Akkor másképp fogalmazok.
Lehet-e panasszal élni a bíróság felé?
Azért mert levonják a családi pótlékot, holott az nem foglalható. A tartozás az én nevem van a számlára a férjem 50%-al csökkentett fizuja is megy. Ő kérheti-e,hogy adják vissza a munkabérét mivel nem az ő tartozása?
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Végrehajtás felfüggesztése
"Lehet-e panasszal élni a bíróság felé?"
Úgy érted: a bíróságnál? Igen. :-P
Hogy mennyire járnál sikerrel, nem lehet megítélni, mert nem derül ki, ki az adós, és kinek a pénzét inkasszálták. Minden esetre, a nem adós számlatulajdonos igénypert indíthat a végrehajtást kérő ellen, de csakis a saját pénze inkasszálása miatt, és a siker így sem garantált, tekintettel a számlaegyenleg házastársi közös vagyon jellegére.
Köszönöm a válaszokat. Meg oldottam :) Bementem a végrehajtóhoz aki nagyon segítő kész volt. Felhívta a vh kérőt aki egy bankszámla kivonatért cserébe feloldotta az inkasszót. Ezzel igazoltam hogy mennyi a havi jövedelmünk. Fixálták a tartozást ez már nem kamatozik tovább. Ha vissza megyek dolgozni akkor kell majd fizetnem. Mindenkinek azt ajánlom, ne üljön otthon és sírjon, hanem menjen és intézze amit kell. Sok sikert.
„ez már nem kamatozik továb”
ÖÖöö... Biztos, hogy mindent jól értettél?
Én is vissza kérdeztem, hogy jól értettem-e? A válasz az volt, hogy igen. Bár igaz,hogy ami szóban hangzik el annak nincs nyoma. Nem számít, mert elsődleges cél minél hamarabb kifizetni. Csak legyen miből.
Tisztelt KBS! Segítségét szeretném kérni az alábbi ügyben. Árverésen vettünk egy kisvárosban lakást egy társasházban. Öten voltunk licitálók. Megnyertük, aláírtuk az árverési jegyzőkönyvet, és az árveréstől számított 14. napon átutaltuk a tejes vételárat. Ezt azonnal e-mail-ben megírtuk a végrehajtónak, és mivel nem érkezett tőle visszajelzés, egy hét után újra elküldtük a levelet. Erre ez a válasz érkezett, bemásolom. "Tájékoztatom, hogy az Ön által is licitált ingatlan árverésre vh. kifogás érkezett ami miatt az ügyirat beterjesztésre került az eljárást foganatosító bírósághoz."
Kérdéseim:
- Már akkor nem "árverési vevő" vagyok?
- Valamilyen igazolás nem járna, hogy átutaltam a teljes vételárat, majdnem 10 M Ft-ról van szó?
- Milyen jogaim vannak?
A nyugdíjas szomszédok és a közös képviselőtől hallottak alapján a lakásban öt éve nem jártak, a lakás üres.Gáz, víz, villany kikapcsolva.( Mi eladtuk hamar a saját lakásunkat olcsón, + még személyi kölcsönt is kellett felvennünk, mert felment jól a licitált lakás ára, ráadásul az adásvételi szerződés szerint december 31-ig ki kell ürítenünk.) Az árveréses lakás VH évszáma 2002-es, több mint 70M a VH tartozások összeadva. Most nekünk se lakás. se pénz. Mit tehetek? Mire számíthatok?
Várom válaszát!
Üdvözlettel: Kati65
VALAKI legyen szíves válaszoljon!
KÖSZÖNÖM!
Nos, meg kellene tudni ki és mit kifogásol...
Mivel a kifogással akár 3/4 évig is feltarthatják az eseményeket, praktikus lenne "rávenni" az előterjesztőt, hogy vonja vissza...
(az "árverési vevő" is egy szakma, tudni kellene mibe vágsz bele...)
Nem ezt kérdezte a posztoló.
„Már akkor nem "árverési vevő" vagyok?” - Hát dehogynem. Csak mivel végrehajtási kifogással megtámadták az árverést, a jogerős elbírálásig nem intézkedhet a végrehajtó a tulajdonjog bejegyzése, majd a birtokba adás iránt.
Katiakárhány, nehéz lett volna ugyanezt a végrehajtótól megkérdezni? Megkaptad volna a fenti választ is; továbbá azt is, amit vh-ügyes pedzeget, hogy mivel támadták meg a végrehajtást; és végső soron azt is, hogy mire számíthatsz. A végrehajtás iratanyaga a végrehajtónál van, nem itt, logikus, hogy legkönnyebben ő fog tudni válaszolni. Lényeges, hogy ne "valakivel" az irodában beszélj, ne is a végrehajtóval, hanem azzal a végrehajtó-helyettessel, aki a hirdetményt meg a jegyzőkönyvet is készítette (mert a végrehajtó a legtöbb helyen csak aláír).
mindegy mit kérdez, a megoldásra kíváncsi...
Köszönöm a hozzászólásokat.
Megkérdeztem az árverési jegyzőkönyvet készítő végrehajtót személyesen, ez a válasz: "A Vh. ügyről tájékoztatást a titoktartási kötelezettség miatt nem tudok adni."
Akkor már így mindenképpen csak legelőbb 2014 májusban lesz átadva a lakás. Az illetékfizetési kötelezettségem is tolódik ezzel? A lakás közös költségét mikortól kell nekem fizetnem?
Köszönöm a válaszokat!
Üdv.: Kati65
„tájékoztatást a titoktartási kötelezettség miatt nem tudok adn”
Ezt telefonon mondta? Mert akkor rendben van a dolog. Ha viszont írásban vagy személyes ügyfélfogadáson sem adnak felvilágosítást, akkor tudatni kell a végrehajtóval (amit egyébként is tudnia kell), hogy az 1/2002. IMr. 40. § (1) szerint, a végrehajtási ügyről a feleknek, képviselőiknek és annak lehet felvilágosítást adni, aki a jogi érdekét az ügyben igazolta. Az árverési vevőnek túlzottan nem is kell igazolnia a jogi érdekét, hiszen az magából a végrehatjási iratból is megállapítható. Nyilvánvaló, hogy ezek után az árverési vételre vonatkozó információ megadható, illetve kötelezően megadandó a vevő részére. A tulajdonjog bejegyzésének akadálya kétség nélkülaz árverési vétel körébe tartozik, ezért ezt is megtudhatja a vevő, legalább annyira, hogy ki és milyen jogcímen terjesztett elő végrehajtási kifogást.
Ha ennek ellenére sem ad felvilágosítást a végrehajtó, akkor pedig a bíróságot kell kérni kifogás formájában, hogy kötelezze erre a végrehajtót.
Tisztel KBS
Megtalálva a honlapjukat bátorkodom tanácsukat érni.
Hétfőn kaptam egy Becsértékközlést Keresztesi János Végrehajtótól, és ez alapján tudtam meg hogy végrehajtást kezdeményeztek az ingatlanunkra amit örököltünk 3-an 4/8 az enyém, 1/8 a bátyámé, 3/8 a nővéremé.Ez osztatlan közös tulajdon
A nővérem 3/8 részére rakták rá a végrehajtást egy személyi kölcsön meg nem fizetése miatt.
Voltam bent a végrehajtónál és ott nagyon készséges volt a végrehajtó és azt mondta, hogy átrakatja a végrehajtást a nővérem saját és férje nevén lévő ingatlanra amiben lakik(házastársi közös tulajdon), de sajnos ez idáig erről az ingatlanról nem tudtak.
Kérdésem az ha esetleg ezt nem rakják át akkor nekem milyen jogaim vannak....indíthatok e ez ellen a végrehajtás ellen valamilyen tilalmat stb.
Köszönöm a válaszukat
Miért "rakná át"? Inkább azt is lefoglalja. Az a furcsa, ha eddig nem tette meg.
Az a végrehajtási jog ott marad, amíg a tartozást ki nm egyenlítik, sőt, a végrehajtó árverést is hirdethet a lefoglalt tulajdoni hányadra.
De ez annyira nem a te problémád.
(A Jogi Fórum nem a "mi" honlapunk.)
Azt tudom, hogy nem az én gondom, viszont áruljuk a házat és csak úgy tudjuk eladni ha a vételári előlegből kifizeti a végrehajtót, viszont ezt a tartozást ő egyáltalán nem ismeri el, tehát ha megkapjuk az előleget ő nem fogja befizetni a végrehajtónak, sőt le se fog ülni aláírni az adásvételit. Ezért szeretném ezt a foglalást megtámadni bíróságon. Nem szeretném ha árverésen útján megvenné egy hétpróbás "barna" kopasz ember aki ellehetetlenít és még ő fog tőlem bérleti díjat követelni.
„viszont ezt a tartozást ő egyáltalán nem ismeri el”
Na az az, ami nem számít! Ha amúgy is el akarjátok adni az ingatlant, és a becsérték nektek elfogadható, kérjétek a végrehajtót, hogy az egészet árverezze. A vevő is jól jár, mert az 3/8-ot megkapja diszkontáron.
Árverési vevővel nem kell adásvételi szerződést kötni, és a tulajdonos hozzájáruló nyilatkozatára sincs szükség.
Kedves Kovács-Béla-Sándor!
El sem tudod hinni mekkora követ görgettél le rólam a válaszoddal!!! Nem lehetek elég hálás érte!!!Millió köszönet!!!!!!
Tisztelt Ügyvéd Urak!
Polgári perben vesztettem, jelentős összegű kártérítést kell fizetnem, vonják a nyugdíjam 33 %-át.
Büntető feljelentést tettem a pernyertessel szemben, de végül is pótmagánvád eljárás lett az ügyből (jelentős kárt okozó csalás, zsarolás, hamis tanúzás váddal).
A bíróság befogadta a peranyagot, tárgyalást még nem tűzött ki.
Kérdezem, eredménnyel lehet-e kérni a büntető bíróságtól, hogy a per befejezéséig indítványozza a végrehajtást elrendelő járási bíróságnál a végrehajtás felfüggesztését?
Köszönöm a választ.
Nem. Azt a végrehajtást elrendelő bíróságtól kérheted, de aligha fogják a kérést teljesíteni.
Köszönöm.
Ügyvédet keresek, aki nem kapzsi, van elégbátorsága is, és tisztességes, becsületes. Talán fehérhollót keresek?
Mindenféle ügyvédet lehet találni, ha meg tudod fizetni.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Üdvözlet,
az lenne a kérdésem, van egy ingatlan ahonnét tartozás miatt már kb. egy éve kiköltöztették a tulajokat. A ház a tulaj szerint végrehajtás alatt van, lemondtak az ingatlanról. Hogy lehet kideríteni, milyen adatok kellenek hozzá, hogy a házat a bank akarja értékesíteni, vagy a végrahajtónál van-e. Milyen áron szeretnék értékesíteni stb. Bementem a legközelebbi végrehajtó irodába de azt mondták nem adhatnak felvilágosítást.
Válaszukat előre is köszönöm
- cím szerint kikeresed a helyrajzi számot (magyarország.hu)
- földhivatalban betekintesz a tulajdoni lapba (vagy megkérsz és takarneten utánanézek)
a többi azon múlik, mi van a tul.lapon...
Az lenne a kérdésem, hogy ha keresetet adok be azzal az üggyel kapcsolatban, ami miatt végrehajtást foganatosítottak ellenem, és a végrehajtás már folyamatban van (fizetésből letiltás), és a kereset beadásával egyidejűleg kérem a végrehajtás felfüggesztését a per lezártáig, mely Pp. és/vagy Vht. paragrafusokra kell hivatkozni?
Előre is köszönök minden segítő választ!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02