Egyesület Alapszabályának módosítása


ObudaFan # 2010.12.08. 20:59

Egyetlen egy baj van a jelenlegi szabályozással, ez pedig az automatizmus. Úgy kell módosítani, hogy az erre feljogosított szerv határozatával szűnik meg a tagság.

gibaeva # 2010.12.08. 17:06

Tisztelt Hozzáértők!
5 éve működő Egyesület vagyunk. Annak idején ügyvéd készítette el az Alapszabályunkat, amit a Bíróság elfogadott és bejegyzett. Idén bekértek egy csomó iratot 3 évre visszamenőleg, mert "kidobott a gép" ellenőrzésre. Azt is megírták, hogy módosítsunk az Alapszabályban dolgokat, amit többnyire pontosan le is írtak hogy hogyan tegyük.
Például azt kifogásolják, hogy a tagviszony nem szúnhet meg a tagdíj nemfizetése miatt. Ez így szerepel az Alapszabályban:

"(4) Törlés
A vezetőség azt a tagot, aki 30 napot meghaladó tagdíjfizetési hátralékba kerül és tartozását a további 30 napos fizetési határidőt megszabó vezetőségi felszólításra sem rendezi, törli a nyilvántartásból. A tagsági viszony megszűnésének napja a felszólítás kézhezvételét követő 31. nap. Az írásba foglalt törlési határozatot a tag számára ki kell kézbesíteni, aki a határozat ellen a (2) bekezdésben foglaltak szerint élhet jogorvoslattal."

Hogyan kellene ezt megfogalmazni, hogy az a tag, aki nem fizeti be a tagdíjat, az nem tagja az Egyesületnek?
Erre nem írtak tanácsot, és most nem tudjuk, mit is kéne beleírnunk, hogy a tagdíj nemfizetéssel megszűnjön a tagsági viszony. Vagy ezt nem lehet?
Előre is köszönöm! Éva