végrehajtás kérdések


gerbera317 # 2020.07.18. 08:55

1) Az árverést ki kellene várnia. 2) Ő nem ismeri ezeket a lehetőségeket. 3) Kit zavar, ha a kérdező ezzel megszabadul? Engem ugyan nem.

wers # 2020.07.31. 10:18

Ismét útmutatásra lenne szükségem.

Az adósom felajánlotta, hogy jövő hét elején a jelenlegi tartozásának jelentős részét egy összegben a végrehajtó előtt ki tudja nekem fizetni. Én ezzel az összeggel meg is elégednék. Ha egyszerűen bemegyünk a végrehajtóhoz ezzel ott egyben le is tudnánk zárni az általam indított végrehajtást az árveréssel együtt - jelenleg nincs kiírva végrehajtás?

Kovács_Béla_Sándor # 2020.07.31. 13:34

Persze. Ha megfizetitek a végrehajtónak a költségeit, első sorban a teljes tőke után számított jutalékát, akkor a kérdésedre befejezi a végrehajtást. (Az utolsó mondatban bizonyára másodszor is árverést akartál írni.)

m.a.96 # 2020.07.31. 16:52

Kedves fórumozók!
Szeretnék segítséget kérni! Vettem egy hűtőt (130.000-ért) tegnap mivel a régi hűtőszekrényem tönkrement. Megkértem a szüleimet hogy ők vegyék meg mivel dolgoztam viszont véletlenül az adásvételi papírjára az ő nevüket adták meg, ellenük viszont végrehajtás van! A fizetésükből levonás történik! Az a kérdésem hogy ha lefoglalásra kerülne sor, a végrehajtó elviheti e a hűtőt ez miatt vagy sem? Egy háztartásban élünk ezért vagyok kicsit megijedve! Milyen megoldás tudnátok tanácsolni? Előre is nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítségét!

wers # 2020.07.31. 19:31

Köszönöm Béla!

másodszor is árverést akartál írni

Igen, úgy akartam :)

petnehazygabor@indamail.h # 2020.08.01. 10:06

Üdvözlet!

Segítséget szeretnék kérni végrehajtási jog levétele tárgyában. Van egy ingatlan, melynek két tulajdonosa van, én és a nővérem. A nővérem személyi kölcsön tartozás miatt végrehajtási jog lett bejegyezve az ingatlanra, viszont azt már rendezte 5 évvel ezelőtt, a bank már akkor küldött értesítést neki, hogy a tartozás már nincs, viszont most derült ki tulajdoni lap lekérése után, hogy a végrehajtás azóta is rajta van. Ezt neki kellett volna intézni? Vagy a banknak?
Mit lehet ilyenkor tenni, hova kell fordulni, hogy lekerüljön. Az igazolás meg van, amit a bank küldött, hogy a tartozás kifizetésre került.

Köszönöm a segítséget!

gerbera317 # 2020.08.01. 10:14

Sem, sem. A végrehajtó intézi, ha a végrehajtás befejezésének van helye. A bank igazolása csak egy dolog. Valószínűleg van ott más, ami még nem lett megfizette. Hát, most legfőbb ideje.

Radio # 2020.08.15. 15:25

Sziasztok!

Az adósom fel lett szólítva hogy februárban vigye el a lefoglalt járműveit a végrehajtóhoz, azonban ez azóta sem történt meg. A VH iroda most jelezte, hogy az adós és a járművek holléte ismeretlen.

Ilyenkor ez hogyan tud tovább folyni? Tudom hogy melyik városban él bejelentés nélkül, vannak közös ismerőseink.

Az, hogy nem jelent meg a járművekkel az irodánál, milyen következményei vannak?

Én magánszemélyként felkutathatom a lakását és a járműveit?

gerbera317 # 2020.08.15. 17:18

A végrehajtó feltetjeszti az adóst rendbírságra, majd eredménytelenség esetén másodszor is, majd további eredménytelenség esetén kezdeményezi az adós büntetőjogi felelősségre vonását. Vht. 45/A. §.
Ja, és cseszegetni kell a végrehajtót, hogy csinálja.

Radio # 2020.08.17. 08:34

Köszönöm szépen Gerbera!

Ismét a Fórumozók segítségék szeretném kérni.

Felhívtam a VH-t, azt mondják hogy a gépjárművek le nem adása nem minősül végrehajtó intézkedés akadályoztatásának, és ezért nem lehet rendbírságot kiszabni. Még egy bankszámla inkasszóval megpróbálkoznak, ha az sikertelen, utána lezárják a most egy éves ügyemet eredménytelenség címszóval.

Milyen lehetőségeim lehetnek ezután?

gerbera317 # 2020.08.17. 08:44

azt mondják hogy a gépjárművek le nem adása nem minősül végrehajtó intézkedés akadályoztatásának
Ez mondjuk igaz, önmagában csak ez nem. De ha követeled a lefoglalt gépjármű árverését, és az árveréshez nem állítja elő az adós a gépjárművét, az már annak minősül.
Megjegyzem, a követelés akkor behajthatatlan, ha az adósnak nincs végrehajtás alá vonható jövedelme, vagyona, vagy a vagyontárgy értékesítése eredménytelen maradt. Utóbbit nem állapíthatja meg a végrehajtó a vagyontárgy értékesítésének kétszeri megkísérlése nélkül.

Radio # 2020.08.17. 15:33

Ismételten köszönöm szépen!

Az változtat valamin, ha ma reggel nyilatkoztam arról, hogy az egy darab lefoglalt ingatlant ne árverezzék el?
Úgy tudom hogy a végrehajtás az inkasszóval történik, aztán gépjárművek lefoglalásával, forgalomból kivonásával, és csak aztán az ingatlan árverésekkel.

Csak megjegyzésként írom, hogy az adós tulajdonrésze az 50%-ot sem éri el, és a tartozás 15%-a lenne törlesztve, már ha egyáltalán elkel az ingatlan. Alacsony a becsült értéke és rossz az elhelyezkedése. Az iroda jelenlegi ingatlan árveréseire, amelyek a környéken helyezkednek el, egy licit sem érkezik. Csak a költségeket növelné az árverés.

Ha ajánlatos, akkor inkább holnap felhívom az irodát, és mégis kérem az ingatlan árverését.

Radio # 2020.08.17. 21:05

Tisztelt Fórumozók!

Újabb fejleményt szeretnék megosztani, hogy teljesebb legyen a helyzet. A VH iroda nem találja az adóst, viszont a Cégjegyzék.hu-n találtam az adós cégéről szóló felszámolási dokumentumot. Ez két hónapos, és az adós címe (egyszemélyes cég, ő maga a tulajdonos) is szerepel benne, ugyanaz a cím mint amiről a VH iroda 2020 márciusában tudott.

Ha a helybéli Törvényszék is arra a címre hivatkozik, én erőltethetem-e a VH irodának, hogy márpedig azon a címen lehet értesíteni az adóst?

Az adóssal való tavalyi telefonbeszélgetés során megtudtam, hogy az édesanyja ott él.

sylvie1376 # 2020.08.18. 09:12

Tisztelt Fórumozók!

Segítséget szeretnék kérni veszélybe van e az ingatlanunk? 14 éves tartozással megkeresett egy végrehajtó s részletfizetésben megállapodtunk. De ő bejegyeztette a földhivatalnál az ingatlanunkra amin még van lakáshitel s elidegenítési s terhelési tilalom van. A baj, hogy nemcsak engem hoz veszélybe hanem a férjem aki szintén tulajdonos s apósom aki haszonélvező. Felmondhatja e a bank a lakás hitel szerződést? Szíves segítségetek előre is köszönöm!

Civike # 2020.08.18. 10:18

Kedves Forumozok!

Szeretnek egy kis segiteget kerni abban, hogy valos e az az informacio, hogy miutan egy ingatlan arverezesen van es licitaltak ra, igy mar visszafordithatatlan az eljaras, es liciten kivul mar nem megvasarolhato az ingatlan? Ilyenkor mar az ados reszerol ha kifizeti adosaggat sem megallithato a folyamat?

Elore is koszonom!

gerbera317 # 2020.08.18. 11:07

A licitnapló lezárásáig elméletileg visszavonható az árverési hirdetmény. Mendemondák szerint akad végrehajtó, aki a lezárt licitnaplót követően is meg meri tenni, hogy nem tartja meg az árverést, sőt, olyan is, aki az aláírt árverési jegyzőkönyvet is visszavonja. Nem tudom, mi igaz az utóbbiakból.
Az én álláspontom az, hogy az az adós, akinek csak az érvényes licitre jön meg az esze, és nyílik ki a pénztárcája, megérdemli, hogy világ csúfjára utcára tegyék az ingatlanából. Mert egy végrehajtásnál alsó hangon is eltart másfél-két évig, míg árverésre kerül sor; nehogymá' pont az utolsó percben kelljen kapkodni, meg az adós fenyegtőzését hallgatni...

drbjozsef # 2020.08.18. 15:21

sylvie1376,

Felmondhatja e a bank a lakás hitel szerződést?

Honnan tudhatnánk mi, hogy Te milyen szerződést kötöttél a bankkal? Talán meg kellene tekinteni.

Általánosságban annyit lehet mondani, ami sajnos nem jó hír nektek, hogy igen, jellemzően a jelzálogszerződéseknek szinte mindig része az is, hogy végrehajtási jog bejegyzése esetén a bank jogosult felmondani a szerződést, és a hátralévő tartozás egy összegben azonnal esedékessé válik.

(14 éves tartozással miért részletfizetésben állapodtatok meg? Miért nem kértétek a végrehajtót, hogy folytassa le a Vht.41.§ szerinti eljárást, mert álláspontod szerint a követelés elévült?)

Kovács_Béla_Sándor # 2020.08.18. 16:33

Egy időben azonnal felmondták a bankok a kölcsönszerződést, ha a jelzálogjogukkal terhelt ingatlant végrehajtó lefoglalta. Aztán finomodott az eljárás: ha az adós egyébként nincs hátralékban, akkor nem mindig mondják fel a szerződést - a joguk azért megvan rá -, hanem ha árverést tűznek, akkor abba bekapcsolódnak.

dopod # 2020.09.02. 10:23

Tisztelt Szakértők!

Két hónapja nagy összegű ínkassó sújtotta a társasházunk számláját. Kiderült, hogy a szomszéd társasház adósságának jó részét a mi számlánkról vonták le, miközben teljesen külön gazdálkodást folytatunk. Valószínűleg a bank hibázott, aki kiadta a számlaszámot a végrehajtónak.
A végrehajtást kérő szolgáltató így megkapta a pénzét, bár a gazdagodása ezáltal nem biztos, hogy jogos, a végrehajtó meg elirányított a szolgáltatóhoz reklamálni, és közben lezárta az ügyet.
Eddig hiába szaladgáltam és leveleztem, nem jutottam előbbre, hogy visszakapjuk a pénzünket.

Ötleteket is szívesen fogadok, mit tehetnénk, de leginkább jogi segítség kellene.

Köszönöm
DopoD

gerbera317 # 2020.09.02. 11:08

Igényper a végrehajtást kérő ellen. Már akkor is ezt kellett volna, nem most, két hónap elteltével.
A közös képviselő és az IB pedig mondjon le, mert nem lehet egy társasház ügyeit így intézni...

Kovács_Béla_Sándor # 2020.09.02. 11:22

(Ha a "szomszéd társasház" valójában ugyanannak a társasháznak másik lépcsőháza, épülete, ilyesmi, akkor egészen más a leányzó fekvése.)

dopod # 2020.09.02. 14:43

Két különálló társasház, de telek közös. Mondjuk A és B épület.
Az címünk is különböző, egy másik utcáról van bejárásunk.
Az SZMSZ-ben le van írva, hogy külön gazdálkodunk.

drbjozsef # 2020.09.02. 15:03

Az SZMSZ-ben le van írva, hogy külön gazdálkodunk.

Akkor ez egy társasház lesz. Részközgyűlés, meg külön bankszámla, meg ilyen úri huncutságok. Még a címnek sem kell egyeznie.

Ha két külön társasház lenne, mi köze lenne a ti SZMSZ-eteknek az övékhez?

Az egyetemlegesség miatt ez jó eséllyel bukó, és nem a végrehajtást kérőt kell perelni, hanem a társasház "másik felét". Bár ha rajtuk nem tudta behajtani a végrehajtó, akkor jó esélyetek van rá, hogy nektek sem sok minden fog sikerülni...

Kovács_Béla_Sándor # 2020.09.02. 15:46

(Ha a társasház vagyona nem fedezi a tartozásait, akkor a tulajdonostársak - a közös tulajdonbból őket megillető hányadok arányában felelnek érte. De a belső jogviszonyban ez tényleg érdekes lesz, bár szerintem - ha valóban elkülönült gazdálkodás van -, nem esélytelen.
U.i.: Nagyon valószínű egyébként, hogy a végrehajtó nem "téves" bankszámlát inkasszózott, hanem mindet. Helyesen.)

dopod # 2020.09.03. 06:23

A végrehajtási lapon le van írva feketén fehéren, hogy melyik társasházat kell inkasszálni, annak ki a KK-je, mi a számlaszáma... Ezen adatokat a bank is ismeri, mégis kiadott egy másik számlaszámot.
Minden adatunk különbözik.
Az alapító okiratunk közös, de az kimondja, hogy az egyik ház ilyen, a másik ház olyan címen létesül.

Tehát ami szóba jöhet az igényper a végrehajtást kérő ellen és a másik ház beperlése?