Autóbusz ellenőr


Amondó Vagyok # 2020.07.08. 20:17

Adtak valamilyen nyugtát az elvett iratokról?

Ha nem, akkor teljesen egyértelmű, hogy álellenőrről van szó, és az elvett iratok eredeti tulajdonosának nevében súlyos bűncselekményeket követnek el.

rigoz # 2018.12.23. 22:57

Semennyire nem járt el jogosan, hiszen nincs igazoltatási jogköre, az okmányok magánál tartására meg végképp nincsen.

Az érintett közlekedési társaság útján célszerű intézkedést kezdeményezni, valamint közfeladati helyzettel visszaélés, illetve okirattal visszaélés miatt akár feljelentést is lehet tenni.

Az okmánypótoltatás költségét, mint kárt pedig az érintett közlekedési társaságon, mint mögöttes helytállón fizetési meghagyással be lehet vasalni.

Egyébként az okmányok visszaadására szerintem ne nagyon számítson.

Edit2017 # 2017.04.07. 06:36

Segítséget szeretnék kérni, mit tegyek?!
Körülbelül 3 héttel ezelőtt a buszon ellenőr vaolt, aki elvette a fiam összes papírját ( diákigazolvány, bérlet, igazolólap) büntetés céljából. Mivel a fiamnak nem volt ideje, azt mondta az ellenőr, hogy elviszi a papírokat és 15 napon belül kipostázzák, ez a mai napig nem történt meg.
Körülbelül 15 számot hívtam, ahonnan küldözgettek egymáshoz,senki nem tud semmit. A busz állomáson nem tudják megadni az ellenőrzést végző cég elérhetőségét. Interneten nyomozva megtaláltam az érintett céget ( Dakört Kft) de nem él a telefonvonal náluk.
Kérdezem, hogy mennyire jogosan járt el az ellenőr, illetve milyen úton tudom visszakapni a papírokat?