Társasház parkolás


Majordomus # 2022.05.21. 19:19

Mi lenne ha beszélnél a közös képviselővel?

drbjozsef # 2022.05.21. 17:07

Biborcsok12,

A társasház közös területének használatáról a társasház közgyűlése rendelkezik. Kérd meg a következő kötgyűlés előtt a közös képviselőt, hogy a parkolás rendjéről is legyen határozati javaslat, esetleg küld el neki írásban, te hogyan szabályoznád.

Ha a lakók többségének megfelel ez, és nem aránytalan a használat rendje, akkor valószínű, hogy így jártál, és úgyse fogják soha megszavazni neked a változtatást. Ha kisebbség jogos érdekét sérti egy közgyűlési döntés, az érdekeltek 15 napon belül a bírósághoz fordulhatnak.

Egyébként van annyi parkolóhely, ahány lakás? Jutna mindenkinek? Mert akkor van egy hangyányi esélyed, hogy elvegyék attól az egyiket, aki most többet használ.

Ha kevesebb parkolóhely van, akkor mostanában az a módi, hogy a társasház pénzért adja bérbe azokat a lakóknak, ami a közös kasszába megy, szóval mindenkinek jó, és évente egyszer az összes parkolóhelyre lehet licitálni. Akkor a legtöbbet fizető kapja meg, a lehetőségeken belül ez a legigazságosabb. Esetleg kiegészítve azzal, hogy lakásonként legfeljebb egy parkoló, és csak akkor lehet több egy lakásnak, ha az senki másnak nem kell.

Biborcsok12 # 2022.05.20. 17:19

Üdvözlöm! Megvettem egy társasházi lakást egy idős néni aki a társasház kertjében levő parkoló helyre mikor kiosztották nem tartott igényt. Erről papír nincsen. Majd a közös képviselő felosztotta ki hova tud állni. Mivel mi be szeretnénk állni az autónkal mit tudunk tenni, hogy nekünk is csináljanak helyet?
Előre is köszönöm a válaszokat!