Végrehajtási jogi fórum

Katalin 0925 # 2011.02.16. 10:05

Tisztelt végrehajtó vagy valaki aki segítséget tud nyújtani!

Nagyvonalakban leírnám a történetem: 2009. áprilisában felmondták a köztisztviselői lakáshitelemet (felvett összeg 4.400000 Ft) befizettem a tartozást a felmondás után, kértem a visszaállítást, "nem láttak rá lehetőséget" volt a válasz! 2010. májusában kopogtatott a végrehajtó, akkor jegyzőkönyvbe vette, hogy részemre az állami kezességvállalás még nem került beváltásra! A végrehajtási lapon az OTP BANK Nyrt. a végrehajtást kérő! Ekkor én megmozgattam minden követ amit tudtam, mire 2010. augusztusában közölte velem az OTP BANK, hogy nem ők a végrehajtást kérők, hanem az OTP FAKTORING cég, írtam részükre is levelet, tájékoztassanak a teljes tartozásom összegéről stb. Mire azt a választ kaptam, hogy mégsem ők a vh.-t kérők hanem maga a BANK! 2010.12.29.-én beváltásra került az állami kezességvállalás 3.657.839 Ft összegben, melyet most az apeh (NAV) követel tőlem! Kértem a Bankot tájékoztassanak írásban, hogy mennyi most akkor a jelenlegi összeg amivel nekik tartozom, a mai napig nem kaptam választ!

Kérdéseim:

• Hibázott e az OTP Bank akkor amikor végrehajtóhoz adta a tartozásomat, holott az állami kezességvállalás beváltása még nem történt meg?
  • Hibázott e az OTP Bank mikor telefonos kérésre nem tájékoztattak a tartozásom összegéről?
  • Mit tehetek és kihez fordulhatok, hogy az összeget ne kétszer hajtsák be rajtam? (az OTP BANK felé megtörtént a panaszbejelentés)

Elnézést, ha hosszúra sikerült! Nagyon várom a válaszokat!

papeerkind # 2011.02.16. 09:42

Azt nem tudom sajnos,de már párszor elejtett egy olyan eléggé nagyképű mondatot,hogy az asztala egyik oldaláról átteszi a másikra + ő mondta a 100%os fizetés letiltást is. Azért ijedtem meg.

végrehajtó1 # 2011.02.16. 09:25

Még egy pár ilyen sms-t fog kapni.

olyasmit mondott,hogy köziratba foglaltat valamit

Mit? A végrendeletét,:)

papeerkind # 2011.02.16. 07:23

Üdvözlöm!

Nemrég voltam itt,és választ is kaptam.
Sajnos újabb kérdésem van, a Dunacorp nevű cégnél kifogtam egy "embert",és azt kaptam ma smsben,hogy elindítja a jogi lépéseket. Ez lehetséges? Tegnap olyasmit mondott,hogy köziratba foglaltat valamit és megteszi,de ha jól néztem faktorcég,neki joga van ehhez vagy csak ijesztget?
És ha igen ezt lehet állítani vhogy ?

george 17 # 2011.02.14. 15:15

tudomásom szerint biztosítanikel egy ingatlant ami megfelel részünkre.vagy rosszul tudom?

hitelkárosult2011 # 2011.02.14. 15:09

Irásban tudom bizonyitani amit leirtam sőt még egy meglehetősen gunyos levelet is kaptunk a végrehajtótol a birosági levélhez csatolva.

végrehajtó1 # 2011.02.14. 15:07

Mire számíthatunk ? Mik a jogaink? meddig maradhatunk a lakásban?

Valószinü bíróságon fogják kérni a lakás kiüritését.És ha jogerős lessz akkor b.vh lakoltat ki.

george 17 # 2011.02.14. 14:55

az egész történet röviden: lakáshitelt vettünk fel. a volt férjem tartozása rákerült az ingatlanra, emiatt a bank felmondta a szerződést. a bank eladta a követelést egy faktorcégnek ,ő eladta egy másik faktor cégnek aki a tartozás fejében megvette.

george 17 # 2011.02.14. 14:43

igen . önálló bírósági végrehajtó. S.Pál.a balaton déli oldalán.

végrehajtó1 # 2011.02.14. 14:02

george 17

Bíróságivégrehajtás utján árverezték?

végrehajtó1 # 2011.02.14. 14:02

george 17

Bíróságivégrehajtás utján árverezték?

végrehajtó1 # 2011.02.14. 14:01

hitelkárosult2011

Ezt nem hiszem el.

george 17 # 2011.02.14. 13:32

Jó napot.A kérdésem következő lenne: a mi házunkat a múlt héten elárverezték,elkelt. A vevő egy behajtás kezelő faktor cég lett. Kiskorú gyerekeim vannak + mozgáskorlátozott édesanyám. Mindenki be van jelentve a ingatlan címére. Mire számíthatunk ? Mik a jogaink? meddig maradhatunk a lakásban?

hitelkárosult2011 # 2011.02.14. 12:50

Üdv: Egyszerüen megtagadja a tartozás összegének pontos megadását Ebből már sajnos komoly kárunk származott hogy nem adta meg a tartozás ősszegét és nem tudtunk hitelt felvenni ennek az iratnak a hiányában.(szerintünk már Ő maga sem tudja)Voltak befizetések is idöközben azok sem lettek jováirva. Sem levélre sem telefonra sem a biroságon keresztül nem tudunk hozzájutni a tartozásunk összegéhez Minden megkeresésre az a válasz (a biroságé is) hogy ne érdekeljen az ősszeg csak egy számlaszámra fizessünk.Gondolom az időközben befizetett meg levont ősszegek azok mentek a végrehajtonak mint munkabér.

végrehajtó1 # 2011.02.14. 11:45

Olyan nincs hogy nem adja ki.

Kicsit részletesen ird le mi a gond és mi történt...

hitelkárosult2011 # 2011.02.14. 11:34

Üdv: Hol kaphatok tájékoztatást a fenálló tartozásomrol ha a végrehajtó és az illetékes biróság nem hajlandó kiadni a tartozásunk összegét?

papeerkind # 2011.02.07. 13:24

Nem,mindegyik dolog személyi kölcsön.

Köszönöm a választ,megnyugodtam kicsit.

végrehajtó1 # 2011.02.07. 13:23

Ez esetben még van időd.

Hónapok ,évek is eltelhetnek.De csak akkor ha nem közjegyző elött köttetett a szerződés.

papeerkind # 2011.02.07. 13:20

Az EOS nevű cégnél van,a másik pedig a Duna valami nevű cégnél,szóval egyik esetben sem tudok róla,hogy ügyvéd képben lenne.

Akkor megnyugodtam,mert az érdekes volna. Mindenképpen igyekszem megoldani,csak ezek a válaszok sokmindent befolyásolnak.

végrehajtó1 # 2011.02.07. 13:14

olyasmi mondott a behajtócég ügyintézője hogy 100+ig,

Hülyeség.
Max50%-ig.

A másik kérdésem,hogy mennyi idő ennek az átfolyása, ill erről értesítik-e a munkáltatóm?

Attól függ.
Behajtónál vagy a végrehajtónál van az ügyed?

papeerkind # 2011.02.07. 10:06

Tiszteletem!

A kérdésem a következő lenne,amennyiben végrehajtás indul ellenem,akkor mekkora összeget emelhetnek le tőlem? Eddig van egy 33%os,de valami olyasmi mondott a behajtócég ügyintézője hogy 100+ig,ugye ez nem lehetséges? Mert akkor még nagyobb lenne a baj.
A másik kérdésem,hogy mennyi idő ennek az átfolyása, ill erről értesítik-e a munkáltatóm?
A héten csütörtökön kapok elvileg fizetést,remélem azt még letudom emelni,hogy legyen egy kis kapaszkodó.
Ill van valamilyen hivatalos dolog,hogy minden dolgot a családomra irassak át? Minden ingóságot!?

Köszönöm szépen a válaszokat.

hitelkárosult2011 # 2011.02.05. 15:54

Üdv! Lehet hogy rossz helyre küldtem a hozzászolást esetleg ha valaki mégis tudna valami tanácsot adni. Legalább a kapuig elment a végrehajtó és ugy ütőtt a hasára. A mi esetünkben még az irodábol sem lépett ki ugy értékelt. De azért benzinkőltséget egyebeket sikeresen felszámolt. persze csak mértékkel értékelt nehogy elérje a valós értéket. Nem is beszélve arról hogy a hiteltartozásunkat már nincs az a mérlegképes könyvelő aki ki tudná számolni az időközbeni befizetések sincsenek évek óta jóváirva. nem tudom hogy lehet rendezni A végrehajtó nem beszél egy adóssal ugy bánik velünk mint egy fertőző beteggel. Irásban is hiába kértük nem hajlandó kiadni azzal hogy ne érdekeljen az ősszeg hanem fizessünk. Kértem az illetékes biroságot hogy megtudjuk a tartozásunk teljes ősszegét az volt a válasz kérdezzem meg a végrehajtót. Ez egy őrdőgi kőr és nem lehet hova fordulni.

végrehajtó1 # 2011.01.28. 19:04

A fizetési kötelezettségnek nem tettem eleget így a 360.000 ft-ot jogi úton jövedelemre, ingó-ingatlan vagyonra kiterjedő végrehajtási eljárás keretében érvényesíti. Az lenne a kérdésem ez pontosan mit takar?

Ez az Otp faktoring levelében van ha nem fize.
Azaz fizetésimeghagyást kér majd végrehajtást ingó ingatlan és munkabérre.

Berni33 # 2011.01.28. 17:48

Tisztelt fórumozók!

Segítséget szeretnék kérni. Volt egy személyi kölcsönöm az OTP-nél, amit nem tudtam fizetni és átkerült az OTP faktoringhoz. Részletfizetési megállapodást kötöttem velük egy pár hónapig tudtam fizetni a részleteket.Majd táppénzre kényszerültem s 2 hónapos elmaradást halmoztam fel.A fizetési kötelezettségnek nem tettem eleget így a 360.000 ft-ot jogi úton jövedelemre, ingó-ingatlan vagyonra kiterjedő végrehajtási eljárás keretében érvényesíti. Az lenne a kérdésem ez pontosan mit takar?
Egy egyéni vállalkozónál dolgozom minimálbére bejelentve s fizetésemet (ami 60.000Ft) készpénzben kapom. Egy családi háznak a fele a tulajdonom amin lakáshitel van, amit rendszeresen fizetünk.Próbáltam hitelt felvenni hogy egy összegben kifizessem a tartozást de amint megtudták mennyi a jövedelmem, minden bank elutasított. Ez után mi lesz a követeléskezelő lépése, mire kell számítanom?

Tajbor # 2011.01.28. 10:37

a fővárosi bíróság feloldotta a számláimat, mert a magánfél a munkaügyi bíróság jogerős végzésétől számítva több mint egy év eltelte óta sem kért ellenem végrehajtást, most meg megfellebbezte a fővárosí bíróság végzését, mely így a másodfokra került, amely jelenleg is tart.
kérdem: jogszerű e a fellebbezés a magánfél részéről?
meddig tart a másodfok?
mi várható?
milyen bírói döntések születtek ilyen esetekben:
milyen formátumban fellebbezet a magánfél?
kedvezőtlen másodfokú végzés eredményében mit tudok csinálni?
várom válaszotokat sos,
üdv: tajbor

A F?városi Bíróság megszüntette a számláim zárolását, mert a magánfél a munkaügyi bíróság ítéletének joger?re emelkedése után több mint