szóval ennyi az értelme, hogy tájékoztassa hitelezőket, hogy adósnak apeh tartozása van.
De ezen felül hitelezőknek nyilván nincsen semmi bejelentési kötelezettsége stb... csak értesülhetnek adós helyzetéről?
Végrehajtási jogi fórum
A végrehajtható határozat jogerőre emelkedésétől.
segitség kellene.valaki megirná,hogy a végrehajtás elévülése az adosság keletkezésétöl vagy a jogerös végrehajtoi határozattol indul.köszönöm
Gépjármü végrehajtásnál érdemes tanulmányozni a vht 103,paragrafust,én ugy értelmezem,és utána néztem,hogy 1,2millioig autot nem foglalhatnak motort 150ezerig,különösen ha bizonyithato a munkavégzéshez valo szükségesség,ha nem igaz valaki javitson ki.köszi
Hmmm. Te szállítanál hozomra olyan cégnek, amelynek a számláit Apek inkasszálja?
tudja valaki, hogy miért jelenik meg a cégközlönyben, hogy valamelyik társaság ellen végrehajtást rendeltek el, melynek foganatosítója az apeh (ez nem tudom számít-e)?
Nyilván felszámolásnál vagy csődeljárásnál értema közzétételt, vagy a cégben bekövetkezett változások is közzétételre kerülnek, de a végrehajtás elrendelésének a közzétételéhez milyen jogi hatások fűződnek, ga fűződnek egyáltalán?
Ennek is valami hitelező védelmi célja van, s ha igen, mi a teendő?
Tévedsz, az az autó a tiéd, lehet árverezni.
Az egy másik kérdés, hogy a banknak is tartozol.
Üdvözlet mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni olyan személytől aki jártas végrehajtásban!
Ellenem most indult végrehajtási eljárás lakáshitel elmaradás miatt! Van egy 2008-ban vásárolt hiteles autóm (rendesen fizetve) és most a végrehajtó azt mondta az az első amit lefoglal és kivonat a forgalomból, addig az autót én tárolom a saját udvaromon.
A kérdésem a következő: igaz, hogy az okmányirodában úgy vagyok bejegyezve, mint tulajdonos, de könyörgöm az autó a bankké!!
Mit tehetek, hogy legalább az tiszta maradjon? Ha visszaadom most én a banknak, akkor is rámterheli a fennmaradó összeget, ha a végrehajtó árverezi el, akkor is én fizetem a továbbiakat!
Milyen megoldás van esetleg erre?
harcos5
„A sorba állítást nem értem.ha gyermekeim után kb. 20 évig kell fizetnem mert az egyik most lesz 5 a másik 2 éves.Akkor utána kezdig majd vonni újra az összeget”
Ha 50%-ot elérte a letílztás akkor úgy lesz ahogy írta.Persze nem várnak 20 évig hanem ha van ingóság vagy ingatlan akkor azt vonhatják vh alá.
pisti0
A gépjármű akkor van lefoglalva ha a törzskönyvet, forgalmit elveszik és megküldik az okmányirodának.Ha ez valamilyen oknál fogva meghiusul akkor ezt a jegyzőkönyvben fel kell tüntettni és kérni kell a kivonását.
Mivel ezt a vh-tó nem tette meg illetve visszavonta ezért nincs lefoglalva.Hiába írta bele a jegyzőkönyvbe az ellenkezőjét.Kicsit trehány volt a vh-tó.
Így nincs lefoglalva és így zártörés vétsége sem állna fent.
T. Végrehajtó1
Lehet hogy nem fogalmaztam pontosan. Így áll a végrehajtási jegyzőkönyvben amit a végrehajtó az adott önkormányzathoz és nekem postázott: "Megkeresem Tisztelt Címet, hogy a gépjárműre a foglalást továbbra is fenntartom, azonban azt szíveskedjenek a forgalomba visszahelyezni. Illetve kivonni nem kell.
Tisztelt végrehajtó!
A gyerektartásom van előbb mert azt már fiztem egy ideje.A munkáltató hivatalos levonása most kerülhet sor mert nem rég kaptam új munkát.A sorba állítást nem értem.ha gyermekeim után kb. 20 évig kell fizetnem mert az egyik most lesz 5 a másik 2 éves.Akkor utána kezdig majd vonni újra az összeget.
pisti0
Nem minősül zártörésnek több okból sem:1.mert nincs lefoglalva hiszen visszavonta a vh-tó a foglalást.
2.Nyilatkoznia kell(let vona) hogy a kocsi banki hitelből van.
Ettől nem kell félnie.
A bank jogosan félti a hitel "biztosítékát".De sterintem ha a kivonást(foglalást) visszavonták akkor ezt jelezni kéne a banknak is hogy így nincs veszélyben a gépkocsi.
harcos5
Az a lényeg letíltások időrendi sorrendben teljesülnek.Azaz amelyik elöbb érkezik a munkáltatóhoz azt fogják levonni.De csak max.50%-ig.
függetlenül attól hogy netántán több letíltás is van.Ez esetben sorba állítják azaz akkor kerül sorra ha az elötte lévő tartozást teljesegészében levonták.
A leírásából nekem nem derül ki a sorrend.
Vh kifogást adhat be.De a fent leírtakat vegye figyelembe mert ha így tiltanak akkor értelmetlen beadnia.
a végrehajtás ellen kifogást nem adhatok már be,mert a papíron rajta van hogy 15 napon belül be lehet adni kifogást.alátámaszva?
Tisztelt végrehajtó!
Akkor csak azt szeretném kérdezni,hogy elvihetik az egész fizetésemet.mivel a gyerek tartás a fizetésem 45%-a.A másik a gyerektartás nem előbb van mint a letiltás a sorban?
Ez konkrétan annyit jelentett hogy az illetékes önkormányzatot megkereste a végrehajtó és kérte az autó forgalomból való kivonását mivel, hogy megterhelte. és bármikor eladhatja. De ezt már el tudtam intézni azzal hogy megegyeztem a végrehajtóval 20000Ft/hó törlesztésben. Így visszavonta a forgalomból kitiltást. Csakhogy az a bank aki által vettük a gépjárművet, most az akarja elvenni, azzal az indokkal hogy meg lett terhelve, az autó. És fizessem ki 7 nap alatt azt az összeget amit a végrehajtó ráterhelt.
És most nem tudom hogy megtehet-e, ilyet a bank. Ha végrehajtó ráterhel arról hivatalos jegyzőkönyv készül. Ha a bank megkísérli elvenni, (pontosan törlesztett autó) akkor az zártörésnek minősül?
pisti0
„Ki akarták vonni a forgalomból.”
Ez mit takar?
harcos5
Letíltást vonni kell.A maradékból tudsz utalni a gyereknek
Segítséget/Tanácsot kérnék.
Remélem gyorsan tud valaki bármilyen megoldást.
Az egész ügy 150000 Ft áramdíj tartozásból indult. Próbáltam megegyezni a szolgáltatóval. Sikertelenül. Most oda jutottunk hogy végrehajtásra adták és a 150000-ből, lett 498000 Ft a perköltség és a végrehajtó díjával együtt. Van a nevemen 1 autó ami persze nem az enyém csak a nevemen van. Persze az is hitelre lett vásárolva Arra terhelték rá. Ki akarták vonni a forgalomból. Ekkor bementem a végrehajtóhoz és megegyeztem vele személyesen hogy havi 20000 Ft-al fizetem, csak ne vonják ki a forgalomból. Azonnal befizettem az első részletet. És persze ne vegyék el. Igen ám csakhogy most jött a fekete leves. Ma kaptam 1 levelet, attól a banktól amin keresztül az autó van. És azt írják hogy amennyiben nem fizetem ki a 498000 Ft áram/bíróság/végrehajtói tartozást 7 napon belül, abban az esetben elveszik az autót. (Az autó 3 éve rendesen fizetve van) Nekem a végrehajtó azt mondta hogy nem idegeníthetem el, nem tehetem tönkre, mert az zártörésnek számít és börtön jár érte. A bankra nem vonatkozik ez a tőrvény? Ha az autó fizetve van rendesen akkor is elveheti? Most mit csináljak?
Köszönöm a válaszokat előre is.
Tisztelt Végrehajtó!
Letiltási papír érkezett a fizetésemből(elvben annak 33%-ig),az lenne a kérdésem,ha egyik gyermekem után bírósági végzés alapján utalva fizetem a gyerektartást,a másik gyermekem után(tartósan beteg)most zajlik a hivatalos gyermektartási per(beadvány a bíróságon)ezek tudatában elkezdhetik-e a levonást ill. hogyan akadályozhatom meg,mivel gyermektartást fizetnem kell.
A letiltásos levélben írják hogy 15 napon belüli,végrehajtási kifogást terjezthetek elő.
S.O.S -es segítséget szeretnék kérni mivel a két gyermekemet támogatnom kell,föként a kisebbiket mivel ő tartósan beteg.
Tisztelettel!
Tisztelt Végrehajto1
Big Joe-hoz hasonloan én is szeretnék választ kapni a napokkal ezelött feltett privát kérdésemre!
Elöre is köszönöm. Tisztelettel.
Tisztelt Fórumozók
Egy osztatlan közös belterületi teljes közmüvel ellátott
ipari földterület közel fele a nevemen van.
Kérdésem az,hogy végrehajtást igy lehet rá eszközölni?Válaszokat elöreis köszönök.
Tisztelt Végrehajtó1!
Küldtem egy privát levelet.Előre is nagyon köszönöm,ha küldesz rá választ.
Tanácsot kérek,
hogy egy társasház tartozik nekem 3 mill. forinttal, de a végrehajtó 3 éve csak 150e.Ft-ot tudott a számlájukról inkasszózni. Tudomásomra jutott, hogy a ház el akarja adni az osztatlan közös tulajdonban lévő albetétesítetlen tárolóját.
Kérdésem: bevonható ez a tároló a végrehajtás alá és meg tudom akadályozni, hogy úgy adják el, hogy továbbra sem fizetnek ki?
Kössz a figyelmet!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02