Köszönöm a gyors választ!Anett
Végrehajtási jogi fórum
Ha jól értem, akkor a párod kezese/adóstársa lett az anyjának. Ha így van, nem tud mit tenni, mert a bankkal kellene egyezkedni ahhoz, hogy kiengedjék a szerződésből, de szinte kizárt, hogy a bank ezt engedné...
U.i. kapcsold ki a CapsLock-ot, mert nem illik ORDIBÁLNI...
SZIASZTOK!
LENNE EGY OLYAN NAGY PROBLÉMÁM:A FÉRJEM MIVEL AZ ÉDESAPJA MEGHALT EZÉRT RÉSZTULAJDONOS LETT A CSALÁDI HÁZUKBA.ANYÓSOM JELZÁLOGHITELT VETT FEL(NEM KIS ÖSSZEGET,ÉN PONTOSAN NEM IS TUDHATOM MERT AZ Ő RÉSZÜKRŐL EZ TITOK NEKEM EZT NEM SZABAD TUDNI) ÍGY MIVEL A PÁROM RÉSZTULAJDONOS ÍGY ALÁ KELLETT ÍRNIA HOGY KEDVES ANYÓS MEGKAPJA A HITELT.Ez 3 éve történt.NA ÉS ITT A PRÓBLÉMA.KAPTUNK A BANKTOL FELSZÓLÍTÁST ,HOGY MI TÖRLESSZÜNK MIVEL A FÉRJEM ALÁÍRT.EZ ÉRTHETŐ IS MIVEL ALÁÍRT NEKI.KÉRDÉSEM LEMONDHAT -E AZ ANYJA JAVÁRA A RÉSZTULAJDONÁRÓL VAGY MOST MÁR NEM LEHET ILYET TENNI? NEM SZERETNÉNK ADÓSÁGOT ÖRÖKÖLNI!KÖSZÖNÖM A VÁLASZT ÜDV ANETT
Sziasztok!
Ha valaki egyéni vállalkozó és kezességet vállalt egy bt hiteléért, nála hogyan tudnak a jövedelemből letiltani? Illetve ha szüleivel él, semmi nincs a nevén, a szülei lakásában lévő ingóságokat le tudják lefoglalni? Vagy elég, ha a szülő nyilatkozik, hogy az ő tulajdonát képezi?
Köszönöm a választ.
„mindkettőnk fizetéséből vonni fognak-e igazságosan”
Hogy igazságos lessz-e azt nem tudom.De vonhatnak mindkettőjük fizetéséből.
Tisztelt Ügyvéd Úr!
A következő kérdéssel fordulnék Önhöz:
Szokásos történet, a legjobb CHF árfolyamnál, 2007-ben felvettünk, akkor 7 millió Ft-nak megfelelő szabad felhasználású jelzálog kölcsönt, a 12 milliós lakásunkra. Feleségem adóstársként szerepel.
Mára a helyzet ugye megfordult, az ingatlan értéke kb 7 millió (ez teljesen az én külön vagyonom), a CHF alapú kölcsön, kb. 10 millió.
Feleségem néhány hónapja elhagyott, mással él, egyetértésben elváltunk, az ő fizetése kiesett, nekem megszűnt a munkám, a CHF árfolyama emelkedik… Amennyiben nem tudom tovább fizetni a jelzáloghitel törlesztőrészleteit, tudtommal az alábbi forgatókönyv zajlana le: Értékbecslés, árverezés, mondjuk a 7 milliós ingatlant tudomásom szerint min. 70%-os áron ha elviszik, vagyis egyszerűsítve 5 millió HUF-ért. A fennmaradó kb. 5 millió Ft-nyi CHF alapú kölcsönt, milyen módon tudják érvényesíteni (más ingatlanom, illetve érdemi ingóságom nincs, sem nekem, sem az adóstársamnak.)
Kizárólag az én fizetésemből vonnak ilyenkor (33 vagy 50 %-ot? ) vagy az adóstárséból, volt feleségem fizetéséből is?
Ez lenne a fő kérdésem, hiszen közösen vettük fel, vállatunk be mindent, melyből ő simán ki akar szállni, új kapcsolata miatt. Így is én bukom többet, hiszen a lakásomat is elvesztem, plusz adósságom is marad, de a kérdésem hogy ilyen helyzetben, mondjuk az árverezés után is fennálló 5 milliós tartozással, mindkettőnk fizetéséből vonni fognak-e igazságosan, vagy első körben csak az enyémből, mint adóséból, és az adóstárséból nem?
Köszönöm szépen a választ:
András
Zártörés akkor áll fent ha a lefoglalt dolgot a vh alól kivonják.De mivel nem tudták lefoglalni ezért nemn zártörés.
Kedves Fórumozók!
A következő problémával állok szemben: adott egy autó amit hitel terhel 2005 óta. Ezt az autót végrehajtás alá vonták (ilyen eset is előfordult már, az előzményeket olvasva). Eddig sem egyszerű, de a bonyodalmak most kezdődnek: ez a gépkocsi a hitel felvétele után fél évre kiégett, így a Bank részére egy összegben lett volna esedékes a hitel tartozás. A tulajdonos ekkor nem jelezte ezt a Banknak, mivel nem tudta volna teljesíteni a feltételeket (úgy gondolta hogy fizeti a részleteket a megkötött konstrukcióval, és ennek eddig eleget is tett). Az autót pedig átadta egy autóbontónak mivel tárolását sem tudta megoldani egy roncsnak (tehát az autónak csak a forgalmija van meg...). Bonyodalmat tetézve, az előbbiekben említve, az autót, a múlt hónapban, végrehajtás alá vonták. Viszont a végrehajtásnak, az előbbiekben felsoroltak miatt, nem fog tudni eleget tenni. Milyen szankciókra számíthat és a zártörés vétsége fent áll e (mivel a gépkocsi az előtt 4,5 évvel megsemmisült, mielőtt végrehajtás alá vonták volna) illetve esetlegesen mi lenne a következő, legésszerűbb lépés?
A választ előre is köszönöm.
Köszönöm a gyors válaszát.
„Kérdésem az lenne hogy 2003óta ha nem kértem a végrehajtást attól függetlenül ez az összeg megillet e?”
Ha nem évült el akkor ,igen
Tisztelt fórumozók.
Ha tud valaki segítsen.Fiam 23éves nappali tagozatú főiskolán tanul.Volt feleségem 2002 óta nem fizet gyerektartásdíjat.2003.10.hóba 152000ft-ot jegyeztek be jelzálogként az ingatlanra.azóta én végrehajtást nem kértem mert azt hittem hogy a további fennálló tartozás az pörög kamatokkal együtt.Most kb.1 millióval tartozik.Kérdésem az lenne hogy 2003óta ha nem kértem a végrehajtást attól függetlenül ez az összeg megillet e? ha a végrehajtó szüneteltette az eljárást mert én is tartoztam neki kamattal ami 84000ft és nem mentem be elszámolni gondolván hogy neki végrehajtani kellene nem az én ügyemmel összevonni azt.Az ő végrehajtója kalocsai az enyém debreceni mi köze a kettőnek egymáshoz?
Igen
Próbáltam visszaolvasni, de konkrétan így nem találtam a esetet. Egy ingatlan 1/4- e az idősebb testvéré, akinek a terhére 1 M Ft végrehajtási jogot jegyeztek be az ing.-nyilv.-ba.
A másik negyede az öccséé, a fele pedig az anyjuké, akinek a többi részen még haszonélvezete van. Azt értem, hogy a hszonélvezet miatt még lehetne árverezni, de így hogy két másik tulaj is van, ráadásul az egyik benne lakik árverezhető-e az ingatlan?
Tisztelt kollégák!
abban kérném a segítséget, hogy egy házastársi közös tulajdont megszüntető ítéletben a bíróság kimondja az ingatlan árverés utján történő értékesítését megadva a legkisebb forgalmi árat,továbbá az adott időszakra megállapított többlethasználati dijat, azonban a felperes ezen ítélet ismeretében a végrehajtási lapot úgy állította ki, hogy a x összeg többlethasználati dij és járulékai iránt indította el a végrehajtási eljárást.
Ez azt jelentené, hogy a végrehajtási eljárás csak ezen összeg behajtására szolgál vagy az egész ingatlan értékesítésére. ha csak a többlethasználati dijra indította el a végrehajtási eljárást, akkor a közös tulajdon megszüntetésekor neki járó összeg mint ítélt dolog elévülhet, hiszen a jogerős birósági döntés után többmint 5 év után nem indította el a közös tulajdon megszüntetésére vonatkozó végrehajtást. Vagy ugyan a végrehajtási lap rosszul lett kitöltve de magában foglalja ezt is?
Bocsánat ha tul bonyolultam irtam, segítségüket köszönöm, további szép estét
Tisztel Fórumozók!
Az lenne a kérdésem, hogy a végrehajtási eljárás során előterjeszthet-e az adós költségmentességi kérelemet?
Előre is köszönöm!
Nem tudsz mit tenni.
Jó napot!
Segítséget szeretnék kérni a tekintetben, hogy végrehajtási ügy jegyzőkönyv birtokában és annak a tudatában, hogy az adós nevén nincs gépjármű, nincs ingatlan és az a cég melyben szerepel "ismeretlen helyre költözött" vagyis a foganatósítás megakadt, mi a teendőm? Köszönettel
Összesen 50%, tehát 20% (tartásdíj) + 30% (hiteltartozás).
De ennél sokkal rosszabb lesz, ha az ingatlant is árverezik.
Kedves Fórumozók!
Az alábbi ügyben várom a javaslatokat!
Adott egy kedves családi barát, aki 1 kiskorú gyermek után jövedelme szerint 20% gyermektartásdíjat fizet.
Na, itt jön a galiba, a válság miatt megemelkedett a lakáshitele, amit nem tud időben fizetni,de minden hónapban fizet amennyit tud.
Most fél, hogy a bank elviszi a házát,és persze az ingatlanárak a padlón.
Ebből adódóan ,ha marad fent tartozása, a fizetésének hány %-ban tilthatják.Persze a meglévő 20%-os gyermektartáson kívül.
33%....ebből 20% gyerektartás, vagy a 20% felül+ 33%, mert akkor szerencsétlen elég nehéz idő előtt áll.
Vélemény?????
munkabér, nyugdíj, szociális segély, bármi?
érdeklődnék mi a következő lépés.
Nincs lakcímem már, csak a bejegyzés szerint a településen lakom, az előző lakhelyemen volt a végrehajtó. Durcásan távozott.
Nincs vagyonom, számlám, lakcímem értékem semmi. elérhetetlen vagyok a számára ....Most mit tehet a végrehajtó?
kl1ma
Rendben hogy kifizetem,de már 50% ki fizettem a végrehajtóval kötött megállapodás értelmében,a folyószámlámat inkasszóval terhelte,de mivel a Bank közölte,hogy a számlán lévő összeg 40% erejéig utal a végrehajtónak,így a végrehajtó nem kérte a továbbiakban az inkasszót ha nem talált egy görögségrészt és rá terhelte,minden előzetes értesítés nélkül.
Fizesd ki!
Sziasztok!
Mindenféle előzetes értesítés nélkül a végrehajtó,rá tette a kezét az örökségem részére,és csak egy tulajdoni lap szemlét küldött a földhivatal, ez szabályos így?
Ha nem akkor mit lehet tenni,az összeg amúgy csak 150.000ft.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02