végrehajtás alá vonható jövedelem

Eszti08 # 2010.12.11. 17:02

Köszi Monalisa a választ!

Azonban nagy hirtelen nem tüntethetem el, mert van benne biztosítás is, és kb 3 hónap múlva jár le.
Nem tudod a gyerekek biztosítása nem kivétel a végrehajtás alól? mert akkor nyugodt lennék.

Köszönetel: Eszti

monalisa1 # 2010.12.11. 15:26

Előszőr a számlát csapolják meg - egálig., vélem ezzel a 300e Ft tartozás valószínűleg le is megy.

Próbálj a bírósági végrehajtóval beszélni hogy inkább a házra tegyen jelzálogot valamint próbálj "már tegnap" elhelyezkedni, hogy a munkajövedelemből legyen a letiltás havi 33%-ban - egálig.

Sajnos a végrehajtási eljárás is költséget okoz.

Külön: bár nagy hírtelen eltüntetheted a számlán lévő pénzt de valószínűleg kérdezni fogják: tegnap még volt x összeg rajta, mára hová tünt?!

Eszti08 # 2010.12.11. 14:27

Tisztelt Végrehajtó!

Szeretném megkérdezni,hogy mivel sok tartozásom összegyűlt, kb.:300 000,- Ft ( a gázt már ki is kötötték) végrehajtást fognak kezdeményezni. Van lakás a nevemen, amiben lakunk és van a folyószámlámon pénzem, amit a gyerekek továbbtanmulására tetttem félre, még amikor dolgoztam. Most nem dolgozom, de nem akarom elveszíteni a pénzt mert a gyerekeknek nagyon kell.
Ha a házamra ráterhelnék, inkább azt vállalnám. Addig legalábbis míg nem kezdek el dolgozni.

Mit tehetek? Illetve hogy van ez? Először az ingatlant terhelik, vagy a számlát?
Tehetek-e valamit, hogy ne a "gyerekek pénze" ússzon el, hanem inkább az ingatlanra terhelnék. Egy kis idő múlva úgyis megkezdeném a törlesztést. Vagy ilyenkor már egyösszegben kell??

Köszönöm a választ!

végrehajtó1 # 2010.12.10. 15:58

Banktól függ.De sokszor évekig tart.

abené # 2010.12.10. 15:49

Szeretném megkérdezni, hogy a szerzödésfelmondás után mennyi idö a peres eljárás végéig:személyi kölcsönöm van, és felmondta a bank, és szeretném tudni hogy kb mennyi idö az amig elkezdik behajtani peres eljárás?köszönöm

monalisa1 # 2010.12.10. 14:39

Ha egy másik számlára kérnéd a remélve mielőbbi fizetésedet akkor abból élni tudnál -nem kopna fel az állad-, valamint tudnál kp. befizetések eszközölni a végrehajtó által ismert másik számlára, tehát időnként azért eredményes lenne a végrehajtás is. Vagyis "játszanál" a pénzeddel a két számlán - okosan.

Az hogy ennyire ki vagy borulva a történések miatt és a sajnálatos egészségi problémák, saját érdekedben mielőbb fordulj ideggyógyászhoz - biztosan segíteni fog. (Ismétlem: saját érdekedben!) És senkinek nem kell tudni arról hogy te orvoshoz jársz, legfeljebb majd később elmondod x-nek és y-nak, ha úgy látod ezt.

Minden jót!

Bencsi # 2010.12.09. 19:44

KEdves monaLuis!

Köszönöm biztatásod...a pasinak nincs semmije, anno lefoglalták (a kiderült akaratos csalása/félrevezetése miatt) a lakását, cuccait...de kevés...jövedelme nincs , perelhetném de mmiből fizet? ezt beszéltem anno a biróval...zátony.

olvastam hogy a végrehajtó nem látja mennyi pénz van a számlán...de ha máshova kérném remélhetőeleges fizetésem, akkor a saját számlámon addíg vár, mig nem lesz pénz? nem akarom magam meglincseltetni, ezért is fizettem anno, holott a többi sértett azt mondta: Fityiszt! ezt sem tudtam, hogy lehet..:( LAssan belebetegszem ebbe, magasvérnyomásom lett, és volt már 28 évesen egy infartusom is...már nem birom idegekkel :(

B.

monalisa1 # 2010.12.09. 19:34

A bírósági papírral a kezedben a csaló ellen kezdeményezz végrehajtást ha jelenleg nem is látod sok értelmét., egy pénztartozás nem évül el (5 év) ha a végrehajtó időről időre megkisérli a végrehajtást. (Persze a végrehajtó addig is pénzért dolgozik.) Ha szerencséd van a pasinak előbb-utóbb lesz legális jövedelme, netán ingatlan a nevén, és akkor "jösz majd te". Előfordulhat hogy végső soron csak a majdani nyugdíjából...

Ha lesz ujabb munkád, fizetésed, a pénzedet "dugd el", nyíss egy vidéki takarékpénztárnál számlát, a kutya se talál ott rá.

Még innen a 30-on az Életben nem vagy elkésve semmiről, most "gubancos" de remélve nem oly sokára rendbejönnek a dolgaid.

monaLuis
laikus hozzászóló

Bencsi # 2010.12.09. 19:10

Tisztelt Végrehajtó!

Köszönöm gyors válaszát! Ez csak azért baj mert egy állásinterjún elég kellemetlen lesz, hogy ilyen letiltásom van,...ami nem is az én hibám. De ha nem lesz pénz a számlámon, akkor "áll" a levonás, amig ujra nem lesz rajta pénz? Semmi ingóságom, gondolom ezért is terhelték a számlám, de hogyan, ha nem dogozok, miből? Nem gondoltak bele, ha eddig 3,5 éve fiezetm, akkor mi lehet a baj? 2 helyen vagyok, 1mint adós, 1 mint kezes...az egyikből lett a 33%os letiltás...ha a másik is végrehajtás elé kerül, akkor 50%ot fognak vonni? ÉS ha nincs mit, akkor eljönnek a lakcímemre (páromnál lakom) és elviszik a párom személyes dolgait? Én konkrétan 3 bőrönd ruhával rendelkeztem...

Ki szolgáltat igazságot? 29évesen, ingóság nélkül, hitel mellett (amivel el vagyok késve) hogy alapozzam a jövőm? :'(

Köszönöm.

B.

végrehajtó1 # 2010.12.09. 19:03

A büntető ügyhöz nem tudok hozzászólni.A bankszámlát pedig le kell " inkassózni".Még akkor is ha más fizetése megy rá.50% ig lehet letiltani a fizuból.

Bencsi # 2010.12.09. 18:39

Tisztelt Végrehajtó!

Esetem nagyon egedi. Anno egy csaló áldozata lettem (további 62 emberrel együtt)és ezáltal 33%ot vontak le a fizetésemből. Rendben, fizettem, holott a bíróság kimondta a csalás tényét ellenem,az illető csücsül, de a bankokkal szemben nem tehetünk semmit (vállakozásba mentem bele, de kiderült, adós és kezes vagyok) Tehát eddíg vonták is a fizetésemből. De. Én sajnos nem dolgozom 1hónapja, ennek ellenére a végrehajtó a tudtomon kívül (holott anno 3 havi könyvelő által rontott fizetés miatt fel tudott hívni) letiltatta az utolsó munkahelyem általi 33%ot a bankszámlámról...a probléma hogy a párom fizetése volt a számlámon, igazoltan. Kérdésem: hogy vonhatta le, ha nem is dolgoztam, miből fizessem ki? 2. Meddig terhelheti a fizetésem, hány %ig? Fontos kérdés, már évek óta fizetem, és havi 80ezer fizetésből kellett törlesztenem, holott én vagyok a sértett. Vicces. De most hogy nincs jövedelmem, sem segélyben nem részesülök, mit tesz velem? Engem lincselnek meg más sikkassztása miatt?

Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: Egy nagyon szomorú, évekig szenvedő hölgy :(

végrehajtó1 # 2010.12.09. 08:57

Teljesen jogos.Sőt ha nem vigyázol azaz nem fizetsz rendesen akkor minden szerződést fel fog mondani a bank.

Csabesz0901 # 2010.12.08. 17:43

Van egy egyedi esetem,nem tudom ez valakivel megtörtént e már ?
Annyi történt,h a Budapest Banknál van egy hitelkártyám és arra van tartozásom. E mellett van ugyan itt egy lakossági folyószámlám is ,melyről a jelzáloghitelemet törlesztem. Ezen számlára érkezik a családi pótlék,gyes,és gyerektartás is. Történt egyszer csak,hogy kaptam egy sms,mely azt igazolta vissza ,hogy a Hitelkártya osztály leemelte a Lakossági számlámról a tartozásomat,minden féle előzetes bejelentés nélkül. Állítólag ez bent van a szerződési feltételekben.
Az a kérdésem,hogy jogosan vihetik e el a számlámra érkező szoc.ellátásokból bármennyi összeget. Ebben az a szép , hogy bankon belül nem tudja a jobb kéz ,h mit csinál a bal.Igy most a Jelzáloghitelem marad mínuszos.
Köszönöm a válaszát....

végrehajtó1 # 2010.11.23. 19:48

33/ apeh és 17/ egyébb tartozást lehet vonni.Max:50%.

Az hogy kiskoru gyermeket nevel annak nincs jelentősége.

nandy # 2010.11.23. 14:21

A tartásdíj megelőzi a többi tartozást, így arra 33%-ot lehet vonni, az apeh-osra pedig 17%-ot.

hard86 # 2010.11.23. 14:17

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Éredklődni szeretnék, hogyha Apeh tartozás miatt van levonásom ami 33% és van még egy másik levonásom is ami szintén 33%. Akkor mennyit vonhat a végrehajtó ha kiskorú gyermeket nevelek 66%-ot összesen vagy max 50%-ot

Várom mielőbbi válaszát

végrehajtó1 # 2010.11.15. 19:18

Golden

Úgy értem hogy a munkabért utaltathatja a pl:barátja bankszámlájára.Így a számlát nem tudják vh alá vonni.
Jelezheti is hogy van munkahelye de a vh-tó a Oep nyilvántartásából is látni fogja.

mouse # 2010.11.15. 18:07

Volt 315ezres tartozásom 177ezer tőke +kamat....,ebböl már befizettem 1hónapja a vh nál 145ezret.,erről kaptam papírt a havi fizetésemből levettek 29ezret.,Bocsánat de én a első 2 sort nem értem!Ja és ezt a levelet a pantól kaptam.

Golden # 2010.11.15. 17:48

Köszönöm a gyors választ.
"Ha más nevén van akkor nem fér hozzá…"

Még annyi a kérdés hogy ezt úgy érti hogy más néven van a bankszámlája ? Számít ez hogyha már a munkáltatónál le lehet tiltatni a bérét? Nekem kell jelezni hogy hol dolgozik vagy a végrehajtó egyszer(esetleg rendszeresen) megnézi ?

Még egyszer köszönöm az eddigieket is!

végrehajtó1 # 2010.11.15. 16:51

mouse

.Akkor most nekem el kell mennem a végrehajtóhoz és befizetniX összeget ezt lefénymásolni és így kérni a részlet.fiz??

Be fizeted az összeget (neked kell tudni mennyi), majd a maradékra 12 havi részlet dukáll.Ezt a vh-nál jegyzőkönyvezitek.

végrehajtó1 # 2010.11.15. 16:48

Golden

Érdeklődnék hogy (készfizető kezesség esetén) végrehajtásnál amennyiben más bankszámlára kapja a fizetést az adós, akkor is tiltható ? Mennyi idő múlva jutok hozzá (nekem tartozik).Vagy már a munkaadójánál tiltják és nem tud mit tenni?

Letiltás rendszerint a munkabérből történik.A munkáltató levonja és kiutalja a vh kérőnek vagy a vh-nak.A maradék megy a bankszámlára (ha oda kéri).
Ha más nevén van akkor nem fér hozzá...

végrehajtó1 # 2010.11.15. 16:45

Zol71

Szeretném még tudni, hogy az ingatlanomat akkor is hozzányulhat a bank, ha azon másik pénzintézetnél van jelzáloghitelem, és az rendben van fizetve?

igen minden további nélkül

Hllottam olyat, hogy valakinek a bankszámláját zárolták, ahová a jövedelme jön, és így teljes egészébben nem tudott a fizetéshez és még a családi pótlékhoz sem hozzáférni”?

pontosan

Ha a bank a végrehajtóhoz fordul, a végrehajtó azon kívül, hogy a fizetésemet terhelik, mit fog még tenni? Elviszi a berendezést a lakásomból?

például azt is.de az ingóságokka mindig csak baj van.nehéz eladni...

mouse # 2010.11.15. 16:04

Ezt kaptam ma:Teljes tartozása,tőke kamat költség megfiz.re a pan. a végrehajtó felé fennálló végrh.elj során felmerült költségek megfizetése és igazolása után legfeljebb 12 havi részletet tud adni.
3napot kaptam a válaszra.Akkor most nekem el kell mennem a végrehajtóhoz és befizetniX összeget ezt lefénymásolni és így kérni a részlet.fiz??A végrehajtónál hétfőn van félfogadás!,ilyenkor mi a teendő és kb mennyit kell neki fizetni,mert mikor ott voltam azt mondta h nem nagy összeg??!!,Ja és már a havi fiz.ből is vontak 29.000ft.remélem nem vész el

Zol71 # 2010.11.15. 04:44

Üdvözlöm!

Köszönöm korábbi kérdésemre adott gyors válaszát.
Szeretném még tudni, hogy az ingatlanomat akkor is hozzányulhat a bank, ha azon másik pénzintézetnél van jelzáloghitelem, és az rendben van fizetve?
Hllottam olyat, hogy valakinek a bankszámláját zárolták, ahová a jövedelme jön, és így teljes egészébben nem tudott a fizetéshez és még a családi pótlékhoz sem hozzáférni? Ez milyen esetben fordulhat elő? Ha a bank a végrehajtóhoz fordul, a végrehajtó azon kívül, hogy a fizetésemet terhelik, mit fog még tenni? Elviszi a berendezést a lakásomból? Nincs más ingóságom, csak a lakóházunk, ahol a három gyermekemmel és feleségemmel élek.

Válaszát előre is köszönöm.

Golden # 2010.11.14. 19:53

Érdeklődnék hogy (készfizető kezesség esetén) végrehajtásnál amennyiben más bankszámlára kapja a fizetést az adós, akkor is tiltható ? Mennyi idő múlva jutok hozzá (nekem tartozik).Vagy már a munkaadójánál tiltják és nem tud mit tenni?