Lenne egy kérdésem Önhöz. Ma (2013.10.07.) jött a páromnak egy levele az egyik ügyvédi irodától hogy még 2004.12.07.-én vett fel 50.000 ft. hitelt az egyik pénzügyi cégtől. most az áll a levélben hogy, fizetési letiltása lesz meg bírósági behajtás hogy ha nem egyenlíti ki a 196.000 ft.-ot. ha jól tudom ha az egyik fél sem kereste a másikat akkor az 5 éven belül elévül ha jól tudom. ebben az esetben mi as teendő? Előre is köszönöm a választ.
végrehajtás kérdések
Tisztelt Jogi Fórum!
Kérdésem a következő elhalt testvér után kell a hiteltartozását fizetni a testvér adóstárssal vette fel a hitelt. A testvér haláláig majdnem kifizette egyedül a felét, holott közös volt a pénz felvétel mivel az adóstárs nem fizetett így mint örökös lett bevonva. A hitelintézet végrehajtást kért az örökössel szemben és a nyugdíja 33% vonják. A végrehajtó a hitelező kérésére jelzálogot jegyeztetett be 3 ingatlanra és egy zárt kertre. A hitelezőtől miként lehet kérni, hogy csak egy ingatlanon legyen jelzálog. Ugyanis 1 ingatlan amibe lakik. többet ér mint a fen álló tartozás ami jelenleg 600000,.ft. A probléma az, hogy a két lakó ingatlan még a végrehajtás előtt 2 éve részlet fizetésre lett eladva és most a vevők nem akarnak törleszteni amiatt, hogy jelzálogot jegyeztek be.
Tisztelt jogi fórum!
Két éve párom folyószámlájáról elkezdtek egy nagyobb összeget vonni (nyugdíj 33%-a), kiderült egy hitel végrehajtásáról van szó. Mivel nem a bejelentett lakcímén él, ezért jóval később kapta meg a hivatalos papírokat a végrehajtásról, amiből megtudtuk, hogy állítólag kezesként szerepelt az ügyletben. Az adós állítólag meghalt. Igazán semmiféle információt nem kaptunk a végrehajtótól arra vonatkozólag, milyen hitelről is van szó.
A tartozással, a bírósági költséggel, a végrehajtó költségével együtt a 600ezres adósság majd duplájára nőtt, amit évekig vonnak a nyugdíjából több, mint egy éve.
Semmit nem lehet tenni ilyen esetben?
Azt is szeretném megkérdezni, ha az adós még él, s így vonják a kezestől az összeget, akkor mi a teendő ugyanilyen esetben?
Válaszukat előre is köszönöm!
„a bank által indított végrehajtás a kielégítési sorrendben előrébb van-e”
Nincs. Ha a követelése zálogtárggyal van biztosítva, akkor a zálogtárgy vonatkozásában előrébb áll, egyébként nem.
Tisztelt Jogi fórum!
Egy konzervipari cég tartozását magánszemélyként(őstermelő)szeretném behajtani.
Egy kis utánajárás után kiderült, hogy az egyik legegyszerűbb módja ennek, a közjegyzőn keresztül indított fizetési meghagyásos inkasszó.
Közben kiderült, hogy a cég ellen már folyamatban van egy másik végrehajtás is, amit egy bank indított.
Abban szeretném kérni a segítségüket, hogy a bank által indított végrehajtás (sajnos nem tudom pontosan h milyen jellegű) a kielégítési sorrendben előrébb van-e, mint a közjegyzői fizetési meghagyás?
Ha pedig a banki előrébb van a sorban, hogyan lehet elé kerülni?
Előre is köszönöm a segítségüket!
„a bank néz nagyokat”
Ha csak ennyi esze van... Ha én volnék a bank, élnék az opciós jogommal.
„Végrehajtó úr ,közüzemi számla miatt szeretné foglalni”
Szeretné? Ezt honnan tudod? Engedélyt kért rá tőled?
A többire: igen, jogosan, szarok, hajrá!
Tisztelt Jogi Fórum! Az lenne a kérdésem, hogy az állandó lakcímemen nem tartózkodom, de ott semmiféle vagyoni részem nincs és nem is volt. Egy másik lakásban élek,de oda nem vagyok bejelentve. A végrehajtó az állandó lakcímemről elvihet-e valamit? még ingóságom sincs ott, minden az ott lakó nevén van, a ház, az autó stb..Mivel nem lehetek lakcím nélkül, így szívességből bejelentettek. Köszönöm válaszát.
Üdvözlet mindenkinek.
Szerintetek az alábbi ügyben mit tehet a végrehajtó?
1/Adott egy suzuki,svájci frankos bedőlt hitellel.
2/Terhelte a NAV -az fizetve van az auto maradt,a bank néz nagyokat.És káromkodik oszt puszi.
3/Végrehajtó úr ,közüzemi számla miatt szeretné foglalni.
Sikerül neki? igen-nem ?
jogosan-jogtalanul? Vagyis mik a kilátások......
Mentsük meg a suzukit!!!! :)
gerbera317- köszönöm a válaszodat, nagyon sokat segítettél.
Könnyű eligazodni a válaszokban , ha megkapja az ember a megfelelő segítséget.
További szép napot Neked !
KBS sok-sok kérdőjele azt jelenti, hogy tulajdonképpen erről van szó, csak közel sem olyan egyszerűen, mint ahogy te előadod. A valóság úgy aránylik az elképzelésedhez, mint KBS 4 db. kérdőjele az 1 db. ponthoz. Ha ennyire érdekel, mi történik ilyenkor, olvasd el a Vht. 161. §-át. Megtalálod itt:
http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…
Az is látszik a kérdéseden, hogy valahonnan tudod, hogy a 2. sikertelen árverés valamiféle választóvonal az ingatlan-végrehajtásban. Hogyhogy nem jártál még utána a folytatásnak? Sebaj, megtudhatod a választ a 158-160. §§-ból, itt:
http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…
Kovács Béla Sándor - ha ez a sok kérdőjel az én részemre /Tyúkanyó/ szól, akkor a lényeget én így foglaltam össze. Vagy rosszul értelmeztem az előző válaszát ? Az asszony fele ingatlanára terhelik az adósságot, a másik fele úgymond tiszta marad a tartozásoktól.
Hálásan megköszönném, ha egészen felvilágosítana a lehetséges ügymenetről.
Tisztelettel várom válaszát .
????
Ezt mondtam volna?
Köszönöm a válaszát!
Ezek szerint, ha jól értelmezem, a ház értéke kb. 8 millió. A fele rész tartozása kb. 500 ezer forint, akkor ha az ex nem tud fizetni, akkor az árverezéskor a ház eladásakor a párom a teljes felezett értéket megkapja, /az árverési érték felére gondolunk / a másik feléből levonják a tartozást, és az lesz az ex része.
Mi történik akkor, ha a második árverésen sem fog elkelni a ház, mivel faluhelyen van?? Meddig mehet el a végrehajtási eljárás? Milyen következmények lesznek akkor?
Ha csak az egyik tulajdonostárs adós, akkor csak az ő tulajdoni hányadára lehet végrehajtást vezetni.
Elnézést, nem tudtam, hogy ez is kell ide.
A exfeleség nevén vannak a közüzemi számlák.
A kommunális fele a páromé, de ő azt évente rendezi.
T.Cím!
Felmerült nálunk egy probléma amire nem tudjuk van-e valami jogorvoslatunk.Párom személyi hitelt vett fel 2012-ben a házuk rendbetételére, a felesége 15 éve nem dolgozott így ő nem vehetett fel, a hitel a párom nevén van. A ház kész lett a páromat 17 év házasság után kirakta a felesége. Új párja pár nap után beköltözött a házba, amiben azóta is ott laknak.Párom egy darabig fizette a hitelt, de mivel nem lakott ott már nem.Nemrég jött egy felszólítás, hogy ha nem fizet letiltják a fizetését. A házban tulajdonos de nem akarják eladni, hogy a páromat kifizessék. Most lesz a válóperes tárgyalás és nem tudjuk, hogy milyen jogaink vannak.
Tisztelettel és köszönettel
Tyúkanyó, épp csak azt nem árultad el, ki a szerződött fogyasztó. Pedig nem mindegy.
„ Természetesen úgy, hogy kifizetem a bankot. ”
Minek? A végrehajtási árverésen tehermentes ingatlant szerzel, és még az ár is vagy 2-30%-kal kisebb lesz.
Kérdéssel fordulok ide, hátha tud valaki tájékoztatást adni:
- a páromnak közös fele-fele tulajdonában vagy egy családi háza a volt nejével.
Az exe a ház kizárólagos használója, már 3 éve.
Az eltelt időszak alatt jelentős gáz-és villany tartozást halmozott fel, és most közölte, hogy a közüzemi tartozás miatt átadták a szolgáltatók a bíróságra .
Az exe jelenleg munkanélküli segélyen van /egyébként szakápolónő /
Kérdésünk az lenne, hogy ilyen esetben mik lesznek a következő lépések?
Ha nem tud fizetni, bevonhatják -e adósként a páromat,?
Ha nem tud továbbra sem fizetni - elárverezik a házat?
Milyen formában fogja ez érinteni a páromat anyagilag?
Tehet-e ő valamit, hogy az ő házrészének az értéke ne csökkenjen a tartozás miatt?? Ill ha a bíróság mégis elárverezteti a házat, akkor milyen arányban fognak részesedni? A párom megkapja-e a jelenlegi forgalmi értéket, hiszen nem ő halmozta fel a tartozást ?
Kérem, ha tud valaki válaszoljon,
Köszönettel
Ez sajnos komplikáltabb semhogy egy háromsoros posztgraduális képzésben abszolválható legyen...
(hívj...)
Olyankor mi van, ha meg akarok venni egy ingatlant amin banki tartozás, jelzálog van. Természetesen úgy, hogy kifizetem a bankot. Viszont az eladó egyéb tartozása, személyi kölcsön miatt vh-val megjelent a végrehajtó a tulajdoni lapon.
Csak úgy tudnám megvenni, ha kifizetem azt is? Vagy adásvételnél ha a jelzálogost kifizetem a többi lekerül?
Bármit. Egyébként: tartozás a banknak vagy bankkal szemben, de semmiképpen nem a bank felé.
A kérdésem az lenne, hogy ha magánszemélyként tartozásom van bank felé, és KHR listás vagyok, és alapítok egy egyéni vállalkozást, akkor az egyéni vállalkozásomból mit tud elvenni a végrehajtó?
„mivel ha már a bíróság is magasról tojik az egészre” Saját magatok tojtatok rá, így a bíróság már mit tehetne?
„Nos ezt ebben a hónapban ez a végrehajtó el kezdte vonni a feleségem megmaradt fizetéséből.”
Lehet, hogy nem volt megalapozott a követelés, de már késő. Nem lett volna szabad hagyni idáig jutni az ügyet. A végrehajtó nem jön a semmiből, kaptatok korábban egy fizetési meghagyást, aminek nem mondtatok ellent. Talán el se olvastátok.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02