de azért jó törvény ez..ők 5 évig elővehetnek bármiért,nekünk meg 8 napunk van,hogy kifogást terjesszünk elő,ha ők hibáztak.ez aztán korrekt törvény.
végrehajtás alá vonható jövedelem
Tisztelt Fórumozók!
2012.12.19.-i kérdésemre nem kaptam választ.Kérhetném a segítségüket?
Előre is köszönöm!
- "Fizetési meghagyást" kellene kibocsájtani (ügyvédemnél 20 eft)
- kevés info... mijük lehet még? fognak-e örökölni? stb
- ehhez meg látni kellene a tartozás elismerő nyilatkozatukat...
Jó napot kívánok!
A kérdésem a következő lenne:a munkabérem az élettársam számlájára(ő az egyedüli számlatulajdonos) szeretném utaltatni,de a munkáltatóm erre nem hajlandó.Azt mondták,a számlának az én nevemen kell lennie.Tudnának segíteni abban,hol tudok utána nézni a törvényi szabályozásnak?
Köszönöm
papa5 Én is arra utaltatom jogszerűen, ehhez annyi kellett hogy a páromnak alá kellett írni egy papírt hogy "megengedi" nekem hogy oda utaltathassak.A munkáltatóm pedig minden hónapban a munkabér jogcím után feltünteti az én nevem, hogy ez nekem szól.Ennyi.
T.Zaphiris!Köszönöm!
papa5
Ha a munkáltató makacsul ellenáll, közvetlen a fizetés utalása előtt kellene mindig új szálát nyitni...
Köszönöm szépen a választ!
Üdv!
Érdeklődni szeretnék,hogy a rehabilitációs ellátásból,/ez az a fajta amikor nyugdíjjárulékot is vonnak belőle,és szolgálati időnek számít/vonhatnak -e le a végrehajtó által kért 33 %-t?Mert így akkor még a nyugdíjminimumot sem éri ellátásom!A választ előre is köszönöm!
mariand:
A rehabilitációs ellátás pontos meghatározását nem ismerem, de az 1994.évi LIII.tv. 65.§ - 74.§ közötti rész szól a különböző letiltási lehetőségekről. Érdemes lenne megkérdezned a rehabilitációs ellátást folyósító szervet megkérdezned, hogy végrehajtás alá vonható-e amit kapsz.
A keresetből 28.500 Ft (úgytudom jelenleg is ez a legalacsonyabb nyugdíjösszeg) mentes, ennyinek mindenféleképpen meg kell maradnia a levonás után. Ha a 33% levonás ebbe is "belenyúlna" akkor nem 33%-ot lehet levonni, hanem csak a kereset 28.500 Ft-on felüli részét.
Üdvözletem ! Kérdésem a következő volna . Válás után minden hitelünk bedőlt s mivel a volt feleségemnek nincs semmi jövdelme igy csak tőlem vonnak mindent . gyerekeket mi neveljük párommal nem vehetünk igénybe semmi gyermekvédelmi lehetőséget mert azt nem veszik számításba hogy fizetésem 50 % át levonják . Lehetőség van e arra hogy kötelezék bármi nemü közmunkára vagy nem is tudom mire hogy az egykori feleségem is viselje a közös terheket ne csak mi fizessünk mindent hosszu évekig . (kábé 10 M Ft) .
Köszönettel előre is !
Üdvözletem: Szeretném megkérdezni hogy a Rehabitácios Nyugdijbol Hány százalékot vonhatnak ,ha van gyerektartásom .Ellőre is köszönöm !!!!!!!!!!!!!!!!
Miért nem mindjárt azt kérdezed, hogy hány éves a kapitány?
Maximum összesen 50 százalékot. Te, ugye, mérnök vagy?
Tiszteletem!
Affelöl érdeklödnék, hogy a feleségemnek volt telefontartozása és birosági itélet is születet, miszerint ki kell neki fizetni a 203 000 forintot. Nem dolgozik, a háztartást vezeti, meg itt a 3 gyerek is. A mult héten kapott egy levelet a banktol, miszerint a bankszámlájára hatósági átutalási megbízás érkezett, amely április másodikáig áll fent. Pénz nem volt rajta, viszont a családi pótlékot és gyet-et arra kapja, ami 73000 ft. Ez a pénz ma reggel meg is jött. Jött róla az sms is. Viszont elérhetö egyenlegnek már csak 36000 volt.
Kora délután fel is vette a feleségem ezt a 36000 ft-ot és rá kb 2 órára jött egy sms a banktol, hogy -22000 ft az egyenlege.
Lehet tévhitben élek, de én eddig úgy tudtam, hogy a családiból nem lehet semmilyen tartozást levonni. Ez mikor változott, vagy tényleg én tudtam rosszul?
Válaszukat elöre is köszönöm.
Róbert
„Pénz nem volt rajta, viszont a családi pótlékot és gyet-et arra kapja”
És az nem pénz? Vagy ti ezeket a juttatásokat természetben kapjátok: 3 zsák krumpli, 8 kg liszt, 1 láda alma, 10 tábla tejcsoki? Ezek ugyanis tényleg nem inkasszózhatók. De a számlaegyenleg, az simán.
Üdv !
Az otp banknál van egy számlaszámom melyre hatósági átutalási megbízás érkezett, melyről kaptam egy értesítést az otp-től hogy be is fogadták a megbízást. A számlámon pénz nem volt, így nem is értettem hogyan teljesítették azt. Korábban a testvérem nyitott szintén az otp-nél egy számlát, melyhez volt hozzáférésem, de a számla nem közös néven van csak az övé. Miután megérkezett a fizetése szomorúan látta hogy több mint 120ezer forint eltünt róla, az internetes hozzáférésén pedig látható volt egy átutalás mely az ő számlájáról az én számlámra történt és ebből teljesítették a hatósági követelést, valamint az átutalások díját is tőle vonták le a tartozáson felűl. Erről semmiféle tájékoztatást nem kaptunk sem ő sem én. Ez így szabályos és lehetséges? Egyébként volt már hogy félrekönyvelték a tételeket az ügyintéző hibájából mert nem azonosította rendesen az adataimat, és nem a saját számlámat kezelte hanem a testvéremét. A válasza csak annyi volt hogy ne személyi igazolvánnyal azonosítsam magamat hanem bankkártyával és akkor nem ér ilyen félreértés, de ő nem hibás...
Köszönöm válaszukat előre is.
Az előző hozzászólásomhoz még annyit, hogy voltam az otp bankban és nincs jogosultságom semmilyen formábanb a testvérem számlájához, még felvilágosítást sem kaphattam róla. Ezek tekintetében jogos volt-e az átutalás melyet az otp hajtott végre testvérem számlájáról az enyémre, majd az enyémről a hatóság felé? Mi a teendő ilyenkor és kihez fordulhatnék?
Talán, közösen a fiók vezetőhöz.
Tisztelt Cím!
Szeretnék választ kapni, hogy a munkabérből tartozás jogcímén levonhatnak-e úgy, hogy az a megélhetésemet veszélyeztesse. Jövedelmem bruttó 185.000.-Ft, három gyerekem egyedül nevelem, apjuk nem fizet gyerektartást, jövedelmem felét levonják jelzáloghitel tartozás miatt, a fennmaradó nettó 50valahány ezer forint, plusz családi pótlékból szüleim támogatása nélkül nem tudnék megélni. Volt férjemtől nem vonnak, ő vállalkozó. / a kölcsön felvevő én voltam ő az adóstárs/ mellesleg ő lakik a házunkba. Nekem mint három gyereket egyedül nevelő szülőnek nincs létminimuma, amiből el tudom tartani a gyerekeimet,
Üdv. Manyi
Tizstelt Cím!
Érdeklődni szeretnék,hogy ha a rehabilitációs ellátásom mellett elmegyek heti 20 órában dolgozni,akkor a járulék szempontjából a munkabér és az ellátás összevonodik-e vagy külön-külön vonnak mindent!?Kérdezem ezt azért mert a rehab.ellátásomból vonnak járulékot mert szolgálati időnek számít és vonnak végrehajtó által megállapított tartozást!Így a nyugdíjminimumot kapom!Tehát azért kérdezem,hogy a 2 összeg összeadódik és úgy vonnak járulékot és a tartozásomat vagy külön-külön.Ha külön akkor a munkabérből mennyit vonhatnak le?Annál többet nem ,hogy a nyugdíjminimum összege megmaradjon? A választ előre is köszönöm előre is köszönöm
Tisztelet Fórum!
Adóstárs vagyok egy hitelnél. Az adós anyagi gondok miatt, néhány hónapja kevesebbet fizet az eredeti törlesztő részletnél, ezért összegyűlt néhány tízezer forint elmaradás. A bank küldött egy levelet a munkáltatómnak, hogy ezt az összeget vonja le a munkabéremből. Szeretném tudni, hogy a munkáltatómnak volt- e joga levonni ezt az összeget, ha nincs bírósági határozat. Egyébként az adós is kapott egy – feltehetően - ugyanilyen levelet, de az Ő munkáltatója figyelmen kívül hagyta ezt és így csak tőlem vonják. Köszönöm a választ.
Tiszteletem Mindenkinek.
A kérdésem az lenne, hogy a gyed-ből vonhat-e végrehajtói szervezet, ha nem bankszámlára jön?
Igen.
Sándor,
Te most itt a Gyed-ből levonhatóságnál 2 dologra gondoltál, az elmaradt gyerektartásra, illetve a jogalap nélkül felvett eü. ellátás esetére? Tudtommal a tv. ezt a két lehetőséget nevesíti, minden más kizárt. Csak a pontosság kedvéért.
Manyi195
Ha a fizetésed felét letiltják, akkor valószínűleg több tartozásod van, mert egynél 33% a maximum.
De ettől függetlenül inkasszálhatják a bankszámládat is...28.500,- Ft az, amit feltétlenül rajta kell hagyniuk.
Javasolnám, hogy a családi pótlékot ne bankszámlára kérd!
Ha a hiteltörlesztés összegét nem tudják bevasalni rajtad, az adóstársat is elő fogják venni.
Olyan meg nincs, hogy nem fizet gyerektartást, tessék feljelenteni, mert ez bűncselekmény!
Ha nincs jövedelme, akkor a tartásdíj elmaradás ráterhelhető a házrészére.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02