Tisztelt végrehajtó vagy valaki aki segítséget tud nyújtani!
Nagyvonalakban leírnám a történetem: 2009. áprilisában felmondták a köztisztviselői lakáshitelemet (felvett összeg 4.400000 Ft) befizettem a tartozást a felmondás után, kértem a visszaállítást, "nem láttak rá lehetőséget" volt a válasz! 2010. májusában kopogtatott a végrehajtó, akkor jegyzőkönyvbe vette, hogy részemre az állami kezességvállalás még nem került beváltásra! A végrehajtási lapon az OTP BANK Nyrt. a végrehajtást kérő! Ekkor én megmozgattam minden követ amit tudtam, mire 2010. augusztusában közölte velem az OTP BANK, hogy nem ők a végrehajtást kérők, hanem az OTP FAKTORING cég, írtam részükre is levelet, tájékoztassanak a teljes tartozásom összegéről stb. Mire azt a választ kaptam, hogy mégsem ők a vh.-t kérők hanem maga a BANK! 2010.12.29.-én beváltásra került az állami kezességvállalás 3.657.839 Ft összegben, melyet most az apeh (NAV) követel tőlem! Kértem a Bankot tájékoztassanak írásban, hogy mennyi most akkor a jelenlegi összeg amivel nekik tartozom, a mai napig nem kaptam választ!
Kérdéseim:
- Hibázott e az OTP Bank akkor amikor végrehajtóhoz adta a tartozásomat, holott az állami kezességvállalás beváltása még nem történt meg?
- Hibázott e az OTP Bank mikor telefonos kérésre nem tájékoztattak a tartozásom összegéről?
- Mit tehetek és kihez fordulhatok, hogy az összeget ne kétszer hajtsák be rajtam? (az OTP BANK felé megtörtént a panaszbejelentés)
Elnézést, ha hosszúra sikerült! Nagyon várom a válaszokat!