Végrehajtási jogi fórum


solarenqu # 2012.01.27. 05:30

Sziasztok kérdezni szeretnek egy olyat hogy volt egy hitelkártyák amit különböző okok miatt nem tudtam fizetni engedményezte a bank egy factorcegnek ki küldtek egy fizetési meghagyast amin 320 ezer Ft tartozás van kamattal. Felhívtam az Fmh-n szereplő jogi képviselőt aki közölte hogy 470 ezerrel tartozok, és ha fizetek egy összegben akkor csak 370 kell fizetnem... Mivan akkor ha azt fizetem ki ami az Fmh-n van??? Egy hónap múlva közlik hogy tartozok meg?? Miért csak 320 rol küld fmht ha több a tartozas?? Ha nem hívom fel őket hanem csak simán fizetek Fmh szerint akkor követelhetnek meg valamit?? Köszi a választ!

Sikeresen # 2012.01.27. 02:22

Sziasztok

Több kérdésem is lenne,mivel elég érthetetlenül állok mindenhez.

1.Édesanyám ingatlanát fedezetként adta egy szabad felhasználású devizahitelhez 4 millió forintról beszélünk.Mint 3 napja kiderült aki felvette nem fizeti(kedves rokon),de édesanyámnak eddig semmilyen tájékoztatás,felszólítás nem jött a bank részéről.
A levélben az szerepel,hogy 30 nap múlva végrehajtásra adják az ügyet.
Felhívtam a bank behajtási osztályát,akik nekem nem adnak felvilágosítást,mivel nem vagyok ügyfél,sőt édesanyámnak sem!
1.nem szeretném,ha édesanyám lakását elvinnék,hiszen ő csak jó szándékú volt...sajna.
2.mennyi időnk van,illetve milyen lehetőség?
3.Nem jelentkezik aki felvette a hitelt,nem tudjuk elérni semmilyen formában..azt érzem,hogy kicsit patt a helyzet.
4.minden okos ötletet,tanácsot szívesen várok.
Köszönöm a válaszokat!

vegrehajtasugyintezo # 2012.01.27. 00:33

boszi!

Igaz, reméljük nem vagy férjnél:)

Autó, ha értékes adok egy jó trükköt! (email)

ius latratus # 2012.01.26. 16:07

Azért az sem mellékes, hogy a "párja" szó mit takar.

boszi20

Házastársad a párod, vagy csak a párod?

Az autóval meg már nem fog járni az ismerősötök.

vegrehajtasugyintezo # 2012.01.26. 14:24

boszi20

3. Jelentkezzen ki a párod a címetekről (persze a végrehajtó így is foglalhat ingóságokat de azért már kényesebb a helyzet)

4. Sok kifogást kell benyújtani, meg lehetőleg perbe menni a bankkal, akkor még éveitek is lehetnek!
(fontos kérdés, hogy szabad felhasználású vagy lakásvásárlási hitel?)
Lennének ötleteim....

meli1228 # 2012.01.26. 09:06

Sziasztok!

Azt szeretném megtudni, hogy hogy lehet egy adósról kideríteni, hogy van e bejelentett munkahelye? Végrehajtást szeretnénk indítani,de míg nem tudjuk biztosan, hogy van e miből letiltani, addig nem fektetnénk az ügybe.

Előre is köszönöm! Meli

Boszi20 # 2012.01.26. 07:49

Sziasztok

Én sok kérdéssel fordulnék hozzátok
A párom egy panellakásra jpy hitelt vett fel. Forintban 5 milliót. Tavaly óta nem tudtuk fizetni mert 120000 ft lett a törlesztő. Felmondta a bank a szerződést. Megkaptuk a végrehajtást ami mára 11 millió lett. A végrehajtótól kaptunk papírt, hogy végrehajtást tesz. A párom nevén van egy hiteles autó amit nem a miénk csak az ő nevén van. A végrehajtó rárakta ez miatt a kezét.A fizetését is megterhelte 33 %.
1, Lehet valamit tenni az ellen, hogy az autót ne vegyék el mert nem mi fizetjük a hitelt csak a nevére került az autó mert a másik srácnak is vannak zűrös ügyei.
2,Lesz egy kisbabánk és arra gondoltunk, hogy én gyerektartást kérek tőle mintha nem lennénk együtt. Elsőbbséget élvez fizetés levonásnál a gyerektartás??És igy is max a fizuja 50 % terhelhetik meg??
3, Azt mondták a bankba, hogy minden ingósággal felel. Ez a bútorokra is érvényesek?? Mit lehet tenni, hogy a bútorokat ne vigyék el?? Írjunk egy olyan papírt, hogy minden ingóság az enyém??
4, Kb mennyi idő lehet míg ki kell költöznünk??
Köszi a válaszokat is előre.

gerbera317 # 2012.01.25. 21:31

A végrehajtó azért nem adott neked részletfizetést, mert a törvény szerint csak akkor adhat, ha a vagyontárgyaidat lefoglalta, te pedig a tartozásod egy részét már megfizetted. Az "egy rész" meglehetősen tágan értelmezhető fogalom, de gyakorlatilag az első részlet is annak tekintendő. Ha üres kézzel állítottál oda a végrehajtóhoz, persze, hogy elhajtott. Akkor lett volna törvénysértő az intézkedése, ha nem ezt teszi. A bíróság sem utasíthatja, hogy adjon részletfizetést, ha a feltételek nem állnak fenn.

Az, hogy az ügyvédeid legyintenek a végrehajtóra, csak egy dolog: ügyvéd és végrehajtó kölcsönösen agyatlannak tartják egymást, miközben békésen eleszegetnek ugyanabból a bőségtálból.

chris_cow # 2012.01.25. 10:58

Amúgy meg a végrehajtó akivel szemben ültem, legalább annyira nagy játékos volt mint én. Én csak azokat a láthatóan elkínzott embereket sajnáltam, akik rettegve szűköltek az iroda ablaktalan, szűk, ülőhelyet nélkülöző folyosóján. Tök mindegy ki mekkorát hibázott mire a Méltóságos színe elé kerül.A lényeg annyi lenne csak talán, hogy amikor előttünk a megtört ember, akkor legalább egy kicsit tudjunk mi is emberek maradni. Hallunk töredékösszegű árverezésekről, visszaélésekről. Én eddig csak egyszer hallottam olyat, hogy a végrehajtó a vártnál kevésbé élt vissza a hatalmával.
No meg a szerencse forgandó : ma én, holnap Ő. :-)

chris_cow # 2012.01.25. 10:52

Úgy gondolom, hogyha valaki nem akarja csinálni, mert nem passzol a karakteréhez, akkor nem csinálja. Eléggé sokmindenen át kell verekednie magát az embernek, hogy végrehajtó legyen. Ha nem akarná és nem érné meg, nyilván nem küszködne.Ne legyünk álszentek. A kozmetikus is kicsit perverz, hiszen élvezi, hogy vadidegen emberek arcából takarítja a retket.

végrehajtó1 # 2012.01.25. 10:09

Ebben igazad van.Élvezetes és főleg változatos munka.

chris_cow # 2012.01.25. 09:36

..és nem úgy láttam, hogy olyan kényelmetlen lenne számára ez a munka. Sőőőőőt, mintha kifejezetten élvezné.

chris_cow # 2012.01.25. 09:33

Kedves Munich !

Ne álljon meg az eszed. Úgy rémlik a médiahírekből,hogy nemcsak én sétáltam bele CHF hitelbe évekkel ezelőtt. Bár a hitel a legkisebb gondom, hisz az rendesen fizetve volt, ergo tudomásul vettem, hogy rossz döntést hoztam, hát egyem meg amit főztem. Nincs nyafogás.
Még az APEH is jogos. Kellemetlen, de jogos.
Amin viszont megáll az eszem, az az, hogy az aranyakkal dúsan megrakott, fontossága tudatában pöffeszkedő és mellébeszélő végrehajtó (zártörés vétségéről olyanokat mondott, hogy felakadt a szemem :-)) semmi emberit nem akar tanúsítani.
Egyébként pedig miért raknak az emberek egyenlőséget a végrehajtó és a virágzó korrupció közé? Nem véletlen.
És még egy : a végrehajtó nevét mindkét ügyvéd ismeri akikkel eddig beszéltem. Utolérte a híre. Bent voltam bíróságon nemrégen és a panasziroda ügyintézői rettegéssel vegyes utálattal sóhajtották a nevet.
Miről beszélünk : :-) Én csak alkalmazkodom.
Ja és , hogy valóban a szívedhez kapj : ha megoldottam jelenlegi problémám, akkor fogom magam és keresek egy lepukkant gettólakást, ahova 40. - nek bejelentkezem.

Szép az élet, szép vagy Magyarország ! :-)

Munich # 2012.01.25. 09:17

chris_cow! Megáll az ész, a gondolkodásmódodon...! Mi a fenének kellett neked egy autó CHF-os hitelre?
Bocs, de nem bírtam cérnával....

Egy végrehajtó semmi mást sem tesz, mint a kötelességét, a törvény nevében. Fölösleges személyes gyülöletet táplálni ellene! A hibát nem Ö követte el...! Ezért NE tituláld semminek, gondolj bele NEKI mennyire kényelmetlen EZ A MUNKA, olyan fazonok ellen, akik be sem látják, hogy a HIBA bennük van!
Vagyis, a fizetöképtelenség esetén, vagy elsö perctöl fogva eszük ágában sincs egy megvásárolt autót kifizetni.
Odaadnád nekem az autód, ha nem fizetek érte?

chris_cow # 2012.01.25. 08:49

Köszönöm a választ.Megpróbálom. Egy e-mailt megér.

Egy kis kiegészítés : az autó 2M-et ér, de az Apeh 2,5M -ig terhelné (semmi más látható tulajdonom nincsen. Nincsen bankszámlám, etc. Már évekkel korábban elkezdtem vigyázni magamra) és ezután jönne még a 120e ft. Nem fedez az az autó semmit. Főleg ha hozzáteszem, hogy 5 M CHF hitel van rajta !
Az autó hitele felmondás alatt van - amióta a végrehajtó erőlködik, nem fizetem - de a Baknak hiába ajánlottam, hogy beviszem telephelyre forgalmival, kulcsokkal. Azt mondták, hogy csak opciós vételi joguk van, amellyel az Apeh bejegyzés miatt nem tudnak élni.Apeh hallgat egyenlőre. Végrehajtó erőlködik, majd megpattan a nyomorult.Sajnálnám ha ez a jó autó csak úgy állna a kertben rendszámtábla nélkül. Valószínűleg ha ez a sorsa - és nem akarom bűncselekményt elkövetni - akkor veszek egy ugyanilyen tipusú egészséges kasznis , de "kiherélt" autót, az összes alkatrészt kicserélem amin nincsen motor- és alvázszám...az újra összerakott szemetet meg vigye Apeh és végrehajtó. És akkor itt be is fejeztem.

Én alkamazkodom a rendszerhez és annak hiányosságaihoz.

Természetesen az lett volna a kényelmes megoldás ha 120-et elkezdek kipötyögni 20e-sével (bár közben perújítást kértem a közjegyzői eljárásra is) és marad a kocsi. így megetetek majd valami szemetet ezzel a dagadt kancigánnyal (végrehajtó) és a 120-et inkább kifizetek szerelői óradíjban, hogy cserélgessék az alkatrészeket. Így is olcsóbb mint új autóra benevezni. Plusz ha elviszik ezt a szekeret, akkor letudtam az utolsó nevemen lévő, végrehajtható tulajdont is.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.25. 08:24

Bíróság. De a részletfizetési kedvezmény megtagadása miatt hiába emelsz kifogást. Akkor már inkább kérd a bíróságtól is a részletfizetés engedélyezését. (Viszont olyan nagyon ne reménykedj benne, hogy meg is kapod. Az összeg nem nagy; a lefoglalt ingóságból valószínűleg a teljes tartozás térül.)

chris_cow # 2012.01.25. 07:19

Tisztelt Fórumozók !

Telefontartozás miatt (mely nem jogos, így ennek ügyében a szükséges lépéseket megettem - ettől függetlenül tudom, hogy a végrehajtónak tennie kell a dolgát) végrehajtásba vonták autómat. Az autón már eleve van egy NAV végrehajtás is első helyen. Elmentem a végrehajtóhoz személyesen , félfogadási idejében és az említett körülményekre valamint munkanélküliségemre való tekintettel 6 havi részletfizetést kértem az általa 2. helyen végrehajtandó 120.000 ft-os összegre. A részletfizetést nem adta meg (szó szerint kiröhögött)és tegnapi napom autóm rendszáma bevonásra került, elmúlt hét pénteken pedig a végrehajtó hagyott egy papírt az állandó lakcímemen, hogy keresett....????????.....
Adódó alkalmi munkák vállalásához szükségem lenne az autómra egyrészről, másrészről pedig nem hiszem, hogyha az ügyfél próbál megoldást keresni és részletfizetést kér, akkor ennyire keményvonalasnak kell lenni. Kérem, hogy aki kompetens segítsen nekem, hogy végrehajtóval szemben hol élhetek kifogással ? Ügyészség? Végrehajtói kamara?
Segítségeteket előre is köszönöm.

végrehajtó1 # 2012.01.24. 20:28

2. megoldás lehet:A foglalót elbukta.Az ezen felülit add neki vissza és szólitsd fel a lakás elhagyására.

végrehajtó1 # 2012.01.24. 20:21

Elimo

Ilyen esetben min tudják végrehajtani a nekem járó összeget? Át tudom valahogy íratni az ő nevére a lakást, hogy legyen min behajtani?

Átíratni?Meg ne tedd. Kérj fizetési meghagyást.És ha jogerős hajtasd végre.PL. a munkabéréből, ingóságból stb...Valami csak van neki

Makita # 2012.01.24. 20:01

Gerbera317

Nagyon köszönöm a választ!
A végrehajtótól még nem jött levél, csak a mabisztól, hogy végrehajtásra adja. Makita

vegrehajtasugyintezo # 2012.01.24. 19:49

Elimo

szerintem inkább telefonon: 06303330115
írásban ez hosszú lenne.....

sad77 # 2012.01.24. 18:22

tisztelt vegrehajtasugyintezo! egy olyan kérdésem lenne ha a velünk egy háztartásban élő testvérem ellen végrehajtási eljárást kezdenek akkor tőlem mint testvértől és szüleimtől is elvihetik e az ingóságainkat?

Elimo # 2012.01.23. 20:36

Kedves vegrehajtasugyintezo!
Az adásvételi szerződésben az állt, hogy a teljes vételár kiegyenlítésekor kerül át a lakás a vevő nevére. Mivel nem tudta kifizetni, ezért készült a tartozáselismerő okirat, de a nevére nem került a lakás. Nyilván én is azt szeretném, hogy valaki adjon neki 700e Ft-ot, legyen övé a lakás és felejtsük el egymást, de mivel nincs munkahelye, így a bank kiesett, és olybá tűnik, hogy nincs senki a környezetében, aki kifizetné ezt az összeget. A Providentre és tudomén még milyen gyorshitelekre közölte, hogy na azt nem. Ezért fordultam Önökhöz. Hogy ilyen helyzetben mit tudok tenni, mert nem értek egyáltalán a joghoz. Sem az ingatlan, sem a végrehajtásihoz.
Előre is köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.23. 19:20

Amíg nem jogerős, addig lehet.

végrehajtó1 # 2012.01.23. 19:19

Peren kívül már nem tudsz megegyezni mert van 1 fokú itélet.