A szituacio a kovetkezo: volt elettarsamnak a kezese voltam, majd 5 evvel szetvalasunk utan kaptam a birosagi idezest, miszerint vegrehajtasi eljaras indult az ugyben. azota a vegrehajtasi eljaras lefolytatdodott es mivel tole nem tudtak behajtani semmit, igy engem kerestek meg. mivel nem akartam, hogy ellenem is vegrehajtasi eljaras induljon es az osszeg novekedjen, kenytelen voltam (tudvan, hogy a masik kezestol sem lehet behajtani semmit)kifizetni az adossagot. Jelen esetben kifizettem 3,4 millio forintot es most szeretnem ezt behajtani a volt elettarsamtol.
Nincs ingatlanja, hazassagban el egy albaerletben, nincs munkahelye, osszes jovedelme a gyerektartas, amit tolem kap, es a gyed, illetve csaladi potlek.
Kerdesem, hogy ha vgrehajtasi eljarast indittatok ellene, mik a lehetosegeim?
- A folyoszamlajarol le lehet-e tiltatni a befolyo jovedelmet?
- Megakadalyozhato- e hogy masik folyoszamlaszamra kerje a befolyo jovedelmet ezzel megakadalyozva, hogy a vegrehajtas megvalosuljon ajelenlegi folyoszamlajarol?
- Ha a ferjevel egyutt el alberletben behajthato-e a lakasban talalhato ingosagok?
- A ferjen behajthato- e a hazastarsa tartozasa pl. a fizetesebol levonhato-e, illetve a bankszamlajarol letilthato-e?