Végrehajtási jogi fórum

Samakah # 2010.11.23. 10:28

Köszönöm a válaszokat.

kovacsz:

A 80 ezer tudomásom szerint már a perköltséggel együtt megfizetendő összeg, az alap díjtartozás ~18 ezer Ft körül volt...sajnos már csak erről szereztünk tudomást. Szerintem kikapcsolható.

A távhő sok-sok hónap tartozása lehet, mivel ez egy panel, nem hiszem, hogy kikapcsolható.

kovacsz # 2010.11.22. 19:59

Bizonytalan kimenetelű per is lehet belőle, amiben a testvéreddel együtt egyetemleges adósként szerepelnétek.

kovacsz # 2010.11.22. 19:51

villany (80ezer Ft) és a távhő (~ 300 ezer Ft)
Kikapcsolhatóak?

végrehajtó1 # 2010.11.22. 16:21

a mamának kellene helyt állnia a tartozásért..Mivel nincs a nevén a lakás igy az nincs veszélyben

Samakah # 2010.11.22. 15:56

Kedves Hozzáértők!

Remélem a megfelelő fórumot találtam meg, a problémám a következő:

Édesanyám haszonélvezőként lakik egy olyan lakásban, amelynek tulajdonosa a testvérem és jómagam. Nemrégiben kiderült, hogy közüzemi tartozások gyűltek fel, amelyek közül a villany (80ezer Ft) és a távhő (~ 300 ezer Ft) már behajtási fázisban van. A szolgáltatókkal édesanyám áll szerződésben, a számlák az ő nevére mennek. A távhőnél azt mondták, hogy a tartozás felének befizetése a tárgyalási alap, de ezt nem tudjuk kifizetni, hiszen édesanyám munkanélküli, nincs semmi jövedelme, a mi keresetünkből pedig szintén nem tudjuk ezt az összeget kitermelni (kereset=hallgatói ösztöndíj). Azt szeretném kérdezni, hogy mit lehet ez ügyben tenni. Másik kérdésem, hogy ráterhelhetik-e a lakásra a tartozást, annak ellenére, hogy nem az édesanyám nevén van az ingatlan. Testvéremmel mindketten adósnak minősülünk? A mi számláinkat, tulajdonunkban lévő ingóságokat érintheti-e a végrehajtási eljárás? Már hosszú évek óta más városban élünk mindhárman, ennek ellenére az én állandó lakcímem az érintett ingatlanban van bejelentve, ez jelenthet-e problémát?

Válaszotokat előre is köszönöm!

Tisztelettel:

Samakah

végrehajtó1 # 2010.11.22. 14:10

Nem igazán értem.Felszámolás és vh egyben?

Fix79 # 2010.11.22. 13:19

Tisztelt Fórumozók!

Kérdésem eléggé bonyolult.Párom évekkel ezelőtt a családi vállalkozáshoz aláírt egy hitelnek.Az összeget megkapták és hasznosították is.Idővel a vállalkozás megszűnt.Adósság maradt.Felszámolás indult a családi vállalkozás ellen.A párom kültag volt ebben a családi vállalkozásban.A vállalkozás tulajdonában egy műhely van,ami a felszámoló szerint fedezheti a tartozásokat,mikor eladásra keül.A párom a banktól-ahonnan a a hitel fel lett véve,kapott egy bírósági végrehajtást.Fizesse ki a tartozását.mi írtunk levelet a banknak,hogy felszámolás van ellenük és halasszák el a követelésüket a felszámolás végéig.ezt nem tették meg.Párom fizetésének vonni fogják a 33%át.Olyan kérdésem lenne,hogy a fizetés levonásával a törlesztés akár 15 évig is eltarthat,de a családi házat elviheti-e ezidőben?Vagy amíg van fizetése,amiből vonni tudják,addig a házunk megmarad?
A választ előre is köszönöm!

végrehajtó1 # 2010.11.20. 14:19

Mire számíthatunk? Ahol lakunk az a ház édesanyám nevén van, ehhez hozzányúlhatnak?

nem nyulnak hozzá.Végrehajtást során ez esetben a munkabérletiltás lehetséges ha van munkabére.Más nem .Ha ez sem akkor a végrehajtás addig szünetel mig el nem évül vagy míg behajtható nem lesz.

Sysy76 # 2010.11.20. 13:14

Olyan kérdésem lenne, hogy a párom nem tudja fizetni a hitelét, a bank felmondta a hitelt! Nincs ingatlan a nevén, sem autó. Ilyen esetben a behajtócég mit csinál? Mire számíthatunk? Ahol lakunk az a ház édesanyám nevén van, ehhez hozzányúlhatnak? Nem vagyunk összeházasodva, csak együtt élünk! Volt lakás a nevén, de azt váláskor a gyermekeire íratta. Előre is köszönöm a választ!

végrehajtó1 # 2010.11.18. 21:16

Szerintem két különböző ember irogál ugyan arról a nick névről.

kovacsz # 2010.11.18. 20:27

Ha nincs cége nincs fizetése sem ezt jól látod, hogy egyéb végrehajtható vagyona van-e.....?

Ui. Ebben az országban senki sem az államtól kapja a minimálbérét, ha cégnél dolgozik.

vona100 # 2010.11.18. 12:09

De a vállalkozó nem az államtól kapja a minimálbért, hanem a vállalkozásából kivett jövedelme az nem? Tehát ha ő felszámolja a céget, nincs semmi amiből lehetne végrehajtani?

végrehajtó1 # 2010.11.18. 11:56

max 50%-ig

vona100 # 2010.11.18. 11:22

Amennyiben egy vállalkozó minimálbérre van bejelentve, végrehajtható-e a minimálbére, ha igen hány százalékban?

végrehajtó1 # 2010.11.18. 10:11

már kaptál választ.

vona100 # 2010.11.18. 09:47

Amennyiben egy lakóingatlan 50–50% tulajdonhányadban van férj és feleség között, és a férj ellen végrehajtás van elrendelve, ebben az esetben végrehajtható-e az ingatlan, tehát magyarul végrehajtó lefoglalhatja-e az ingatlant és elárverezheti-e?

végrehajtó1 # 2010.10.30. 16:28

upupa

nem

upupa # 2010.10.30. 16:06

Sziasztok!

Következő esetben kérnék tanácsot. A nővérem banki hitelt vett fel. Ezt a hitelt nem tudja törleszteni. Ő X településen lakik, a szüleim pedig Y településen. A számlalevelek kézbesítési címeként a szüleim lakcímét adta meg. Kérdésem, hogy a bank lefoglalhatja a szüleim ingóságait? Nekik semmi közük ahhoz a hitelhez, csupán fogadják a leveleket.
A nővérem egyébként a bank számára elérhetetlen.
Köszönöm a válaszokat.

bruceboy # 2010.10.28. 20:01

Tisztelt Jogi Fórum!

A kérdésem a következő lenne:
2010 ápr. keresett meg a bírósági végrehajtó hogy az Apeh megkereste őt 600e ft tartozással és ő még rászámolt költségeket + kamat így jelenleg 800e ft kér tőlem a bírósági végrehajtó. Én ekkor beszéltem a végrehajtóval részletfizetést kérni. Havi 50eft részletfizetést mondott, hogy annyit fizessek. Mondtam hogy azt nem tudom kifizetni. Mondta, akkor árverezni fog. Ebben maradtunk még májusban. Az én részem a családi házunkban 1/8-ad rész. Viszont az ügy érdekessége, hogy 2009 febr.ban édesapám nekem és öcsémnek ajándékozta az ő részét 3/8-ad 3/8-ad arányban amin neki haszonélvezet van(földhiv. bejegyezte). Igen ám de édesanyám és apu közt vagyonközösség megszüntetése(válás) van 2008 marc. óta. Így perfeljegyzés van azóta a családi házon és anyu megtámadta az ajándékozási szerződést még 2009 okt. ben. De a végrehajtó ettől függetlenül árverezni akarja az én 1/8+3/8-ad=4/8 (így van feltüntetve minden papírban) részemet. A kérdésem a következő: Egyáltalán lehet-e árverés míg perfeljegyzés van a házon? Nekem akkor nem is 4/8ad részem van mert a tulajdoni lapon az áll hogy: "....számú per eredményétől függ". Akkor most ha árverez is a végrehajtó akkor mit is akar árverezni.? Tudom nem egyszerű az ügy. Segítségeteket előre is köszönöm.

bopci # 2010.10.28. 17:58

Nekem egy elég összetett gondom van a T-Mobile-lal. 2000-ben volt számlatartozásom náluk (akkor még ugyan Westel volt), aminek az ügyét bíróságon keresztül lerendezték (ekkor írtunk 2001-et), majd utána derült ki, hogy CSAK a Pesti Központi Kerületi Bíróság ítélkezhet bármit is, erre felkerült az egész anyag Bp-re, ahol 2003-ban hoztak ítéletet. Ennek az ítéletnek az eredménye volt 91 000 Ft + kamat, aminek a törzstőkéjét a T-Mobile-nál fizettem be 2007-ben, majd a kamatot és egyéb költségeket a végrehajtónál. A T-Mobile-nál közölték, hogy köszönik a tartozás rendezését, semmiféle további tartozásom nincs feléjük a rendszerük szerint (és még megkérdezték, hogy szeretném-e, hogy visszakapcsolják az előfizetéses telefonomat - naná, hogy nem!). Majd most, 2010-ben jött egy levél a Földhivataltól, hogy ugyanaz a végrehajtó, akinél befizettem a tartozást, ráterhelte az ingatlanomra a T-Mobile-nak levő tartozásomat. A T-Mobile behajtási osztálya meg elküldött melegebb éghajlatra, hogy én miért nem rendeztem velük a tartozásomat, hiába mondtam, hogy már 2007-ben kifizettem mindent, kötik az ebet a karóhoz, hogy közel fél millióval tartozok nekik 2001 óta(ez kb. a bírósági herce-hurca huszadik összege, ahányszor beszéltem velük, ill. a Bíróság kért tőlük konkrét összeget, hogy mivel tartozok, mindig mást mondtak). A végrehajtónál voltam, ott is lestek, hogy ez mi, de hivatalból viszik tovább az ügyet, most ott állunk, hogy pillanatokon belül elárverezik az ingatlanomat - mondanom sem kell, jóval áron alul akarják értékesíteni.
Valaki mondja már meg nekem - ha lehet -, hogy hány év az ilyen ál-tartozás végrehajthatósági ideje, ill. elévült-e már ez, vagy mégis mit tudok tenni, ha egyszer nekem azt mondták, hogy egy fillérrel nem tartozom nekik, most meg, majdnem 10 év múlva követelnek egy meg nem határozható, állandóan változó - fel-le, mindig más összeget mondanak - pénzmennyiséget. Azt sejtem, hogy valaki nagyon rám, ill. az ingatlanomra szállt, de törvényileg mit tehetek?
Köszönettel: egy soha többet 30-as telefonszámot nem használó ex-előfizető

végrehajtó1 # 2010.10.27. 12:18

A kérdésem, hogy a végrehajtónak van valami törvényi kötelezettsége a zár alóli feloldás határidejéről? Egyáltalán ezt ugyancsak nekik kell kezdeményezni automatikusan, vagy nekem? Illetve lehet valahol panasszal élni, hogy nem elérhetőek, vagy túllépik a határidőt?

Nem a végrehajtó hanem az okmányiroda vonja ki a forgalomból.Ha a kivonás nem jogerős akkor fellebebzze meg.Addig is megy az idő.Valamint irjon vh kifogást a végrehajtónak a bíróságnak címezve.Szerintem a kettő túl közel volt egymáshoz.Amint meg kapja a vh kifogást fel gfogja oldani .Ha nem akkor a bíróság dönt.
Vagy személyesen a kiirt fogadónapon menjen be és jegyzőkönyveztesse a leírt problémát.

nolim # 2010.10.27. 12:00

Kedves Hozzáértők!

A problémám a következő:
Parkolási bírság miatt végrehajtás indult ellenem. A végrehajtó küldött felszólítást, majd pár nappal később a folyószámlámról le is emelte az összeget. Ezzel rendben levőnek is tűnne az ügy, de pár napja az önkormányzattól kaptam egy végzést, miszerint a gépjárművemet a végrehajtó kérésére kivonta a forgalomból. A levél feladási dátuma 09.15, a számláról történt végrehajtásnak pedig 09.16. vagyis bőven több, mint egy hónap. Beszéltem az önkormányzattal, hogy az adósság rendezése már megtörtént, de ők azt mondták, hogy amíg a végrehajtótól nem kapnak igazolást, addig nem tehetnek semmit. Próbáltam elérni a végrehajtót is de, a telefont nem veszik fel, a faxuk pedig nem üzemel. Ügyfélfogadásuk állítólag csütörtökön van, ez majd kiderül (a Cs.és Sz. végrehajtó iroda).
A kérdésem, hogy a végrehajtónak van valami törvényi kötelezettsége a zár alóli feloldás határidejéről? Egyáltalán ezt ugyancsak nekik kell kezdeményezni automatikusan, vagy nekem? Illetve lehet valahol panasszal élni, hogy nem elérhetőek, vagy túllépik a határidőt?

előre is köszönet a válaszokért

urbib # 2010.10.22. 14:10

Koszonom valaszat! Erre jutottunk mi is hogy nem kell foglalkozni veluk... Teljesen fars adatokat kozol, kesobb tagadja, mobilt hasznalnak, nem rogzitik a hivasokat... feletteseket nem erunk el... A bankkal nem veszik fel a kapcsolatot....Mar azt is tagadja hogy kilakoltatasrol szo lett volna VALAHA.... Minden alkalommal velem beszelt.... feledekeny....
Koszonettel.
Ibolya

nérike # 2010.10.22. 10:06

Tisztelt Jogi Fórum!
Kérem a segítségét az alábbiakban:

2002-ben fiam 1 személyes Kft.ügyvezetője volt papíron, a cég minden ügyét a volt férjem vitte.
Volt egy nagy munkájuk amit teljes egészében nem fizették meg, a saját alkalmazottak és az
alvállalkozók rész kifizetésére lett elég, amit ők 3 példányos átvételi elismervénnyel vettek
át,-a számlát a végelszámoláskor akarták kiállítani,ami nem történt meg.
Ezáltal a cég pénztárában maradt jelentős összeg papíron és 2003-tól fiam cége nem működött
de abbeli reményben, hogy a fenti munkát majd csak kifizetik 2003-ban 2004-ben is mérleget adott
be a könyvelője, sőt 2005-ben is a felszámoló részére átadott mérlegben is szerepel a jelentős összeg.
Azért húzódott el eddig , mert a fenti munka megrendelője szóban igérgetett mindent, hogy ekkor
fizet-akkor fizet, közben pedig már 2003-ban felszámoltatta a cégét.

2005-ben az adó és járulék tartozások miatt fiam cége is felszámolás alá került, és végül
a felszámoló kérte a pénztárban levő pénzt.Felvázolt ugyan egy "javaslatot", de anyagiak
hiánya miatt ez teljesíthetetlen volt.
Ezután bíróságra került az ügy, ahol nem vették figyelembe az alvállalkozókkal aláíratott
átvételi elismervényt és több tanu vallomását sem,Így az ítélet: "gondossági kötelezettségét
megsértve,nem megfelelően gazdálkodva a társaságnak jogellenesen és felróhatóan kárt okozott."
Ezért neki kell megfizetni az összes tartozást,perköltséget mivel Ő volt az ügyvezető.

Ez év májusban az APEH adótartozás címén végrehajtást kezdeményezett, de fiamnak nem volt és
most sincs még lefoglalható vagyona,míg volt munkája a munkabéréből vonták a Magyar Államkicstár
felé gondolom a perköltséget.

Ma jött meg a felszámolási eljárásról a végzés: a követelés jogosultja 100 ezer ft az APEH,és a
Magyar Követeléskezelő Zrt.-42 M ft-tal.

Kérdéseim:

• Ez pénz vagy adótartozásnak minősül?
  • Végrehajtásra kerülnek a fenti összegek?
  • Mi történik ha nincs mit végrehajtani?
  • Elévül ez valamikor is?
  • Az én berendezett lakásomba lakik a fiam/az ingóságok eredetét számlával tudom igazolni/

Akkor is foglalhat a végrehajtó?

• Az öröklésből végrehajtható? /Fiam az egyedüli örökösöm és Én ebben az évben súlyos beteg lettem

vagy megérem az 5 évet vagy nem./

• Esetleg még büntetőügyi kihatása is lehet a fiamnak?

Elnézést ha túl bőre sikeredett levelem,és nagyon várom válaszukat.
Köszönettel: Nérike

végrehajtó1 # 2010.10.19. 16:19

urbib

Azért a kilakoltaTÁS nem ilyen egyszerű és gyors.A bankkal pedig nem telefonálgatni kell hanem tértis levélben le kell írni amit íde írt.A követeléskezelő cégtől pedig kérjék el a banki szerződés felmondását.Mivel nincs igy nem tud adni.Ha úgy van ahogy itt leirta akkor a behajtócéggel nem kell foglalkozni.