Már most ahhoz a bírósághoz, aki a felszámolót kirendelte.A felszámolással szűnik meg a munkaviszonyod, ezért a munkavállalók kifizetéseit a felszámolónak még a törlés előtt ki kell fizetnie.
Kényszertörlés
Köszönöm a választ!
Esetleg erről tudna jogszabályt linkelni nekem?Könnyebb lenne ha én is tudnék valamire hivatkozni nekik.Akkor ezek szerint nem érdemes aláírnom a közöst?És ha mégis úgy járok,hogy törlik én pedig nem kapok semmit a megszűnéskor? Hová forduljak?
„Közösnél kapok szabadság megváltást.”
Akkor is kapsz, ha a törléssel szűnik meg. A felszámoló vagy szándékosan meg akar téveszteni, vagy - ami még rosszabb - nem ért ahhoz, amit csinál.
Sziasztok!
2009-óta egy KFT-nél voltam munkalávaló,ami tavaly november óta felszámolás alatt áll.2014.12.14-én kezdtem a CSED-et,most megigényeltem a GYED-et,amivel együtt kaptam egy levelet a felszámolótól,mely szerint mivel védett vagyok munkaviszonyom csak közös megegyezéssel szüntethető meg ,vagy megszűnik akkor amikor a céget felszámolják.Közösnél kapok szabadság megváltást.A Második lehetőségnél viszont nem kapok semmit."A munkáltató cégjegyzékből történő törlésével szűnik meg.Ebben az esetben viszont nincsen lehetőség bérgarancia támogatás igénybevételére,továbbá mivel a felszámoló eljárási jogosultsága is megszűnik nincsen lehetőségünk a munkaviszony megszűnésével kapcsolatos dokumentumok kiállítására."
Szeretném megkérdezni,hogy ez valóban így van?Mert ha aláírom a közöst akkor elesek a végkielégítéstől.Viszont a semminél meg mégis csak jobb ha legalább a szabikat kifizetik.Van bármi lehetőségem,hogy a szabin
kívül a végkielégítést is megkapjam?Köszönöm a választ előre is.
Ha a bejelentés határideje letelt, és senki nem jelentette be, hogy követelése lenne, vagy hogy a cég vagyonával kapcsolatban vannak ismeretei, akkor lassan be fog az fejeződni.
Arról van valakinek tapasztalat, hogy meddig húzódik el egy ilyen kényszertörlési eljárás? Az ominózus cég ellen december elején indult. Állítólag csak NAV tartozása volt, azt rendezte, ezen kívül a megadott határidőig senki sem jelezte, hogy követelése lenne a céggel szemben, de az eljárás még mindig nem zárult le. Vélemény? Mixmoto Kft. ha ez számít.
Nem kellene keverni a végrehajtást a törlési eljárással.
Visszavenni vissza tudná, mert vissza adja a pénzt, én vissza adom a járművet, összetépjük az adás-vételit és kész. Más kérdés, hogy akarja-e. Megjegyzem én sem nagyon akarom.
A követelésemet nem tudom bejelenti, mert a kényszertörlési végzés még decemberben született, tehát a 60 nap már rég lejárt.
Zavaros ez az egész. Az eladó azt állítja, hogy a NAV-nál azt a tájékoztatást kapta, hogy eladhatja a járművet, mert annak árából rendezi az adótartozását. Rendezte is, mert a a NAV törölte a végrehajtási határozatát a cégjegyzékből, miután a jármű árát megkapta.
Amíg törlés alatt van, addig semmilyen megoldás nem lesz, mert visszavenni sem tudja. Kérd azt a felszámolást.
Én is erre jutottam végül. Van erre valami épkézláb megoldás vagy vissza kell vennie a járművet?
Törlés alatt álló cég semmiféle jogügyletet nem köthet érvényesen.
Rákérdeztem az okmányirodánál és azt mondták, hogy törlés alatt álló cég nem adhatta volna el a járművet. Már teljesen összezavarodtam. Most akkor mi az igazság?
Akkor az adásvételi szerződés szabályos. Az okmányiroda nem tagadhatja meg a tulajdonjog változás átvezetését a forgalmiban és új törzskönyvet kell kiállítania.
A szerződést eladóként a kft ügyvezetője írta alá cégszerűen. A szóban forgó cég mindössze két emberből áll, az ügyvezető és egy családtagja.
Kérdés, hogy a gépjármű adásvételekor ki járt el eladóként. Valószínűleg ez egy felszámolás alól kimentett gépjármű. Tisztázni kell, hogy ki írta alá az adásvételi szerződést, a vételár kinek milyen módon lett megfizetve. Ajánlott tájékozódni a cégről mielőtt a felszámolót megkeresi, mert könnyen egy büntetőeljárás is a nyakába hullhat.
Igen, de a bejelentésre adott 60 nap már akkor letelt, amikor az adás-vétel megtörtént. Ilyen esetben mi van? Az eladó elmondása szerint, mivel tartozása volt a NAV felé, ezért is kezdeményezték a törlést, megegyezett a NAV-val, hogy a jármű árából rendezi a tartozását. Ez nagyjából igaz is lehet, mert a cégadatokat megnézve a NAV törölte a hátralékbeszedési eljárásokat pár nappal az után, hogy megállapodtunk az eladóval.
A cégbíróságon be kell jelenteni, hogy a céggel szemben követelésed van és ha a felszámolást elrendelték, a felszámolóval már tudod ezt tisztázni.
Üdv!
Vásároltam egy járművet ami egy cég tulajdonában volt (fogalmiban a Kft. szerepel mint tulajdonos). Az okmányirodában az mondták, hogy nem átírható, mert a cég tiltás alatt áll, kényszer törlés alatt van. Mit lehet tenni ilyenkor? Szeretném a járművet megtartani és persze használni is.
Kaphat.
Kényszertörlés alatt álló társaság beltagja kaphat-e egyéni vállalkozói engedélyt ugyanarra az üzletre?(Az üzlet az ő és elhunyt párja tulajdona a hagyatéki eljárás végéig,nem a vállalkozásé.)
Ennek a jogerőre emelkedése után már biztosan nem.
A mai napon a következö kezdetű végzést vettem át: A bíróság a társaságot eltiltja a további működéstől,egyben megszüntnek nyilvánítja és elrendeli a kényszertörlési eljárás megindítását.Fellebbezési határidő 15 nap.A Bt egy üzlete üzemeltet.Ez meddig lehet nyitva?
Amíg nem törölték, addig létezik. Az nem egy túl ütős érv, hogy nem vagy könyvelő, attól még a te felelősséged, hogy a beszámolók rendben legyenek.
Kedves ObudaFan!
Ha 2012-ben a cégbíróság megszüntette a bt-met,de én nem tudom a nullás igazolásokat megírni. Honnan is tudnám,nem vagyok könyvelő.
Meddig lesz így a bt kényszertörlés alatt?? Egy olyan bt, ami a cégbíróság szerint már nem is létezik?
Nekem ez bonyolult!
Mert ami bírság közben felmerül, azt mind megfizetheted majd.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02