végrehajtás kérdések

gerbera317 # 2012.11.20. 21:30

ha például a végrehajtónak levelet írok és Ő válaszol

De ugye nem húsvéti üdvözletre gondoltál, hanem valós kérelemre? Behajthatatlansággal szünetelő ügyben az alap kérelem, hogy kérsz egy munkahely-megkeresést a végrehajtótól. Erre ő vagy megteszi ezt, vagy pedig felhív arra, hogy előbb szíveskedj kifizetni a kifizetetlenül maradt díjjegyzéket, és akkor intézkedik. Bármelyik történik, az végrehajtási cselekménynek minősül, ami megszakítja az elévülést.

Mondok # 2012.11.20. 21:19

Kedves Fórumozók!

Végrehajtási ügyem van. Kétszer indítottak végehajtási eljárást az adósom ellen,de eredménytelen volt. Jól tudom-e hogy 5 év az elévülési idő? Kérdésem az lenne, hogy abban az esetben is újra indul az 5 év, ha például a végrehajtónak levelet írok és Ő válaszol, vagy cak akkor ha újra indítanak egy végrehajtást?
Nagyon várom a választ, ha valaki tudja, nem szeretném ha elévülne a végrehajtzási ügyen és ezzel a követelésem is.
Előre is köszönöm: Mari

Pingvin00 # 2012.11.20. 21:17

Tisztelt Fórumozók!

5 évvel ezelőtt vettem árverésen egy ingatlant és az előző tulajdonost még mindig nem sikerült kitenni. 2012 Októberében volt a másodfokú tárgyalás melyet megnyertünk . Az ítéletben van, h semmi joguk nincs az ingatlanban lenni. Az első fokú ítéletben felszólították őket, h 15 nap alatt ürítsék ki az ingatlant. Ez nem történt meg a mai napig és most meg belecsúszunk ebbe a nevetséges kilakoltatási moratóriumba. Kérdésem, h következő bekezdés alapján, ha én biztosítok a moratóruim idejére lakóingatlant azoknak akik nem hagyják el a házat akkor a moratórium ideje alatt is ki lehet-e tenni őket? Új tulajdonos már több mint egy éve 1/1 tulajdonhányaddal van bejegyezve a földhivatalnál. Válaszukat előre is köszönöm!

Kilakoltatási moratóriumról szóló rész:
182/A.
(3) A bíróság - erre irányuló végrehajtási kifogás esetén - a kiürítés foganatosítására utasítja a végrehajtót, ha

1. a kötelezett vagy a vele egy háztartásban élő személy a kiürítendő lakóingatlan helyett más beköltözhető lakóingatlan használatára jogosult,
  2. a végrehajtást kérő a halasztás időtartamára a kötelezett elhelyezéséről gondoskodik, vagy

c

Mimóka # 2012.11.20. 20:39

Úgy gondolom adósomnak fontos az ingatlan megtartása.
A végrahajtótól tudom,hogy a bank már árverezni akart,de aztán valahogy sikerült neki megállapodást kötni a bankkal.
Amikor a végrehajtó tanácsára én adtam be egy kérvényt,hogy kérem az árverezést,rögtön szaladt a végrehajtóhoz,és kötöttek vele részletfizetési megállapodást,de sajnos ennyi lett belőle.
Azt én honnan tudhatom meg,hogy törleszt-e a bank felé??
Mivel adósomat eléggé jól ismerem,és tudom,hogy nem született meg az az ember,akit ne vágott volna át,úgy gondolom,ugyanezt csinálta a bankkal is,aláírt egy szerződést,egyszer fizetetett,aztán fütyül rá.
Próbáltam már vele beszélni,pofátlanul a szemembe röhög,hogy majd akkor fog fizetni,ha lesz pénze,mert most nincs!
De mint írtam,ő egy egyéni vállalkozó,sok kisvállalkozásnak könyvel,csak bizonyíthatóan nincs jövedelme,állítja ő.
Minden tanácsot nagyon szivesen fogadok,mertz nekem ügyvédre már nincs pénzem!

vegrehajtasugyintezo # 2012.11.20. 14:11

Mimoka

Azt volna jó tudni, az adósod törleszt-e a bankjának? Fontos-e neki az ingatlanhitel "életben tartása"?
Mert a "gyeplő" a Te kezedben van...
Tárgyalni kéne vele...

gerbera317 # 2012.11.20. 12:17

Ha jól él, akkor ingófoglalás. Nyilatkozz a végrerhajtónál, hogy foglalásnál jelen kívánsz lenni, és akkor ő azt fogja lefoglalni, amire rámutatsz.

Mimóka # 2012.11.20. 11:33

Tanácsot szeretnék kérni!

Adósommal a végrehajtó ez év szeptemberben részletfizetési megállapodást kötött,miután én kértem lakásának árverezését./ mint mondta a végrehajtó,ez csak arra jó,hogy kiugrasszuk a nyulat a bokorból,mert a házon több a hitel,mint amit ér az ingatlan/

Telefonon érdeklődte a végrehajtónál,fizeti-e adósom a havi részleteket?
Azt a választ kaptam,a szerződéskötéskor az első 25.000 Ft-ot befizette,aztán semmit többet.

Megjegyezni kívánom,adósom elvileg jól él,csak papíron nincs jövedelme,valójában vállalkozó,aki otthon könyvel,és jól megy neki,csak ügyesen csinálja.

Mit lehet tenni,milyen lehetőségem van?

okami # 2012.11.19. 18:12

Én azt szeretném megtudni, hogy mi tudok tenni az alábbi esetben:

Idén júliusban elmaradt gyerektartásra kértem bírósági letiltó végzést gyermekeim apja ellen. Ezt július 20-án kézbesítette a bíróság mind nekem, mind a munkahelyére, illetve mivel az ismert címeiről elköltözött jelzéssel érkezett vissza, neki hirdetmény útján. Az irat októberben a bíróságon már irattárba került... Sajnos a mai napig nem kaptam letiltott pénzt... A letiltó végzésen az szerepel, hogy a munkahelye készfizető kezesként felel, ha nem teljesíti a letiltást..

Hogyan tudhatom meg, hogy miért nem érkezik pénz, illetve, milyen módon tudom a munkahelyét "felszólítani" a letiltás teljesítésére.

Segítségüket köszönöm

vegrehajtasugyintezo # 2012.11.17. 20:27

Elévülésre hivatkozhatsz bármikor de alapvetően azt kellene vizsgálni, hogy az ügy vh szakasz előtt vagy közben évülhetett el. (ehhez azért jobban kellene ismerni a történéseket)
Ha van fogáspont, akkor a kivitelezéshez olvasd el a "tényleg eltörölték az 5 éves elévülést" topicot (ott boncolgattuk ezt a kérdést...)

ancsur77 # 2012.11.17. 15:31

Egy kérdésem van még :) Elévülés mikor léphet érvénybe jogilag ??

ancsur77 # 2012.11.17. 15:25

Nagyon köszönöm a válaszokat !!!

vegrehajtasugyintezo # 2012.11.16. 16:22

Figyelmetlen voltam, ez az 1998 évülés szempontjából érdekes lehet...

Kezességből "csavarral" kiszállni nem tudsz...

ancsur77 # 2012.11.15. 15:03

Esetleg olyan csavarral hogy az örökös átvállalja a törlesztést. Mert anno neki kellett a pénz és ő költötte el. Persze ezt jogi úton papíron lefektetve. Akkor is én maradok benne a dolgokba ?? Van ilyen lehetőség jogilag ?? Köszönöm az eddigi válaszokat is !!

vegrehajtasugyintezo # 2012.11.15. 14:55

Viszont, ha neked kell mégis helyt állnod, megöröklöd a követelést...

ancsur77 # 2012.11.15. 14:48

Most az a gyanúm hogy nem örököltek a mama után akkor sajna maradok én ?? Ez nagyon nem jó :/ Hívtam a végrehajtót és mondtam hogy fizetek de akkor örökösöket is szeretném látni miért nem törlesztenek . Nem szeretném hogy rám jöjjenek és vigyék amiért dolgoztam .:/

Kovács_Béla_Sándor # 2012.11.15. 14:43

De. Az örökség erejéig. (De nem úgy, hogy azt mondod a jogosultnak, hogy téged hagyjon békén, és foglalkozzon inább az örökösökkel.)

ancsur77 # 2012.11.15. 14:38

Elmaradt az a tény hogy ez a hitel 1998-ban lett felvéve az azóta próbálják behajtani. Nincs esetleg valami csöppnyi esélyem arra hogy valahol elévül ?? Nem szeretnék valaki sara miatt évekig fizetni :/ köszönöm a választ

ancsur77 # 2012.11.15. 14:32

Jó napot ! Gondban vagyok sajna kezes voltam és az illető hölgy meghalt most tőlem várják a törlesztést :/Persze ezt tudom hogy jogosan hisz azért voltam kezes. Buta mondom nem jártam utána hogy a hitel rendesen van törlesztve vagy sem. Ilyenkor nem lehet a hitelt az örökösökre hárítani ?? Mert ugye engem végrehajtással fenyegetnek . Előre is köszönöm a választ !!!

vegrehajtasugyintezo # 2012.11.13. 13:08

Jogos felvetés! Sajnos igen. Majd a felosztási tervben kompenzál! (csak azt ráér sokkal később készíteni...)
Azért volnának ötleteim...

marianka81 # 2012.11.12. 18:18

Az lenne a kérdésem, hogy ráterheltethet e a végrehajtó és egyazon napon árverezhet e több ingatlanomat is a végrehajtó,ha már az egyik ingatlan értéke is többszörösen fedezi a tartozásomat?

vegrehajtasugyintezo # 2012.11.12. 06:51

Értékesítik a két ingatlant aztán az eljárás - behajthatatlanság miatt - szünetel. A szüneteléssel egyidejűleg megkezdődik az elévülés, melyet csak végrehajtási cselekmény szakítana meg de ennek hiányában 5 évvel annak megkezdődése után vége van.

porcmistrec # 2012.11.11. 21:07

Csaba5232

tudtommal ez a sorrend amit végigzongoráznak: jövedelem, bankszámla, ingó, ingatlan.
Ha ezek egyikéből sem elégíthető ki a követelés, akkor, abból sok pénzt nem látsz, bár ezt laikusként mondom csak. Esetleg ha embered valamikor örököl, de ez a jövő zenéje, főleg ha elévül a követelés. Esetleg a jogi végzettségű szakmabeliek többet tudnak segíteni.

Csaba5232 # 2012.11.11. 13:43

Szép napot!

Az lenne a kérdésem, hogy mik a fokozatai egy végrehajtás során a behajtásnak?

Kértem egy jelentősebb tartozásra végrehajtást, ami jogerőre is emelkedett. Azonban kiderült, hogy az adós (ügyesen) nem rendelkezik jövedelemmel, két ingatlana van, ami egyenként 10.000,- Ft-ot ér. Most az ingóságok árverezésére kértek, hogy nyilatkozzak, de ez sem fogja fedezni tartozását! Mik az esélyeim, hogy és honnan hajták be adóstól a továbbiakban a tartozást?

Köszönettel!

Nitaaaa # 2012.11.08. 21:17

Üdvözlöm Önöket!

Segítségüket szeretném kérni.

Párom kint dolgozik Németországban kiküldetésben, most derült ki hogy még az 5évvel ezelőtti tmobil tartozásából 160 000Ft fent áll.
Mivel kint dolgozik kiküldetésben ugye a magyar számlájára kapja a minimálbért itthon és a kinti fizetést pedig a német kártyájára. A magyar és német fizetése után is kint adózik.
Nos ez a tartozás miatt a 160 000Ft-ról küldtek végrehajtást a magyar munkáltatójához hogy a fizetéséből vonják majd, a főnöke azt mondta erre neki hogy két hónapig nem kap magyar fizetést és ki is lesz fizetve.
A kérdésem ezt megteheti? Mivel elvileg nem csak a 33% felett rendelkezhetnek? -egyáltalán a főnöknek mi köze van ahhoz hogy mennyit is fizessen ő a végrehajtónak.
A végrehajtó ilyenkor nem írja le a követelését? hogy az adott összeget milyen részletekben kéri? jelen esetben a minimálbér 33%-át?
Vagy mivel kint dolgozik számít neki a német fizetése is? csak mert sok ismerős szintén kint dolgozik és nekik is csak a magyar fizetés 33%át vonják a német fizetéshez nem nyúlnak.
Ez most akkor hogy is van?
Mert elég felháborítónak tartom hogy a főnök csak úgy "hasra üt" és Ő mondja meg hogy miképpen legyen kifizetve a tartózás és ilyen önkényesen rendelkezni akar a magyar fizetés felett.
Hivatkozhatom arra hogy a magyar fizetés 33%val rendelkezhet csak?
Köszönöm előre is a választ.
Remélem nem bonyolítottam túl a kérdést.
Üdv.

vegrehajtasugyintezo # 2012.11.08. 07:27

Emberi számítás szerint elégnek kell lennie és igen, nekik kell bizonyítani, hogy történt benne megszakítás de hát csak az a biztos ami már megtörtént.