végrehajtás alá vonható jövedelem

yetee # 2012.10.23. 13:59

vegrehajtasugyintezo

Köszönöm a segitő szándékot,kiskorú gyermekem nincs,csak nagykorú,de hát enni neki is kell,nekem ugy tűnik,ez a végrehajtó nem ragaszkodik a törvényekhez.Sajnos,nem látom tisztán,hogy mit tehetek,a számlámon-40ezer forint,teháta következő,50%-os munkabéremből marad vagy 30ezer,csak a lakbérem 33ezer forint!Köszönettel fogadok használható ötleteket!

gerbera317 # 2012.10.24. 11:10

Az értesítés hiánya valóban nem törvénysértés, de a végrehajtható okirat kézbesítésének hiánya már az. Valószínűleg az irat "nem kereste" jelzéssel ment vissza (ezt neveztem annai, hogy "nem vette át"), a kézbesítési vélelem beálltától számított 15 nap után pedig lefoglalható az adós vagyona (bankszámla, munkabér, gépjármű), az ingatlan már ezt megelőzően is.

A Munka Törvénykönyvét ki kell hagyni ebből a kérdésből.

A mentességi szabály hitelkeretre történő alkalmazása pedig azt jelenti, hogy egy pl. 100 ezer forintos hitelkeret esetén ebből marad 28500 Ft mentesen, tehát mínusz 71500 forintig inkasszózható a számla.

Én nem ásnám el végérvényesen azt a végrehajtót, ugyanis yetee "semilyen értesitést sem kaptam róla" megnevezésű érvelése egyáltalán nem biztos, hogy igaz. A többi pedig törvényi előírás. Ha pedig tényleg meg sem kísérelték kézbesíteni a végrehajtható okiratot, akkor nem itt kell szájat tépni, hanem a hivatalos jogorvoslati utat választva végrehajtási kifogást kell előterjeszteni a foganatosító bíróságnak címezve, de a végrehajtónál benyújtva.

Yetee, ez itt egy jogi fórum. Az ügyeddel kapcsolatos jogi kérdéseket igen, de túlélési tippeket nem itt kell kérni.

gloriaby # 2012.10.25. 21:12

Tisztelt Szakértök. Az lenne a kérdésem, hogy : Fizetésem 58000- Ft. Kaptam nem régen egy letiltást, ami azt írja hogy a fizetésem 33% vonják havonta.De pár napra rá, kaptam még egy le tiltást, ami azt jelenti hogy 50%, vonnak a havi 58000-Ft os Fizetésemből.2 Kiskorú gyermekem van, tehát 29000 Ft- Jövedelmem marad. Elnézést hogy nem megfelelően írom le a kérdésem de ez az első.:) Tehát létezik ilyen, hogy ennyit és ennyiből?? Előre is köszönöm segítő válaszukat.

zolibp17 # 2012.10.27. 06:34

T.Yetee!Olvass el pár 2012.07.19-i hozzászólását,segít!

Kunigunda44 # 2012.10.27. 06:44

Jó napot kívánok!

Kérdésem az lenne, hogy ha Magyarországon nincs bejelentett munkahelyem és csak a TB-re fizetek magam után 6000 forintot, viszont a németeknél vállalkozói jogviszonyban vagyok, ahol be vagyok jelentve, onnan is vonhatják a fizetésem 50 %-át? Bár oda nem kérték a magyar leszámolási papírjaimat, és a fizetésem nem bankszámlára, hanem a kezembe fogják adni. A végrehajtó ott is megtalálhat engem a letiltás miatt?
Köszönöm előre is a választ. Nincs sem ingatlanom, sem ingóságom, a pároméknál vagyok bejelentve, de nem ott lakom, onnan elvihet a végrehajtó valamit, ami nem az enyém?

Kunigunda44

Arabsejk # 2012.11.10. 11:44

Üdvözlet Mindenkinek!
Az alábbi problémával kapcsolatban kérném a segítségeteket.
Jelenleg nemzetközi gépjárművezetőként dolgozom. A fizetésem három részletben kapom. Minimálbér forintban, napidíj euróban és üzemanyag-megtakarítás forintban.
A kérdésem az lenne, hogy melyik jövedelmekből tudnak levonni fizetés tiltás esetén? A munkáltatóm szerint a két forintosból, de ezt azért tartom érdekesnek, mert az üzemanyag-megtakarítás havonta változik.
Várom egy hozzáértő válaszát.
Üdv:
Ádám

foltoska # 2012.11.10. 12:44

OEP.nyilvántartás,mit lehet tenni!
T.Szakértők!
A Végrehajtó megkeresésére az adós munkáltatóját az OEP.kiadta./aminek folytatása a következő/

• végrehajtó levél a munkáltatónak,aki közölte a megkeresés eredménytelen.
  • ismét levél az OEP-nek,válasz a munkáltató ugyanaz a cég mint amit az előző levélben közöltek.

1,Kérdésem a végrehajtó levelére a munkáltatónak oda kell-e irni pl:a kilépés időpontját?
2,Hogyan tovább,ha az OEP. szerint az adósnak van munkáltatója,a munkáltató szerint viszont az adós nem a munkavállalója?
Köszönöm a segitőkész választ:Foltoska

gerbera317 # 2012.11.11. 21:34

Kérdést egyszerre csak 1 helyen. A választ is lásd ott, ahol először rátaláltam.

pancsika53 # 2012.11.13. 12:56

T.fórum! Nyugdíjas vagyok.Több hitelem van.Eddig tudtam fizetni de már elfogyott a tartalékom.Mit tehetnek a bankok? Mennyit vonhatnak a nyugdíjamból?

bolond31 # 2012.11.13. 13:41

Tiszteletem.

Abban a kérdésben szeretnék segítséget kérni, hogy abban az esetben ha egyedülállóként egyedül nevelem kiskorú gyermekemet, albérletben lakunk, és 6 órás minimálbérre vagyok bejelentve, akkor milyen összeg tiltható a jövedelmemből? Azzal hogy van egy kiskorú eltartott gyermekem, az általam szerzett jövedelem osztódik-e ilyen esetben is kettővel, mivel ebből a jövedelemből 2 személyt tartok el. Magamat és a kisfiam. Vagy ez nem érdekli a végrehajtót, és így is simán lecuppantja a 30%-ot? Hogy alakul a helyzet ha kapok családi pótlékot, és esetleg árvasági segélyt. (Az árvasági megítélése méltányossági úton folyamatban van mivel gyermekem apjának nem volt meg a 20 év munkaviszonya).
Szóval ha nettó 56.000,-Ft+családi pótlék keresetem van, és egyedül tartom el a gyermekem albérletben, akkor mi az az összeg amit vonhatnak a jövedelmemből? Mennyim marad meg? Nem tartásdíj vagy ilyesmi, hanem banki tartozásról van szó.

Köszönettel.

gerbera317 # 2012.11.13. 21:57

A végrehajtás alá vonható nettó munkabéred 33%-a, több végrehajtás esetén 50%-a tiltható le, de 28500 forintot mindenképpen kézhez kell kapnod. Az árvasági ellátás és a családi pótlék mentes juttatások, azonban inkasszóval ez is elvehető. Az eltartottak száma, a bérelt lakás nem szempont. A végrehajtót ne piszkáld, nem ő tett téged adóssá, és a háta közepére sem kívánja az ilyen adóst, mint te, de köteles veled szemben eljárni!

Zsuzsa88 # 2012.11.14. 14:59

Tisztelt Szakértő!

A kérdésem az lenne, hogy a fizetés letiltás érvényesíthető e diákmunkára valamit, hogy köteles vagyok e jelezni bárkinek is ilyen esetben, hogy megváltozott a munkahelyem illetve ha igen kinek.

Válaszát előre is köszönöm!

végrehajtó1 # 2012.11.21. 19:24

igen.nem.

titababa # 2012.11.22. 16:08

Tisztelt Szakértő!

Több bank felől van irányomba végrehajtás kezdeményezve. (MOKK-tól levél)
Az lenne a kérdésem, hogy jelenleg van bejelentett munkahelyem, és e mellett vállalkozó vagyok.
Ha kijelent a munkahelyem, és elmegyek a feleségem helyett GYESRE, akkor a végrehajtók mit/ hogyan hajtják be a tartozásokat?
A vállalkozásba bevitt eszközeimet is lefoglalhatják/elárverezhetik?
Ingatlan csak a feleségem nevén van, de ő nem adóstárs egyik hitelnél sem. Mindegyik hitel vagy személyi kölcsön, vagy hitelkártya.
Kérem szíves válaszát!

Titababa

ius latratus # 2012.11.22. 17:06

"Több bank felől van irányomba végrehajtás kezdeményezve. (MOKK-tól levél)"

Gerbera317 felsikolt.
:)

"Az lenne a kérdésem, hogy jelenleg van bejelentett munkahelyem, és e mellett vállalkozó vagyok."

Jó kérdés.

"Ha kijelent a munkahelyem, és elmegyek a feleségem helyett GYESRE, akkor a végrehajtók mit/ hogyan hajtják be a tartozásokat?"

Máshogyan.

"Ingatlan csak a feleségem nevén van, de ő nem adóstárs egyik hitelnél sem."

Aha, csakhogy ő a feleséged...

vegrehajtasugyintezo # 2012.11.22. 19:45

titababa

Ha van gyerek lehet, hogy van gyerektartás, az meg mindent beelőz...
Feleségeddel meg van vagyonmegosztási szerződés, (már régről) nem?

:-)

végrehajtó1 # 2012.11.22. 20:31

titababa

Ha gyesen vagy és postán kéred akkor nem bántják.Vállalkozói bankszámla és vagyon ha van végrehajtható.A házasság alatt keletkezett vagyon közös.Tehát végrehajtható

Steinberg # 2012.11.26. 11:06

Tiszteletem!

Az alábbi kialakult helyzetemben kérném ki az Önök hozzáértő véleményét.
A feleségemmel már korábban megromlott a viszonyunk így külön költöztünk.Van 2 kiskorú gyermekünk amit Ő nevel.Idén januártól tiltanak a fizetésemből 33 %-ot ( elmaradt hiteltörlesztés ),de gyerektartást eddig "hivatalosan" nem fizettem,mivel még nem mondták ki a válást.A kérdésem az lenne,ha a béremből levonásra kerül a gyerektartás havi összege a fennmaradó részt,hogy kezelik?Levonásra kerül a gyerektartás és az a feletti rész 50%-át tilthatják vagy a kettő együtt lehet max. 50%?

Válaszát előre is köszönöm!

gerbera317 # 2012.11.26. 15:57

A kettő együtt 50%, de a hiteladósságra csak annyi megy ebből, amennyi a gyerektartás után marad, ha marad.

sigurnardottir # 2012.11.30. 20:16

Mit lehet csinálni akkor, ha az anya bankszámlájáról a részére érkező gyerektartást is levonják végrehajtás címén inkasszóval? Az nem mentes a végrehajtás alól?

Utánanéztem a vht-ben, ott az van, hogy mentes a törvényen alapulő tartás a végrehajtás alól, no meg az állam által megelőlegezett gyerektartás is. Mi az a törvényen alapuló tartás?

Szóval mit lehet tenni ebben az esetben?

gerbera317 # 2012.11.30. 21:58

Az nem mentes a végrehajtás alól?” - A gyermektartás mentes. A bankszámla-egyenleg nem mentes. Kérni kell, hogy postán érkezzen a pénz.

Rian48 # 2012.12.04. 14:13

Tisztelt Ügyvéd Úr/Hölgy!
Segítséget szeretném kérni abban,hogy a Nav letiltotta a fizetésem 33%-át eddig minden rendben lenne,de a munkáltatóm a végrehajtási törvényre hívatkozva /1994évi63/a fizetésem 142.500Ft feletti részét /192.000.-ft/levonta!Más letiltásom nincs,a 13.havi fizetésem miatt volt ilyen magas az összeg.Ez több mint 50%.Ez jogszerü?Arra hívatkoznak,hogy a végrehajtási törvényt alkalmazták és kötelességük volt felülírni a 33%-ot!
Arról már nem is beszélek,hogy a postai értesítést úgy küldte ki,hogy a borítékra rá volt írva hogy "értesítés letiltás foganatosításáról" szerintem ez sem tartozott volna senkire!S ez egy nagy multi HR osztály!
Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Üdvözlettel!Rian48

gerbera317 # 2012.12.05. 11:21

A munkáltató helyesen járt el, amikor a nettó kereset 33 százalékán felül a mindenkori öregségi nyugdíj (28500 Ft) ötszörösét (142500 Ft) meghaladó részt korlátlanul végrehajtás alá vonta. Erre kár is akár egyetlen további szót is vesztegetni.

A borítékon valóban nem illik bizalmas információt feltüntetni. Nekem mégis az az érzésem, hogy téged nem a jogaid érdekelnek, hanem egyszerűen csak akadékoskodni akarsz. Nem fog menni.

Alfrédó # 2012.12.06. 14:15

Üdvözlet Mindenkinek!
Jelenleg nemzetközi gépjárművezetőként dolgozom. A fizetésem három részletben kapom. Minimálbér forintban, napidíj euróban és üzemanyag-megtakarítás forintban.
A kérdésem az lenne, hogy melyik jövedelmekből tudnak levonni fizetés tiltás esetén? A munkáltatóm szerint a két forintosból, de ezt azért tartom érdekesnek, mert az üzemanyag-megtakarítás havonta változik.
Várom egy hozzáértő válaszát. Ugyan ez lenne nekem is a kérdésem!!! Mint Arabsejknek csak nem találtam a válaszukat. És van még nekem családi pótlék levonás is!! Köszönöm

Alfrédó # 2012.12.06. 14:15

Üdvözlet Mindenkinek!
Várom egy hozzáértő válaszát. Ugyan ez lenne nekem is a kérdésem!!! Mint Arabsejknek csak nem találtam a válaszukat. És van még nekem családi pótlék levonás is!! Köszönöm