végrehajtás alá vonható jövedelem

krystyna # 2013.06.05. 05:11

A bankkszámlán maradni kell : a mindenkori öregségi nyugdíj minimuma (28.500 most) PLUSZ ezen nyugdíj négyszerese mínusz a legalacsonyabb öregségi nyugdíj után maradó összeg fele, ez így összesen 71.250 forintnak maradnia kell a számlán !!!!!
Minden bank, minden számláján !

Ha számla van az OTP-nél, a CIB-nél, az MKB-nál, akkor mindhárom pénzintézetnél vezetett szánlán maradnia kell min. 71.250-nek.

A pénzintézet ezért felelősséggel tartozik !

Edina51 # 2013.06.05. 05:29

Vagyis ha inkasszó van a számlán,és 40000 ft-ot befizetek rá, a kölcsönre,akkor nem viszi el az inkasszó?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.06.05. 07:36

A pénzintézet ezért felelősséggel tartozik !
Mi a szankciója, ha nem tartja be? Melyik jogszabályhely intézkedik erről a szankcióról?

Zizuka # 2013.06.05. 21:13

Légyszi segítsetek! Úgy tudom vannak inkasszóra korlátok.
Számlámon találtam két összeget inkasszóra, együttesen kb 600.000 Ft. Felhívtam a bankot, hogy tájékoztassanak. Megadták a Vh. számát és a végrehajtó nevét.
Az eredeti tartozás kb 120.000 Ft. Nincs bérem, csak családi pótlék és gyed. Mekkora összeget vonhatnak? Ezt olvastam:
A pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt, természetes személyt megillető összegből az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének négyszerese feletti összeg (tehát 114.000 Ft felett?) korlátlanul végrehajtás alá vonható, az ez alatti összegből pedig az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összege (28.500 Ft) és az öregségi nyugdíj legalacsonyabb összegének négyszerese (114.000 Ft) közötti rész 50%-a vonható végrehajtás alá.
Vagyis 114.000 Ft feletti rész teljesen levonható és még azonfelül vonható 42750 Ft?
Úgy tudom a családi pótlékból csak jogalap nélkül felvett családi pótlékot lehet levonni.
Inkasszó előtt kellett volna kapnom levelet vagy megkeresést?
Jogos ekkora összeg?

Vh-ügyes # 2013.06.06. 14:20

jól számolsz, így van
egy dolgot kell tisztázni, a számlapénz az csak számlapénz (nem gyes, gyed, csp vagy a többi)
a jövedelem forrás a jövedelem letiltásnál érdekes

sanyiola # 2013.06.07. 09:12

Jó napot. Az lenne a kérdésem hogy egy ismerősöm kezes egy hitelnél. Elkezdték tőle vonni a tartozást. Az adósnak van munkahelye mégis az adóstárstól vonják. Írt a végrehajtónak hogy szüntesse meg a behajtást ellene mert az adósnak van munkahelye és jövedelme de a kérelmet elutasították. Ez jogos vagy fel lehet jelenteni a behajtót? Mit lehet ilyen esetben tenni? Válaszokat előre is köszönöm. Üdv

enzsuzsa # 2013.06.07. 09:44

Szép napot,
Külföldről (EU országból) érkező jövedelemre is kiterjed a végrehajtás?
Alanyunkak magyarországi bejelentett állandó lakcíme van, de külföldi cég a munkáltatója, Hollandiában dolgozik és onnan kapja a pénzét, valószínűleg devizaszámlára, vagy külföldi számlára.
Ilyen esetlen hogyan megy a végrahajtás? (Ingósága nincs, ingatlanját albérletbe adja ki.)
köszönöm!!

gerbera317 # 2013.06.08. 18:49

Írt a végrehajtónak hogy szüntesse meg a behajtást

Ha ez ilyen egyszerűen működne, akkor minden adós írna a végrehajtónak, az pedig sűrűn bocsánatot kérve megszüntetné a végrehajtást. Minden esetre, szabadalmaztatni kellene az ötletet...

fel lehet jelenteni a behajtót?

Mármint a végrehajtót? Nos, ha a végrehajtó azért feljelenthető lenne, mert eljár olyan ügyekben, amelyekben köteles eljárni, akkor gyakorlatilag nem is őt, hanem a végrehajtást elrendelő hatóságot (bíróságot vagy közjegyzőt) jelentené fel az adós. Szerinted feljelenthető a bíróság azért, mert jogerősen és végrehajthatóan elbírált egy jogi vitát? Az erre adott válaszod egyben azonos a kérdésedre adandó válasszal.

Anyu67 # 2013.06.10. 11:25

Tisztelt Választ adó!

Tájékoztatást szeretnék kapni arról, ha a letiltásra kerülő jövedelem maradék 50%-át egy családtagom által nyitott bankszámlára utaltatom, hozzá nyúlhat a végrehajtó? Munkáltatóm készpénzes kifizetést nem alkalmaz.

végrehajtó1 # 2013.06.10. 12:03

Ha a családtag nem felel a tartozásért akkor ez jó megoldás lehet.

Egyébként ha a munkavállaló készpénzben kéri a fizut a munkáltató köteles abban kiadni.

EVSIK # 2013.06.10. 13:13

Közepesen ostoba, brutálisan pongyolán megfogalmazott kérdés következik (zéró tudásom van a témáról): végrehajtás során befektetési jegyeket hogy visznek? Az értékpapírszámlát is inkasszóval viszik, vagy ott más az eljárás? Előre is köszi.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.06.10. 13:14

Lefoglalják, értékesítik.

EVSIK # 2013.06.10. 13:28

Köszöntem!

markobabszi # 2013.07.12. 08:03

Tisztel Végrehajtó!
Az édesapám nyugdíját levonás terheli. 41000 ftot vonnak tőle. Érdeklődnék,hogy a végrehajtónak mennyi a jutaléka,vagy az jó úgy,ha kb 27000 ft megy ebből az összegből a banknak,s közel 14000 ft a végrehajtónak,havonta,már majd 3 éve? Én ezt egy picit soknak tartom. Köszönöm

gerbera317 # 2013.07.13. 11:59

Kizárt. Ha már mindkettőnek megy, akkor 10 : 1 arányú a helyes megosztás. Vagy te túlzol (= hazudsz), vagy eleve tévedsz, vagy a munkáltató hibázik, de akkor mát vagy 2 és fél éve, és épp' ideje volt észrevenned.

Én itt 2 : 1 megoszlást látok, úgyhogy az a legvalószínűbb, hogy két letiltása van apunak, és 2 rész meg az egyik végrehajtásra, 1 rész pedig a másikra.

Nem kellene inkább a végrehajtót megkérdezni?

markobabszi # 2013.07.13. 19:47

Tisztelt Gerbera317!
Ne szoktam hazudni,azért kérdeztem először itt,mert nem akartam ok nélkül kérdőre vonni a végrehajtót,s főleg,mert én nem tudom mennyi jár a neki. Véletlenül tévedtem erre a fórumra,ga előbb történik,előbb teszem fel a kérdésemet! Amúgy fel van sorolvan,hogy a levonásból havonta kinek mennyit küldenek,s a banknak megy egy tétel,a végrehajtónak pedig 3,ami összesítve közel a fele a bankénak. Kicsit sokalltam,ám sajna az erre vonatkozó törvényeket nem ismerem.

gerbera317 # 2013.07.14. 16:14

Hurrá, valaki, aki igazat kérdez!

Egyébként a kérdezés és a kérdőre vonás egymástól távoli fogalmak. Minden esetre gyanús, ha már 3 éve ez a trend. Ahogy már írtam, 10 : 1 arány a normális, amit te írsz az felettébb gyanús.

Célszerű lenne, hogy közöld a végrehajtási lapról a követelés tőkéjét és a kamatszámítás módját és mértékét és kezdetét, továbbá a költségeket és az elrendeléssel járó költségeket.

Tajmahalka # 2013.07.18. 11:18

Jelenleg veszélyeztetett terhes állományban vagyok. Korábbi ügy miatt készfizető kezesként végrehajtói letiltás van ellenem. Az a kérdésem, hogy e táppénzből letiltható-e a tartozás illetve erről külön rendelkeznem kell-e?

Köszönettel.

Tajmahalka

Rcarlos88 # 2013.07.21. 14:45

Elnézést, ha már volt róla szó, de nem tudtam elolvasni az előző rengeteg hozzászólást.
Az lenne a kérdésem, hogy tgyás-ból lehet-e vonni. Állítólag a 70%-os tgyás-ból nem, a 100%-os tgyás-ból viszont igen. Mi az igaz ebből?
Másik kérdésem lenne: amennyiben valakinek elkezdődik a letiltás, azt valamivel fel lehet-e függeszteni?
Gondolok itt arra, hogy pl. panaszt tesz a Bíróságon a letiltás miatt, ez felfüggeszti-e a végrehajtást a Bíróság döntéséig, vagy sem.
Illetve lehet-e hivatkozni arra, hogy valakinek a jövedelme mondjuk 90000 Ft, viszont a különböző hitelek törlesztője összesen kb. 80.000 ft, erre jön még rá, hogy a jövedelemből letiltanak kb. 35.000 ft-ot (tehát összesen 115.000 ft a kiadási oldalon a 90.000 ft bevétellel szemben), továbbá két kisgyermeket kéne nevelni, eltartani. Ezt figyelembe veszi-e a Bíróság, és adhat-e méltányossági alapon "haladékot" azzal, hogy felfüggeszti bizonyos időre a végrehajtást, így legalább az a 35.000 ft megmaradna, amit most levonnak.
A segítő válaszokat előre is köszönöm!

hajni2013 # 2013.07.30. 09:27

Tisztelt fôrumozòk.sajnos sehol nem talâlom meg a kérdésemre a vâlaszt.legyen szives aki tud segitsen nekem.most mennék a munkaügyi központon keresztül tanfolyamra.kérdésem az lenne hogy amit a tanfolyam alatt kapnék "keresetpòtlò juttatást"abbòl vonhat-e a végrehajtò?férjemnek és nekem is tiltjâk a munkabérünket.a munkanélküli segélyből viszont nem vonhattak,ezt az ügyintéző
m mondta.ha vo
nhatnak belőle akkor sajn
os nem tudom vàllalni a tanfolyamot.köszönöm a segitséget!

pestszentlorinc # 2013.07.30. 10:46

mennyi a keresetpótló juttatás? azt hiszem, 28-29.000 Forint alatti jövedelemből nem lehet semmit levonni.

pestszentlorinc # 2013.07.30. 10:48

Mármint havi 28.000-ből

luck-666 # 2013.07.30. 11:41

74. § Mentes a végrehajtás alól

1. a nemzeti gondozási díj és a hadigondozottak pénzbeli ellátása, az életüktől és szabadságuktól politikai okból jogtalanul megfosztottak kárpótlásáról szóló törvény szerint járó életjáradék,
  2. az átmeneti segély, ideértve a meghatározott célra kapott segélyt is, a rendszeres szociális segély, az időskorúak járadéka, a munkanélküliek jövedelempótló támogatása, az ápolási díj,
  3. az anyasági segély,
  4. a rokkantsági járadék és a vakok személyi járadéka,
  5. a megváltozott munkaképességű személyt megillető juttatás (keresetkiegészítés, átmeneti keresetkiegészítés, jövedelemkiegészítés, átmeneti jövedelemkiegészítés, átmeneti járadék, bányász dolgozók egészségkárosodási járadéka),
  6. a törvényen alapuló tartásdíj, ideértve a bíróság által előlegezett gyermektartásdíjat is, a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényen alapuló gyermekvédelmi pénzbeli ellátások,
  7. a nevelőszülő részére az államilag gondozott gyermek tartásáért fizetett gondozási díj,
  8. az ösztöndíj, a tudományos továbbképzési ösztöndíjas munkabér jellegű ösztöndíjának kivételével [66. § d) pont],
  9. a kiküldetéssel, külszolgálattal és munkába járással összefüggő költségtérítés,
  10. a meghatározott kiadás fedezésére szolgáló összeg,

k)-m)

1. a fogyatékossági támogatás
hajni2013 # 2013.07.30. 12:00

köszönöm szépen.bruttò 58000 ebből 50,000 ft-ot utalnânak.elvileg akkor nem tehetik rá a kezüket.

LiDoki # 2013.08.02. 21:00

A férjemnek 400 eFt-os hitelkártya számlatartozása van. A hitelkártya számlát 2 hete mondták fel. Férjem már előtte írásban kérte, hogy kössenek megállapodást részletfizetésben történő megfizetésre. Erre választ a mai napig nem küldtek. Ma megérkezett a férjem fizetése. 84 eFt. Egy az egyben az összes pénzt tartozás fejében levonták. A számla egyenlege 0 Ft lett. Kérdezem, hogy meg lehet-e csinálni mindenféle előzetes egyeztetés, tájékoztatás nélkül, hogy egy családot egy forint nélkül hagyjanak. Kérdem, hogy jogos volt-e, hogy az összes pénzt levonták? Ha nem, milyen jogszabályra hivatkozhatok? Sem végrehajtói, sem egyéb értesítést nem kaptam arról, hogy elveszik az összes pénzem. Most itt vagyunk. Én nem dolgozom, férjem jövedelméből neveljük (vagyis ebben a hónapban csak nevelnénk) kiskorú gyermekünket. Jelenleg kenyeret sem tudunk venni. Az össz pénzünk a pénztárcámban megmaradt 120 Ft. Még az sincs, akitől kölcsönt kérhetnék. Nagyon kérem, mielőbb adjanak tanácsot. Köszönöm.