végrehajtás alá vonható jövedelem

bevike # 2013.01.10. 03:36

de azért jó törvény ez..ők 5 évig elővehetnek bármiért,nekünk meg 8 napunk van,hogy kifogást terjesszünk elő,ha ők hibáztak.ez aztán korrekt törvény.

kérdező100 # 2013.01.13. 13:28

Tisztelt Fórumozók!

2012.12.19.-i kérdésemre nem kaptam választ.Kérhetném a segítségüket?
Előre is köszönöm!

Vh-ügyes # 2013.01.14. 12:01
  1. "Fizetési meghagyást" kellene kibocsájtani (ügyvédemnél 20 eft)
  2. kevés info... mijük lehet még? fognak-e örökölni? stb
  3. ehhez meg látni kellene a tartozás elismerő nyilatkozatukat...
papa5 # 2013.01.15. 10:18

Jó napot kívánok!
A kérdésem a következő lenne:a munkabérem az élettársam számlájára(ő az egyedüli számlatulajdonos) szeretném utaltatni,de a munkáltatóm erre nem hajlandó.Azt mondták,a számlának az én nevemen kell lennie.Tudnának segíteni abban,hol tudok utána nézni a törvényi szabályozásnak?
Köszönöm

Zaphyris # 2013.01.15. 15:21

papa5 Én is arra utaltatom jogszerűen, ehhez annyi kellett hogy a páromnak alá kellett írni egy papírt hogy "megengedi" nekem hogy oda utaltathassak.A munkáltatóm pedig minden hónapban a munkabér jogcím után feltünteti az én nevem, hogy ez nekem szól.Ennyi.

papa5 # 2013.01.15. 22:02

T.Zaphiris!Köszönöm!

Vh-ügyes # 2013.01.16. 06:19

papa5

Ha a munkáltató makacsul ellenáll, közvetlen a fizetés utalása előtt kellene mindig új szálát nyitni...

kérdező100 # 2013.01.20. 11:32

Köszönöm szépen a választ!
Üdv!

mariand # 2013.02.03. 15:48

Érdeklődni szeretnék,hogy a rehabilitációs ellátásból,/ez az a fajta amikor nyugdíjjárulékot is vonnak belőle,és szolgálati időnek számít/vonhatnak -e le a végrehajtó által kért 33 %-t?Mert így akkor még a nyugdíjminimumot sem éri ellátásom!A választ előre is köszönöm!

Grave7 # 2013.02.15. 14:52

mariand:
A rehabilitációs ellátás pontos meghatározását nem ismerem, de az 1994.évi LIII.tv. 65.§ - 74.§ közötti rész szól a különböző letiltási lehetőségekről. Érdemes lenne megkérdezned a rehabilitációs ellátást folyósító szervet megkérdezned, hogy végrehajtás alá vonható-e amit kapsz.
A keresetből 28.500 Ft (úgytudom jelenleg is ez a legalacsonyabb nyugdíjösszeg) mentes, ennyinek mindenféleképpen meg kell maradnia a levonás után. Ha a 33% levonás ebbe is "belenyúlna" akkor nem 33%-ot lehet levonni, hanem csak a kereset 28.500 Ft-on felüli részét.

marinkopisti # 2013.02.18. 16:17

Üdvözletem ! Kérdésem a következő volna . Válás után minden hitelünk bedőlt s mivel a volt feleségemnek nincs semmi jövdelme igy csak tőlem vonnak mindent . gyerekeket mi neveljük párommal nem vehetünk igénybe semmi gyermekvédelmi lehetőséget mert azt nem veszik számításba hogy fizetésem 50 % át levonják . Lehetőség van e arra hogy kötelezék bármi nemü közmunkára vagy nem is tudom mire hogy az egykori feleségem is viselje a közös terheket ne csak mi fizessünk mindent hosszu évekig . (kábé 10 M Ft) .
Köszönettel előre is !

nyufi # 2013.02.25. 09:59

Üdvözletem: Szeretném megkérdezni hogy a Rehabitácios Nyugdijbol Hány százalékot vonhatnak ,ha van gyerektartásom .Ellőre is köszönöm !!!!!!!!!!!!!!!!

gerbera317 # 2013.02.25. 16:56

Miért nem mindjárt azt kérdezed, hogy hány éves a kapitány?

Maximum összesen 50 százalékot. Te, ugye, mérnök vagy?

enarobi13 # 2013.03.04. 15:50

Tiszteletem!

Affelöl érdeklödnék, hogy a feleségemnek volt telefontartozása és birosági itélet is születet, miszerint ki kell neki fizetni a 203 000 forintot. Nem dolgozik, a háztartást vezeti, meg itt a 3 gyerek is. A mult héten kapott egy levelet a banktol, miszerint a bankszámlájára hatósági átutalási megbízás érkezett, amely április másodikáig áll fent. Pénz nem volt rajta, viszont a családi pótlékot és gyet-et arra kapja, ami 73000 ft. Ez a pénz ma reggel meg is jött. Jött róla az sms is. Viszont elérhetö egyenlegnek már csak 36000 volt.
Kora délután fel is vette a feleségem ezt a 36000 ft-ot és rá kb 2 órára jött egy sms a banktol, hogy -22000 ft az egyenlege.
Lehet tévhitben élek, de én eddig úgy tudtam, hogy a családiból nem lehet semmilyen tartozást levonni. Ez mikor változott, vagy tényleg én tudtam rosszul?
Válaszukat elöre is köszönöm.

Róbert

gerbera317 # 2013.03.05. 20:48

Pénz nem volt rajta, viszont a családi pótlékot és gyet-et arra kapja

És az nem pénz? Vagy ti ezeket a juttatásokat természetben kapjátok: 3 zsák krumpli, 8 kg liszt, 1 láda alma, 10 tábla tejcsoki? Ezek ugyanis tényleg nem inkasszózhatók. De a számlaegyenleg, az simán.

Péter12345 # 2013.03.11. 10:46

Üdv !
Az otp banknál van egy számlaszámom melyre hatósági átutalási megbízás érkezett, melyről kaptam egy értesítést az otp-től hogy be is fogadták a megbízást. A számlámon pénz nem volt, így nem is értettem hogyan teljesítették azt. Korábban a testvérem nyitott szintén az otp-nél egy számlát, melyhez volt hozzáférésem, de a számla nem közös néven van csak az övé. Miután megérkezett a fizetése szomorúan látta hogy több mint 120ezer forint eltünt róla, az internetes hozzáférésén pedig látható volt egy átutalás mely az ő számlájáról az én számlámra történt és ebből teljesítették a hatósági követelést, valamint az átutalások díját is tőle vonták le a tartozáson felűl. Erről semmiféle tájékoztatást nem kaptunk sem ő sem én. Ez így szabályos és lehetséges? Egyébként volt már hogy félrekönyvelték a tételeket az ügyintéző hibájából mert nem azonosította rendesen az adataimat, és nem a saját számlámat kezelte hanem a testvéremét. A válasza csak annyi volt hogy ne személyi igazolvánnyal azonosítsam magamat hanem bankkártyával és akkor nem ér ilyen félreértés, de ő nem hibás...
Köszönöm válaszukat előre is.

Péter12345 # 2013.03.11. 12:13

Az előző hozzászólásomhoz még annyit, hogy voltam az otp bankban és nincs jogosultságom semmilyen formábanb a testvérem számlájához, még felvilágosítást sem kaphattam róla. Ezek tekintetében jogos volt-e az átutalás melyet az otp hajtott végre testvérem számlájáról az enyémre, majd az enyémről a hatóság felé? Mi a teendő ilyenkor és kihez fordulhatnék?

Vh-ügyes # 2013.03.13. 05:22

Talán, közösen a fiók vezetőhöz.

Manyi195 # 2013.04.01. 14:27

Tisztelt Cím!
Szeretnék választ kapni, hogy a munkabérből tartozás jogcímén levonhatnak-e úgy, hogy az a megélhetésemet veszélyeztesse. Jövedelmem bruttó 185.000.-Ft, három gyerekem egyedül nevelem, apjuk nem fizet gyerektartást, jövedelmem felét levonják jelzáloghitel tartozás miatt, a fennmaradó nettó 50valahány ezer forint, plusz családi pótlékból szüleim támogatása nélkül nem tudnék megélni. Volt férjemtől nem vonnak, ő vállalkozó. / a kölcsön felvevő én voltam ő az adóstárs/ mellesleg ő lakik a házunkba. Nekem mint három gyereket egyedül nevelő szülőnek nincs létminimuma, amiből el tudom tartani a gyerekeimet,
Üdv. Manyi

mariand # 2013.04.23. 11:41

Tizstelt Cím!
Érdeklődni szeretnék,hogy ha a rehabilitációs ellátásom mellett elmegyek heti 20 órában dolgozni,akkor a járulék szempontjából a munkabér és az ellátás összevonodik-e vagy külön-külön vonnak mindent!?Kérdezem ezt azért mert a rehab.ellátásomból vonnak járulékot mert szolgálati időnek számít és vonnak végrehajtó által megállapított tartozást!Így a nyugdíjminimumot kapom!Tehát azért kérdezem,hogy a 2 összeg összeadódik és úgy vonnak járulékot és a tartozásomat vagy külön-külön.Ha külön akkor a munkabérből mennyit vonhatnak le?Annál többet nem ,hogy a nyugdíjminimum összege megmaradjon? A választ előre is köszönöm előre is köszönöm

heyjoe # 2013.05.07. 13:55

Tisztelet Fórum!
Adóstárs vagyok egy hitelnél. Az adós anyagi gondok miatt, néhány hónapja kevesebbet fizet az eredeti törlesztő részletnél, ezért összegyűlt néhány tízezer forint elmaradás. A bank küldött egy levelet a munkáltatómnak, hogy ezt az összeget vonja le a munkabéremből. Szeretném tudni, hogy a munkáltatómnak volt- e joga levonni ezt az összeget, ha nincs bírósági határozat. Egyébként az adós is kapott egy – feltehetően - ugyanilyen levelet, de az Ő munkáltatója figyelmen kívül hagyta ezt és így csak tőlem vonják. Köszönöm a választ.

martasebi # 2013.05.14. 12:30

Tiszteletem Mindenkinek.

A kérdésem az lenne, hogy a gyed-ből vonhat-e végrehajtói szervezet, ha nem bankszámlára jön?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.05.15. 19:19

Igen.

porcmistrec # 2013.05.16. 04:18

Sándor,

Te most itt a Gyed-ből levonhatóságnál 2 dologra gondoltál, az elmaradt gyerektartásra, illetve a jogalap nélkül felvett eü. ellátás esetére? Tudtommal a tv. ezt a két lehetőséget nevesíti, minden más kizárt. Csak a pontosság kedvéért.

TRILLEVIP # 2013.05.21. 19:07

Manyi195

Ha a fizetésed felét letiltják, akkor valószínűleg több tartozásod van, mert egynél 33% a maximum.
De ettől függetlenül inkasszálhatják a bankszámládat is...28.500,- Ft az, amit feltétlenül rajta kell hagyniuk.
Javasolnám, hogy a családi pótlékot ne bankszámlára kérd!
Ha a hiteltörlesztés összegét nem tudják bevasalni rajtad, az adóstársat is elő fogják venni.
Olyan meg nincs, hogy nem fizet gyerektartást, tessék feljelenteni, mert ez bűncselekmény!
Ha nincs jövedelme, akkor a tartásdíj elmaradás ráterhelhető a házrészére.