Személyi kölcsönök miatt keresne fel a végrehajtó.
vegrehajtasi eljaras folyamata
bejelentett lakcímen utána a volt lakcímen, ha nem talál
Sziasztok!
Szerintetek az APEH inkasszálhatja a feleség önálló bankszámlájáról férje adótartozását?
:))) Szia!
Szerintem igen:((
Házasságban egyetemlegesen vagyok adósok.
Szia Imma!!!!
:-))
A ház eladás úgye?
Lehet, hogy rosszul tetted fel a kérdést!
Az értékesített ingatlan azon része a férjed tulajdona, külön vagyona volt. Azután kell neki adóznia, mert az eladás még az 5 éven belüli. Kár, hogy nem a pénzügyi topicba tetted fel. Nandy tudná csak megmondani.
Még mindig azt mondom, hogy ez így is egyetemleges tartozás.
Üdvözletem!
A következő lenne a kérdésem:
2006 decemberében házasodtam össze férjemmel.
Albérletben lakunk, van egy személyautó, melynek a hitele az én nevemen van, én vagyok a tulajdonosa.
A férjem 1 hónapja kapott bírósági végrehajtótól levelet, miszerint volt felesége perelte elmaradt gyerektartás miatt, mely alapján végrehajtási eljárást kezdeményezett.
Kérdésem az lenne, hogy mivel nincs ingatlanunk, albérletben lakunk, a férjemnek nincs jövedelme már egy ideje, a bejelentett lakcímen lehet végrehajtást foganatosítani, amely lakás részben az édesanyám, részben az apám tulajdona. Természetesen azt bárki igazolni tudja, hogy nem lakunk ott életvitelszerűen, hiszen a munkahelyem Budapesten van, emiatt lakunk albérletben. Szerencsére az én fizetésem elegendő a létfenntartásunkhoz és az autóhitel fizetéséhez, de ha a férjemtől nincs mit lefoglalni, akkor az én nevemen lévő számlára érkező fizetésből, vagy a hitellel terhelt autómból fedezhetik a végrehajtandó tartozást?
A választ előre is köszönöm
Tisztelettel SOMA
„Kérdésem az lenne, hogy mivel nincs ingatlanunk, albérletben lakunk, a férjemnek nincs jövedelme már egy ideje, a bejelentett lakcímen lehet végrehajtást foganatosítani”
igen ott kell először
„de ha a férjemtől nincs mit lefoglalni, akkor az én nevemen lévő számlára érkező fizetésből, vagy a hitellel terhelt autómból fedezhetik a végrehajtandó tartozást?”
nem
köszönöm válaszát.
Az szeretném megkérdezni, hogy ha a bejelentett lakcímen fognak lefoglalást kezdeményezni, akkor mi alapján lehet azt eldönteni, vagy feltételezni, hogy mi lehet a férjem tulajdona, mivel nem lakunk egyiken sem azon a címen? Illetve még egy fontos kérdés felmerül: az ingatlan mely a címen van két külön bejáratú, de egymáshoz épített ingatlan: az egyik az édesapámé, a másik az édesanyám lakóingatlana, azért édekes ez a tény mivel évekkel ezelőtt elváltak s ily módon történt a vagyonmegosztás. A végrehajtó mi alapján dönti el, hogy hol kutakodik az esetlegesen behajtható vagyontárgyak után?
válaszát előre is köszönöm
Azért ha bemegy a vh-tó egy lakásba azt látja hogy idősebb generáció él ott a saját ingóságaival vagy sem.Sok értelme nincs 15 pótlapos foglalási jegyzőkönyvet :) írni mert az igényperben ugyis tisztázódnak a tulajdonviszonyok.
„A végrehajtó mi alapján dönti el, hogy hol kutakodik az esetlegesen behajtható vagyontárgyak után?”
A volt feleség(vh kérő) megjelölhet (sőt célszerű megjelölnie)ingatlant, ingóságot.Elsősorban ott.
Azért célszerü fizetnie mert büntetőeljárás is indulhat a gyerektartás nem fizetése miatt.
Üdvözlöm!
A következő kérdéssel fordulok önhöz:
Foganatosítható -e végrehajtás abban az esetben ,ha törvényben előírt értesítések nem jutottak el hozzám?
Konkrétum:
A jelenlegi lakcímemen ,hivatalosan bejelentve 2 éve lakom.
Nemrég tudomásomra jutott ,hogy az idén vásárolt autómat a végrehajtó lefoglalta.
A kérdésem tehát ; ha a végrehajtó tudja azt ,hogy én gépjárművel rendelkezem, akkor a lakcímemet,miért nem tudja kideríteni?
Egyáltalán jogos -e az intézkedés ,ha semmiféle előzetes tájékoztatást nem kaptam?
„ha törvényben előírt értesítések nem jutottak el hozzám?”
Mire gondol?Biztos kapott mert különben nem állítanak ki vh lapot sem.
„A kérdésem tehát ; ha a végrehajtó tudja azt ,hogy én gépjárművel rendelkezem, akkor a lakcímemet,miért nem tudja kideríteni?”
Gépjármű a nyílvántartásból kerül lefoglalásra.Ki sem kell mozdulni ahhoz a vh-nak.
„Egyáltalán jogos -e az intézkedés ,ha semmiféle előzetes tájékoztatást nem kaptam?”
A végrehajtási cselekményről előre nem kell értesítés küldeni.
Köszönöm a választ.
"Mire gondol?Biztos kapott mert különben nem állítanak ki vh lapot sem."
Itt a bírósági végzés , fizetési felszólítás ,vh okirat stb. gondoltam. (elnézést ,de nem tudom ezeknek a pontos megnevezését.)
A bejelentett lakcímemre az utóbbi 2 évben nem érkezett hivatalos levél ilyen irányból .
A gépkocsi lefoglalásáról is csak az okmányirodából értesültem.
A jogszabályokat átnézve az derül ki ,hogy ilyen esetben a kézbesítési vélelem nem állja meg a helyét.
Sem a bíróság sem pedig a vh nem adott esélyt arra ,hogy az esetleges tartozásomat rendezhessem.
A volt lakcímemre ,lehet ,hogy küldtek valamit ,de az nekem elérhetetlen.
Menjen be a vh-t elrendelő bíróságra és kérje ki az erre vonatkozó iratokat.Ott látni fogja mi alapján lett jogerős a fiz.m.hagyás.
Valamint a vh-tó fogadóóráján nézze meg hogy hova lett postázva a foglalásijegyzőkönyv.
Amíg ezeket nem látta addig nem tudunk tovább lépni...
Tisztelt szakértők!
Segítséget kérnék az alábbi ügyben. Egy bt folyószámlahitelt vett fel, melyhez a tagok kezességet vállaltak. A hitelhez a Hitelgarancia Zrt vállalt kezességet. Mivel a cég nem tudta visszafizetni a tartozást, a bank felmondta a szerződést. A Hitelgarancia Zrt a hitel 80%-át átutalta a bank részére, tehát a bank beváltotta a kezességet. Most érkezett levél a Hitelgarancia Zrt behajtási osztályáról, hogy a kezesek 8 napon fizessék meg az összeget, ellenkező esetben megteszik az intézkedéseket a követelés behajtása érdekében. Az ígényérvényesítéssel a bankot bízták meg. Ez mit jelent pontosan? Ha nem fizetnek a kezesek 8 napon belül, akkor fizetési meghagyást bocsátanak ki? vagy polgári peres eljárást indítanak? Van valakinek tapasztalata ezen a téren? Mennyi idő az átfutása ennek az egésznek?
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy a Vht.-ben meg van határozva, hogy milyen tárgyakat ruhaneműket kell meghagyni a végrehajtónak. A ruhaneműkre vonatkozó előírások akkor is ugyanazok, ha irodában dolgozok és a "civil" ruhám a munkaruhám?
Köszönöm a válszt! (remélem jó helyen kérdeztem)
Micsoda kérdés:)igen .
Végrehajtó foglalt már le egyáltalán ruhaneműt ill. személyes használati tárgyakat? Mire megy vele?
Teljesen értelmetlen.
Tisztelt Uram/Hölgyem!
Én arról érdeklődnék, hogy mit lehet kezdeni 2 olyan követeléssel, melyről fizetési meghagyás és bírósági ítélet van. Az alapkövetelés összege kb 2 millió, kamatokkal ez nől 500 ezer Ft-al. A bírósági ítélet bűntetőügyben született. Próbáltam eladni a követelésem, de minde ilyen cég elutasít. Viszont nekem kellene a követelésem egy része pénzben, hogy az APEH felé meg a mindennapokban is fizetőképes lehessek. Van valamilyen megoldás ebben a csodás magyar jogban, hogy én mint károsult ezen két papírom alapján pénzhez jussak és ne ússzon el a jelzálogos házam meg a hiteles kocsim?
Azt tudom, hogy az APEH elfogadja tőlem, csak ettől függetlenül az inkasszót rám is kidobja. :(
A végrehajtásal az a bajom, hogy a behajtandó összeg 17%-át előre ki kell fizetnem a végrehajtónak, de sajnos ennyi pénzem nincs.
Valami más jogi megoldás? Eladni nem lehet? Vagy átengedményezni? Vagy zálog? Vagy valami? Hihetetlen a magyarországi állapot, hogy ilyen események után még én eszem a kefét…:S
Megtisztelő válaszuk előre is köszönöm.
Abban kérném a segitséget, hogy a volt férjem ellen végrehatást nyújtottam be 4 évvel ezelőtt tartásdíj elmulasztása miatt. Az igazság az, hogy én el is felejtkeztem róla, meg arra gondoltam úgy sem kapom meg az elmaradt pénzt, mert nincs tulajdona. Na mármost múlt héten megjelentek nála a végrehajtók (persze foglalni semmit sem tudtak) és megkeresett, hogy vonjam vissza a végrehajtást. Én hajlnadó is lennék rá, de azt hallottam, hogy ha visszavonom nekem kell fizetnem a végrehajói költségeket. Ezt szeretném megtudni, hogy igaz-e? Mert elég fura lenne, hogy nekem tartoznak pénzzel és még én fizessek kemény pénzeket ;(
Válaszokat előre is köszönöm!
Sziasztok! Az igaz, hogy fizetési meghagyást csak akkor lehet beadni, ha előtte tértivevényes levélben felszólítják az adóst? Az ajánlott levél nem elég, mindenképp kell a térti? Köszi
Nem igaz. De kockáztatod az ok nélküli perlés ódiumát.
Bekipada
igaz
Kösz KBS! Az ok nélküli perlés ódiumát, hogy értelmezem? Ha egyébként válaszolt a felszólító levélre, akkor is fenn áll ez a kockázat? Tehát ha bizonyítható, hogy átvette a levelet. köszi
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02