Végrehajtási jogi fórum


pisti0 # 2010.05.17. 19:33

Segítséget/Tanácsot kérnék.
Remélem gyorsan tud valaki bármilyen megoldást.
Az egész ügy 150000 Ft áramdíj tartozásból indult. Próbáltam megegyezni a szolgáltatóval. Sikertelenül. Most oda jutottunk hogy végrehajtásra adták és a 150000-ből, lett 498000 Ft a perköltség és a végrehajtó díjával együtt. Van a nevemen 1 autó ami persze nem az enyém csak a nevemen van. Persze az is hitelre lett vásárolva Arra terhelték rá. Ki akarták vonni a forgalomból. Ekkor bementem a végrehajtóhoz és megegyeztem vele személyesen hogy havi 20000 Ft-al fizetem, csak ne vonják ki a forgalomból. Azonnal befizettem az első részletet. És persze ne vegyék el. Igen ám csakhogy most jött a fekete leves. Ma kaptam 1 levelet, attól a banktól amin keresztül az autó van. És azt írják hogy amennyiben nem fizetem ki a 498000 Ft áram/bíróság/végrehajtói tartozást 7 napon belül, abban az esetben elveszik az autót. (Az autó 3 éve rendesen fizetve van) Nekem a végrehajtó azt mondta hogy nem idegeníthetem el, nem tehetem tönkre, mert az zártörésnek számít és börtön jár érte. A bankra nem vonatkozik ez a tőrvény? Ha az autó fizetve van rendesen akkor is elveheti? Most mit csináljak?
Köszönöm a válaszokat előre is.

harcos5 # 2010.05.17. 18:52

Tisztelt Végrehajtó!

Letiltási papír érkezett a fizetésemből(elvben annak 33%-ig),az lenne a kérdésem,ha egyik gyermekem után bírósági végzés alapján utalva fizetem a gyerektartást,a másik gyermekem után(tartósan beteg)most zajlik a hivatalos gyermektartási per(beadvány a bíróságon)ezek tudatában elkezdhetik-e a levonást ill. hogyan akadályozhatom meg,mivel gyermektartást fizetnem kell.
A letiltásos levélben írják hogy 15 napon belüli,végrehajtási kifogást terjezthetek elő.
S.O.S -es segítséget szeretnék kérni mivel a két gyermekemet támogatnom kell,föként a kisebbiket mivel ő tartósan beteg.
Tisztelettel!

zalus # 2010.05.13. 15:51

Tisztelt Végrehajto1

Big Joe-hoz hasonloan én is szeretnék választ kapni a napokkal ezelött feltett privát kérdésemre!
Elöre is köszönöm. Tisztelettel.

zalus # 2010.05.13. 15:28

Tisztelt Fórumozók

Egy osztatlan közös belterületi teljes közmüvel ellátott
ipari földterület közel fele a nevemen van.
Kérdésem az,hogy végrehajtást igy lehet rá eszközölni?Válaszokat elöreis köszönök.

Big Joe # 2010.05.13. 06:40

Tisztelt Végrehajtó1!
Küldtem egy privát levelet.Előre is nagyon köszönöm,ha küldesz rá választ.

fabi # 2010.05.12. 05:36

Tanácsot kérek,
hogy egy társasház tartozik nekem 3 mill. forinttal, de a végrehajtó 3 éve csak 150e.Ft-ot tudott a számlájukról inkasszózni. Tudomásomra jutott, hogy a ház el akarja adni az osztatlan közös tulajdonban lévő albetétesítetlen tárolóját.
Kérdésem: bevonható ez a tároló a végrehajtás alá és meg tudom akadályozni, hogy úgy adják el, hogy továbbra sem fizetnek ki?
Kössz a figyelmet!

ingatlanok # 2010.05.11. 08:50

Magyarul tulajdonjog függőben tartással lett eladva az ingatlan?

zsofar # 2010.05.11. 08:30

Sziasztok .

Megjártam a végrehajtót. Azt mondták hogy mivel adás vételi szerződéssel adtuk el az ingatlant és hamarabb szerepel a széljegy mint a végrehajtás bejegyzés így az utóbbit elfogják utasítani. Meg kell adnom a munkahelyem adatait és ügyvéddel íratni egy részletfizetési kérelmet a végrehajtás kérő felé.

W

zsofar # 2010.05.10. 17:32

S nekünk a banktól kapott papíron rajta van hogy ha Ők lesznek a tulajdonosok nem terhelhetik Végrehajtási joggal az ingatlant . Még vagy 6 év van a Lízing addig nincs gond ?

W

zsofar # 2010.05.10. 17:27

S ez mit jelet ? Mire számíthattunk ? hiszen a bank lesz a tulajdonos nem ?

W

végrehajtó1 # 2010.05.10. 17:23

zsofar

Mivel a tulajdonjog fentartásával adjátok el ezért a vhjog rajta lesz.

végrehajtó1 # 2010.05.10. 17:17

SZONU
A végrehajtónak kötelessége pontosan megmondami hogy mennyi atartozás és hogyan áll az ügy.Menjen be jegyzőkönyveztesse ezirányú kérelmét.Választ fog kapni.De ne hagyja magát.
Ha ketezckedik akkor írjon avégrehajtói kamarának és a megyei biróság elnökének.

zsofar # 2010.05.10. 17:16

Sziasztok .
Most teljesen megvagyok zavarodva . Kérem segítsetek !

Volt egy kérdésem ami így szólt : „A történet a következő: A jelzálog hitelünket nem tudtuk fizetni. A bank felmondta a hitelt de a bank csoportjába tartozó bank felajánlotta hogy megveszik az ingatlant és Lízing keretén belül törleszthetjük tovább a fennmaradó összeget.A tu­lajdoni lapon. 2010.februárban szerepel széljegyként a tulajdon bejegyzés iránti kérelem és én és a feleségem tulajdonjog fenntartással történt eladási kérelme. Közben sajnos a volt munkahelyem felé keletkezett tartozásom végrehajtásra került és 2010. áprilisában Végrehajtási jog bejegyzési kérelem szerepel széljegyként.
Kérdésem most így a rangsor elve alapján a végrehajtási jogot elfogja utasítani a földhivatal ?”

Dr. Mohos Gábor ügyvéd

válasza ez volt : IGEN.

Az ingatlanjog.hu meg az alábbi választ adták :

„tisztelt Zsolt!
Nem, az ingatlant a vh. terhelni fogja.
Tisztelettel
dr. Nagy Zoltán ügyvéd ”

Most akkor mi az igazság ? Holnap 9 -re kell mennem a végrehajtóhoz.

Sürgős választ kérek .

W

ingatlanok # 2010.05.10. 14:07

A végrehajtó levele előtt nem kapott semmit? Mennyi idő volt, míg eljutott az ügy végrehajtásig?

SZONU # 2010.05.10. 12:47

Jogi segítséget szeretnék kérni végrehajtással kapcsolatban.
A bátyám elment kezesnek egy rokonnak. Természetesen nem fizetik a hitelt és már kapot levelet a végrehajtótól hogy a rokon ingatlanával kapcsolatban a végrehajtást kezdeményezték .
A bátyám fél hogy annyira elhúzódik az ügy hogy nem fogja fedezni az ingatlan ára a fennmaradó hitelt, mert addig is rakódik rá a büntető kamat.
Megkereste a végrehajtót, hogy adjon tájékoztatást arról hogy áll az ügy. Csak annyit mondott neki forduljon a földhivatalhoz és semmi mást.
Merre érdemes elindulni?

True North # 2010.05.10. 12:15

Végrehajtást kérőként kell-e ismételten előleget fizetnem a végrehajtónak, ha az adós lakcime változik?
A 2. végrehajtó nem kért előleget, a 3. kér, pedig az adós már egy 4. végrehajtó területén lakik.

Vh. kifogásomra válszolva a biróság szerint fizetni kell, mert az adós lakcimváltozása új üggyel egyenlő, én pedig a törvényben nem találom egyértelmüen, hogy mi a helyzet. Fellebbezzek?

monalisa1 # 2010.05.08. 16:08

Egyetlen lehetséges "menekülési út" mielőbb munkát találni., a munkajövedelem 33%-a vonható le, többes tartozás esetén max. 50%.

A tartozás ha a végrehajtó "úgy akarja" soha nem évül el - és ennek érdekében bizonyára tesz is, illetőleg míg visszafizetésre nem kerül a tartozás a kamatokkal és a végrehajtási költséggel együtt.

Azt tisztázni kell, hogy miért csak 100e Ft az aktuális követelés.

Külön írom: az önkormányzattól kérj lakásfenntartási támogatást., havi pár ezer forint valamelyik közüzemi számla kifizetésénél.

"Lisa"
laikus hozzászóló

dazso # 2010.05.08. 12:49

Tisztelt Végrehajtó!
Több banknál van lejárt hiteltartozásom, amit már két éve nem tudok fizetni. Eddig gyesen voltam, most munkanélküli járadékot kapok. A tartozás több millió forint, amit valószínűleg soha nem tudok kifizetni. Lakásunkat, autónkat már rég eladtuk, jelenleg önkormányzati lakásban élünk két gyerekünkkel. Most jutottunk el oda, hogy az egyik végrehajtó(két év után) fizetési meghagyást bocsátott ki. Az ottani tartozás majdnem egy millió forint volt, de csak 100.000 Ft-ot követelnek most tőlem. Mi ennek az oka? Meddig mehet ez az egész? Életem nagyon nagy hibájának tartom, amit évekkel ezelőtt elkövettem, hogy annyi hitelt felvettem. Egyszerűen nem tudok rajta változtatni, lehetőségem sincs, hogy valaha visszafizessem azokat a hiteleket. Vége lehet ennek valamikor? Ha egyszer el tudnék menni dolgozni, akkor meg le fogják tiltani a fizetésem teljesen. Szóval rosszabb, mintha börtönbe kerülnék, mert egyszerűen kilátástalan a dolog. MInden napom rettegésben élem, többször volt idegösszeomlásom, olyan, mintha egy dobozba lennék zárva örök életemre. Egyik napról a másikra élünk, nem tudom, hogy a gyerekek mit fognak szólni hozzá, hogy ha a tévét is elviszik a lakásból. Ügyvédre nincs pénzem, és szerintem egy ügyvéd sem tudna mit tenni a jogos követelésekkel. Mit tehetnék ebben a helyzetben?

ingatlanok # 2010.05.08. 10:24

Akkor ingatlan- és gépjármű-nyilvántartásban sem nézhet utána, mi van az adós nevén?

nandy # 2010.05.08. 09:50

A behajtónak nincs végrehajtási joga, az csak a végrehajtónak van.

De ha pl. olyan hitelszerződést írtál alá, melyben hozzájárulsz az inkasszóhoz, akkor a jogosult letilthat a bankszámládról.

ingatlanok # 2010.05.08. 07:42

Behajtó hozzáférhet a bankszámlához?

végrehajtó1 # 2010.05.07. 21:19

Tilthat-e le a fenmaradó összegből pénzt a hitel fizetésére.

a letíltás 50%-ig mehet.Ha a gyerektari nincs 50% akkor van lehetőség a személyikölcsöntartozás letíltásának.Egyébbként minden más esetben sorba lesz állítva a letiltás.
Ez csak akkor igaz ha a gyerektarit letiltás utján fizeti és nem önként adja fel.

harcos5 # 2010.05.07. 20:08

T. Végrehajtó1!

Személyi kölcsönöm van 2X44ezer ft volt az összeg(kezes és fedezett nélküli).már egy éve nem tudom fizetni mivel elvesztettem a munkahelyem.3 hónapja van újra állásom.Nincs a nevemen semmi(autó,ingatlan,telek stb)Behajtótol jött papír a bankszámlámról vonják le a tarozást de nincs rajta pénz.
Közben gyerektartást is kell fizetnem kettőt az egyik gyermek sajnos beteg igy neki magasabb az összeg.
Mit tud tenni ilyenkor a végrehajtó,ha van már hivatalos munkám,de fizetek belőle gyerektartást.
Tilthat-e le a fenmaradó összegből pénzt a hitel fizetésére.

Válaszokat előre is köszönöm

monalisa1 # 2010.05.07. 19:10

Az adós az átíratással (= ajándékozással) fedezetelvonást követne el mely büncselekmény. Ezzel együtt az ügyletet a bíróság semmisnek nyílvánítja.

Az adóssal szemben fizetési meghagyást kell kezdeményezni a bíróságon - ha nem fizet per lesz a dologból., a jogerős itélettel már fel lehet keresni a bírósági végrehajtót.

Külön kell kérni ill. lehet kérni a bíróságot hogy az adós házára a földhivatalban rendeljenek el perzárlatot, hogy a jogvita végéig semmiképp se tudja azt elpasszolni.

Javasolnám ügyvédet fogadni.

"Lisa"
laikus hozzászóló

gemel # 2010.05.07. 13:37

Jo napot kivanok. Szeretnem megtudni, hogy magan tartozas eseten kerheto-e csaladi hazra arverezesi eljaras, ha igen, az mennyi ido alatt zajlik le? Meg valamit; ilyen esetben ha az ados atirja a hazat mas nevere/pl.gyerek/ akkor a kovetelonek van-e lehetosege tovabb kovetelni?Koszonom a valaszt.