„vissza kell vennem Tőle a járművet?”
Bőven elegendő, ha a vételárból kifizeted a tartozásodat, és akkor a végrehajtó feloldja az autót a foglalás alól.
végrehajtás kérdések
Lakat1
„Augusztus 17-én került a nevemre és 27-én adtam el és foglalási jegyzőkönyv 08.30-án készült. Ez sem számít?”
Akkor kerül le a nevedről, ha átrakják az ő nevére, de mivel jelenleg teher van rajta, ezt nem fogják megtenni,
mivel a végrehajtó nagy valószínűséggel végrehajtási jogot rakott rá. Még az sem kizárt, hogy az árát sem tarthatod meg.
„Elvileg holnap lesz átíratva.”
Hajrá! Majd írd meg, hogy sikerült-e neki (de szerintem nem fog menni).
gerbera317
Ha tartozok, akkor minden további nélkül kifizetem, de véleményem szerint nincs tartozásom és meg is próbálom megállítani a végrehajtás folyamatát amíg tisztázódik a dolog, csak sürgősen meg kell tudnom a módját. Elvileg egy 2009 körüli ügyletről lehet szó, az akkori Bt-m által felvett Széchenyi kártya miatt. A Bt ügyvéd által át lett ruházva másra ingyen és bérmentve azzal a feltétellel, hogy a már részben törlesztett Széchenyi kártya hátralévő törlesztését magára vállalta az új tulajdonos. Ez az átadás dokumentumaiban is szerepelt.
Utána a gyerekem gyógykezelése miatt el is költöztem abból a városból, de nem jelentkeztem ki az albérletből és nem jelentkeztem be máshova. A gyerek betegsége és egy másik dolog miatt eléggé megzuhantam lelkileg és csak az orvosi kezléseket tartottam szemelőtt, semmi más nem érdekelt. Ezért is adtam át másnak a Bt tulajdonjogát.
Valahogy fel kellene függesztetnem a végrehajtást, csak tudnom kell, hogy hogyan kezdjem.
Pedig egyszerű.
Keresd meg azt akinek ingyen és bérmentve átadtad a Bt-t és kérd számon rajta a végrehajtást.
Fizesse be a tőled követelt összeget és akkor a végrehajtó leszáll rólad.
Uj tulajnak lesz átirt járműve neked meg pénzed.
@Lakat
A végrehajtó legelső intézkedése nem a gépjármű-foglalás. Megfordítva: a foglalás nem a legelső intézkedése a végrehajtónak. Elég, ha megnézed az ügyszáma végén, hányas számú intézkedés: nem hármas, hanem huszon- harminc- negyvenakárhányas, vagy évszámtól függően akár száz feletti is lehet. Tehát ennek az egésznek van egy előzménye, amit te nem vettél komolyan. Most ezzel a foglalással komolyra fordult, és az elidegenítési és terhelési tilalom ott van az autón. A vevőd meg nagyon ideges lesz, talán még meg is fog ütni érte - készülj fel!
„csak tudnom kell, hogy hogyan kezdjem”
Mi sem tudjuk, ha érdemi információ közlése helyett csak panaszkodsz és magyarázkodsz.
Lakat1
„A Bt ügyvéd által át lett ruházva másra ingyen és bérmentve azzal a feltétellel, hogy a már részben törlesztett
Széchenyi kártya hátralévő törlesztését magára vállalta az új tulajdonos. Ez az átadás dokumentumaiban is szerepelt.”
És erről a bank is tájékoztatva lett? Vagy csak ti ketten beszéltétek meg egymás között? (az azért kevés hozzá).
„Utána a gyerekem gyógykezelése miatt el is költöztem abból a városból,
de nem jelentkeztem ki az albérletből és nem jelentkeztem be máshova.”
Valószínűleg egy rakás értesítés ment oda a végrehajtótól, amiről így lehet nem is tudsz. Így jártál, jobbat sajna nem lehet mondani.
Üdvözletem! Adott egy Osztrák banktól felvett hitel, melyet megörökölt párom. Ezt a hitelt az adós haláláig az adós nyugdíjából éveken át tiltotta a végrehajtó. Másik adós is volt az ügyletben, neki semmi (hivatalos) jövedelme nincs, ezért tőle nem volt végrehajtva semmi. Most párom a maradék (8000 EUR) összeget közvetlenül az Osztrák pénzintézetnek a számlájukra meg kívánja fizetni. Ebben az esetben is vélhetően fizetni kell majd a végrehajtónak jutalékot, de ez egyáltalán nem tiszta, hogy mennyit. Olyat is hallottunk, hogy adósonként kell kifizetni a végrehajtói jutalékot, és a díjakat. Tehát számoljunk két adóssal, vagy akár hárommal is, hiszen párom is megörökölte az adósságot. Ekkor most 3x számol fel a végrehajtó a 8000 EUR összeg után kb. 10% jutalékot, tehát teszem azt 3x300.000 Ft a végrehajtó jutaléka, és még 3x minden költség, hiszen adósonként számol? Meg miután kell jutalékot szedni? Azután, hogy kb. az évek alatt 1M Ft-ot letiltott, és a 3M Ft-ot meg párom saját maga, mindenféle végrehajtói kényszer, stb. nélkül közvetlenül a banknak megfizeti, és összesen a végrehajtó majd a 4M Ft után számol ki jutalékot, 3x, fejenként 10%-ot?
Talán ehhez egy osztrák jogi fórumra kellene írnod.
Az összegekből itélve jobban jársz ha egy osztrák ügyvédet bízol meg.
Sopronban van több osztrák jogra specializálódott jogász éppen ilyen ügyekre de ő forintban számol.
Egyébként a végrehajtás kérővel lehet "alkudni" ha egyösszegben kifizeted és nem vár 3 évig mig magyar fizetésből letiltja az összeget.
Az összeg végrehajtása a letiltás Magyar végrehajtó által történt a Magyar adós haláláig. A hitel volt csak Osztrák, egy jelzálog fedezetű, EUR hitel. Egyébként engedmény adására nem voltak hajlandóak az egyösszegű kifizetés ellenére sem. Tehát a Magyar végrehajtási törvények alapján a végrehajtó jutaléka esetén bízom benne, hogy a jutalékot a hitelösszeg után fogják kiszámítani, remélhetőleg nem felszorozva az adósok számával?
„közvetlenül az Osztrák pénzintézetnek a számlájukra meg kívánja fizetni”
Ez rossz ötlet, a magyar végrehajtónak érdemes. Akkor nem kell arra várni, hogy az osztrák bank bejelentse a követelés csökkenését a végrehajtónak, és közben esetleg a végrehajtó is beszedje, amit ő már kifizetetett a banknak. Jobb, ha bemegy a végrehajtóhoz, megkérdezi, hogy fillérre pontosan aznap mennyit kell fizetnie, és azt a végrehajtónak megfizeti. Akkor a végrehajtás befejeződik, és mindenki mehet a dolgára.
„Ekkor most 3x számol fel a végrehajtó a 8000 EUR összeg után kb. 10% jutalékot, tehát teszem azt 3x300.000 Ft a végrehajtó jutaléka, és még 3x minden költség, hiszen adósonként számol?”
Ez tévedés. A végrehajtó messze a legtöbb pénzt a behajtási jutalékból kapja (8% ekkora összegnél). Ez független attól, hogy hány adós van. Az alapja, leegyszerűsítve, a beszedett pénz. Ha a párod nem tudja, hogy mennyi, akkor kérdezze meg a végrehajtót. Emellett vannak költségek és készkiadások, ezek jóval kisebbek, de függhet a végrehajtási ügyben a felek számától (több postaköltség, stb).
@Steee
Nem kellene konfabulálni! A jutalékot egyetemlegesen, csak egyszer kell megfizetni, azt viszont a behajtott ügyértékhez igazodva, tehát nem hasraütéssel bemondva, és függetlenül attól, hogy az adós (vagy jogutódja) a tartozását a végrehajtónak vagy közvetlenül a végrehajtást kérőnek fizette meg. Hogy pontosan mennyi a megfizetendő végrehajtási költség, azt csak a végrehajtótól tudhatod meg, itt nem. Ha éveken keresztül volt letiltás, akkor más végrehajtási költség valószínűleg már nincs.
Szaisztok,
Mit jelent ha egy ingatlan tulajdoni lapjára be van jegyezve 2millió nav (2021 dátummal) tartózás, illetve egy végrehajtó követelése is 5.millió??? Ez utóbbi egy magánszemély követelése...
Mire számíthat a tulajdonos?
Arra a kérdésre, hogy 'mit jelent': Azt jelenti, hogy az ingatlan le van foglalva. a foglalás lényege, hogy azt követve már nem tudja eladni a lefoglalt vagyontárgyat, és röhögve bejelenteni, hogy neki nincs semmije, hahaha. Pontosabban el tudja adni, vagy el tudja ajándékozni, de a vége az ilyennek mindig sírás lesz.
Arra a kérdésre, hogy 'mi várható': Arra számítson, hogy ha nem fizeti meg a tartozásait belátható időn belül, el lesz árverezve az ingatlana, és a végrehajtó a befolyt vételárból fogja kifizetni a NAV-ot meg a magánszemélyt. Ennek sikere persze azon is múlik, hogy mekkora tulajdoni hányada van az ingatlanban, ki lakik ott és milyen jogcímen stb.
Mire számithat?
Nagy valószinűséggel árverezésre...
Köszönöm a válaszokat! A történet azért ennél kicsit árnyaltabb. Ez az Osztrák hitel egy ilyen félig bebukott, félig meg nem bebukott hitel volt. Egy adós volt, és két "adós és zálogkötelezett". Amikor az adós nem fizetett, az egyik zálogkötelezett adóst (párom édesanyját, aki tavaly elhunyt) találta meg a végrehajtó, és tiltotta a nyugdíját, meg végrehajtási jogot jegyzett be a lakásra, stb. Közben az adós is jobb belátásra tért, és a letiltott nyugdíj mellé az Osztrák bank részére közvetlenül minden hónapban utalt némi pénzt. Az osztrák bank erről szépen küldte is mindig havonta az egyenleg értesítőt, miközben számítgatta szépen naponta a 4 EUR késedelmi kamatot. Amikor párom megörökölte a tartozást, akkor az Osztrák bank kérte, hogy amennyit tud, annyit utaljon havonta a hitelre. Tehát igazából itt legalább majd két éve a végrehajtó semmit nem tett. Amikor kérdezte pár hónapja párom, hogy ha majd ki akarja fizetni a hitelt, akkor kinek is fizessen, akkor a végrehajtó is azt mondta, hogy az Osztrák banknak fizesse meg a tartozást, és majd azok jelzik neki, hogy ki lett fizetve a hitel. Ekkor fogja ő kiszámlázni a jutalékot, amelyet készségesen ajánlotta, hogy akár részletekben is hajlandó elfogadni. Párom részére egyébként a soha, semmilyen végrehajtótól (volt pár végrehajtónál az ügy az évek alatt, mert jöttek-mentek) nem kapott egyetlen papírt sem. Egyszer volt egy annyi, hogy kérte párom pár éve, hogy vegye le a végrehajtást egy zártkerti ingatlanról, amire emiatt az ügy miatt rá volt téve 15.000 EUR összegig a végrehajtás, és arról le is vette a végrehajtó a kezét. Most tehát azért van kifizetve közvetlenül az Osztrák banknak a tartozás, mert azt üzenték a hagyatéki eljárás kezdetekor, hogy amint vége az eljárásnak, és párom tulajdonába kerül a lakás, akkor 3 hónapot adnak, hogy szerezzen pénzt, és fizesse ki a hátralévő összeget egyben, különben a lakást árverésen kívánják értékesíteni. A pénz időközben meglett, és napokon belül megtörténik az Osztrák pénzintézet számlájára az utalás. Nagyjából tehát ennyi.
Steee,
Igazságosnak érzi-e valaki vagy sem, a végrehajtónak a jutalék jár onnan, hogy a végrehajtás elindul. Akkor is, ha mindent ő hajt be inkasszóval, letiltással, foglal ingót, ingatlant, árverez, szóval dolgozik, és akkor is, ha nem tesz semmit, mert esetleg nem is neki fizet az adós. Nem számít. Az számít, hogy ha elindul a végrehajtás, onnantól az adós a végrehajtói kényszer alatt kell teljesítsen, kitéve annak, hogy elárverezik az ingóságait, akár ingatlanát, inkasszózzák a bankszámláját, letiltják a fizetését, satöbbi. Ha ezen cselekmények alatt teljesít csak, akkor azt a végrehajtási kényszer miatt teszi.
Egyszerűbben : a legtöbb esetben a végrehajtói "fenyegetés" nélkül az adósok nem teljesítenek. Ha a jogosult végrehajtást indít, mert kénytelen, hiszen nem teljesít az adós, és ez UTÁN teljesít mégis az adós, akkor a végrehajtónak JÁR a jutalék.
Steee,
Ha a bank nyilvántartása nem egyezik a végrehajtóéval, vagy nem jelenti be a térülést a végrehajtónak, akkor a végrehajtó nem fejezi be a végrehajtást, és nem veszi le a vh. jogot az ingatlanról. Nyilván ideális esetben minden klappol majd. De ez a fórum tele van olyan esetekkel, amikor a valóság nem ez. Ezért javasoltam, hogy a végrehajtónak érdemes fizetni.
Természetesen, ez a párod döntése. Csak aztán ne lepődjön meg, ha járhat utána a bíróságra.
Ez tökmindegy, Stee.
Steee !
Olyan nincs, hogy félig bebukott félig nem bebukott hitel. Mivel a végrehajtó szerepet kapott az ügyben, így nagy valószínűséggel bebukott a hitel.. Ez azt is jelenti, hogy kell lennie egy olyan iratnak végrehajtási lap vagy végrehajtási záradék amelyben pontosan mennyit kell kifizeti a megszűnt hitellel kapcsolatban ( Tőke +kamat + stb )
Ha a párod nem volt adós az alapügyben a párodnak jelenleg semmi köze a végrehajtási eljáráshoz, ahogyan olvasom. A bíróság még nem állapította meg a jogutódlását a végrehajtási ügyben valamint a hagyatéki eljárás sem fejeződött be azaz még nem örökölte meg a házat.
Először us azt kellene tisztáznod, hogy mennyivel tartozol a végrehajtási ügy iratai szerint. Ezt a végrehajtó megmondja forintra. ( persze ha tisztában van a banknak megfizetett összegekkel ). Ahogyan osztap írja nem mindig azonos a bank által meghatározottakkal.
Az ilyen teljesítéstörténetben mindig 4 összeg kóvályog össze-vissza: 1) a banknak megfizetett összeg, 2) amiről ebből a végrehajtó tud, 3) A fennmaradó tartozás a vh-kérő állítása szerint, 4) a fennmaradó tartozás, amit a végrehajtó mond.
Ebből a legfontosabb, hogy az 1) és 2) ugyanannyi legyen. Ha ez stimmel, akkor a 4) számít, akármit is mond a bank. kivéve, ha a bank szerinti összeg a kevesebb, de akkor vissza kell térni az 1) = 2)? kérdéshez.
A jutalék kérdése a végrehajtási kényszerrel nem kérdés, arról kár is vitát nyitni. Mint ahogy arról is, hogy a jutalékot egyetemlegesen, csak egyszer kell megfizetni.
Ellenben, ha a másik adós is teljesített, az itt eljáró végrehajtónak arról is kell tudnia!
Azt még jegyezzük meg, hogy zálogkötelezettnek nem tiltják le a jövedelmét, de valahol le is van írva, hogy az "adós és zálogkötelezett"; márpedig ebből a párosításból az 'adós' a fontos, a 'zálogkötelezett' csak vízfesték.
Sziasztok!
Segitseget szeretnek kerni. Volt egy 20000ft-os birsagom, ami 40000ft-ra emelkedett a behajtas okan. Ket reszletben allapodtunk meg, ebbol a masodikat sajnos kesve fizettem be es emiatt elindult a vegrehajtas. Igy mar 125.000ft-ot koveteltek tolem, ezt en toltam el ebbe mar bele is torodtem, errol hatarozat szuletett es most tiltjak a fizetesembol. Viszont, mivel a masodikreszletet befizettem, ezert felhivtam a vegrehajtast kezdemenyezo felet, hogy azzal az osszeggel mi tortent. Azt az igeretet kaptam, hogy megprobalja leallitatni a vegrehajtast, mert vegul is befizettem a letiltas elott ill. Ha ezt nem is tudja a masodik reszletnek utana jar. Ketto hetig nem tortent semmi, majd a tegnapi napon hivott a munkaltatom, hogy modositast kertek a behajtasra, es nem hogy nem allitottak le, nem kaptam vissza a befizetett 20.000ft-ot, meg megtoldottak ennyivel a tartozast es igy mar 145000ft-ot kovetelnek tolem. Ez hogyan lehetseges? Kaptam egy birosagi hatarozatot, 125000ft-rol, ezt kezdtek el behajtani. Milyen alapja van ennek a tovabbi emelkedesre? Raadasul szo nelkul? Milyen lehetosegeim vannak? Legyszives segitsetek, mert ezt nagyon nem tartom korrektnek. A vegrehajtonal lehetetlen idopontokban van ugyfelfogadas, az is szemelyesen, es egy heten 3 alkalommal, de. 8-10-ig. Semmilyen megkeresesre nem reagalnak, elerhetetlenek, nem tudok sehol utana jarni az ugyemnek.
20 ezer forintos bírságból nem lesz 145 ezer. Másból lehet, de ebből nem. Nem akarod a valós tényeket feltárni? Például úgy, hogy elolvasod azt az okiratot, amivel a végrehajtást elrendelték, és abból közlöd az érdemi információt.
Vitatkozhatunk ezen, semmi okom idegeneknek hazudni a tenyekrol, plane ugy, hogy segitseget kerek. Ha lehetne kepet feltolteni csatolnam szivesen amiben szerepel, 26250ft a toke tartozas, ez alatt sorakoznak az eljaras koltsegei ami elsokorben 121588ft osszegre vegzodik. A ketto kozti osszeg levan vezetve vegrehajtast keronek felmerult koltsegek es stb jogcimekenek. Erre kaptam most tovabbi 20000ft-ot amit aztan vegkepp nem ertek. En sem gondolnam, hogy 26250ft-ra ez realis! De mivel mar tiltjak, reklamacionak nincs helye ebbe mar beletorodtem, abba viszont nem, hogy milyen jogon emelik meg 20000Ft-al. Kilehetne azt is kohogni termeszetesen, de nagyon bosszanto, hogy se nem kapom vissza se nem szamitjak bele, de meg ra is teszik pluszba. Koszonom a segitseged.
avoid,
Bármelyik képfeltöltő oldalra feltolhatod, és belinkelheted ide. A személyes adatokat satírozd ki azért persze.
„Erre kaptam most tovabbi 20000ft-ot”
Ez így megint csak pongyola, így értelmezhetetlen. A végrehajtásban a végrehajtható okirat szerinti összeget számolhatják el. Nem lehet, hogy ez egy másik bírság? Milyen értesítéssel jött?
Valszeg a végrehajtó meg tudná mondani.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02