KFT. megszüntetése

ObudaFan # 2016.01.11. 21:28

Erzsike2005

Igen, minden esetben a konkrét szerződésről kell szavazni, tehát nem csak a konkrét két ingatlan megvételéről, hanem a pontos szövegről.
Nem feltétlenül köteles a kft. folyamatos működésre és a végelszámolás elhatározása előtt és után is értékesíthet ingatlant.

ObudaFan # 2016.01.11. 21:30

Ttun

Végelszámolással, de még ajándékozási illeték fizetésével, vagy végelszámolással pótbefizetéssel (amit úgyis visszakapsz, hiszen az csak arra kell, hogy visszafizesd belőle a tagi kölcsönt), vagy felszámolással.

Ttun # 2016.01.27. 09:07

Üdvözlöm!
Lehet kissé bonyolult a kérdésem de már nagyon tanácstalan vagyok mert minden nap mást hallok a könyvelőtől és nem tudom már mi lenne a helyes! Van egy egyszemélyes kft amibe van tagi kölcsönöm! Meg szeretném szüntetni a kft! De milyen módon ? Indithatok magam ellen csődeljárást? Vagy felszámolást? Vagy eladni a céget tagi kölcsönnel ? / nem hiszem sokan vennének!/ Melyikből jövök ki jobban hogy anyagilag ne kerüljön sokba? Hogyan lehet hogy addig ne fizessem a járulékokat ?
Köszönöm!

Rexor # 2016.01.27. 09:13

Minden lehetséges:

1. EÍlengeded a kölcsönt és a társaság ajándékozási illetéket fizet
  2. Pótbefizetést adsz a társaságnak, majd abból visszafizeti a társaság a tagi kölcsönt
  3. El is adhatod (ha valaki megveszi)
Erzsike2005 # 2016.02.29. 20:07

Az „A” kft-nek van 2 magánszemély és egy „B” kft tagja.
Az „A” kft-ben a „B” kft többségi tulajdonos.
Ha a „B” kft vásárol ingatlant „A” kft-től a „B” kft nem szavazhat a taggyűlési határozathozatalnál.
A két magánszemély szavazata dönt az ingatlan értékesítés ügyében, a tulajdoni hányadtól függetlenül?
Amennyiben az egyik magánszemély tag mindkét kft-ben, akkor Ő megszavazhatja az értékesítést? Az „A” kft-ben 3,24%, a „B”-ben 1,11%-os a tulajdoni része.
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel:
Erzsike

Kovács_Béla_Sándor # 2016.02.29. 20:19

Igen, nem. Igen.

tulajdonos_2009 # 2016.04.07. 09:44

Üdvözlöm! Van nekem egy egyszemélyes Kft., amelynek apukám az ügyvezetője, de két-három éve veszteségesként működik (nem működik). 2009-ben alapítottam s két-két és fél évég nyereségesként működött, de aztán nem voltak megbízásaim. Most szeretnék tőle megszabadulni, mert tőkét nem fogok tudni emelni a jövő évben. Van egy 300 000Ft-nyi tartozásom a könyvelő felé (még 2012 és 2013-as évben), amelyet most átadott a közjegyzői kamarának behajtásra. A mostani könyvelőm lezárja a tavalyi évet is és ezután szeretném a céget megszüntetni, töröltetni. A tartozást kifizetni nem tudom, nincs miből. 2012-ben és 2013-ban az éveket az a könyvelő lezárta, akinek tartozom, de a kifizetetlen számlákat és a könyvelést nem adta át. 2015-ben kaptam egy fizetési felszólítást (csak egyet), majd most egy fizetési meghagyást a MOKK-tól. Mit tehetnék ebben az esetben? Válaszát köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2016.04.07. 09:48

Felszámolás. Régen kellett volna.

alibi1983 # 2016.04.21. 17:49

T. Fórum

2011 ben szívességből elvállaltam egy családtagomnak egy kft vezetését. Az családtag alkalmazott volt, de mindenhez jogosultsága volt gyakorlatilag ő vezette az egészet. Nekem közben volt munkahelyem fizették utánam a járulékokat. Egyre több levél jött a navtól az utóbbi időben ezért utánajártam a dolognak. Kiderült a könyvelő felkeresése után hogy bnagyjából 3 millió forint ÁFA tartozás plusz járulékok elmaradása van. Valamint a könyvelő kirúgta de még a tavalyi évből sincsenek meg a papírok a bevalláshoz és Jan 01-től könyvelője sincs a cégnek. Kérdéseim: enyém a teljes anyagi felelősség felszámolás esetén? lehetséges bizonyítanom hogy ő irányította a céget kvázi stróman vagyok? Illetve mit tanácsolnak kihez hogy forduljak? A magánvagyonom (fizetésem veszélybe lehet?)
Köszönettel

ObudaFan # 2016.04.21. 20:21

alibi1983

Főszabály szerint nem. De ha a cég fizetésképtelenséggel fenyegető helyzetének bekövetkezte után nem a hitelezők érdekeinek elsődlegessége alapján jártál el, akkor igen. És ezt kell vélelmezni például, ha nem voltak a beszámolók beadva.

jegesmedve81 # 2016.05.12. 13:34

Sziasztok!
Testvéremmel örököltünk egy Kft. üzletrészt, ahol az egyik tagnak többségi befolyása van. Nem fizetnek osztalékot, eladni külsős személynek nem tudjuk, a többségi befolyással rendelkező meg nem akarja megvenni, mivel enélkül is Ő dönt mindenben, nincs rá szüksége. Most indítottuk a póthagyatékot, még nem adta át a közjegyző. A kérdésem az lenne, hogy milyen lehetőségünk van szerintetek? Gondolom nem sok, de hátha van valakinek valami ötlete.
Előre is köszönöm!

ObudaFan # 2016.05.12. 14:13

Legfeljebb az ő egyes döntéseit lehet megtámadni, esetleg a cégbíróság végzése útján a cég nevében kártérítési pert indítani ellene, ha kifejezetten kárt okoz.

jegesmedve81 # 2016.05.18. 13:34

Köszönöm a gyors válaszát, sajnos én is erre a következtetésre jutottam. Úgy esetleg tudok nyomást gyakorolni rá, ha bejelentem neki, hogy a kiskorú gyermekemnek ajándékozom az üzletrészt, ha nem akarja magához váltani? Vagy csak magammal tolok ki?
Köszönöm még egyszer a segítségét!

Kovács_Béla_Sándor # 2016.05.18. 13:42

Az neki miért fájna?

jegesmedve81 # 2016.05.18. 13:45

Arra gondoltam csak, hogy az ügyvezetői életét ez nehezítené-e valamiben. Ezek szerint nem nagyon...

ObudaFan # 2016.05.18. 15:45

Nem hiszem.

jegesmedve81 # 2016.05.18. 18:46

Akkor tényleg kifogytam az ötletekből. A segítséget még egyszer nagyon köszönöm!

Képes Márti # 2016.06.07. 08:14

Üdvözlöm. Egy egyszemélyes kft-m van. Az elsősorban szellemi munkát igénylő vállalkozást különféle formában már 26 éve folytatom. Egy-két éve alig, de inkább nem működik, anyagi értelemben. A vállalkozást mégis folytatni akarom valamilyen (pl. egyéni) formában, de a törzstőke emelés miatt a kft-t meg kell szüntetnem. Sem tartozásom, sem követelésem nincs. Szeretném a lehető legolcsóbban megúszni. Mit tehetek?

Kovács_Béla_Sándor # 2016.06.07. 08:31

A végelszámolás annyira nem drága. A bt.-hez kellene még valaki.

Dulai # 2016.06.20. 19:34

Üdvözlöm!
Van egy KFT-m amit tavaly vásároltam 11. hónapban.
Mint kiderült a könyvelőm nem csinált semmit. Utólag új könyvelővel visszamenőleg lehetséges a 0.-ás bevallás elkészítése? Illetve ha megszeretném szüntetni a KFT-t, akkor mi a legegyszerűbb módja? Nincsen tartozása a KFT-nek és csak egy társ van, viszont ő is egyetért a megszüntetéssel.
Tisztelettel, Dulai

ObudaFan # 2016.06.21. 15:54

Ha nem fizetésképtelen a cég, akkor végelszámolással szuntetheto meg. Mivel a cégbíróságon a jogi képviselet kötelező, keressetek fel egy ügyvédet.

kaszika86 # 2016.10.31. 20:22

üdvözlöm! segitséget szeretnék van a nevemen egy cég aminek a adotartozását vonják a fizetésemböl. Semmi papirom a cégröl semmi levél csak fizetek hogy vegyem a nevemre. Semmi nem lesz belöle mit lehetne tenni köszönöm

ObudaFan # 2016.10.31. 20:49

Ha így megy tovább, akkor vélhetően felszámolás lesz belőle. Viszont keress meg egy ügyvédet, mielőtt lényegesen nagyobb bajba kerülsz ennél is.

bea0202 # 2016.12.20. 18:30

Üdvözlöm!
Nagyon tanácstalan vagyok! Van egy cégem amit a volt párommal csináltunk! Egyedüli tulajdonosa vagyok a cégnek a volt pár be van jelentve a cégbe mint dolgozó! A volt párom intézett mindent viszont most derült ki hogy a legutóbbi adóbevallás nem lett beadva! Felfüggesztette a NAV az adó számot és most 7millio Ft adó tartozás van a cégen! Nekem viszont van be jelentett munkám és van egy ingatlanom jelzáloggal terhelve! Az a kérdésem hogy mit tudok tenni annak érdekèben hogy ne vegyèl el a házamat! Lehet esetleg részletet kérni vagy van valami megoldás hogy a házam meg maradjon?
Előre is nagyon köszönöm a vàlaszt!

bea

ObudaFan # 2016.12.21. 05:35

Ha ez egy kft. - márpedig ha egyedüli tag vagy, vélhetően az - akkor a társaság tartozása nem automatikusan a te tartozásod. Mindenesetre jobban meg kellene ismerni az ügyet, így fel kellene keresned egy ügyvédet.