Köszi Monalisa a választ!
Azonban nagy hirtelen nem tüntethetem el, mert van benne biztosítás is, és kb 3 hónap múlva jár le.
Nem tudod a gyerekek biztosítása nem kivétel a végrehajtás alól? mert akkor nyugodt lennék.
Köszönetel: Eszti
Köszi Monalisa a választ!
Azonban nagy hirtelen nem tüntethetem el, mert van benne biztosítás is, és kb 3 hónap múlva jár le.
Nem tudod a gyerekek biztosítása nem kivétel a végrehajtás alól? mert akkor nyugodt lennék.
Köszönetel: Eszti
Előszőr a számlát csapolják meg - egálig., vélem ezzel a 300e Ft tartozás valószínűleg le is megy.
Próbálj a bírósági végrehajtóval beszélni hogy inkább a házra tegyen jelzálogot valamint próbálj "már tegnap" elhelyezkedni, hogy a munkajövedelemből legyen a letiltás havi 33%-ban - egálig.
Sajnos a végrehajtási eljárás is költséget okoz.
Külön: bár nagy hírtelen eltüntetheted a számlán lévő pénzt de valószínűleg kérdezni fogják: tegnap még volt x összeg rajta, mára hová tünt?!
Tisztelt Végrehajtó!
Szeretném megkérdezni,hogy mivel sok tartozásom összegyűlt, kb.:300 000,- Ft ( a gázt már ki is kötötték) végrehajtást fognak kezdeményezni. Van lakás a nevemen, amiben lakunk és van a folyószámlámon pénzem, amit a gyerekek továbbtanmulására tetttem félre, még amikor dolgoztam. Most nem dolgozom, de nem akarom elveszíteni a pénzt mert a gyerekeknek nagyon kell.
Ha a házamra ráterhelnék, inkább azt vállalnám. Addig legalábbis míg nem kezdek el dolgozni.
Mit tehetek? Illetve hogy van ez? Először az ingatlant terhelik, vagy a számlát?
Tehetek-e valamit, hogy ne a "gyerekek pénze" ússzon el, hanem inkább az ingatlanra terhelnék. Egy kis idő múlva úgyis megkezdeném a törlesztést. Vagy ilyenkor már egyösszegben kell??
Köszönöm a választ!
Banktól függ.De sokszor évekig tart.
Szeretném megkérdezni, hogy a szerzödésfelmondás után mennyi idö a peres eljárás végéig:személyi kölcsönöm van, és felmondta a bank, és szeretném tudni hogy kb mennyi idö az amig elkezdik behajtani peres eljárás?köszönöm
Ha egy másik számlára kérnéd a remélve mielőbbi fizetésedet akkor abból élni tudnál -nem kopna fel az állad-, valamint tudnál kp. befizetések eszközölni a végrehajtó által ismert másik számlára, tehát időnként azért eredményes lenne a végrehajtás is. Vagyis "játszanál" a pénzeddel a két számlán - okosan.
Az hogy ennyire ki vagy borulva a történések miatt és a sajnálatos egészségi problémák, saját érdekedben mielőbb fordulj ideggyógyászhoz - biztosan segíteni fog. (Ismétlem: saját érdekedben!) És senkinek nem kell tudni arról hogy te orvoshoz jársz, legfeljebb majd később elmondod x-nek és y-nak, ha úgy látod ezt.
Minden jót!
KEdves monaLuis!
Köszönöm biztatásod...a pasinak nincs semmije, anno lefoglalták (a kiderült akaratos csalása/félrevezetése miatt) a lakását, cuccait...de kevés...jövedelme nincs , perelhetném de mmiből fizet? ezt beszéltem anno a biróval...zátony.
olvastam hogy a végrehajtó nem látja mennyi pénz van a számlán...de ha máshova kérném remélhetőeleges fizetésem, akkor a saját számlámon addíg vár, mig nem lesz pénz? nem akarom magam meglincseltetni, ezért is fizettem anno, holott a többi sértett azt mondta: Fityiszt! ezt sem tudtam, hogy lehet..:( LAssan belebetegszem ebbe, magasvérnyomásom lett, és volt már 28 évesen egy infartusom is...már nem birom idegekkel :(
B.
A bírósági papírral a kezedben a csaló ellen kezdeményezz végrehajtást ha jelenleg nem is látod sok értelmét., egy pénztartozás nem évül el (5 év) ha a végrehajtó időről időre megkisérli a végrehajtást. (Persze a végrehajtó addig is pénzért dolgozik.) Ha szerencséd van a pasinak előbb-utóbb lesz legális jövedelme, netán ingatlan a nevén, és akkor "jösz majd te". Előfordulhat hogy végső soron csak a majdani nyugdíjából...
Ha lesz ujabb munkád, fizetésed, a pénzedet "dugd el", nyíss egy vidéki takarékpénztárnál számlát, a kutya se talál ott rá.
Még innen a 30-on az Életben nem vagy elkésve semmiről, most "gubancos" de remélve nem oly sokára rendbejönnek a dolgaid.
monaLuis
laikus hozzászóló
Tisztelt Végrehajtó!
Köszönöm gyors válaszát! Ez csak azért baj mert egy állásinterjún elég kellemetlen lesz, hogy ilyen letiltásom van,...ami nem is az én hibám. De ha nem lesz pénz a számlámon, akkor "áll" a levonás, amig ujra nem lesz rajta pénz? Semmi ingóságom, gondolom ezért is terhelték a számlám, de hogyan, ha nem dogozok, miből? Nem gondoltak bele, ha eddig 3,5 éve fiezetm, akkor mi lehet a baj? 2 helyen vagyok, 1mint adós, 1 mint kezes...az egyikből lett a 33%os letiltás...ha a másik is végrehajtás elé kerül, akkor 50%ot fognak vonni? ÉS ha nincs mit, akkor eljönnek a lakcímemre (páromnál lakom) és elviszik a párom személyes dolgait? Én konkrétan 3 bőrönd ruhával rendelkeztem...
Ki szolgáltat igazságot? 29évesen, ingóság nélkül, hitel mellett (amivel el vagyok késve) hogy alapozzam a jövőm? :'(
Köszönöm.
B.
A büntető ügyhöz nem tudok hozzászólni.A bankszámlát pedig le kell " inkassózni".Még akkor is ha más fizetése megy rá.50% ig lehet letiltani a fizuból.
Tisztelt Végrehajtó!
Esetem nagyon egedi. Anno egy csaló áldozata lettem (további 62 emberrel együtt)és ezáltal 33%ot vontak le a fizetésemből. Rendben, fizettem, holott a bíróság kimondta a csalás tényét ellenem,az illető csücsül, de a bankokkal szemben nem tehetünk semmit (vállakozásba mentem bele, de kiderült, adós és kezes vagyok) Tehát eddíg vonták is a fizetésemből. De. Én sajnos nem dolgozom 1hónapja, ennek ellenére a végrehajtó a tudtomon kívül (holott anno 3 havi könyvelő által rontott fizetés miatt fel tudott hívni) letiltatta az utolsó munkahelyem általi 33%ot a bankszámlámról...a probléma hogy a párom fizetése volt a számlámon, igazoltan. Kérdésem: hogy vonhatta le, ha nem is dolgoztam, miből fizessem ki? 2. Meddig terhelheti a fizetésem, hány %ig? Fontos kérdés, már évek óta fizetem, és havi 80ezer fizetésből kellett törlesztenem, holott én vagyok a sértett. Vicces. De most hogy nincs jövedelmem, sem segélyben nem részesülök, mit tesz velem? Engem lincselnek meg más sikkassztása miatt?
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: Egy nagyon szomorú, évekig szenvedő hölgy :(
Teljesen jogos.Sőt ha nem vigyázol azaz nem fizetsz rendesen akkor minden szerződést fel fog mondani a bank.
Van egy egyedi esetem,nem tudom ez valakivel megtörtént e már ?
Annyi történt,h a Budapest Banknál van egy hitelkártyám és arra van tartozásom. E mellett van ugyan itt egy lakossági folyószámlám is ,melyről a jelzáloghitelemet törlesztem. Ezen számlára érkezik a családi pótlék,gyes,és gyerektartás is. Történt egyszer csak,hogy kaptam egy sms,mely azt igazolta vissza ,hogy a Hitelkártya osztály leemelte a Lakossági számlámról a tartozásomat,minden féle előzetes bejelentés nélkül. Állítólag ez bent van a szerződési feltételekben.
Az a kérdésem,hogy jogosan vihetik e el a számlámra érkező szoc.ellátásokból bármennyi összeget. Ebben az a szép , hogy bankon belül nem tudja a jobb kéz ,h mit csinál a bal.Igy most a Jelzáloghitelem marad mínuszos.
Köszönöm a válaszát....
33/ apeh és 17/ egyébb tartozást lehet vonni.Max:50%.
Az hogy kiskoru gyermeket nevel annak nincs jelentősége.
A tartásdíj megelőzi a többi tartozást, így arra 33%-ot lehet vonni, az apeh-osra pedig 17%-ot.
Tisztelt Ügyvéd Úr!
Éredklődni szeretnék, hogyha Apeh tartozás miatt van levonásom ami 33% és van még egy másik levonásom is ami szintén 33%. Akkor mennyit vonhat a végrehajtó ha kiskorú gyermeket nevelek 66%-ot összesen vagy max 50%-ot
Várom mielőbbi válaszát
Golden
Úgy értem hogy a munkabért utaltathatja a pl:barátja bankszámlájára.Így a számlát nem tudják vh alá vonni.
Jelezheti is hogy van munkahelye de a vh-tó a Oep nyilvántartásából is látni fogja.
Volt 315ezres tartozásom 177ezer tőke +kamat....,ebböl már befizettem 1hónapja a vh nál 145ezret.,erről kaptam papírt a havi fizetésemből levettek 29ezret.,Bocsánat de én a első 2 sort nem értem!Ja és ezt a levelet a pantól kaptam.
Köszönöm a gyors választ.
"Ha más nevén van akkor nem fér hozzá…"
Még annyi a kérdés hogy ezt úgy érti hogy más néven van a bankszámlája ? Számít ez hogyha már a munkáltatónál le lehet tiltatni a bérét? Nekem kell jelezni hogy hol dolgozik vagy a végrehajtó egyszer(esetleg rendszeresen) megnézi ?
Még egyszer köszönöm az eddigieket is!
mouse
„.Akkor most nekem el kell mennem a végrehajtóhoz és befizetniX összeget ezt lefénymásolni és így kérni a részlet.fiz??”
Be fizeted az összeget (neked kell tudni mennyi), majd a maradékra 12 havi részlet dukáll.Ezt a vh-nál jegyzőkönyvezitek.
Golden
„Érdeklődnék hogy (készfizető kezesség esetén) végrehajtásnál amennyiben más bankszámlára kapja a fizetést az adós, akkor is tiltható ? Mennyi idő múlva jutok hozzá (nekem tartozik).Vagy már a munkaadójánál tiltják és nem tud mit tenni?”
Letiltás rendszerint a munkabérből történik.A munkáltató levonja és kiutalja a vh kérőnek vagy a vh-nak.A maradék megy a bankszámlára (ha oda kéri).
Ha más nevén van akkor nem fér hozzá...
Zol71
„Szeretném még tudni, hogy az ingatlanomat akkor is hozzányulhat a bank, ha azon másik pénzintézetnél van jelzáloghitelem, és az rendben van fizetve?”
igen minden további nélkül
„Hllottam olyat, hogy valakinek a bankszámláját zárolták, ahová a jövedelme jön, és így teljes egészébben nem tudott a fizetéshez és még a családi pótlékhoz sem hozzáférni”?
pontosan
„Ha a bank a végrehajtóhoz fordul, a végrehajtó azon kívül, hogy a fizetésemet terhelik, mit fog még tenni? Elviszi a berendezést a lakásomból? ”
például azt is.de az ingóságokka mindig csak baj van.nehéz eladni...
Ezt kaptam ma:Teljes tartozása,tőke kamat költség megfiz.re a pan. a végrehajtó felé fennálló végrh.elj során felmerült költségek megfizetése és igazolása után legfeljebb 12 havi részletet tud adni.
3napot kaptam a válaszra.Akkor most nekem el kell mennem a végrehajtóhoz és befizetniX összeget ezt lefénymásolni és így kérni a részlet.fiz??A végrehajtónál hétfőn van félfogadás!,ilyenkor mi a teendő és kb mennyit kell neki fizetni,mert mikor ott voltam azt mondta h nem nagy összeg??!!,Ja és már a havi fiz.ből is vontak 29.000ft.remélem nem vész el
Üdvözlöm!
Köszönöm korábbi kérdésemre adott gyors válaszát.
Szeretném még tudni, hogy az ingatlanomat akkor is hozzányulhat a bank, ha azon másik pénzintézetnél van jelzáloghitelem, és az rendben van fizetve?
Hllottam olyat, hogy valakinek a bankszámláját zárolták, ahová a jövedelme jön, és így teljes egészébben nem tudott a fizetéshez és még a családi pótlékhoz sem hozzáférni? Ez milyen esetben fordulhat elő? Ha a bank a végrehajtóhoz fordul, a végrehajtó azon kívül, hogy a fizetésemet terhelik, mit fog még tenni? Elviszi a berendezést a lakásomból? Nincs más ingóságom, csak a lakóházunk, ahol a három gyermekemmel és feleségemmel élek.
Válaszát előre is köszönöm.
Érdeklődnék hogy (készfizető kezesség esetén) végrehajtásnál amennyiben más bankszámlára kapja a fizetést az adós, akkor is tiltható ? Mennyi idő múlva jutok hozzá (nekem tartozik).Vagy már a munkaadójánál tiltják és nem tud mit tenni?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |