Tisztelt végrehajtó! Az lenne az én kérdésem hogy már 1-éve lefoglalta az APEH-az autóm de még mindig nem vitt el csak a rendszám van leadva róla!Ilyen esetben meddig kell várni hogy eladják!Mert ha vissza nem kaphatom akkor nem szeretném tárolni!Így csak veszít az értékéből!Mennyi ideje van az APEH-nak hogy elvigye?
végrehajtás kérdések
vegrehajtasugyintezo
köszönöm a válaszod, ez bíztató azért, aztán meglátjuk mi lesz
igen, sok a kérdésem, nem is vagyok nagyon összeszedett egyelőre, mert sok félét olvasok és már teljesen meg vagyok zavarodva, így a kérdések se tisztultak még le teljesen, de köszönöm a felajánlást, szerintem élni fogok vele, ha tudok értelmesen kérdezni
Jó napot.
Én egy számomra fontos és s.o.s Ügyben kérném a segítségüket illetve tanácsukat.
A helyzet. Bedölt 2 hitelem 2 banknál illetve egy mobilszolgátatatós előfizetésem illetve a diakhitelem is sajnos.
Először is azzal kezdeném, hogy a hivatalos állandó lakcimem az a szüleimével meg egyezik. Tehát papiron a szüleimnél lakom de a valóságban egy albérletben itt Budapesten.
1.Bedölt Bankos hitelek.
Kb 6 hónapja kaptem egy levelet az OTP faktoringtól, hogy amennyiben nemm fiezetem be 8 napon belül a teljes tartozást akkor végrehajtást inditanak .Mivel nincs a szüleimnek felhatalmazása, hogy átvegyék az én hivatalos leveleimet ezért semmiylen levelet nem vesznek át amia nevemre jön és ajánlottan van.
Az OTP eddig semmit nem tett.A Számláimon nincsen inkasszó sem. Munkabér levonás sincs.
Erste Banknál si bedölt egy hitelem igy ő kiadta egy Behajtó cégnek akik egy ideig kerestek telefonon de mivel nincs munkám nem fizettem semmit sem.Majd nem tudom, hogy de megtudták édesanyám telefonszámát és most azóta az édesanyámat zaklatját telefonon. Hozzá teszem, hogy mindig elérhető vagyok tehát nincs kikapcsolva a mobilom. De engem nem keres senki sem.
Ez jogos? Vagy tehet az édes anyám feljelentést zaklatás miatt hiszen már többször is elmondta a telefonba nekik, hogy engem keressenek ne őt. Nem is lakom már otthon.
Próbáltam elérni a behajtó céget de lehetetlen. Telefonon nem adnak információt levélre meg nem si reagálnak. Kiváncsi vagyok , hogy igy azt hogy vegyem fel bárkivel is a kapcsolatot.
A 2 banktól semmi nem érkezett sem egy levél sem semmi. Inkasszó sincs a számláimon és ugye mivel nincs munkám igy munkabér levonás sincs.Egyik hetelnél sincs adóstársam és fedezetem sem. Folyószámla hitelkeretröl és 2 hitelkártyáról van szó
2. Mobilszolgaáltató:
Sajna amunkám elvesztése miatt a mobilszolgáltatós előfizetésem is bedölt.
A bedöléstöl számitott kb 1 év leforgása alatt megkeresett engem egy behajtó cég,de mivel nem volt munkám ezért nem is tudtam nekik sem fizetni. Ennek kb már lassan 1 éve. Azóta semmi hír, senki nem keresett meg. Ilyenkor mi van?
3. Diakhitel:
Mondanom sem kell sajnos a diákhitelem is bedőlt.
Ilyenkor mi a helyzet. Mi várható?Felkerestem a diakhitel központot de teljes élzárkózást észleltem az ügyfélszolgálaton sem hajlandó senki semmilyen információt adni. Leveleimre sem válaszolnak.
Egyéb információ.
A nevemen semmi ingóság vagy ingatlan nincs.
Hadd kérdezzem meg ilyenkor mi várható a végrehajtással kapcsolatban.
Illetve a diakhitel fizetéssel kapcsolatban.
Hadd kérdezzem meg, hogy a szüleimnek lesz-e ebből bajuk. Tudják ezeket a dolgokat.
Csak annyit akarok, hogy nekik mindenük meg maradjon.
Illetve hamarosan kimegyek külföldre dolgozni akkor ugye ki kell jelentkeznem az állandó lakcimemröl. Ebben az esetben mi várható?
HOZZÁ TESZEM NEM AKAROM ELSUNYIZNI A DOLGOT CSAK ÍDŐT SZERETNÉK NYERNI HOGY a kinti fizumból fizessem ki a a tartozásaimat? A Kinti fizetésemböl levonhatnak?
Ha kijelentkezek az állandó lakcimemröl akkor köteles vagyok megadni a végrehajtónak az ujj cimemet?
Csak azért kérdezem mert egy fórumon azt olvastam, hogy ha aza dóst nem találja a végreható akkor rendörségi körözést inditanak ami viszont meg akadályozhatja a kiutazásomat.
Hozzá teszem büntetlen előéletű vagyok tehát nem voltam börtönben sem.
Amíg kint tartózkodom addig a szüleimet felkereshetik az végrehajtó annak ellenére, hogy már hivatalosan nem is lakom majd ott hiszen kijelentkezek onnan?
Várom mi hamarabbi válaszukat.
Köszönöm .
Tisztelettel: P. Sándor.
Viktrojka
Elmégy a végrehajtóhoz és elszámoltatod!
(szerintem nem várhattál más választ....)
www.vegrehajtasugyintezo.5mp.eu
tel:06303330115
mail: vegrehajtasugyintezo@gmail.hu
Nina001
Nem hiszem, hogy megtalálják bár van rá jogszabály (csak nem gyakorlat)
Elévülés van, csak az teljesen a végrehajtás kérőn múlik (minden felszólítása, próbálkozása megszakítja az elévülést)
Nemzetközi adóslistáról sem tudok.
ittavége
Én ilyenről nem tudok (de nem kizárt)
Kérdésedre válaszolva: a becsértéket a helyi önkormányzat adja adó-érték bizonyítvány formájában.(mostanában már egész reálisak)
Ennek a 70%-áig szállítható le az ár az árverésen.(ha így sem érkezik ajánlat akkor sikertelen és kiírják újra)
annyit kérdezel, hogy nem győzöm írni.....
inkább hívj fel 06303330115
Egyébként volt már erre precedens?
Főleg most, hogy a bankok eléggé pórul jártak ezzel a végtörlesztéssel... egy kérdést mindenképp megér!
Gerbera, huhh, most a szívemhez kaptam! Azért bíztam abban, hogy van egy árverezési minimum... azóta csak jobb állapotban van, hogy megvettük...
Beszélünk a bankkal, személyesen megyünk valamikor, mert telefonon elhajtottak, habár adóstárs vagyok és ők maguk kerestek előzőleg a tartozás miatt.
Január 10 volt az esedékesség és csak ez az egy törlesztő csúszott idáig, de hát 170eFt-ról van szó, kicsit megviseli a költségvetést. :(
KÖSZÖNÖM!!
ittavege
Beszélni kellene a bankkal, hogy kiszállhattok-e nullával a házért cserébe. Most.
Ha megvárjátok a végrehajtást, akkor már nincs kiszállás. A ház elmegy árverésen 8 millióért, a maradék 16 millió és járulékai pedig örökre rajtatok marad teherként.
Tisztelt Szakértők!
A következő témában szeretnék világosabban látni.
2010-ben végrehajtás útján letiltották a fizetésem 33 százalékát jó pár hónapon keresztül kb. 180.000 Ft-ot összesen. Ez elvileg elegendő összeg volt a tartozás kiegyenlítésére.
Ma kapott a munkahelyem levelet a végrehajtótól, amely szerint ugyanez tartozást szeretnék letiltani a fizetésemből.
Először elmentem a T-mobilhoz, ott kiderült, hogy a korábbi(2010-es) végrehajtás során nem érkezett meg hozzájuk még 27000Ft.
Felajánlották, hogy a helyszínen kifizethetem.
A következőket akarja behajtani a végrehajtó:
- 115.368.-Ft főkövetelés;
- kamat 39046.-Ft;
- 32541.-Ft végrehajtási költség.
De a főkövetelés 2010-ben is pontosan ennyi volt.
Ha 27000Ft-al tartozom még a T-mobilnak, miért ekkora a főkövetelés?
Mit lehetne tenni?
Kissé túlzottnak tartom, hogy még egyszer behajtsák rajtam azt, amit már egyszer levontak.
Tisztelt Végrehajtás Ügyintéző!
Tudna nekem esetleg arra választ adni,amit már előbbi levelemben is kérdeztem,hogy ha a párom kimenne külföldre dolgozni,és mi 1-2év elteltével mennénk utána,
(Európai Uniós Országról beszélek),Kinti bankszámlára utaltatnánk a fizetésünket,ott is megtalálnának a végrehajtók?Ismerősöméknek 2és fél éve árverezték el a házukat,egyéb személyi kölcsönöket "bebuktatva" hagyták el az Országot,jelenleg Angliában élnek,és még nem "találták meg" őket.Hogyan működnek ezek a dolgok?Erre az esetre is érvényes az elévülési idő?
Van ilyen nemzetközi adós lista?
Köszönöm megtisztelő válaszát.
Alaposan kihasználva a gyerek alvásidejét, visszaolvastam, kaptam valóban válaszokat a kérdéseimre, de mint az lenni szokott, újak is akadtak.
Azt olvastam, hogy lakottan alacsonyabb a becsérték.
Amúgy is a kiköltözést tervezzük, ez mennyit javít az ügyünkön? Idén lenne öt éve, hogy itt vagyunk. Gondolom amúgy sem a tartozás jelenlegi mértékéről indul majd az árverés, mivel a ház nem ér annyit.
Viszont arra nem találtam sajnos választ (lehet, hogy figyelmetlen voltam), hogy mi határozza meg a minimum árat? Kijön egy értékbecslő megint és amit ő a papírra ír az az összeg lesz az induló?
Hányszor hirdetik meg újra, ha nem lesz sikeres az árverés?
Ez az összeg fizetésből letiltással életünk végéig se térülne meg, így gondolom az árverés elsődleges lesz, közben viszont a fizetésünket is vonják majd (kivéve a gyed-et).
Amit levonnak az sem teljes egészében a banknak megy, a végrehajtó is kap belőle, ugye? A végrehajtónak meddig utalódik a levont összegből, a procedúra végéig ugyanúgy, vagyis a 33%-ból lesz X százalék a banknak minden hónapban és Y százalék a vh-nak?
Bocsánat, ezek nem tiszták előttem.
Ha már felmondták a hiteledet, hátráltathatod az eljárást - ami a joggal történő visszaélés, de gondolom nem izgat - hogy az elkerülhetetlen minél később (1,5-2 év) jöjjön.
Köszönöm, olvasgatok vissza, csak elég sok a hozzászólás, és még nem mindenre kaptam választ. Van, amire igen, azt meg sem kérdeztem. :)
Molyolok még, ha lesz szabad időm, addig is köszönöm.
Az árfolyamgát sem megoldás sajnos, mert akkor x év múlva szakad a nyakunkba ugyanez a kulimász és csak a jó ég tudja, hogy akkor mi lesz. Egyszer már befürödtünk, mikor ezt a hitelt felvettük, nem merünk kockáztatni.
Addig is csak a kamatokat fizetnénk, a tőkébe még kevesebb menne, mint most, aztán ha akkor borul minden az még rosszabb. Inkább most, ha már elkerülhetetlen, és talán addigra jobb lesz majd.
Illetve még a gondolat is elborzasztó, hogy 14 millióért vettük a házat, és a 25 év végére 50 millióra jön ki majd az ára, ha 'csak' a mostani árfolyammal számolok.
ittavage
Gondolom az árfolyamgát sem segít rajtad, vagy az a helyzet, hogy már nem is akarod fizetni ezt a hitelt? Hogy mi várható? Tényleg visszaolvashatnál pár oldalt...
"Gondolom mivel az ingatlanon jelzálog van, azt viszik. Máshoz nyúlhatnak? Autó megy a levesbe dettó, gondolom. A fizetésekhez mikor nyúlhatnak? Az árverezés után? "
Nem, a fizetésedhez árverezés előtt is "hozzányúlhatnak". Nem vagylagos az eljárás, akár több vh-cselekmény párhuzamosan is végezhető.
Mindaddig, míg a követelés jogosultjának az igénye kielégítésre nem kerül.
Ezeket a kérdéseket már sokan feltették.Vegyél annyi fáradságot , hogy vissza olvasol.
Kedves Szakértők!
Sajnos hamarosan a mi házunkat is viszik, emiatt lennének kérdéseim.
2007-ben CHF hitelt vettünk fel mi is, 12,9millió Ft-nyit. Ma a tartozás sajnos 21-22millió Ft, a törlesztő már 100eFt-tal több, mint a kezdeti, nem bírjuk tovább. Eddig mindig kipréseltük valahogy, de most feladni kényszerülünk, még 20,5 év lenne hátra.
Még nem vagyunk végrehajtási fázisban, a januári esedékes összeggel csúsztunk el, és lesz ez így tovább, mivel kevesebb lett jóval a keresetünk.
De mivel biztos nem tudunk fizetni úgy, hogy még enni is maradjon mellette miből, ezért szeretnék felkészülni nagyjából arra, hogy mire számíthatunk.
A kérdéseim:
- mennyi ideig tartó nem fizetés után kerül végrehajtás alá az ügyünk, illetve ennek mi a menete?
Gondolom mivel az ingatlanon jelzálog van, azt viszik. Máshoz nyúlhatnak? Autó megy a levesbe dettó, gondolom. A fizetésekhez mikor nyúlhatnak? Az árverezés után? Én magam gyeden vagyok, emiatt is a fizetés kiesés egy része.
- most 17 millióra becsülték a házat. A bank követelése jóval nagyobb. Van árverezési minimum vagy akár odaadhatják nagyon olcsón és a többit behajtják végül pl fizetés letiltással?
- a letiltás jól gondolom, hogy számunkra kedvezőbb, mint a fennmaradó összeget újra behiteleztetni?
- milyen egyéb költségek járnak a végrehajtással és ezek mekkora nagyságrendűek kb?
Ezer kérdés kavarog a fejemben, teljes a pánik, most hirtelen ezek jutottak eszembe.
Köszönöm a választ, és elnézést, ha némelyik nem ide tartozik esetleg.
Üdv,
ittaveg
Aha, megtaláltam. A szomszéd telke, mint uralkodó telek.
Ha másik végrehajtó árverez, nem fogja az árverési előleget lefoglalni, ha tudna a az adós dolgairól, akkor sem, mert nem jogosult eljárni ellene.
Szerintem egy adós nem árverezgessen, hanem fizesse meg a tartozását. Ha mégis árverez, egy rossz szava sem lehet, ha az árverésen szerzett ingatlant lefoglalják az ellene folyó ügyben.
Másik árverés, ahol nem az ő adós.
vegre
„ha a vegrehajtasi eljaras alatt kerul a nevemre ingatlan, akkor arra automatikusan azonnal bejegyzesre kerul a vegrehajtasi jog, vagy csak ha a vegrehajto 'eszreveszi'?”
Aki ellen végrehajtás van folyamatban, az már ne szerezzen további vagyont! A két legkényesebb ilyen vagyontárgy az ingatlan és a jármű (autó, vízi- vagy légijármű). A végrehajtó az eljárás kezdetén felkutatja az adós vagyonát, úgyhogy a később szerzett vagyon akár el is kerülheti a figyelmét, de ez lutri, mert vagy bejön, vagy nem. Ha tudomást szerez róla, akkor lefoglalja. Automatikusan ki foglalná le, talán a földhivatal? Neki nem ez a dolga.
Ez az árverési előlegesdi honnan került elő? Nem találom az előzményét. Az adós az árverésen sem személyesen, sem megbízottja vagy képviselője útján nem árverezhet, ezért az előleg lefoglalása sem lehetséges, még csak elméleti síkon sem.
„leuthet az utcan hogy kirangassa a zsebembol a penztarcamat?”
A végrehajtás során személyi motozásnak nincs helye.
Üdv!
Olvasgattam a hozzászólásokat,kérdéseket,de valójában az én problémámra konkrét választ nem találtam.
Elmesélném röviden a mi történetünket.A férjemmel és tartósan beteg kislányommal együtt élünk most már egy albérletben.Vidéken vettünk hitelre egy házat,de annak törlesztőrészletét 4évig bírtuk fizetni,és elköltöztünk egy nagy városba,remélve,hogy ott nagyobb a munkalehetőség.A ház ott áll üresen,3hónapja nem fizetjük a törlesztőrészletét.Az elmúlt években szinte csak egyikőnk tudott dolgozni a kislány betegségei miatt,mivel napi 24órás felügyeletet igényel,és a 12hónapból kb 4hónapot jár csak oviba,annyira beteges.
Sajnos egy fizetés nem volt elegendő mindenre,és egyik hitelt vettük fel a másik után,hogy az elmaradt adósságokat rendezzük,esetleg legyen mit ennünk.Olyan is volt,hogy felvettünk egy hitelt,kifizettünk belőle 2hitelkártyát mondjuk,és a maradékot költöttük el.
A mai napon ott tartunk,hogy van a lakáshitel,2db személyi kölcsön,és 2db hitelkártya tartozás,plusz egy autóhitel,mert a másikat Decemberben elvitte a bank.
Párom most készülne ki Németországba dolgozni,és az érdekelne,hogy onnan is vonnák a végrehajtók a tartozásokat?Ha kinti bankszámlát nyit,azt is "megtalálják?"
Én itthon kapom a Gyest,illetve családi pótlékot,de már megkértem póstai úton,és maximum egy 4órás bejelentett munkaviszonyom lenne.Mégis mire számíthatunk?1,vagy 2év után szeretnénk mi is kimenni külföldre a párom után.Mi a teendő ilyenkor.
Válaszukat előre is köszönöm!
igen, tudom hogy eloleget kell fizetni
de azt tenyleg megteheti, hogy miutan odaadom az eloleget, elveszi es a pofamba rohog hogy ezt o zsebrevagja, es nem vehetem meg az arverezett ingatlant? :S
na mindegy, akkor megoldjuk csaladtag neveben...
meg mi az hogy 'foglal ha tud'? ilyen erovel odaugorhat elem a boltban mikor a penztarosnak fizetek, vagy leuthet az utcan hogy kirangassa a zsebembol a penztarcamat??
vegre
pedig nem nehéz
Aki árverésen szerepel, előleget fizet (olvasd a hirdetményt)
A végrehajtó meg foglal, ha tud!
És ha a végrehajtó ugyan az .......
Nyúlanyó
Jól mondja, törvényszerű (azt nem mondta senki, hogy igazságos)
De hát a kezességgel is igaz, hogy aki szelet vet .....
Miért ne? A vagyon van lefoglalva, nem te.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02