végrehajtás kérdések

Alexu # 2012.02.07. 13:43

Tisztelt Fórumozók!

Kérdés, megnyertem a pert a Telenor ellen, több mint egy évig tiltották a fizetésem, a pénz szeretném visszakapni amit levettek a fizetésemből, hogyan tudom megtenni. Valamint a végrehajtótól is szeretném visszakapni a levont tételeket.

A másik kérdés ma kapta a cégemtől egy levelet, hogy van végrehajtásom és vonni fogják, kiküldte a végrehajtó, az a szemétség benne, hogy a végrehajtónak tudni kellett a bírósági végzésről hiszen ő is megkapta mi tudok ilyenkor tenni, azon kívül, hogy már írtam neki levelet. Belefogunk futni az időbe és megint levonják!

Üdv.

csaba0424 # 2012.02.07. 11:38

Tisztelt fórumozók!

Kezdő tehergépkocsi vezetőként dolgoztam,mikor a főnököm utasítására túlvezettem amit a tachográf korong is bizonyított.Ez miatt a rendőrkapitányság 1000000,azaz egy millió forint közigazgatási bírsággal sújtott,2009 agusztusi határozatával.Ezt én befizetni nem tudtam,ezért átkerűlt a polgármesteri hivatal adóügyi osztályára.Tőlük ez év, 2012 január20.-án kaptam egy fizetés letiltási határozatot de már 1300000 ft.-ról. Közben a munkaviszonyom is megszünt ahonnan le szerették volna tiltani.Nincs sem ingó,sem ingatlan vagyonom!Az lenne a kérdésem hogy meddig hajtható be rajtam ez a bírság,vagyis mennyi az elévülés ideje? Talán el is zárhatnak érte? Kérem hogy tanácsaikkal legyenek a segítségemre.
Üdvözlettel:Csaba

csaba

Nina001 # 2012.02.07. 09:54

Soha nem vettem fel felelőtlenül hitelt,mint mondtam is ,egyáltalán nem volt szándékos a nem fizetés,2-3hónapja kerültem ilyen szituációba,és nem tudom meddig fog tartani ez az állapot,szándékozom kifizetni,de most egyszerűen nem megy.Egyébként meg szerintem nem csak én vagyok,illetve kerültem ilyen helyzetbe,hogy 3hónapja még minden jó volt,és egyik napról a másikra,minden amire számíthatott az ember,az bedőlt.Egyébként sokkal többet is kerestem,mint amit papíron leigazoltak,de a mai világban nem teheti meg egy vállalkozó,hogy valóban annyira legyen bejelentve az ember,mint amennyit keres.
Szerintem sokan vannak így,hogy dolgoznak 16órát egy nap,és be vannak jelentve heti 10órában.Havi bruttó 19.500.forintra.Sajnos ide jutottunk.....

Gabi33 # 2012.02.07. 08:55

Tisztelt végrehajtásügyintéző!

Köszönöm a gyors választ. Ami érdekelne, hogy ez amit küldtek és hogy 5 napon belül fizessek, ez nem a fizetési meghagyással egyenértékű? Az ügyintéző azt mondta ha nem fizetek bíróság, és kezdeményezik a letiltást. Tudok amúgy valamit lépni, hogy az igazamat bizonyítsam?

vegrehajtasugyintezo # 2012.02.07. 08:51

Gábor

Szerintem várd meg míg fizetési meghagyást küldenek, aztán mondj ellent!

Gabi33 # 2012.02.07. 08:29

Üdv!

Lenne egy olyan problémám, hogy a mai napon (2012.02.06.) egy bizonyos behajtó cég megkeresett levélben, mégpedig azzal, hogy egy korábbi banki hitelemből (személyi kölcsön) 30.000 Ft fennmaradó rész volt, ami 2008. decemberétől fennáll. A hitelt akkoriban valóban késve fizettem, de 2008 decemberében egy nagyobb összeghez jutottam, és ebből én rendeztem is ezt a banki tartozást, mégpedig úgy, hogy megkerestem a behajtó céget 2008.ban telefonon (nem a jelenlegi behajtó cég volt), hogy tájékoztassanak arról, hogy mennyi a fennálló tartozásom. Amennyi összeget mondtak én azt átutalással rendeztem is, és akkor kérdezte az ügyintéző, hogy lakcímemben történt e, a banki hitel felvétele után változás. Megadtam neki az új címemet. Telefonszámomat, ami kb 7-8 éve ugyanaz. Tehát megadtam az elérhetőségeimet.
Erre a mai napon (2012. 02..06. - án) küldenek egy levelet egy másik behajtó cégtől, hogy nekem 300.000 Ft tartozásom lett ebből az akkori általuk úgymond fennmaradó 30 000Ft-ból, amit én 5 napon belül fizessek be! Amit nem értek miért nem jelezték akkor, hogy 30.000Ft-al kevesebbet kértek, mint amit kellett volna (950.000FT volt a 2008. decemberben befizetett összeg). Továbbá a lakcímnyilvántartóra hivatkozott a mostani behajtó cég, hogy most kérték le a lakcímemet a BM-es nyilvántartóból, de én ezt akkor közöltem a régi behajtó céggel, illetve nekem a lakcímem 2008. márciusa óta változatlan, és állítása szerint ők küldtek is megkeresést, de a régi lakcímemre. Tehát az ügyintéző még az adataimat sem rögzítette.
Mit tudok én ebben az esetben tenni, hogy igazamat bizonyítani tudjam? Hová lehet ezzel egyáltalán fordulni, milyen hivatalos szervhez? Továbbá a 30.000ft-ból, hogy tud, több mint 300.000Ft keletkezni?
Még ami az ügyhöz hozzátartozik akkoriban (2008-ban) én arról nem kaptam papírt, hogy ezt a hitelt befizettem, de azt az ügyintéző is látta, hogy akkor valóban kifizettem 950.000 Ft-ot, tehát nem is ezt vonta kétségbe, hanem ő azzal jön, hogy még akkor 30.000 Ft fent maradt. Erre azt mondta, hogy kellene ugyan papírt küldeni a kifizetés tényéről, de ezt általában az ilyen cégek a kifizetés után "elfelejtik" kiküldeni úgymond.
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel: Gábor

pazs # 2012.02.07. 08:08

Ez az aranyos és kedves ember lehet, hogy hozzásegített egy autóhoz és más használati tárgyakhoz, de ezzel kárt okoztatok, mert látod, nem tudod fizetni. Nem véletlenül kértek jövedelemigazolást a bankok, ti meg jól becsaptátok (különben nem kaptál volna hitelt, ugye?). Csak én érzem ezt gáznak? Bocsánat, a jogász mögül kibújt az ember.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.02.06. 22:39

Én azon az elven vagyok, hogy ez nehéz, s nincs félnivalód.
Az én védencemet meg első fokon már el is ítélték. És nem ő az egyetlen. mellesleg nem a bank bizonyít, hanem az ügyész - és az esetek 98 %-ában sikerrel.

Gabicsek # 2012.02.06. 22:31

Én mindenesetre ezeket nem reklámoznám itt a neten.

Nina001 # 2012.02.06. 18:36

Köszönöm a válaszod.Hát az,hogy nem normális,az lehet,de ő csak aranyos és segítőkész akart lenni.
És ez nem az első főnököm volt,ha autóhitelt vettem fel,vagy egy egyszerű személyi kölcsön kellett,általában mindig leigazolták a magasabb nettó fizetést,vagy azt,hogy több ideje ott dolgozom,pontosan annak tudatában,hogy ennek a bankok úgysem tudnak utána nézni.Hát nagyon remélem,hogy ez után sem fognak kutakodni,főleg nem utólag,mert akkor mindenki bajba kerülhet.....

ius latratus # 2012.02.06. 17:50

Bank és bank között olyan kapcsolat, amire te gondolsz nincs (nem is nagyon lehet éppen).
A csalás itt már volt téma, megoszlottak a vélemények arról, hogy mennyire tudná a bank (vagy bármilyen más finanszírozó) bizonyítani azt, hogy már tudtad a hitel(lízing, áruhitel stb.) felvételekor, hogy nem fogod tudni visszafizetni, vagy éppen már nem is akartad visszafizetni.
Én azon az elven vagyok, hogy ez nehéz, s nincs félnivalód.
A főnököd meg nem normális.

Nina001 # 2012.02.06. 17:20

Köszönöm megtisztelő gyors válaszát.
Egy kérdésem még lenne:Azt értem,hogy nem sikkasztás,nem is az volt a célom ezzel,és gondoltam,hogy többen is járnak ebbe a "cipőben".
De az,hogy csalást,illetve okirat hamisítást követtünk el,arra fény derülhet valaha?Illetve bank és bank között nincs kapcsolat,hogy én azt a hitelt akkor vettem már fel,amikor a többit "elkezdtem nem fizetni?"
És akkor miért vettem fel még egy hitelt,ha már a többit sem tudtam fizetni?Ezért beperelhetnek valahogy?

Betti1212 # 2012.02.06. 16:32

Tisztelt szakértők lenne nekem egy kérdésem,ha nem tudja a végrehajtó semmiféle képen lefogni az adóstól a tartózást, akkor ha bíróságra viszem az ügyet, és megnyerem a pert, akkor a bíróság letudja valahogy fogni a tartózást? (Ha nincs munkaviszonya akkor is)????

Nina001 # 2012.02.03. 17:52

Köszönöm megtisztelő gyors válaszát.
Egy kérdésem még lenne:Azt értem,hogy nem sikkasztás,nem is az volt a célom ezzel,és gondoltam,hogy többen is járnak ebbe a "cipőben".
De az,hogy csalást,illetve okirat hamisítást követtünk el,arra fény derülhet valaha?Illetve bank és bank között nincs kapcsolat,hogy én azt a hitelt akkor vettem már fel,amikor a többit "elkezdtem nem fizetni?"
És akkor miért vettem fel még egy hitelt,ha már a többit sem tudtam fizetni?Ezért beperelhetnek valahogy?

végrehajtó1 # 2012.02.03. 16:30

Bank nem tudja megnézni.Én azért nem izgulnék a helyedben annyira.Rengetegen vettek fel több hitelt úgy hogy nem jelezték a folyósító banknak.

De ez nem sikkasztás.Csalás okirat hamisítás lehet.

Nina001 # 2012.02.03. 16:27

Üdv!
Tudna nekem segíteni valaki egy olyan üggyel kapcsolatban,hogy a bankok utána tudnak nézni,hogy én 2010Júliusában valóban be voltam-e jelentve egy bizonyos munkahelyre,illetve,hogy valóban arra az összegre,amit nekem leigazoltak?Nagyon megvoltam szorulva tavaly év Szeptemberében,felvettem egy áruhitelt,az árut továbbértékesítettem,így sikerült pénzhez jutnom.A főnököm,meg leigazolt nekem egy magasabb nettó fizetést,és azt is,hogy ott dolgozom,több,mint egy éve!Neki lehet ebből valami baja?
Amiatt aggódom,az az,hogy volt már akkor pár hitelem,amit akkor "kezdtem el nem fizetni",amikor ezt a bizonyos áruhitelt felvettem.És most sajnos ezt sem fogom tudni rendesen fizetni,és attól félek,hogy erre a bankok között is "fény derül",illetve sikkasztás miatt eljárást indíthatnak ellenem,illetve okirat hamisításért.Létezik ilyen?Segítségüket előre köszönöm.

végrehajtó1 # 2012.02.03. 16:17

Egy Bt.-vel mit csinál? A Bt.-s bankszámlát is inkasszózná?
A lizing hiteles járműt (motort), ami a bank tulajdona, arról is nyilatkozni kell? Lefoglalhatja?

Betétet foglal,bankszámlát nem .Lizing esetében a lizingbe adó a tulajdonos mind addig amíg a a lizingbe vevő kinem fizeti a lizingtárgy értékét.Tehát nem .

Justine26 # 2012.02.03. 08:34

gerbera317

Nagyon szépen köszönöm a részletes tájékoztatást, így már valóban több nyitott kérdésemre megkaptam a választ.:)
Még azért van, amire kíváncsi lennék:
Egy Bt.-vel mit csinál? A Bt.-s bankszámlát is inkasszózná?
A lizing hiteles járműt (motort), ami a bank tulajdona, arról is nyilatkozni kell? Lefoglalhatja?

vegrehajtasugyintezo # 2012.02.02. 23:00

Justine

Gerberától tényleg kimerítő választ kaptál a feltett kérdésedre.
Amennyiben kíváncsi vagy még valamire nyugodtan vezesd elő! Ne érezd úgy, hogy terhes lenne a számunkra! :)

vegrehajtasugyintezo # 2012.02.02. 22:46

Davidov

Az örökölt ház - ebben az eljárásban - nem végrehajtható.
Mindazonáltal javasolnám, hogy Innentől Lilla és férje vagyon megosztási szerződést készítsenek.

gerbera317 # 2012.02.02. 21:59

Justine26

Ha a végrehajtó méltóztatik elkezdeni a munkát egy ügyben, onnantól számított kb. 7 percen belül tudni fogja, hogy van-e:

• ingatlanod,
  • gépjárműved,
  • céged (kft, bt.),
  • egyéni vállalkozásod.

Továbbá tudni fogja, hogy

• valóban az-e a lakcímed, amit a végrehajtást kérő bejelentett,
  • hogy valóban az-e a viselt neved, és azok-e a személyi adataid, amit a vh-kérő bejelentett,
  • továbbá fénykép alapján azt is tudni fogja, hogy van-e bibircsók az orrod hegyén, esetleg nem vagy-e indián vagy egyéb efféle, netán transzvesztita.

A bankszámla-adataidra néhány napot várnia kell, és legkésőbb (de 2 héten belül azt is) a munkahelyedet fogja megtudni.

A törvény azt mondja, hogy ha a végrehajtó tudomást szerez az ingatlanról, azt 3 napon belül köteles lefoglalni (nálad ez elesik). A többi vagyontárgy vonatkozásában meg kell várnia, míg a felhívásának kézhez vételétől eltelik 15 nap. De az a két hét is elég gyorsan el tud szaladni.

A vagyontárgyaidat terhelő zálogjogra nem azért kérdez rá a végrehajtó, mert ő olyan kis kíváncsi, hanem mert a törvény így rendelkezik. A jogalkotói szándék pedig elég egyértelmű: Ha elmulasztod bejelenteni, hogy zálogjog terheli valamely vagyontárgyadat, azt pedig a végrehajtó lefoglalja és úgy értékesíti, hogy a zálogjogosult a zálogjogból fakadó igényét nem tudja érvényesíteni, a kárigényével nem fordulhat a végrehajtó ellen, mert ő igazolhatóan megkérdezte. Az ilyen kárigény a nyilatkozatot elmulasztó adós ellen érvényesítendő.

Van még kérdésed?

valaki 69 # 2012.02.02. 21:48

A végrehajtó elvehet a bankszámlán levö családi pótlékból? Amit le inkaszoztatótt elözetes értesités nélkül?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.02.02. 20:36

Na és? Akkor nekik is szólt.
Egyébiránt abszolút nem mentség a jogi ismeretek hiánya. Nem azt róttam fel - butaság is lenne tőlem -, hanem azt a szóhasználatban is tetten érhető rosszindulatot, amivel a jogos igényeit érvényesítő hitelezőt, sőt, most éppen a munkáját végző végrehajtót minősítgetitek. Még jó, hogy nem a "mocskos kezét" teszi rá a dolgaitokra.

Davidov # 2012.02.02. 19:14

A választ köszönöm, a többinek igazából semmi köze nem volt a kérdésemhez, jogot nem tanultam, ez nem hivatalos levél, így is érthető volt. Elég sok újságíró is használja például.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.02.02. 18:58

Nem. (De könyörgöm, ezt a "ráteszi a kezét" fordulatot tessék már hanyagolni! Egy sort nem tudtok úgy leírni, hogy ne keltsetek hangulatot? Kérdezni sem tudtok tárgyilagosan?)