Nem tud lelépni. Végrehajtás csak akkor indulhat valaki ellen, ha az egy jogerős és végrehajtható határozaton alapul. Jogerős határozat csakis perújítással támadható meg, ezért k. nem elég egy különélési bizonyítvánnyal elmenni a végrehajtóhoz, hacsak nem az a cél, hogy megröhögtesd a végrehajtót...
végrehajtás kérdések
Zoé kérdése vagy nem jó, vagy eleve nem igaz, amit kérdez.
Adós az, aki ellen született egy olyan végrehajtandó határozat, amely jogerős és végrehajtható, és a fizetési határidő is eltelt. Hogy ez egy ítélet, vagy fizetési meghagyás, vagy bíróság által jóváhagyott egyezség, édesmindegy. Jogerős és végrehajtható - ez a lényeg! Innentől kezdve az adós hiába mondja, hogy "nekem ehhez az adóssághoz semmi közöm", igenis van hozzá köze (eszi, nem eszi, ezt kapja)! Ha tehát a tulajdonostársak egyben adóstársak, akkor a ház 1/1-ben kerül kényszerértékesítésre. Ha ez a tényállás, akkor Zoé kérdése nem jó.
De az is lehet, hogy Zoé embere egyszerűen csak nem tud olvasni. Nem derül ki, micsoda az a "levél", de az lehet becsérték közlése vagy egy árverési hirdetmény. Akármi is, azon kereken fel van tüntetve, hogy ki kicsoda a eljárásban, és az ingatlan hányadrészét érinti az intézkedés. Attól, hogy valaki az iratnak címzettje, nem feltétlenül válik sem adóssá, sem végrehajtást kérővé, egyszerűen csak a törvény rendelkezik róla, hogy részére is kézbesíteni kell az iratot (például azért, mert tulajdonostárs, vagy mert ő a település jegyzője). Ha ez a tényállás, akkor Zoé kérdése nem igaz.
Úgyhogy Zoé, hajrá, kerestesd elő azokat a k. "leveleket", és nézétek meg jobban, hogy micsodák, és ki van azon adósként megnevezve. És ha véletlenül az jön ki, hogy mindkét tulajdonostárs adós, akkor tudd meg, hogy valamilyen módon igenis tudomással kell bírniuk arról, hogy végrehajtási eljárás van mindegyikükkel szemben folyamatban, csak most, előttünk akarják megjátszani az ártatlant. Ha pedig kiderül, hogy egyikük nem is adós, akkor írd meg ide azt is, hadd nyugodjunk meg, hogy azért annyira mégsem vagyunk hülyék...
tehát akkor hiába él külön a másik meg élettárssal. Az adósság az az Ő adóssága is az élettárs meg csak jól éppen érzi magát, mivel vele halmozta az adós fel a tartozást.
Tisztelt Manó54!
Különélési papír az van még régebbi dátummal, mint az adósság keletkezése, tehát azért nem érthető a dolog, hogy miért árverezik el a nem adós házrészét is? Az előző hozzászóló azt írta, hogy már késő. És ilyenkor a nem adós is utcára kerül?
Tisztelt Kovács Béla Sándor!
Akkor jól értettem, hogy nem lehet már ezügyben jogi úton érvényesíteni a nem adós fél jogait? És ilyenkor kirakják és kész Őt is a házból illetve mivel kevesebbért adják el az ingatlant mint az adósság, akkor a nem adós fél is adós lesz? Mert nem értem mivel nem éltek együtt és alá se írt sehol, akkor miért felel mégis a házrészével, talán mert osztatlan közös tulajdon? Eddig ami levelet kaptak azon nem volt Ő mint adós, csak most egy pár hete kapott Ő is egy levelet, amin az egész ház árverezése lesz és Ő is mint adós szerepel. Mivel egy házról van szó mindig kapott a nem adós is levelet időközönként, hogy milyen terhelés van a házon. De azon mindig a másik fél neve alatt volt a tartozás az Ő nevénél nem. Tehát akkor is késő már jogorvoslathoz fordulni?
Ez már nem a távgyógyítás kategóriája.
Tisztelt fórumozók!
Adott egy házaspár, akik már kb. 15 éve külön élnek, de egy házban, mivel nem tudtak megegyezni az összegben. A ház 2 külön lakrészből áll, így megoldható, hogy külön éljenek. Az ingatlan fele-fele arányba van a házaspár nevén. A különélésről papírjuk van 2 tanú és a polgármesteri hivatal ellenjegyzésével. Az egyik félnek van már élettársi kapcsolata a másiknak nincs. Az a fél akinek van kapcsolata az új kapcsolatával felhalmozott rengeted adósságot. Most a másik házaspár kapott egy levelet, miszerint árverezik a házat. A levélben az áll, hogy az egész házat árverezik, és a kiküldött papíron a másik fél is úgy szerepel, mint adós, holott az adósság a külön élés után keletkezett. Kérdezem én, hogy ilyenkor jogos-e az árverés az egész házra és mi lesz avval a féllel, akinek semmi köze az adóssághoz? Hozzáteszem minimális áron akarják árverezni, ami a tartozást nem is fedezi. Ilyenkor hova lehet fordulni, mi a módja? Ha elárverezik az egész házat, akkor kirakhatják azt a felet is akinek nincs köze az adóssághoz? Árverés után lehet-e valahova fordulni jogi úton?
Mi vegyészek (te meg én) többre becsüljük a reál műveltséget (mert tudjuk, hogy a matematika nem a számokról szól, hanem a logikus okfejtés manifesztációja) Persze matekot a jogon nem tanítanak...
Tehát lehet nagyképűsködni :)
www.vegrehajtasugyintezo.5mp.eu
tel:06303330115
mail: vegrehajtasugyintezo@gmail.hu
Mivel mindenhová írtam már, mielőtt megpróbálkozom a bírósággal szeretnék tanácsot kapni:
Különélünk a családomtól, önként fizettem a gyerektartást. Hogy ez korrekt legyen, letíltattam a fizetésemből. A közjegyzőnél kétszer fizettem 38.000 Ft-ot, ezután a végrehajtó levett a számlámról 96.000 Ft-ot a költségei címen, és most minden hónapban 1.844,- Ft letíltást vesz el tőlem. Immár több mint 200.000,- Ft-ban van nekem az, hogy a gyerektartást hivatalosan is megkapja a feleségem. Az 1.844 Ft/hó-ért harcolok, milyen alapon kapja ezt a végrehajtó? Mindenhová írtam, érdemben választ nem kaptam. A végrehajtó még válaszra sem méltatott, pedig a havi apanázsból futhatná egy levélre.
Azt szeretném tudni jár e ez az összeg a végrehajtónak? Ha a bírósághoz fordulok, nehogy még nagyobb bajba kerüljek, fizethetek még nekik is.
Köszönöm ha segítenek és megírják mit tehetek.
Tisztelettel
Kollégái?! Szintén isiász?
Kedves Vegrehajtasugyintezo!
Köszönöm,hogy ügyemért kiállt a kollégáival szemben.Teljesen képben van ügyemmel kapcsolatban és sokat segitett azzal,hogy megerősitette egy egyszerü polgárjogi és nem végrehajtási jogász tanácsát.Tisztában vagyok vele,hogy nem egyszerű az ügyem és biróságon támadható,de akkor is több mint a semmi.Sok rászoruló sorstárs menekül a végrehajtó elől az utolsó szalmaszálat keresi és nem olyan tanácsot szeretne hallani,hogy egyébként is megalázott helyzetében a porba tiporják /Örültnek titulálják mint Einsteint/ a jelző ebben az esetben nem megalázó,mert Einstein egy tudós volt.Kbs-nek üzenem ,hogy mindenkit utól ér a sors keze,elöbb vagy utóbb.Emlékezzen rám ha utóléri.Valamikor egy Balatoni kikötőben whiskyt iszogattam hétvégenként a decken,de a hajómat elvitték egy két nem kifizetett körbetartozás miatt,most ott tartok ,hogy az Apeh engem utól ér,de az adósaimat nem.Ne alázzunk olyan embertársunkat akiről semmit nem tudunk.Szállj magadba és segits mindenkinek Kbs ha ezt elolvasod,talán a mennybe jutsz,talán még most sem késő megváltozni és nem alázni.
zoltan06
Aha, akkor együtt van minden adat.
Nos, a saját vagyonod biztonságban van, feltéve, hogy pl. a bankszámlád fölött nincs rendelkezése. A jövőben vásárolandó értékesebb holmiról kérjetek számlát a te nevedre, hátha igazolni kell, hogy az nem az adósé. Normális életet éppenséggel élhettek, de abba tényleg bele kell nyugodnotok, hogy az asszony fizuját letiltás terheli.
:)
Nem lehet mindenki akkora zseni, mint te, mester.
A cég üres, megy a levesbe! (Esetleg árverésen balkézről visszaveszi...) Nem a cég, az ingatlan itt a fontos. Nektek félszavakból is érteni kéne de akadékoskodni jobban szerettek...
Jó ügyvédet találtál pár óra alatt. Keress fel egy lízingcéget, de vidd magaddal az ügyvéded, hogy értsék a szándékod.
Bár alattam kérdezték, de feltennéd így szombat este 6 körül az ügyvédednek azt a kérdést, hogy mi lesz az üzletrészeddel?
Köszönöm a választ.igen beszéltem az Ügyvédemmel és Ö is ezt tanácsolta.Jövőhéten felkeresek egy lizing céget.Üdv.
Mert akkor nem foglalják le az üzletrészét?
Látom, neked mindig van néhány remek jótanácsod; kár hogy közben az összes liba megdöglött.
zsolt72
a haszonélvezősdi jó megoldás... de jó még - egy magas önrészű - lízing konstrukció is!
Félreértettük egymást.A magán adósság régebbi keletkezésü.A jelenlegi anyagi helyzetem o-án van.Dolgozni szeretnék,céget alapitani ezért kaptam kölcsön barátaimtól és rokonaimtól pénzt.A kölcsönkapott pénzből lakást vásárlok,amelyben egyben egy kis üzlethelység is.Jelenleg még nincs kifizetve.Ezért kérdeztem Öntől,hogy mit tegyek.Nem akarok fedezetet elvonni,mert nem az Én pénzemből veszem a lakást,de akitől kaptam a cégpénzt,tölle is elvégrehajthatják a lakást,ezért a kölcsönadóra sem tudom iratni biztonsággal a lakásomat.Ezért fordultam Önhöz segitségért.Biztam benne,hogy ha egy cégre iratom a lakást amit külföldön alapitok ahoz nem fér hozzá a Magyar végrehajtó.Kiskaput keresek,mert nagy bajban vagyok.üdv.zolt72
Nem értem. Ha az ingatlan átadásával kiegyenlíted a tartozást, amelynek a végrehajtásától tartasz, akkor mitől kellene még biztonságban lenned?
(Teljesen fölösleges a kiabálás.)
HA ÁTIRATNÁM ARRA A SZEMÉLYRE AZ INGATLANT AKITŐL KÖLCSÖN KAPTAM A PÉNZT ÉS CSAK HASZON ÉLVEZŐ MARADOK AKKOR BIZTONSÁGBAN VAGYOK?
Nem pont úgy. Mindenesetre nincs biztonságban.
Mi a megoldás? Ki kell fizetni a tartozást.
Üdvözlöm!
Ha jól értelmezem válaszát a cégre vásárolt lakásomat elárverezhetik a magán tartozásom miatt.Kérném segitsen mi a megoldás.Pénzem nincs ,hogy kiegyenlitsem az adósságotRokonok,barátok összefogásával vettem a lakást.Várom válaszát.Köszönöm elöre is.
Az üzletrészedet foglalják.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02