Sziasztok!
Egy tartozással kapcsolatban szeretnék jogi segítséget kérni illetve az ügy menetével szeretnék egy picit tisztában lenni, mivel nem nagyon ismerem az eljárás menetét, jó lenne felkészülnöm az eljárás megismerésére.
A lényeg két tartozásom van, 200ezer Ft amit jelenleg közös megegyezéssel(ennél a végrehajtó belement a törlesztésbe) fizetek, gondolom addig felfüggesztették a végrehajtást ameddig normálisan törlesztek. Nincs is gond
korrektek voltak.
A másik tartozásom már egy másik behajtó cégnél fut természetesen jogosan ők is a pénzüket szeretnék, én próbáltam egy közös mindkét félnek tetsző összegben megegyezni illetve törlesztési hajlandóságot mutatni.
Sajnos nem sikerült a közös megegyezés. Az ügyintéző mondta "végrehajtó kijön hozzám és visz mindent amit csak lehet". Olyan, hogy fizetésem nincs jelenleg, szociális ellátási formákban részesülök, gondolom mentes a végrehajtás alól ezért a másik megoldást próbálják foganatosítani. Súlyos fogyatékkal élő személy vagyok elveszítettem a látásom felnőtt korban ezért most jelenleg önellátásra nem vagyok képes, természetesen nem csak szóban erről papír is van.
Milyen jogi lépések vagy esetleg bármilyen tanács amivel ez az ügy megoldható lenne, a fő cél nem saját ingatlanban levő tárgyak megmentése(mivel ide vagyok bejelentve szüleim háza) illetve az említett behajtó céggel megegyezni egy nem horribilis havi törlesztés kivitelezésében.
Előre is köszönöm a válaszokat!