Köszönöm a választ!
végrehajtás alá vonható jövedelem
sovisanyi
„Azt honnan tudom megállapítani, hogy teljes körűen rendelték-e el ellenem a végrehajtást?”
Az rajta van a végrehajtható okiraton, hogy a kérő mely vagyontárgyadra kéri folytatni a végrehajtást. Ami nincs egyértelműen kizárva, az olyan, mintha meg volna jelölve.
„Az első inkasszóval...”
Ez marhaság. A végrehajtó mindig a teljes követelés erejéig adja ki a hatósági átutalási megbízást, nem szétdarabolva (ez egyben többedszeri válasz HJA001 okoskodására is). Olyan létezik, hogy már minden megtérült, és már csak a fennmaradó vh-költségre ad ki inkasszót, de olyan nincs, hogy konkrétan azzal kezdi.
„így lehet több inkasszót alkalmazni, vagy sem?”
Csakis a végrehajtást kérő erre irányuló kérésére ismételhető meg az inkasszó.
„azt nem lehet kérni, hogy a végrehajtási jutalék a ház árverezéséből kerüljön kielégítésre?”
Nem. A jutalék a teljesítéssel egyidejűleg, annak arányában jár. Olyan nincs, hogy a jutalékot egyösszegben a végére hagyja a végrehajtó, de előre sem hajtható be.
„2012.januártól a "csökkent munkaképességűek" ellátása MENTES a végrehajtás alól.”
Így van, de ennek lehet buktatója is: Ha a vh-kérő követelése nem olyan egetverően magas, és eddig beérte a letiltással, most azt fogja mondani, hogy akkor kéri az eddig békén hagyott ingatlan végrehajtás alá vonását.
„MENTES a végrehajtás alól. Igaz ez akkor is, ha már a számlámra kerül az összeg?”
Nem. A bankszámlán színtelen, szagtalan, árnyéktalan, jogcím nélküli pénz van, mire csakis az összeg mértéke szerinti mentességi szabály alkalmazható.
Tisztelt Fórumozók!
Bírósági végrehajtó végrehajtás alá vonta a bankszámlámat. Mivel ezt a számlát nem tudom használni,egy másikat kell valahogy szerkesztenem.Azt már már tudom,hogy ha valakivel társszámlát nyitok,akkor azt is minden további nélkül végrehajtás alá vonják.(Mert előbb-utóbb megtalálják)
Kérdésem lenne,hogy ha egy számlán "csak"rendelkezési jogom van (vagyis felhasználó vagyok),akkor is megtalálhatnak,végrehajtás alá vonhatnak?
gerbera317
Köszönöm szépen kielégítő válaszod!
De kérlek hidd el, a banktól kapott értesítésen ez áll: inkasszó jogcíme: VH jutalék.
Úgy, hogy van még a perköltségből és a végrehajtást kérőnek járó költségből is kb 400.000 Ft vissza.
Üdvözlettel: sovisanyi
sovisanyi
Jó, én hiszek neked. Csak hogy értsd, miért vagyok ilyen fafejű:
A végrehajtó személyesen nem foglalkozik hatósági átutalási megbízás nyomtatvány kitöltésével, azt mindig valamelyik négere készíti el. A néger pedig nemigen olvas jogszabályt, ezért a közlemény rovatba azt írja be, amit kínjában kitalál. A végrehajtó pedig magasról tesz rá, egyszerűen csak aláírja.
A jogszabály szerint pedig az inkasszó közlemény rovatában fel kell tüntetni: 1) a benyújtás alapjául szolgáló határozat számát 2) a határozatot kibocsátó szerv nevét 3) továbbá gyermektartásdíj ill. szüléssel járó költség behajtás iránt végrehajtás esetén a "GY" ill. "SZ" rövidítést. Tehát a konkrét jogcímet nem is kell feltüntetni - de ezt egy néger honnan tudná, hacsak nem rágják a szájába (vagy nem akad velem össze)? Mivel a közlemény rovat véges számú karaktert tud befogadni, ezért a szabályos kitöltés esetén már oda sem fér olyasmi, hogy "vh-költség", sőt, közjegyzői vh-lap esetén még a kötelező elemek is csak üggyel-bajjal közölhetők, a felesleges közléseket pedig pláne csak a kötelező elemek rovására lehet feltüntetni. Viszont a kötelező elemek hiánya esetén kész csoda, hogy a bank nem utasította vissza az inkasszót azzal, hogy "egyéb hiba".
Mindez nem változtat az eredeti problémádon, tehát hogy jogszerű-e az inkasszálás. Iratbetekintést kell kérni a végrehajtónál, mert jutalékot nem hajthat be külön, hacsak nem utólag teszi, de előre semmiképpen.
Segitséget szetretnék kérni inkasszóval kapcsolatba.Ha a 18 éves lányom nyit egy folyoszámlát a saját nevére,de az én fizetésem erre a számlára érkezik azt a behajtó vagy avégrehajtó zároltathatja-e?
Segitséget szeretnék kérni abban hogy az egyik tartozásunk ami a férjem nevén van az már birosági végrehajtás alá került amit nem értek az az ha vo
nem
www.vegrehajtasugyintezo.5mp.eu
tel:06303330115
mail: vegrehajtasugyintezo@gmail.hu
Tisztelt Végrehajtó!
Segítségét szeretném kérni!Férjemmel 2006 decemberben vettünk hitelre egy házat,amire meg is kaptuk az illetéket.Nem tudtuk kifizetni,ezért részletfizetést kértünk,amit második körben is elutasítottak,azzal az indokkal hogy több a bevételünk,mint a kiadásunk.A család sokat segít és mivel ezt nem tudom igazolni,ezt nem vették figyelembe.CHF hitel,munkanélküliség.2009-ben született egy csodálatos kisfiúnk.Annyira rossz a helyzetünk,hogy a gázt is kikapcsolták már.A napokban kaptunk egy levelet,amit a mai napon még egy követett,amiben arról tájékoztatnak,hogy a végrehajtási eljárás eredményes lefolytatása érdekében adatokat kértek két banktól is.Abszolút nem értek ehhez,ezért felhívtam az ügyintézőt,aki azt mondta hogy nyitott bankszámlát keresnek.Ez inkasszót jelent?Amennyiben megtalálják azt a bankot,ahol a lakás hitelünk van,megtehetik,hogy leemelik a pénzt róla még a hiteltörlesztés előtt?Ha igen,akkor mit tehetünk,hogy továbbra is törleszteni tudjunk?Kérhetek még fizetési könnyítést tőlük ha már elutasítottak vagy akkor már nem?Ha bankfiókban fizetjük be a pénzt,akkor hozzáférhetnek?Teljesen tanácstalan vagyok! :(
Kérem segítsen!
Köszönettel:Gabriella
Én ezt nem értem.
Hogy jön ide a lakáshitelednek a törlesztő részlete?
Ja, bocs.
Arra gondolsz, hogy van egy x banknál folyószámlád, erre megy havonta vmennyi összeg, amiből a bank levonja a lakáshitel havi aktuális díját?
Ha erre gondolsz, akkor igen, inkasszózhatják.
De nehogy már azt mondd, hogy ettől nem tudod törleszteni a lakáshiteled, mert akkor felkötöm magam!
Attól félek,hogy arra a bankszámlára is raknak inkasszót,ahonnan törlesztem a hitelt és így nem tudom törleszteni a hitelem,mert leemelik.Teljesen tudatlan vagyok a témában :(
Sziasztok!
Az alábbiakkal kapcsolatban kérném a segítségeteket. Végrehajtás van folyamatban egy kölcsönszerződésből származó követelés érvényesítése miatt egy házaspár egyik tagjával szemben. A kérdés, hogy a házaspár másik tagjával szemben milyen igények támaszthat a hitelező a végrehajtás során (különösen az ingófoglalás és a házastárs béréből történő letiltás érdekelne), ha a kölcsönszerződést az adós a házasság tartama alatt kötötte és még jelenleg is házasok. Köszönöm a válaszokat.
Üdv,
T.
Az illeték tarozásom 430.000 ft a lakáshitel törlesztés 140.000 ft.Én gyesen vagyok ,férjem alkalmi munkákból él.
gabci76
A lakáshitelednek van egy önálló szlaszáma. Arra közvetlenül is befizethetsz.
Közvetlenül szoktunk befizetni.Felhívtam a bankfiókot,ott azt mondta a hölgy,ha megkapják az inkasszót,akkor tovább kell utaljanak a NAV-nak.A hiteltörlesztés így igencsak nehézkes..sőt ,lehetetlen lesz..:((
Ja, ha nem értesz, akkor az más...
Én értelek,mert én is ezt gondoltam megoldásnak.Én csak azt írtam,amit ma a bankfiókban mondtak.Köszi a segítséget!
Mondom, hogy nem értesz. Te nem arról beszélsz, amiről én írtam neked, de ez már nem az én bajom.
Szívesen.
Minden hónapban a lakáshitelem önálló szlaszámára fizetjük be közvetlenül a hiteltörlesztést és erre mondta a bankban ma a hölgy ,h erről is leemeli a NAV a pénzt.Azt szeretném tudni,hogy hogyan tudnám elkerülni hogy ezt az összeget a leemeljék?
se hogy
végrehajtó1
Sehogyan sem érti, ezért én már nem is akartam ezt írni neki, amit te.
Az ellenoldali szlaszámról (ti. nem a folyószámla-számlaszámról, hanem a szerződésén is megtalálható lakáshitel szlaszámról - ami, ugye?, nem az a számla, amire a családija, meg a gyes, meg mit tudom én mi érkezik)beszéltem neki, hogy arra utaltassa közvetlenül, erre hajtja nekem, hogy a banki ügyintéző szerint, ha befizet a számlájára, akkor azt inkasszózhatják. Még szép!
S még nekem állt, hogy én nem értem őt...
Funkcionális analfabéta az ország fele.
Tegnap nem sikerült tiszta fejjel gondolkozni,annyira ideges voltam.Sajnálom!:(És köszönöm még egyszer a segítséget! :)
Na, végre.
A "banki ügyintéző" a fejébe sulykolt 8 mondatot hajtja neked (nem csoda, erre tanították be). Még a végén azt is szokták mondani, hogy "sajnálom". Neked nem mondta?
De hogy magától nincs egy megoldási javaslata...
Kitalálom! Fekete, rövid haj, homályos (bölcsész) tekintet, pattanásos, vagy szeplős, holdsütötte bőr, bőr-karkötő, s abban is biztos vagyok, hogy kilátástalan a jövője.
Na, ezek a banki alkalmazottak.
Vht- 69. § (1) A gyermekgondozási segélyből és a gyermeknevelési támogatásból legfeljebb 33%-ot lehet levonni a jogalap nélkül felvett gyermekgondozási segély, gyermeknevelési támogatás és anyasági támogatás fejében.
(2) A családi pótlékból legfeljebb 33%-ot lehet levonni a jogalap nélkül felvett családi pótlék és anyasági támogatás fejében.
Tisztelt Mindneki!
Nem tudom, mostanában jár-e még erre valaki a következő kérdésem lenne:
A fizetésből történő letiltásnak mi a maximális értéke, melyet a munkáltató foganatosíthat letiltó végzés alapján?
A letiltó végzésen 33% szerepel, eddig párom fizetéséből ennyit is vontak le 2010 őszétől, de idén januártól már jóval többet tilt le a munkáltató.
Párom fizetése amit a 33%-os letiltás után kapott 220.000 Ft volt. A cég eddig töbféle magyarázatot is adott miért tilt többet. Hivatkoznak arra hogy az a vht. előírásai alapján lehetséges, de csak most januártól vonják így a fizetését, pedig eddig is ennyi volt a fizetése. A hivátkozásokban volt már olyan hogy most ( január elsején )lépett életbe egy új határozat és ez alapján, másik válasz a vht. 63 paragrafusa alapján vonnak így , volt olyan is hogy már tavaly novemberben beállították ezt a letiltás a bérére, de érdekes módon csak januártól történik ez a levonás, de a legújabb, hogy a Bírósági Végrehajtói Kamara ajánlása alapján frissítették a bérszámfejtő programjukat (ami már tavaly októberben megtörtént) és ennek eredménye ez a letiltás, és azt mondták ez így is marad innentől és még ők a jófejek hogy eddig ők nem így jártak el.
Kérdéseim:
Jogosan jár el a cég és tényleg ennyi tiltható, ha a letiltó végzés 33%-ről szól?
Létezik-e tényleg ilyen hogy a Bírósági Végrehajtói Kamara ajánlásával frissítenek és erre hivatkoznak?
Volt olyan indokuk is hogy a vht. 63 paragrafusa egy "speciális szabályozás" és ez felülírja a levonásra vonatkozó főszabályokat. Ez tényleg így van??
Minehez hozzáteszem ez az egy letiltás van csak, semilyen másik!!!
Más:
Tisztelt végrehajtó1 nevű felhasználó Te tényleg végrehajtó vagy, mert ahogy látom nagyon képben vagy a dolgokkal. Csak azért kérdezem, mert akkor kikérném a véleményedet ezzel a dologgal kapcsolatban, mert vannak benne cifrább dolgok is!! Ha nem akarsz erre a kérdésemre így nyíltan válaszolni, jelezd és megadom az e-mail címemet és ott egyeztethetünk!
Esetleges segítségedet előre is köszönöm!!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02