végrehajtás kérdések

zoli1977 # 2012.01.22. 13:13

Szép jó napot,segítségeteket szeretném kérni.
2007 ben vettünk hitelre a feleségemmel házat.Tavaly elváltunk,ő teljes mértékben le mondott róla.Mivel egymagam nem tudtam fizetni,így felmondták a hitelt,és végrehajtás alá került.Ez kb.1 éve,azóta se tudok semmit hogy hol tart,annyi hogy mindenem zárlat alatt van,de senki,senki nem volt itt megnézni se.Most az van hogy szeretnék hazaköltözni a szülővárosomba,mivel ott talán jobb a munkalehetőség és a kereset.Megtehetem hogy itt hagyom a házat?Csak épp a személyes dolgaimat vinném el,semmi mást.

vegre # 2012.01.22. 13:13

vegrehajtasugyintezo

hat, koszonom, de akarhogy nezem, ebbol nem tudom kihamozni a valaszt :D

Nyúlanyó # 2012.01.22. 10:40

Tisztelt Végrehajtási Ügyintéző!
Tehát aki igazából a banknak tartozik,az mosolyogva hátra dőlhet,és örülhet hogy sikerült egy balekot becsapnia.Neki ebből semmilyen hátránya nem származik.Én meg fizessek életem végéig,meg még utána is.Mondhatom ez nagyon törvényszerű.

vegrehajtasugyintezo # 2012.01.22. 09:56

vegre

Vicces lenne ha a végrehajtó (mondjuk a sikertelen licitet követően) az árverési előlegét lefoglalná és mosolyogva mondja: "köszönöm, hogy behozta!"

vegrehajtasugyintezo # 2012.01.22. 09:50

Nyúlanyó

Akkor csak a fizetéséért meg a bankszámlájáért kell aggódnia!
(az állandó bejelentett lakcímén található ingóságok ezek szerint igazolhatóan nem a tulajdonai..)

Nyúlanyó # 2012.01.22. 07:17

Tisztelt Végrehajtás Ügyintéző!
Nekem nincs semmiféle vagyontárgyam,sem saját tulajdonú lakásom. Míg a másik két szereplőnek,akik a felvett hitelen osztozkodtak, saját lakásuk és az egyiknek autója is van.Aki a hitelt felvette,az ügyvédje szerint jelenleg külföldön vállalt munkát,valószínűleg azért,hogy a felelősség alól mentesüljön.

vegre # 2012.01.21. 16:09

gerbera317

koszonom az alapos valaszt, igy mar tiszta

persze meg nem fogytak ki a kerdesekbol :D

ha a vegrehajtasi eljaras alatt kerul a nevemre ingatlan, akkor arra automatikusan azonnal bejegyzesre kerul a vegrehajtasi jog, vagy csak ha a vegrehajto 'eszreveszi'?

gerbera317 # 2012.01.21. 14:30

A foglaláskor megállapított becsérték egyben a kezdő kikiáltási ár is. Ha árverésen ezen az áron nem érkezik vételi ajánlat, a végrehajtó azt fokozatosan lejjebb szállítja mindaddig, amíg vételi ajánlat nem érkezik. Az ingóság kikiáltási ára legfeljebb a negyedéig szállítható le. Ennyiért általában el is viszik.
A végrehajtó néha szándékosan felülértékeli az ingóságot, éppen azért, hogy a "negyedár" is képviseljen valami értéket. Erre akkor szokott sor kerülni, ha az így kalkulált negyedár teljes megtérülést hoz.
Ha a megállapított becsértéket nem támadják meg időben, akkor az úgy marad. Ritkán támadják meg, de ha mégis, felülértékelésnél jellemzően végrehajtást kérő, alulértékelésnél pedig a kérő vagy az adós az, aki megtámadja a becsértéket.

Ingatlan-árverésnél csak a helyi önkormányzatnak van elővásárlási joga.

vegre # 2012.01.21. 00:27

ket kerdesem lenne (tudom mar elegetek van belolem...)

1. most, hogy vegre hazaertem, megneztem a jarmufoglalasi papirokat. feltuntettek rajta a jarmu becsult erteket. ennek van barmi jelentosege (pl. ennek X reszenel kevesebbert nem arverezhetik el, stb)? csak mert kb. a duplaja szerepel ott a jarmu valos ertekenek, es ha annyival csokkentene a tartozast, talan meg oda is adnam :D
  2. teljesen veletlenul sikerult meglatni egy kifuggesztett hirdetmeny, ezzel kapcsolatos a kovetkezo kerdesem:

a szomszed telket arverezik. az en telkemen szolgalmi jog van, az ove az uralkodo telek. vegrehajtas miatti arverezesnel nincs valamifele elovasarlasi jogom? (bar mindenkepp utana akarok jarni az arverezesnek, valoszinuleg jobban jarok ha azon keresztul veszem meg, ha sikerul...)

vegrehajtasugyintezo # 2012.01.20. 18:21

Nyúlanyó

Nem a kérdésre válaszol. Van végrehajtható vagyona? (mert azt végre fogják hajtani)

angelee # 2012.01.20. 16:11

gerbera317

Ezt fogjuk tenni, mert érdekes módon az első részletet megkapták és azóta is arra a szlaszámra utalunk.
Köszönöm válaszát! Minden jót!

gerbera317 # 2012.01.20. 15:55

Meg kell újra nézni, biztosan jó-e az a számlaszám, valóan az-e a végrehajtó letéti számlája. Ha stimmel, végrehajtási kifogást kell előterjeszteni, mert olyan nincs, hogy a végrehajtó nem tudja kezelni a hozzá érkező teljesítéseket. A vh-kifogáshoz mellékelni kell a befizetést igazoló okirat másolatát is, a számlaszám legyen rajta!

amelyet már a vh. felé is jeleztünk
Ez helyesen nem úgy lenne, hogy "amelyet már a vh-nak is jeleztünk"?

angelee # 2012.01.20. 08:04

Köszönöm a válaszát! És van újabb fejlemény. Sikerült beszélnem a végrehajtást kérővel. Ő december hónapban hívta a végrehajtót, ott megnézték és azt mondták neki, hogy nem érkezett egy forint sem. Én megadtam a végrehajtást kérőnek a számlaszámunkat, dátumokat amikor utaltunk, csak hogy lássa, nem mi vagyunk a hunyók és reklamáljon a végrehajtónál. Ma hívja a végrehajtót. Meg tudná mondani, hogy ebben az esetben mi mit tudunk tenni? És ki fogja fizetni a gépjármű forgalomba visszahelyezését? Ki lehet hagyni a végrehajtót innentől kezdve? Ja és esetleg lehet azért "szívat" minket a vh. mert a bíróságnál kifogásoltunk egy összeget, amelyet már a vh. felé is jeleztünk,de tőle nem kaptunk választ? És a bíróság bekért tőle íratokat?

vegre # 2012.01.19. 20:38

gerbera317

jo hogy emlited, ennek a sorbaallitasi idonek (35 nap, ugye?) a lejarta utan mi tortenik (ha idokozben nem fuggesztik fel a vegrehajtast)?

gerbera317 # 2012.01.19. 19:46

angelee

Ha az adós a végrehajtóhoz teljesít, akkor a teljesítés tekintetében a végrehajtó nem a végrehajtást kérő bejelentése alapján jár el, hanem a saját nyilvántartása szerint. Úgyhogy itt valami nagyon sántít.

gerbera317 # 2012.01.19. 19:43

K.T.

A legkisebb összeg, amit végrehajtásra adva láttam, 1100 forint volt. Egy fővárosi parkolótársaság követte el. Az ötezer forint pedig mindennapos ezeknél. Csakhogy nekik ebből sok van, sok kicsi pedig sokra megy.
Neked egyetlen ötezer forintos követelésed van. Éppenséggel belevághatsz, de arra ne számíts, hogy a te ügyed lesz a költséghatékonyság mintaképe.

gerbera317 # 2012.01.19. 19:38

vegre

A szünetelést a végrehajtó állapítja meg, ehhez meg kell vizsgálnia, hogy a szünetelés feltételei fennállnak-e. Egyik ilyen feltétel a végrehajtást kérő beleegyezése, amiről - érthető okokból - nem az adóstól, hanem a vh-kérőtől illő tudomást szereznie. A szünetelés megállapításával egyidejűleg meg kell tennie minden szükséges intézkedést, hogy az eljárás valóban szüneteljen, így a bankot is ő keresi meg az inkasszó hatályának sorbaállítási idő lejárta előtti feloldása végett.

Nyúlanyó # 2012.01.19. 19:19

Tisztelt Hozzászóló!
Az ingatlan azé, aki a hitelt felvette,az van fedezetként feltüntetve.

angelee # 2012.01.19. 17:14

Mivel ugye a gyerektartást 6 hónapra visszamenőleg lehet kérni, erre az időszakra kért a férjem részletfizetést a végrehajtótól. A vh. küldött nekünk egy jegyzőkönyvet a részl.fiz. megállapításáról, melyben jelezte, hogy egy vh.i letéti számlára utaljuk havonta az összeget.
És így tettünk, emellet még az éppen aktuális havi gyerektartást is ide utaltuk el.

vegrehajtasugyintezo # 2012.01.19. 16:39

több info kell! miért a végrehajtónak fizet és nem közvetlenül az ex-nek?

angelee # 2012.01.19. 13:07

Szeretnék segítséget kérni, hogy ebben az esetben mi a teendő!
Az ügy röviden: Férjem volt feleségének nem fizetett gyerektartást hosszú időn keresztül.Az ex végrehajtási eljárást indított ellene, megállapodtak.
Az első részletet nem tudtuk csak 2 hetes csúszással fizetni, ezért kivonták az autót a forgalomból. (Ez jogos volt.)Utána ismét megállapodtak és azóta is rendesen utaljuk a magállapított összeget egy végrehajtói letéti számlára. Bizonyítani is tudjuk.
Erre fel a volt feleség jelezte a végrehajtónak,hogy nem kapott semmit és most megint kivonják a gépjárművet a forgalomból és foglalót is tetettek rá.
A kérdésem az lenne, hogy mi jogon folytatódik a végrehajtási eljárás, ha bizonyítottan fizetünk? És mit lehet tenni? Joguk van minden hónapban kivonatni az autónkat a forgalomból? (A férjem azzal jár dolgozni. Ha nem lesz autónk neki sem lesz gyerektartás.)

Válaszukat előre is köszönöm!

nika79 # 2012.01.19. 13:06

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Olyan kérdésem lenne, hogy ha az én nevemen jelenleg van tartozás, amely néhány éve képződött-egy részét már munkabérből vonják, egy részéről még nem érkezett megkeresés, de ugye tudjuk, ami késik az nem múlik- és ha férjhez megyek, akkor a férjem is viselni fogja a következményét ennek a tartozásnak?
Ergo, nála jelentkezhet a végrehajtó az én tartozásom miatt a házasságkötés után?

Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!

Üdvözlettel:
Nika

1982 # 2012.01.19. 12:25

Tanácsot szeretnék kérni mert el mentem kezesnek és akinek el mentem nem füzete a hitelt nekem kellet kifizetnem a hitelét 2007decemberén.Az óta pereskedek vele a pert meg nyertem a végre hajtónál van az ügy. Mire meg találja hogy hol dolgozik és fel szólítsa addigra ki lép a cégtől. Így most a végre hajtó szünetelteti az ügyet.Most hova forduljak evvel az ügyel hogy vissza kapjam a pénzemet.

vegre # 2012.01.19. 10:25

egyelore ugyan meg nem erkezett valasz a banktol, de azert valaki legyszi vilagositson fel, hogy ha elfogadjak a reszletfizetest, akkor mennyi ido mire a zarolas eltunik a folyoszamlamrol? egyaltalan ez milyen procedura? a vegrehajto ir egy postai levelet a banknak?

illetve mi van akkor, ha a levelet az elfogadasrol en kapom? menjek be vele a vegrehajtohoz? vagy akar a bankot is megkereshetem vele? (bar gondolom ez utobbi nem megy)

K.T. # 2012.01.19. 08:43

Tisztelt Segítő !!!
Én felvilágosítást szeretnék kérni! Tavaly,2011.januárjában,volt egy tárgyalásom,ahol hamisan vádoltak meg engem és ez ott,ki is derült,csak a felperes nem nézett utána pár dolognak! Feleslegesnek mentünk a Bíróságra. De ez nem is érdekes! Ingyenes ügyvédem volt,és kérte a felperest,hogy az én,(alperes)igazam bebizonyítására,adatokat kellett lekérnem egy banktól + az ügyvédi munka,mert így most kiderült,hogy feleslegesen dolgozott az ügyvéd is,mert nekünk volt igazunk. Szóval,az ügyvéd kérte a bírótól,hogy 5.000 Ft.kifizetésére kötelezze a felperest,az alperes számára. A bíró ezt elfogadta,és kijelentette,hogy 15 napon belül fizesse is meg nekem! De ez,még a mai napig nem történt meg! Már 1 éve!
Ezzel kapcsolatos kérdésem: Erre az 5.000 Ft.-ra kérhetek-e végrehajtást és ha igen,kamat jár-e hozzá. Illetve,azt is kérhetek-e? Ha igen,hány %-os kamatot?
Előre is köszönöm a felvilágosítást!!
Tisztelettel: K.T.