végrehajtás alá vonható jövedelem

calter # 2011.04.09. 09:57

végrehajtó1 # e-mail 2011.04.08. 20:37

No még egyszer:)

Letiltani nem lehet belőle.De amint a bankszámlára érkezik ez esetben mivel a bankszámla végrehajtás alá kerül így át utalják a végrehajtónak , aki utalja tovább a vh kérőnek, költségei levonása után.28500ft-t kell rajta hagyni.

Tovább: http://www.jogiforum.hu/forum/41/20913?…

Mivel az egész beérkező összeg 20.300Ft ezért mégsem jogos a végrehajtás? 28500Ft/hó összeget kell rajta hagyni?

végrehajtó1 # 2011.04.08. 18:37

No még egyszer:)

Letiltani nem lehet belőle.De amint a bankszámlára érkezik ez esetben mivel a bankszámla végrehajtás alá kerül így át utalják a végrehajtónak , aki utalja tovább a vh kérőnek, költségei levonása után.28500ft-t kell rajta hagyni.

calter # 2011.04.08. 15:52

A közleményben ez szerepel:
xxx/2010 VÉGREHAJTÁS
1994.évi LIII.tv.82/A
1.RÉSZTÖRL.TELJ.Ö :yyyy.-

Persze hogy pénzforgalmi számlán kezelődik a családi pótlék mivel az államkincstár adott számlára utalja ki. A letiltott összeg egyébként mobiltelefon szolgáltatásból ered. A végrehajtóval egyezkedtünk, hogy az illetőnek semmilyen jövedelmes nincs most a korábban említett emelt összegű csp-n kívül. De ezek szerint mégis próbálkoznak...

Tehát végrehajtást emelt összegű csp-ból vagy fogyatékossági támogatásból is foganatosítanak? Ha igen akkor milyen mértékben? Elnézést hogy félreérthető volt az első kérdésem. Köszönöm.

végrehajtó1 # 2011.04.08. 15:24

Kérdés, hogy ezen a jogcímen kapott összegből kezdeményezhető-e letiltás végrehajtó vagy apeh által és ha igen akkor hány %-ban?

ezt kérdezted.

De amit most írsz az nem letiltás hanem pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt összeg végrehajtása.

A kettő nem ugyan az.
Tehát ez esetben jogosan hajtották végre.

calter # 2011.04.08. 14:21

végrehajtó1 # e-mail 2011.04.06. 18:15

calter

Fogytám: semennyit sem vonhatnak
csp:-33% jogalap nélkül felvett csp és anyasági támogatás esetén.

Tehát mást(pl: adó-tb-pénzintézeti kölcsönt stb stb nem)

Amennyiben mégis történt pénzintézeti kölcsön levonás a 1994.évi LIII.Tv.82/A pontra hivatkozva, amely már nem is létezik és nem magánszemélyekre vonatkozik.. akkor mi a teendő? A bankomat keressem meg elsőként? A levont összeg visszaszerzésére van mód?
Köszönöm

sienet # 2011.04.08. 13:43

Tisztelt Végrehajtó!!

Azzal a kérdéssel szeretnék önhöz fordulni inkasszót tettek a számlámra amire a munkanélküli segélyem érkezik a bank a végrehajtó felé az összes pénzt elutalta jogosan tette e?

Suzy78 # 2011.04.07. 12:46

Csak egy részét tiltották le. De ha az egész gyedet letiltják, akkor miből tartom el egyedül a gyerekemet?

végrehajtó1 # 2011.04.07. 09:38

a kifizetőnek kell letiltani.Ha számlára megy akkor az ott még le is inkassozható pluszban.

Suzy78 # 2011.04.07. 09:12

Számlára kaptam eddig. Ha kérem, hogy postán küldjék akkor is letilthatják?

végrehajtó1 # 2011.04.07. 08:17

gyedből tilthatnak.

Suzy78 # 2011.04.07. 07:17

Úgy tudtam Gyedből nem tilthatnak le. Vagy rosszul tudom? Mert megtették. Mit tudok csinálni?

végrehajtó1 # 2011.04.06. 16:15

calter

Fogytám: semennyit sem vonhatnak
csp:-33% jogalap nélkül felvett csp és anyasági támogatás esetén.

Tehát mást(pl: adó-tb-pénzintézeti kölcsönt stb stb nem)

végrehajtó1 # 2011.04.06. 16:06

irokez4

Mivel ez nem kifejezetten segély aszó értelmében.Letiltható

calter # 2011.04.06. 12:59

Tisztelt Végrehajtó!

Érdeklődöm, az alábbi helyzettel kapcsolatban:
Felnőtt egyedülálló személy, emelt összegű családi pótlékot kap vele született betegsége miatt. Jogosult az emelt összegű csp helyett, fogyatékossági támogatásra is, mely szintén ugyanekkora összeg lenne.

Kérdés, hogy ezen a jogcímen kapott összegből kezdeményezhető-e letiltás végrehajtó vagy apeh által és ha igen akkor hány %-ban?
Köszönöm!

irokez4 # 2011.04.05. 08:13

Azt szeretném megtudni,hogy a leszerelési segélyhez a végrehajtók hozzá nyúlhatnak e.Ebben a hónapban már levonták a részüket a fizetésemből és 15.én kapom a leszerelésit illetve az e havi illetményemet.Ha hozzányulnak akkor mrnnyit vesznek le kb. ha eddig minden alkalommal 28500ft ot vontak.Akkor is ennyi volt a levonásom mikor többet kaptam.Akkor ezek szerint nem a 33% vonnak?Köszönöm

tildusmama # 2011.04.02. 16:25

Köszönöm a válaszát.

Tisztelt Végrehajtó....

Olyan kérdéssel szeretnék önh?z fordulni, hogy mi azaz összeg, amib?l nem lehet letíltani....
Én jelenleg Gyesen vagyok

végrehajtó1 # 2011.04.02. 16:12

Polgári peres uton kell követelni a volt feleségre eső törlesztést.
A vh kérővel kellene egyezkedni a havi törlesztésről.

tildusmama # 2011.04.02. 15:57

Értem a válaszát és köszönöm szépen.....csak még annyit, hogy a házasságuk alatt felvett hitelek ami a sógorom nevén vannak, de amint írtam elváltak, akkor is mind a két félt megilletik vagy csak neki kell fizetnie, és hát nem kis összegekről van szó....
Valamint még azt szeretném megtudni, hogy mivel a fizetéséből sajnos levonják ezt az összeget, ami ebből a pénzből igen jelentősnek számit, így nincs -e arra mód, hogy a végrehajtóval megegyezzen, hogy a végrehajtóval megegyezzen, hogy jóval csekélyebb mértékű összeget tudna fizetni.

Előre is köszönöm szíves válaszát....

Tisztelettel....

Tisztelt Végrehajtó....

Olyan kérdéssel szeretnék önh?z fordulni, hogy mi azaz összeg, amib?l nem lehet letíltani....

végrehajtó1 # 2011.04.02. 14:05

Ez esetben ne fizesse a gyerektartást se
a hitelt.Ekkor a volt feleség végrehajtás útján juthat a gyerektartáshoz.Ugyan így a hitelező is. És ez megelőzi a a banki tartozást.A házasság alatt felvett hitelek pedig a feleséget is terhelik.

tildusmama # 2011.04.02. 13:32

Tisztelt Végrehajtó......

Korábban már fordultam Önhőz és számomra hasznos tanácsokat kaptam.....
Most ismételten van pár megválaszolatlan kérdésem egy bizonyos üggyel kapcsolatban.
Speciál most nem rólam van szó, hanem a sógoromról, aki tavaly októberében hozzánk költözőtt kilátástalan helyzete miatt, mivel nem volt hová mennie és miből megélnie a feleségével való megromlott kapcsolata után. December 1-vel találtunk is neki állást az én segítségemmel....A feleségével való válást ez év januárjában ki is mondták.....Ebből a házasságból született két gyermek, akik még kicsik és az édesanyjukkal maradtak. Ebből kifolyólag a bíróság gyermekenként 12000-12000 ft-ot állapított meg havonta, amit ez év februárjától utalunk is neki számlára.

Csakhogy házasságuk alatt több hitelt is vettek fel sógorom nevére, amit tobb körülmények miatt is nem fizettek, és mivelhogy házasságuk véget ért, így a felesége úgy gondolja, hogy a hitelek törlesztése nem az ő reszortja semmilyen körülmények között.
Csakhogy ez év márciusában megtalálta egy végrehajtó cég és a fizetéséből havi 22400 ft volna a letíltás a fizetése 33% alapján, ami havonta így sem sok mindösszesen 72000 ft. Nos ebből ha levonják a 22400 ft-ot akkor marad számára 49600 ft, amelyből még mindig fel kell adni a volt nejének 24000 ft gyerektartást, így sajnos alig 25000 ft-ja marad megélhetésre, ami szerintem roppant kevés.....
A kérdésem a következő lenne, hogy nincs -e mód arra, hogy a gyerektartás a cég utalja, mert nos ha az kerülne valamilyen módon letiltásra, akkor minden egyéb tartozás várólistára kerülne neki.....vagy legalábbis kevesebbet lehetne letiltás alá tenni,hogy több maradhasson neki megélhetésre.....

Előre is köszönöm szíves válaszát és türelmét....

Tisztelettel.....

Tisztelt Végrehajtó....

végrehajtó1 # 2011.03.19. 18:45

agica20

Hogy történik ilyenkor a végrehajtás?”Ez esetben csak az ingatlan vh marad.Ez meg egyezik bármilyen ingatlan végrehajtással.De a bentlakó miatt csak lakottan lehet árverezni.Kilakoltatni pedig most nem tudja.Vagy lehetséges a bankszámláját vh alá vonni.Hátha van rajta vagy érkezik reá pénz.Ennek e költségeit meg kell előlegeznie és eltarthat egy ideig.
Valahogy meg kelle egyezni a másik félel.

végrehajtó1 # 2011.03.19. 18:38

Az Instrum nem tudja leinkasszózni.Nincs semmilyen jogosítványa.
Ehhez fizetési meghagyást kell kibocsátatnia és végrehajtóhoz fordulnia.

fiorka # 2011.03.19. 18:03

Tisztelt Végrehajtó!

28500 ft a jövedelmem(szociális járadék),bankszámlára kapom,és összesen 4 havi van rajta 100 ezer ft) amit nem vettem le különböző okok miatt.
Az I.J( napjaink népszerü behajtó cége)hetente küldi a fenyegetö sms-et,hogy megteszik a jogi lépéseiket velem szemben. UPC tartozás önhibámon kívüli...
A kérdésem az lenne hogy leinkasszózhatják-e a jövedelmem vagy esetleg egyben leemelhetik-e róla azt a 100 ezer forintot ami most van rajta.Ha igen akkor tudom e az idöt húzni esetleg,
Megtisztelö válaszát köszönöm.

agica20 # 2011.03.16. 16:17

Tisztelt Végrehajtó1 !

Van egy együttélő pár,mely tagjainak mindkét félről levonásuk van gyermektartásdij miatt.A férfi munkabérréből, a hölgy gyermegondozási dijából vonják.Az uj kapcsolatból született egy kisbaba.

A férfi előző kapcsolatában részben hozzájárult együttélése kapcsán megszerzett önkörmányzati lakás törlesztőrészleteinek fizetéséhez.Sőt eltartotta az élettársát is,mert mellette nem dolgozott.Most kérte a biróságot,hogy állapitsák meg mennyi jár neki abból a lakásból.A per folyik és megállapitottak egy bizonyos %-ot.A férfi kérte előző élettársát,hogy mondjon le a gyermektartásdijról és kifizetettnek tekinthetnék eme bizonyos %-ot. /Tévedés ne essék kb. 500 ezer Ft-ról van szó,ami megilleti a lakásból ill. kb. 6 hónapig kell még neki gyermektartásdijat fizetni jelenleg tanuló felnőtt fia után./...
Előző élettáresa lemondani nem kiván a tartásdijról,de kifizetni sem akarja a korábbi párját igy valószinűleg végrehajtásra kerül az ügy.
A lakás leromlott,a benne lévő vagyontárgyak nagyon elhasználtak ,és értéket szinte nem is képeznek.
Hogy történik ilyenkor a végrehajtás? E hölgynek,aki is a lakás tulajdonosa...rokkantsági járadéka van,havonta 28 000 Ft.Eladni a lakást nem szándékozik,hiszen nem is tudna hova menni.
A járadékából le lehet vonni a kb. 500 ezer Ft-ot,részletekben?Hiszen a ffi új élettársának 27 ezer Ft gyermekgondozási dijából simán vonják a gyermektartást.

Az egész ügyre nem került volna sor,ha a ffi előző élettársa nem lenne velük rosszindulatú,feljelentgetős,igy a ffi is úgy döntött,hogy kéri az őt megillető részt a lakásból.

Köszönöm,ha válaszol!
Esetleg kérhetném 3-4 bővített mondatban?

zolltomi # 2011.03.15. 17:12

MRSSHEPERD

A Bíróság engedni fogja a végrehajtást az összeg miatt amivel tartoztok.
Ha nem folyik be a követelés teljes összege, úgy további vagyontárgyakat, ingó -és ingatlanokat vonhatnak be!
Ha semmi sincs, úgy a fennmaradó tartozás tovább megmarad amíg behajtható.
A menete a következő:
Az árverést a végrehajtó árverési hirdetménnyel tuzi ki, melyet – a hagyományos közzétételi módok (bíróság, földhivatal, polgármesteri hivatal hirdetotábláján történo kifüggesztés, kivonat közlése kamarai lapban) mellett – az elektronikus árverési rendszerben is közzétesz. A hirdetmény közzétételétol kezdve lehet elektronikus úton vételi ajánlatot tenni, mindaddig, amíg az árverés hagyományos szakaszát (szóbeli ajánlatok megtétele) megelozo munkanap 12 órakor le nem zárja a rendszer a licitnaplót. Az árverés idopontját egyébként úgy kell meghatározni, hogy az a közzétételt követo 30. napnál késobbi idopontra essen. A licitnapló lezárását követoen már csak a hagyományos módon lehet ajánlatot tenni: az árverés idopontjában és helyszínén megjelenve szóban (természetesen az elektronikus úton megtett liciteknél magasabb összegben). Az árverési vevo az lesz, akinek a legmagasabb összegu az ajánlata az árverés befejezésének idopontjában. Az árverést követo 30. napig a hirdetmény még szerepel a nyilvántartásban, ezt követoen a rendszer automatikusan törli azt.