- A végrehajtás megszüntetését kérheted. Feltéve, hogy te vagy a végrehajtást kérő. Adósként ilyen jogod nincs.
- Ha a végrehajtó lefoglalja a járművet, el is viheti. Ez az adóhatóság végrehajtási jogát semmiben nem sérti.
- Akárhányat. Olyan sok van?
Végrehajtási jogi fórum
Kedves Hozzáértők !
Lényegre törően és időtakarékosan néhány kérdés - előre is köszönve a válaszokat :
1.
Végrehajtási lap visszavonását kérhetem a bíróság panaszirodájában ? (Bp, Markó utca)
2.
A 2. helyen, nem jogosan végrehajtó elvitte az autóm.
1. helyen NAV lenne.Mi történik akkor , ha holnap bemegyek a NAV-hoz, megállapodok egy részletfizetésben?
A NAV követelése marad az autón amíg nem teljesítek teljes mértékben, a 2. helyen váró nem tud csinálni semmit (amúgy sem maradna pénz a NAV után) és visszakerül hozzám az autó?
3.
Ha az autó az egyetlen tulajdonom még a nevemen, akkor akár a 18. végrehajtás is bejegyezhető rá, függetlenül attól, hogy az autó értéke már régen nem fedezi ?
Üdvözlet!
Az lenne a kérdésem, hogy ha valakinek a munkabéréből már két helyre is vonnak (magánszemélyek, közjegyző előtt tett tartozáselismerő nyilatkozat alapján), összesen a maximális 50%-ot (az első kap 33%-ot, a második 17%-ot, gondolom), és az illető nem tudja banki jelzáloghitelét törleszteni már hónapok óta, a végrehajtó fog-e tudni további összeget érvényesíteni a munkabérből? A munkabér más bankszámlájára érkezik, tehát onnan (információim szerint) már nem. Vagy esetleg az 50%-ot kell 3 felé osztani ezentúl? Ha igen, akkor milyen arányban? Válaszukat előre is köszönöm.
Sziasztok,honfitársaim
még mindig megdöbenéssel állok,a végrehajtási ügymenetett nézve. egyszerüen nem fér a fejembe,hogy egy nem jogszerüen elrendelt végrehajtás is végrehajtható.
voltam bent a kibocsáto biroságon,azt mondták a titgárságon,jogerös döntés nincs is az ügyben,a végrehajto személye nem ismert,a végzést egy birosági titkár irta alá.nem tudom hogy megy ez,de az az érzetem,jó kapcsolatokkal mindent el lehet érni ,törvény ide vagy oda. de minek akkor a törvény? csináljuk ugy mint a vadnyugaton :-)
kezdek bele fáradni,lassan napi 4 doboz ciginél járok,és nem aludtam egy rendeset két hete,hogy kap védelmet egy hétköznapi ember ha a törvények se védik?
azt azért mindenképpen elismerem,tényleg tartozom,azt is hozzáfüzöm,nem nyaralásra költöttem,tényleg nincs!de azt nem fogadom el"senkit sem hagyunk az ut szélén"
és azt sem,hogy a csapbol is az folyik,hogy a bajba jutott hiteleseknek mekkora segitség van! semmekora
- barátaim,azoknak már felmondták a szerzödésüket és rájuk nem vonatkozik,ha bementem volna a bankba és befizetek pl január hogy megmaradjon a szerzödésem,kiszurtam magammal,mert akkor már nem vagyok szeptember ota fizetés képtelen.
Jó napot!
A következő ügyben kérném az s.o.s segítségüket. Parkolási díjtartozás miatt jogerős fizetési meghagyás alapján a bíróság végrehajtási lapot állított ki. Én kértem a végrehajtás megszüntetését elévülés miatt, melynek most lesz a tárgyalása. Mire számíthatok, hogyan fog ez a tárgyalás lezajlani? Felelőtlenség, ha ügyvéd nélkül megyek? Mivel kell, hogy igazoljam az elévülést? Milyen kérdésekre számíthatok? Azt olvastam, hogy ha a vh-t kérő nem ismeri el az elévülést,vagy egyik fél sem hajlandó megfizetni a vh költségeit, akkor nem dönt a javamra a bíróság és nem fogadja el az elévülést. Ekkor mi a teendő? Ha egy másik parkolási társaság ügyvédi irodája egy másik parkolási ügyben elfogadta az elévülésre való hivatkozásomat és törölte az ügyet, akkor ezt hivatkozásként felhozhatom a bíróságon és mennyire veszi figyelembe a bíróság?
Köszönöm a segítséget!
Ismerni kellene az esetet!
Hívj fel!
www.vegrehajtasugyintezo.5mp.eu
tel:06303330115
mail: vegrehajtasugyintezo@gmail.hu
SZIASZTOK
TUD VALAKI INFOT MONDANI?
ELMARADÁSOM VAN A BANK FELE,TÖBB MINT EGY ÉVE,HITELEMET MÁR FELMONDTÁK.
MULT HÉTEN SZERDÁN,MINDEN ELÖZETES LEVÉL NÉLKÜL JÖTT EGY VÉGZÉS HOGY 8 NAPON BELÜL HAGYUK EL A LAKÁST,MOST UGYAN BENYUJTOTTAM EGY KIFOGÁSOLÁSI KÉRELMET,DE ETTÖL MÉG KIRAKHATNAK?
NEM SZÁMIT BELE,HOGY NEM VOLT JOGSZERÜ AZ ELJÁRÁS?
UGY TUDOM VAGY 4 LEVELET ÁT KELLET VOLNA VENNEM EZ ÜGYBEN MÁR JOVAL ELÖTTE.
HA VALAKI TUD INFOT KÉREM VÁLASZOLJON
TISZTELETTEL,EGY IDEGRONCS
banoka
Továbbra is azt mondom, hogy a megszüntetési irtánti per a megoldás, előtte egy kis Vht. 41-gyel. Ebben a perben a bíróság megvizsgálja felek álláspontját, az előterjesztett bizonyítékokat, és jól megmondja, hogy van-e helye, vagy lehetett volna-e helye végrehajtástnak, egyúttal rendelkezik a költségekről - ide értve a végrehajtási költségeket és a földhivatalai költségeket is.
Ehhez semmi köze annak, hogy a végrehajtó mekkora úr, vagy mekkora svihák - egyszerűen ez az eljárás menete.
Banoka!
Ha nem nagy az összeg, miért nem fizeti ki a végrehajtónak a rokonod azt, ami jár, vagy miért nem kéri a bíróságtól a végrehajtási lap visszavonását, ha nem jár semmi. Azon lamentálni, hogy milyen sokba került a végrehajtó eljárása, ahelyett, hogy megelőzné azt, szerintem nem okos dolog.
Én biztosan nem várnám meg, hogy vajon a levonják-e a nyugdíjból.
Na mondjuk azzal egyetértek valamennyi előttem szólóval, hogy a végrehajtók olyan urak, akikre csak ritkán vonatkozik a törvény, és kevés közöttük az olyan, aki ellen egy alapos vizsgálat ne találna valami törvénybe ütközőt, legyen az a törvény akár a Btk.
Goodwitch
eurosolar
Ez itt nem egy jogi fórum? Mocskolódésnak, szélsőjobbos megnyilvánulásoknak máshol van helyük, de ott sem tanácsos.
„Aki nincstelen, az meg köpje szembe!”
Csak hogy jogi tanács is legyen ezügyben: Köpdösni szabad, de csakis a Btk. 13. § i) pont és 229. § szerintiek terhe mellett.
És egyébként is, akinek nincs semmije, a végrehajtó jövetelekor ne köködjön, hanem legyen együttműködő, mert olyankor többnyire már csak néhány nap választja el attól, hogy befejeződjék ellene a végrehajtás.
A pénzesnagy : Megosztásával teljes mértékben egyetértek. Én mint vállalkozóként munkabértartozásom miatt kerültem a végrehajtói eljárásban. A legelső felkeresésekor a végrehajtó felszólított fizetek vagy foglal, aztán mondtam hogy foglaljon, elkezdte aztán adott egy menekülési esélyt , 100 ezet forintot kért jaktot, amiért hátráltatni tudja az ügyet és tanácsokkal is ellátott. Valóban az adósok állandóan kérték a munkaviszonyom feltárásait a végrehajtótól aki valóban azt a választ adta a végrehajtást kérőknek hogy adósnak munkaviszonya nincs. Végül is most már folyik a bérből való letiltás, mert nem volt újabb 100 ezer forintom a végrehajtónak. Az biztos hogy rengeteg kibúvási lehetőségeket megtudtam a végrehajtótól . Ez ellen semmi esély nincs hogy ezek a dolgok megváltozzanak. Igaza van nagyon is a pénzesnagy által felvetett ügyben. A végrehajtó minden ellenőrzések nélkül tudja azt közölni a végrehajtást kérőnek hogy adósnak munkaviszonya nincs. Ezt le ellenőrizni senki nem tudja, és az adóst bujtatni tudja a végrehajtó. EZ A NAGY IGAZSÁG A VÉGREHAJTÓKKAL KAPCSOLATBAN. TISZTESSÉGTELENEK:
Gerbera , köszön a választ, elolvastam a vht-t.
Egyet nem értek, tehát jött egy összeg, hogy fizesse meg a rokonom (jól érted, a rokonom kifizette a másodfokú ítélet szerint az összeget, de a felperes csak részletként értékelte, szerinte még jár és erre az fennmaradó összegre kért végrehajtást a rokonomtól, anélkül, hogy neki jelezte volna, hogy szerinte még van tartozása)
Nos nem egy nagy összeegről van szó, amit akár a rokonom első nyugdíjából le is tudna vonni a végrehajtó (most a jogosságát nem firtatom) . Viszont most nem értem, hogy akkor a rokonomtól levonják vagy befizeti a 45 ezreet, akkor ezen felül most még majd 2*6600 ft-ot is kell fizetnie, mert vépgrehajtási joggal megterhelték az ingatlanát és akkor még ezt is ki kell fizetnie plusz a jog levételét?????
Tehát az összegen felül most még 13200 ft-ot is feleslegesen kifizettetnek a rokonommal???
Én aránytalannak és igazságtalannak tartom ezt az egészet, de akkor erre kell számítania? Én már szóltam neki, hogy valószínű a nyugdíját is megterhelték annak ellenére, hogy határidőt kapott a fizetésre, ezt most jól gondolom?
MÉg mire kell vajon még számítanunk???
Gerbera , köszön a választ, elolvastam a vht-t.
Egyet nem értek, tehát jött egy összeg, hogy fizesse meg a rokonom (jól érted, a rokonom kifizette a másodfokú ítélet szerint az összeget, de a felperes csak részletként értékelte, szerinte még jár és erre az fennmaradó összegre kért végrehajtást a rokonomtól, anélkül, hogy neki jelezte volna, hogy szerinte még van tartozása)
Nos nem egy nagy összeegről van szó, amit akár a rokonom első nyugdíjából le is tudna vonni a végrehajtó (most a jogosságát nem firtatom) . Viszont most nem értem, hogy akkor a rokonomtól levonják vagy befizeti a 45 ezreet, akkor ezen felül most még majd 2*6600 ft-ot is kell fizetnie, mert vépgrehajtási joggal megterhelték az ingatlanát és akkor még ezt is ki kell fizetnie plusz a jog levételét?????
Tehát az összegen felül most még 13200 ft-ot is feleslegesen kifizettetnek a rokonommal???
Én aránytalannak és igazságtalannak tartom ezt az egészet, de akkor erre kell számítania? Én már szóltam neki, hogy valószínű a nyugdíját is megterhelték annak ellenére, hogy határidőt kapott a fizetésre, ezt most jól gondolom?
MÉg mire kell vajon még számítanunk???
eurosolar válasza igaz. Csakhogy a végrehajtók gazember hazug tisztességtelen emberek tisztelet azért a kivételnek. Mert tíz éven keresztül hazudni a végrehajtónak az tisztességtelen. Egy végrehajtónak a tisztes gondos eljárását kellene az ügyben végeznie, hiszen a végrehajtást kérő oldalán csak Ö az egyedüli aki hivatalosan eltud járni az adós ellen. Ha már hazudik egy végrehajtó. Attól milyen gondos eljárás várható ? Bizonyítani tudom hogy a végrehajtási kifogásokat ami most 15000 forintba kerülnek a bírósági titkárok meghallgatják a végrehajtókat és erre alapozza 99% ban a végrehajtási kifogások elutasításaikat a bírósági titkárok.
Sajnos az eljáró végrehajtók bár törvény kötelezi rá mégsem tartják be hogy az eljárásaikkal meglévő bizonyítékokat megküldjék az ügyfelek részére. Ez nem így működik, a végrehajtó csak magára hagyatkozva állíthat az ügyben szinte mindent, mert annak a bizonyításával már senki nem foglalkozik, és a végrehajtót ez ügyben senki nem ellenőrzi.Tudomásom van olyanról hogy a végrehajtó pár ezer forintért védelmében veszi az adóst. Hát ez van ma Magyarországon.
A teljes igazsághoz még hozzá tartozik hogy az IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM BE KÉRETTE TŐLEM AZ ÖSSZES MEGLÉVŐ VÉGREHAJTÁSI DOKUMENTÁCIÓKAT TELJES KI VIZSGÁLÁSOK MIATT.
Arról is van dokumentáció amit ügyvéd adott hogy az ügyben tovább nem jár el a végrehajtók óriási jogvédelemben részesülnek a hatóságok részéről.
Sajnos belefáradt az ügyvédem hogy egyszerűen ott vannak feltárva az okirati bizonyítékok és nem lehet a törvénytelenül eljáró végrehajtó ellen igazságosan eljárni Ö is azt mondta nagy a korrupció velük szemben. Sajnos az önálló bírósági végrehajtók kiskirályok azt tehetnek amit csak akarnak. Ez Magyarországon van jelen.
T. Mimóka:Rengeteg végrehajtási ügyem van mindegyikben végrehajtást kérőkénti a szerepem.Nekem teljes személyes költségmentességeim vannak az eljárásokra, a végrehajtók figyelembe sem veszi ezt.Volt olyan ügyem hogy tíz éven keresztül hazudozott a végrehajtó nekem hogy az adósnak nincs munkahelye, aztán bebizonyítottam hogy mind végig bejelentett munkaviszonya volt adósnak, az ügyben mégis a végrehajtónak adtak igazat. Volt olyan ügyem hogy zártörés miatti ügyészségi nyomozás idejében a végrehajtó megtartotta második sikertelen árverezését s vissza adta az adósnak a korábban lefoglalt ingóságait amit előzőleg eladott ezért folyt az ügyben a zártörési eljárás.Sajnos az ügyészség megszüntette a zártörési eljárást, a bíróság meg törvényesnek ítélte meg a végrehajtó eljárásait az ügyben folyó büntető eljárásban. SAJNOS MAGYARORSZÁGON AKKORA NAGY KORRUPCIÓK VÉDIK AZ ÖNÁLLÓ BÍRÓSÁGI VÉGREHAJTÓKAT, AMI ELLEN A KORMÁNY IS TELJESEN TEHETETLEN. Most a végrehajtási kifogásokért is 15000 forintot be kell fizetni ami eddig nem volt. MAGYARORSZÁGON A PÉNZBEHAJTÁS FOLYIK IGAZSÁGTALANUL:
T.pénzesnagy!
Neked teljesen igazad van,ez a megbonyolított,hosszadakmas ügymenet teljesen felőrli az ember idegeit,és én azt érzem,hogy a törvények nem is a károsultat védik,hanem azt bosszantják.
Az én ügyem 2010.májusától húzódik,akkor tettem meg a rendőrségen a följelentést.A bírósági tárgyalás 2011.dec.6-án volt ez ügyben.Most tartok itt!
Aki ezt a sikkasztást elkövette,a tárgyaláson derült ki,hogy már büntetett előéletű,erre most kapott 250.000 Ft pénzbüntetést 21 havi!!! részletfizetést engedélyezve neki,és éli világát!
Egyébként foglalkozás körében elkövetett sikkasztást követett el,ő volt gondnokság alatt álló Édesanyám gondnoka,ennyit tudtam rábizonyítani,hogy ellopott,lopott ő többet is.
Nyugdíját fölszedte,lakás rezsijét nem fizette,nekem kellett rendeznem Édesanyám halála után,meg persze a temetést is,még az utolsó havi nyugdíját is a halál napján fölvette,mintha az neki járt volna!
Most akkor kit véd a törvény?
Mit jelent az "a végrehajtást kérőt illetékfeljegyzési jog illeti meg"?
Ez van bejelölve a végrehajtási lapon,amit nekem,mint a végrehajtást kérőnek megküldött a bíróság.
Valamit mondtak nekem ezzel kapcsolatban,hogy mivel bűnügyből származik a károm,valamit nem kell fizetnem,de nem tudom mire értették ezt!!!
Akinek van lefoglalható vagyona, az ne kekeckedjen a végrehajtóval, mert nagyobb hatalma van mint egy rendőrnek.
Aki nincstelen, az meg köpje szembe! LOL
Mónika kérdésére : Igen a bíróság a végrehajtónak megküldi a kiállított végrehajtási lapot a végrehajtást kérőnek is. A végrehajtó eljárásaival a tudomására jutott nevén lévő ingatlanjára a TE ez irányú kifejezett kérésed ellenére is a Te költségeiden 6600 Forintért bejegyezteti az ingatlanjára a végrehajtási jogot a Földhivatal eljárásával, ekkor ha nem fizeti meg adósod a tartozását akkor árverezni fog. Ha megtérülne a tartozásod akkor a végrehajtási jog törlésének díját ami szintén 6600 forint neked kell megtéríteni. Igaz külön nagyon bonyodalmas eljárásokban megtérülnek ezen költségeid is de nagyon hosszadalmas és fárasztó. Aki ezt kitalálta az nem normális ember volt: Ezt a bíróságon a bírák is kimondták. Nekem ilyen eljárásban volt részem azért tudom e kérdésedre a konkrét választ.
A Fidesz kormánya nem ezt ígérte. Mindent bonyolúltá tesz, mínnél körülményesebb és költségesebb legyen mint eddig. Ez van Magyarországon sajnos.
Pénztartozás miatt az önálló bírósági végrehajtó 8. tételszámon lefoglalt ingóságokat az adós lakcímén.
A második árverésen az eljáró végrehajtó az árverezési jegyzőkönyvben több lefoglalt tételszámú ingóság nem azonos a foglaláskori ingóságokkal, ami iratot megküldött a végrehajtást kérőnek aki észrevette hogy a két lapon más ingóságok szerepelnek. A végrehajtó nem tud elfogadható magyarázatot adni a történtekre. A végrehajtási kifogásomat elutasította a bíróság azzal hogy a végrehajtó az árverezése előtt feljegyezte a meglévő ingóságokat azonban az hogy eltérések adódtak az ingóságokban azért nem a végrehajtó a felelős a végrehajtó törvényesen járt el. A Vht. azt írja elő hogy a végrehajtót az eljárása során a gondos eljárásra kötelezi.Kérdezem a végrehajtónak ez esetben nincs kötelezettsége az ügyben esetleg zártörés miatt eljárnia az ügyészségen? A Magyar Végrehajtói kamara válasza az hogy a végrehajtónak kötelessége eljárásában bármiféle gyanús esetben eljárnia, további eljárás megtételében. Ez esetben mit lehet érdemben tenni? És hol ki ellen?
Aki tud adjon nekem tanácsot!
Jogerős bírói itélettel kötelezték a nekem kárt okozót 566.000 Ft kártérítés megfizetésére.
A határidő letelt,természetesen egy fillért sem kaptam.
A bíróságtól most kaptam meg az értesítést,hogy a végrehajtási lapot elküldték a végrehajtónak.
A gondom az,hogy az illető,akinek fizetnie kellene egyéni vállalkozó,nincs tehát számlára érkező munkabére,nyugdíja.
Egy kb.3 millió Ft-ot érő ingatlan a nevén van ugyan,de a földhivatali nyilvántartás szerint ennek a duplája összegű terhelés van rajta /hitel,APEH végrehajtás/.Gépjárműje nincs.
Eddig nekem még nem kellene fizetnem,mivel bűnügy miatt keletkezett a károm,de úgy tudom a végrehajtás költségeit nekem kell megelőlegeznem.
Eddig van 566.000 Ft-os károm,most még én fizessek a végrehajtónak,nem tudom ilyen esetben mit tud tenni a végrehajtó,ha az adósnak nincs bizonyítható jövedelme?
Adjatok tanácsot,mit tegyek?
„A Vht. 136. § (...) szerint”
Elírás történt, helyesen: Vht. 138. §.
banoka
Nem a végrehajtót kellene q*rogatni, mert egyrészt sokba kerül, másrészt nem leszel tőle előrébb.
A Vht. 136. § és az MBVK legfrissebb állásfoglalása szerint a végrehajtó az adós ingatlanát - annak adatainak beszerzését követően - 3 munkanapon belül lefoglalja. Ez egy teljesen törvényes intézkedés, úgyhogy csak akkor támadd meg, ha van fölösleges 15 ezer forintod!
A 6600 forintot a földhivatal nem jó címezettnek számlázta ki, mivel azt a végrehajtást kérőnek kell megfizetnie. Ha nem teszi, a földhivatal a végrehajtási jogot akkor is bejegyzi, és a 6600 forint adók módjára behajtható lesz. Ha megfizeti, akkor bejelenti a végrehajtónak, aki ezt 164. § szerinti költségnek felkönyveli, tehát végső soron majd az adós állja. Az adósnak további 6600 forintba fog kerülni a vh-jog törlését is, majd ha arra kerül a sor. A Vht. 220. § szerint, ha a végrehajtás foganatosítása során a jogsérelem a rendőrség, az ingatlanügyi hatóság vagy más szerv eljárásában történt, az említett szervek eljárásáról szóló jogszabályok szerint van helye jogorvoslatnak. Tehát, ha nem tetszik a 6600 forint kiszámlázása, azt a földhivatalnál kell megtámadni, de simán el fognak utasítani, úgyhogy nem ajánlom.
Érdemben:
Tehát van egy végrehajtandó határozat, amelynek a kötelezett határidőre eleget tett, míg a jogosult csak részteljesítést hajlandó elismerni, és a különbözetre kérte a végrehajtási lap kiállítását?
Nos, a Vht. 41. § szerinti eljárásnak van helye, végső soron pedig végrehajtás korlátozása vagy megszüntetése iránti pernek (Pp. 366-370/A. §). A végrehajtót ne piszkáld, mert ő köteles a vh-okirat szerint eljárni az adós ellen - pusztán ezért vh-kifogás nem nyújtható be ellene. Törvénysértő intézkedés eddig nem történt, úgyhogy ez sem alap a vh-kifogáshoz.
El kell olvasni a Vht. hivatkozott szakaszait. Olcsóbb, mint egy alaptalan vh-kifogás leilletékelése.
Vht. itt elolvasható: http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…
Köszönöm szépen a választ!
1. a Földhivatal szerintem is tévedett, de a rokonomnak küldte el a felszólító levelet a csekkel együtt. Telefonon azt mondta az FH ügyintéző, hogy tévedett, de a végrehajtó azt mondta, hogy azt is a rokonomnak kell fizetni a végrehajtási összegen felül. Most vajon van vh jog az ingatlanon vagy nincsen? Elárverezni biztos,. hogy nem fognak egy több milliót érő ingatlant pár tíz ezer Ft-ért, ezért is tartom aránytalannak és inkább zaklatásnak ezt az egészet.
A tisztán látás miatt itt nem egy klasszikus kölcsön adtam és nem adta meg az adós esete van, hanem a végrehajtást kérő a saját ügyvédjének (az irreálisan magasan megállapított) költségeit akarja rokonomon behajtani.
Maga az eset is nevetséges, tipikus példája annak, hogy lehet megrángatni az egyébként a törvényt tisztelő, laikus embert és bíró arra ken rá mindent aki nem fogad ügyvédet)
A másodfokon lejjebb vitték az elsőfokon megállapított fizetendő összeget, amit a rokonom megfizetett a felperesnek. Ügyvédjével együtt átszámolták mennyit kell fizetni és azt határidőben megfizette. A felperes ügyvédje szerint több járna, a rokonom (idő közben megbízott ügyvédje szerint annyi jár amennyit megfizettek)
Teltek a hónapok és most jött egy végrehajtási határozat a rokonomnak. Ezért élnénk ha jól értem végrehajtási kifogással kell élni, mert maga az összeg jogosságát is vitatja a rokonom és ügyvédje, míg a másik ügyvéd erősködik, hogy neki még jár pénz (amit fizessen meg a rokonom a felperesnek)
Tehát tudsz segíteni, hogy ilyenkor kihez hogyan kell fordulni??
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02