Az a helyzet, hogy a bank semmilyen ajánlat tételére nem is köteles. Minél tovább folytatódik a végrehajtás, annál rosszabbul jösz ki belőle a végén.
Végrehajtási jogi fórum
Kedves fórumozók!
Egy végrehajtási ügyben szeretném a segítséget kérni. Az ügy régi 2000-ben történt 2M80eFt-os tartozás. Már kb 4MFt-ot kifizettem, plussz a Bank /ez a Budapest Bank/ ügyvédjének 200eFt-ot. Erről sem elismervényt sem semmi visszajelzést nem kaptam. Azt, hogy a Bank nem áll szóba velem az itt természtes. A jogi képviselőjük kérte tegyek ajánlatot. Ezt megtettem levélben amit át is vett. A képviselő emailben válaszolt nekem, ami ugye nem hívatalos. A szöveg a következő: amennyiben egyben kifizeti a kamat 51%-át hajlandó elengedni. Azután űjan email a tőke egyben történő kifizetése szintén a kamat 50% elengedésre kerül. Ennyi. Mivel ez az ügy réóta tart értesítette a végrehajtót folytassa az eljárást. Ennek következtében azonnali 5M600eFt inkasszó lett a számlámra helyezve. Kaptam levelet a végrehajtótól, hogy 15 napon belül jelezzem van-e erre fedezetem. 2 hétig kórházban voltam ott ért a hír a levélről. A 15 nap még nem telt le.
Most tanácstalan vagyok mit tegyek. A lakásomon ott a jelzálog is. Megyek a családommal az utcára? A számlámra vállalkozói díj megy, tehát még a gyógyszereim sem tudom megvenni.
Aki tud valami jó tanácsot vagy milyen lehetődég van a végrehajtás szüneteltetésére.
Milyen dolog az, hogy a bank nem áll szóba velem, és mióta hívatalos egy email?
Köszönöm
Ha az az ingatlan is még az adósé lenne, akkor nem kellene új eljárást indítani. De ha elidegenítette, akkor a szerződés fedezetelvonó jellegének megállapítása és annak megállapítása iránt, hogy az a végrehajtást kérővel szemben nem hatályos, pert kell indítani.
Tisztelt ügyvédek!
Egy pénzkölcsönzési ügyben kérnék tanácsot. Az adós hét károsultnak tartozik akik mind végrehajtást kértek. Az adósnak két ingatlanja van, az értékesebbikre kértük a végrehajtást. Az évek múlásával (2001-2009) különböző bírosági és fellebbezési huzavonák után megtörtént az árverezés, de a kisebb értékű ingatlan került kalapács alá, aminek értéke nem fedezi a követeléseket. Kérdésem az lenne, hogy új eljárást kell indítani, vagy autómatikusan folytatódik az ügy , míg a károsultak meg nem kapják jogos "jussukat". A másik kérdésem, ha az adós "átjátszotta" a nagyobb értékű ingatlan, a per kezdete után családtagjának, akkor mit lehet tenni. Ő jelenleg is benne lakik.
Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelettel:P
jjjjj
Csak az adós tulajdpnrészét árverezik. (Hacsak nem kéred, hogy adják el egy füst alatt a tiédet is. De akkor meg megaszabhatod a minimumárat.)
U.i.: Ne sírj előre. Ráérsz akkor, ha mr fáj.
A következő problémával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Egy osztatlan közös tulajdonú telken van a házam, amelyre a telekrésszel együtt kizárólagos használatom van. Minden közmű teljesen független a szomszéd telekrészen lakó tulajdonostól. A telekrész keritéssel van elválasztva és külön bejárata van. Az önkormányzat a telek telekkönyvi megosztásához nem járult hozzá, bár a telek mérete ezt megengedné.
A szomszédom közműdíjakkal adós a szolgáltatók felé. Csak ő értesül a felszólításokról, de mivel a telken levő házában nem lakik, és nincs bejelentett munkahelye, így várhatólag csak az ingatlanra terhelhetik a tartozást.
Igaz-e, hogy az én ingatlan részem is veszélybe kerül ez által? Helyette nem tudok fizetni, családommal mindent elveszíthetünk egy ilyen ember miatt?
Az alkotmány a tulajdon jogot védi, de ebben az esetben nem? Azt olvastam, hogy árverés esetén a befolyt összeget felezik a tulajdonosok között. Az én ingatlanom méretben és értékben is sokkal értékesebb, mint a másik lakhatatlan ház értéke. Még ezen is a tartozást felhalmozó fog nyerni? És engem csak kár érhet? Hogyan lehetne ennek a helyzetnek végett vetni? A tulajdonos megtalálhatatlan. A részét cserélni akarja valakivel, de mire én az esetleg helyette kifizetett összeget visszaterhelhetnél az ingatlanrészre, addigra az már nem lesz a tulajdona, és persze semmi sem lesz a nevén. Van valamilyen megoldás arra, hogy ne Én, a törvénytisztelő állampolgár legyek a vesztes? Milyen jogi lépéseket tegyek, hogy megtarthassam az ingatlanomat?
Hülyéskedsz? Hogyan lehetne végrehajtás alá vonni egy olyan vagyontárgyat, amely nem az adósé?
Kedves Fórumozók!
Az lenne a kérdésem, hogy ingatlan lízing esetében, amennyiben a lízingbevevő (akinek nevére átírták a közműveket) nem fizeti a közmű díjakat, akkor az ingatlan végrehajtás alá vonható-e? Milyen szankciót tud alkalmazni pl. az Elmű? Kikapcsolja az áramot?
Köszönöm előre is a gyors választ.
Elárverezhetik. Hogy lehet-e valamit tenni, ezt csak az összes irat ismeretében lehet megmondani.
Tisztel Forumozok.
Kb. 2 éve elvitték a lizinges autom,mert nem tudtam fizetni.Eladták,de maradt fent még több mint 1 millio forint.Azota munkám nincs,részletet nem tudok fizetni,most küldte behajto cég ügyvédje a levelet hogy biroságra küldik az ügyet.Az érdekelne,hogy a nevem van egy ingatlan,amin még 16 év lakáshitel van és egy másik bank az elsődleges kedvezményezett,ezt elárverezhetik-e.Ha igen akkor érdemes ügyvédet fogadnom,lehet valamit tenni?A lakás 2 éve ki van adva albérletbe,hogy tudjam a részleteket fizetni.
Segitségüket elöre is köszönöm.
„hogy hol vannak bankszámláid kb. 5 perc bármelyik banknak vagy pénzintézetnek.”
Nekik nem - de a végrehajtónak tényleg nem kerül nagy fáradságába.
Ha a haszonélvező is felel a tartozásért, akkor az árverési vevő haszonélvezettől mentesen szerzi meg az ingatlant.
Meg aztán egyetlen haszonélvező sem él örökké.
Bár Én nem vagyok ügyvéd, de úgy tudom, hogy ha a végrehajtás elrendelésekor az ingatlan haszonélvezettel terhelt, az az árverést követően sem szűnik meg. Tehát elvileg a haszonélvezet attól nem szűnik meg csak a tulajdonos változik meg. A fizetésed tekintetében viszont nem számít, hogy hova megy mivel a bírósági tiltás már a bérszámfejtésnél levonják. Amúgy azt kideríteni hogy hol vannak bankszámláid kb. 5 perc bármelyik banknak vagy pénzintézetnek.
Üdv!
Az lenne a kérdésem ha a lakásom haszonélvezeti joga más nevén van, akkor a behajtócég ráteheti a kezét?
A folyószámlámról -amire a fizetésem érkezik- úgy tudom 33%-ot levonhatnak. Ez csak akkor lehetséges ha az ő bankjuknál van ez a számla? Vagy lenyomozhatják hogy hova érkezik a fizetésem és abba belepiszkálhatnak?
A választ előre is köszönöm!
Üdv: Norbert
Szerintem semmit.
Ertem. Koszonom a gyors valaszt!
Az, hogy nem ajanlottkent jott a level jelent valami fontossagot? (Be is eshetett volna a kuka moge.) Vagy inkabb az szamit, hogy Ok ujra foglalkoznak az ugyemmel.
Koszonom,
V.B.
„1.A mai napon kaptam egy szamlaegyenleget, es csekkcsomagot. Ezek szerint ujra ketyeg az 5 (6) ev?”
Igen.
„2.Meltanyossagbol (nagycsalados) elengedi-e az apeh a tartozast?”
Azért az nem valószínű. Esetleg mérséklést el lehet érni.
„3.A felesegem bankszamlajat veszelyezteti-e a dolog. 2007-ben hazasodtunk ossze.”
Nem.
Kiegeszites, javitas az elozo posthoz. Sikertelen, "0"-as foglalassal vegzodott a vegrehajtas. Kozos tulajdonunk nincs, (szuloknel lakunk,) kiveve a lakasra felretett osszeg bankszamlan.
Tisztelt Jogiforum,
Elso felvetes, remelem jo helyre irok. Egy 2004/junius-i, behajtassal zarult apeh vegrehajtas elevulesi idejevel kapcsolatban.
- A mai napon kaptam egy szamlaegyenleget, es csekkcsomagot. Ezek szerint ujra ketyeg az 5 (6) ev?
- Meltanyossagbol (nagycsalados) elengedi-e az apeh a tartozast?
- A felesegem bankszamlajat veszelyezteti-e a dolog. 2007-ben hazasodtunk ossze.
Koszonom elore is.
Derill javaslatára megnyitottuk a végrehajtási jogi témakört - köszönjük a felvetést!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02