Végrehajtás felfüggesztése


Drágaszág # 2017.03.14. 10:57

meg van.címet is tudunk már.Akkor a bíróságon nem lehetne kérvényezni,hogy rajta próbálják behajtani?Ha nincs munkaviszonya akkor is?

drbjozsef # 2017.03.14. 11:54

Lehet kérvényezni bármit, de az adóstársak egyetemlegesen felelnek a tatozásokért.

Ha megtaláljátok apóst, akkor bevonhatjátok a végrehajtásba, a vagyontárgyait árverezhetik, fizetését tilthatják, bankszámláit inkasszózhatják. De anyósod ellen csak akkor fogják megszüntetni a levonást, ha minden tartozás és annak behajtási költésgei megtérülnek.

Az ingatlan árát, és a tartozás nagyságát nézve, szinte kizárt, hogy megszűnjön anyósod fizetéséről a levonás. Hacsak nincs 10+ millió értékű lefoglalható vagyona apósnak.

Anélkül a végrehajtást kérők azon az adóson hajtják be az egyetemleges tartozást (akár az egészet, ugye, ezt jelenti az egyetemlegesség), amelyiken akarják, és amelyiken tudják. Ha már elkezdték a levonást, az nem valószínű, hogy megszűnik a teljes tartozás és a költségek kifizetése előtt.

Vadsuhanc # 2017.03.14. 12:13

Még mindig nem tudjuk mennyi a hátralévő tatozás!

Van más végrehajtás is ?

Vadsuhanc # 2017.03.14. 12:30

Drágaszág

Anyósod adóstárs ( adós )
A végrehajtást kérőt nem érdekli ( de a végrehajtót sem ), hogy ki fizeti a tartozást. Ezt a mamának kell leboxolni a volt párjával.

Ti tudjátok meg a végrehajtótól mennyi még a tartozás. HA kevesebb mint az ingatlan ára adjátok el mielőtt az árverés kitűzik. Fizessétek ki a tartozást és a többit ( adósság felét ) pereljétek a volt papán. Mondjuk érdekes lesz, hogy az após tulajdonrészét hogyan értékesítitek.

pazs # 2017.03.14. 12:49

Az após megtalálását azért javasoltam, mert anyósod tőle követelheti a felét annak, amit visszafizetett (hacsak másképp nem állapodtak meg valaha mondjuk a váláskor).

Drágaszág # 2017.03.14. 13:09

nem váltak el,mert szó nélkül lelépett jó pár éve és senki sem találta.Most az elmaradt gyerektartást intézi az anyós.De meglátjuk mit lehet majd behajtani az apóson(szerintem semmit)Csak ha már megvan nem hozzáértően én azt gondolnám a bank rajta kezdi el behajtani mert ő az adós.....az anyós az adóstárs.

pazs # 2017.03.14. 13:16

Az adós és az adóstárs egyetemleges kötelezettek, ami azt jelenti, hogy a bank köztük bármelyiken a teljes tartozást behajthatja választása szerint, egymás közt az adós meg az adóstárs meg majd lemeccselik. A bank nyilván azon hajtja be, amelyiken könnyebb.
Ha nem váltak el, akkor milyen gyerektartást hajt be anyósod? Pláne elmaradtat?

Vadsuhanc # 2017.03.14. 13:18

Drágaszág

Egyszerűen leírva az adóstárs ugyanolyan adós. Ezért adóstárs. A végrehajtást kérő bankot és a végrehajtót sem érdekli, hogy csak adóstárs. Ugyanolyan felelőssége van mint az adósnak. ( Adóstársként)Az adósságot - mivel Ő elérhető - rajta hajtják be. ( látod )

Ne ezen lovagolj. Kérjétek ki mennyi a mennyi még. Magyarul menyi a hátralévő tartozás. Innen folytassuk. ( a végrehajtó nem harap nem kell félni tőle )

Kovács_Béla_Sándor # 2017.03.14. 14:21

(„Ha nem váltak el, akkor milyen gyerektartást hajt be anyósod?” Bontás nélkül is lehet tartásdíjra perelni. Szokatlan, de láttam már rá példát.)

zsuzska 72 # 2017.03.14. 18:26

Jó estét a páromnak több végrehajtása van vagyis tiltják a fizetése 50%-át ebből a nagyobbik rész gyerektartás pár ezer forintot meg a végrehajtónak az egyik ügyre kérdés ha az a rész ami a végrehajtónak megy öt év mulva sem lesz kifizetve a többi letiltással mi lesz ami jelenleg nem végrehajtható az elévülhet? A gyerektartás még minimum kilenc évig védheti a fizetését . Köszönöm a válaszokat .

Kovács_Béla_Sándor # 2017.03.14. 19:15

Nem.

drbjozsef # 2017.03.15. 05:53

zsuzska,

az csak a látszat, hogy védi. A valóságban szépen kamatozik a ki nem fizetett tartozás a háttérben, úgyhogy kilenc év után, amikor azt is nagyobb összegben elkezdik vonni, addigra már a 2-3szorosára nő a tartozás, és még harminc évig fogjátok fizetni.

tothszandi # 2017.06.06. 14:12

Üdvözlök mindenkit!

Olyan problémám lenne, hogy árverezés útján vettem egy autót, licitáltam rá az én enyém lett az utolsó érvényes ajánlattétel. Ezután mentem volna aláírni a jegyzőkönyvet stb.. és telefonáltak hogy az eljárást felfüggesztették. Ez mit takarna? Esetleg a felfüggesztési idő alatt az adós rendezheti tartozását? Ez esetben velem mi történik? Érvénytelenítik az egész árverést?
Előre is köszönöm!

Vadsuhanc # 2017.06.06. 14:38

Mentem volna aláírni a jegyzőkönyvet ?

És alá is írtad ?

Mert ha nem akkor mit is szeretnél követelni ?

És a kedves végrehajtó mit mondott ?

Vadsuhanc # 2017.06.06. 14:41

Még annyit, hogy ha a végrehajtást felfüggesztették, akkor a felfüggesztés dátumától érvényes végrehajtási cselekményt nem lehet foganatosítani. A dátumtól és nem a kézbesítéstől. Így az árverezés szerintem érvénytelen...
DE majd kijavítanak...

tothszandi # 2017.06.07. 11:06

Mentem volna, konkrétan ma, és tegnap délután felhívtak nem a végrehajtó, hanem gondolom a titkárnője, és azt mondta hogy az eljárást felfüggesztették, ezért nem kell mennem. Kérdeztem hogy ez hogy lehetséges? vagy mit takarna ez a "felfüggesztés" és annyit mondott hogy erről többet nem mondhat..

tothszandi # 2017.06.07. 11:08

árverezési előleget fizettem 150.000 még a licit megkezdése előtt, aztán e-mailben értesítettek hogy enyém az utolsó érvényes ajánlattétel. Ezért kérdezném, hogy ilyenkor mi történik?

tothszandi # 2017.06.07. 11:44

E-mailben nem tájékoztattak, hogy eselteg lenne valami hiteles dokummentum arról hogy valóban felfüggesztették, mert most tulajdonképpen nem jelentem meg átvenni, fizetni és aláírni a jegyzőkönyvet. Akkor valóban érvénytelen lenne az egész árverés? Vicc, bár bocsánat a kifejezésért, ha valóban erről van szó

Vadsuhanc # 2017.06.07. 12:36

Őszinte leszek hozzád !

Te most itt azt várod, hogy kitalálja bárki is, hogy mi történt, amikor Te még azt sem tudod kivel beszéltél? Miért nem kérdezted meg a telefonhíváskor, hogy most mi a szent sz..ar lesz a pénzemmel.

Te a felfüggesztésről nem fogsz levelet kapni, azzal meg ne operálj, hogy a végrehajtó hibázott mert lehet Ő is akkor értesült a felfüggesztésről.

Szóval fel kellene emelni a kis popót és besétálni a végrehajtóhoz - nem a titkárnőhöz, aki szerintem a helyettes - és megkérdezni mi történt és hol a pénzed.

És mondjuk az adós barátnője hívott fel ?

Ma voltam a boltban nem volt marhalábszár szerinted miért nem volt, amikor azt mondták lesz ?

Nem bántani akartalak, de a felfüggesztésnek több oka lehet olvasd el a Vht-t és ne itt kelljen azt kitalálni, hogy mi történhetett, ha magad sem tudod és még azóta sem néztél utána.

Azt írtad mentél volna ma... miért nem mentél más nem a pénzedért.....

gerbera317 # 2017.06.07. 13:20

Én nem itt érdeklődnék, hanem a végrehajtónál, hogy most mi legyen.

Vadsuhanc # 2017.06.18. 13:25

Tisztelt gerbera317!

A törvényszék a végrehajtást felfüggesztette a végrehajtási lap visszavonása miatt előterjesztett kérelem alapján.

A felfüggesztés a Vht.-re van alapozva, de semmilyen indokolás nem volt.

A kérelem benyújtása és a felfüggesztés között 3,5 fél hónap telt el. A felfüggesztés után most már közel két hónap.

Röviden öt hónapja nincs döntés az ügyben. Mire alapozva lehet kérni legalább a felfüggesztés indokolását kérni a Törvényszéktől?

Érzem sőt tudom a kérdés kicsit hülye, de nem akarom piszkálni a Törvényszéket feleslegesen, de szükségem lenne legalább az információra. ( végrehajtás alkupozíció bár tudom ilyen nincs, de sokat jelentene)

Köszönöm, ha válaszolsz.

Remélem nem mérgesítelek fel jobban mint szoktalak:-)

gerbera317 # 2017.06.18. 13:32

A felfüggesztés a Vht.-re van alapozva
Nem mondod? Így függesztették fel a végrehajtást: "A bíróság a végrehajtást a Vht. alapján felfüggeszti"? Nem tudom elhinni. Egyébként, valószínűleg Vht. 49. §.

Vadsuhanc # 2017.06.18. 13:44

Tisztelt gerbera317!

Pontosan ahogyan írod. A Megyei Törvényszék az általad megjelölt jogszabályra hivatkozva függesztette fel az eljárást. ( felszámolásban 2006 évben általa elrendelt végrehajtás )

Indokolás nincs. A végrehajtási lap visszavonására irányuló kérelmem alapja, hogy a végrehajtást kérő nem a követelés jogosultja. ( hagyatéki eljárásban örökös vagyok )

Az eljárásba még két végrehajtást kérő kapcsolódott be, amelyből az egyik már megszűnt ( rendezve végrehajtóval is ).

gerbera317 # 2017.06.18. 19:42

Ha az, akkor mit akarsz rajta ragozni még? Az. Punktum.

Feri29 # 2017.06.19. 21:31

Üdv Mindenkinek!

Felfüggesztett végrehajtási eljárás esetén ha úgy nyilatkozom, hogy ellenem nincs folyamatban végrehajtási eljárás, akkor nem állítok valótlant, ugye?

Köszönöm!