesen erre még rájön a családipótlék is - ő természetesen otthon van, így nem járul hozzá a gyermekkel kapcsolatban felmerülő költségekhez.

És mit látok én mmindebből? A gyerek rongyokban jár, nemhogy internetük nincs, de hónapokra eltiltják a TV-től, ha esetleg hazavisz egy 3-ast.
Engem nem érdekel, miből tartja el a másik 2 gyereket, semmi közöm hozzá, nem rájuk és a gázfűtére kellene azt a havi összeget költenie! Mivel nagyobb részét nem a közös gyermekre költi, legalább tenné félre Neki, jól jönne, amikor kirepül a fészekből.
De nem, beköttetik belőle a gázt, mert nekik építkezniük kell!
Szerintem ez igazságtalanság!
Ezért kérdeztem, kihez, milyen hivatalhoz fordulhatok segítségért.
Köszönöm türelmeteket!

sagit # 2009.02.09. 10:18

Kedves Jeremi!

Hogy az anya mire költ a gyt-t sajnos ahhoz neked semmi közöd. Saját tapasztalat. Én is próbálkoztam már sok mindennel... :-( Ha úgy érzed nem megfelelően neveli és ezt bizonyítani is tudod fordulj bírósághoz gyermekelhelyezés megváltoztatása miatt! Az hogy eltiltják a TV-től gondolj bele nem is olyan rossz ... Mert ha tanulna - nem tennék :-)
Sajnos ! Az együttélő szülőnek "természetbeni" tartása van ami szerintem is igazságtalan... A különélő fizessen mindent és mikor nevelné a gyerekét elküldik a ...-ba

viki-2009 # 2009.02.09. 10:49

A férjem gyermeke 18 éves elmúlt viszont még csak a 2. osztályt járja a középiskolában. Egyszer már általánosban ismételt évet, egyszer pedig az elsőt itt a középiskolában.

Arra szeretnék választ kapni, hogy hány év alatt köteles valaki elvégezni a középiskolát? Vagy a végtelenségig mehet az évismétlés azért hogy minél tovább kapja a nem kevés tartásdíjat?

Ezenkívül soha, semmiről nem kap tájékoztatást a férjem, csak éppen a pénze az ami érdekes. (A gyermek édesanyjával nem voltak házasok, bírósági végzés alapján tiltják a fizetéséből és mindennemű egyéb jutalékából a tartásdíjat.)

Én most állapotos vagyok, ikreket várok, ráadásul a lakáshitelünk is jócskán megemelkedett a devizaárfolyam ingadozások miatt.

Kérdezem, hogy van-e módja a tartásdíj csökkentésének ilyen körülmények közt?

Az ügyvédünk szerint összesen 4%-kal fogja csökkenteni hivatalosan a bíróság az összeget - csak ennyit nyom a latba a két baba születése.

Mi pedig olyan helyzetbe kerülünk lassan, hogy mindennemű hitelünk kifizetése után, körülbelül akkora maradék összegből leszünk kénytelenek 4-en megélni majd havonta, mint amennyit a férjemtől levonnak a gyermektartásra (egy személy havi megélhetésére).

Lehet-e ilyenkor valamit tenni?

marcika # 2009.02.09. 10:56

Viki,

A gy.t 3 gyermek esetében a mindenkori nettó jövedelem 16,6%-a gyerekenként.
Menjetek bíróságra, mert fennáll az érdemtelenség gyanúja is, de majd a bíróság eldönti.
Az 18 éves már rokontartásra jogosult.

Laikus hozzászoló vagyok.

ObudaFan # 2009.02.09. 11:00

Az érdemtelenség nem fog megállni, esetleg a tanulmányok folytatására való alkalmatlanság miatt képzelhető el a tartás megszüntetése. Hogy mekkora csökkentést jelenthet az új gyermek születése, azt előzetesen aligha lehet megtippelni.