Kedves Nandy!
Köszönöm és bízom a szakmai tudásodban. Csak kérdezném, hogy ha a követelés nem jogos, megszüntette a bíróság a jogalapját, akkor is engem kellene hogy terheljen a végrehajtó díja?
Ez nekem így nem egyértelmű. Először is a VH lapon az van, hogy előzetesen nem végrehajtható. Akkor miért van végrehajtás? Hiszen közben a bíróság ítéletet hozott és 2008-tól visszamenőleg hatályon kívül helyezte azt az ítéletet, amire hivatkozik a vh kérő.
A vh kérőnek szerintem már a másodfokú ítélet kézhez kapásakor kellett volna jeleznie, hogy már nincs követelése. De ezt nem tette meg, eltelt 3 hónap. erről én nem tehetek, arról sem hogy elszámolták és ez miatt gondolták azt, hogy még van követelésük. Egyszerű matematika, de mégiscsak elszámolták.
A pláne az a történetben, hogy a másodfokú bíróság kérdezte a vh kérőt, hogy folyik-e ellenem végrehajtás, mert ha igen, akkor az így az ítélet alapján nem releváns. A vh kérő azt nyilatkozta szóban, hogy nem. Így ezért ezzel nem kívánt foglalkozni a másodfok, mert ez alapján nem látta értelmét külön határozatot hozni ebben.
Viszont kiderült, hogy ez nem volt igaz, hanem a háttérben volt egy végrehajtás beadva előtte pár nappal.Tehát nem csak engem vágtak át ezzel.
Én a becsületes dolgokat szeretem, ezt a dolgot így nem, még akkor sem, ha ez jogilag helyes.
A vh költség szerintem a vh kérőt terheli akkor, ha nincs követelése. Nem így van?