A jövedelem 50%-áig mehet a letiltás.
Rossz hír, hogy 1 Ft bűnügyi költségért akár elárverezhetik a házat...
végrehajtás kérdések
Senki sem válaszol nekem?
Erről a vh kérőt és a vh kérdezd.
Azt a csekély dolgot elvihetik.Utána ha nincs semmi amit végrehajthatnak akkor szünetel a végrehajtás.
Köszönöm a választ. Ezek szerint a fizuhoz nem nyúlnak? Mivel nagy a tartozás és sok időbe telne, míg lecseng? Másképp meg semmit nem kap a vh-t kérő?!
Jól értem?
Ildikó!
A fizetésedre életfogytiglani letiltás vár, ha ingatlannal rendelkezel, az is kockán forog.
Persze, amennyiben tudol fizetni valamit is, azt érdemes a végrehajtó irodájában leperkálni. (Jobb, ha személyesen is beszélsz vele, hidd el, azok is emberek és értékelik, ha az adós őszintén és nyíltan vállalja a következményeket egy ügyben.)
Igen tudom, hogy emberek és a dolgukat végzik. Nincs is bajom velük! A joggal van problémám, hogy még ha én tartozom is nem kapok kedvezményt, nem érzem a lojalitást.
A napokban felajánlottam, hogy a felét kifizetem, kérek kölcsön, a többit részletekben. A válasz az volt teljesen mindegy, mennyit fizetek, mert ehhez is kell, a vh-t kérő beleegyezése, (eddig bármilyen részletfizetést ajánlottam fel nem fogadta el)ha esetleg beleegyezik akkor a fenntmaradó öszegre 6 hónap részletfizetést kapok. Honnan vegyek több mill. Ft.-ot? Hát akkor nem kérek kölcsön, majd az örökösök ha tudják, kifizetik.(Mert ugye a negatív Ft.-ot is lehet örökölni.!)
Ingatlanom nincs, gyakorlatilag semmim sincs a munkámon és az életemen kívül.
Tisztelt Ügyvéd Úr!
Tudom nehéz ügy, de valami tanácsot kérnék Öntől.
Tisztelettel
Nem kell a végrehajtást kérő hozzájárulása ahhoz, hogy akár a végrehajtó, akár a bíróság részletfizetési kedvezményt adjon. (Az igaz, hogy adhatna maga a végrehajtást kérő is.)
Ha az adós részletfizetési kedvezményt ad, akkor amíg a részleteket rendben teljesíti, a végrehajtás szünetel.
A helybeli vh irodában, azt mondják, hogy mindenhez kelle a vh-t kérő beleegyezése. Ha nem fogadja el, akkor nem lehet stb...végtelenségig húzhatja????
A helyi bíróság is elutasította a részletfizetési engedményt, egyösszegben kötelez. Patt helyzet!
Kedves Fórumozók!
Ha vki autóvásárlásra CHF alapú hitelt vett fel és nem tudja fizetni tovább (már több, mint a fele ki van fizetve), és visszaadta az autót, mire számíthat a továbbiakban? Lehet-e végrehajtás? A végrehajtási eljárásra a bírósági végrehajtás szabályai vonatkoznak? Egyedülálló anya 3 kk gyermekkel...
a választ előre is köszönöm!
FNA
igen
sztivi!
- Ha böcsmérelt vagy tettlegesen bánt veled a végrehajtó, természetesen feljelentheted. Ha csak nem volt udvarisa, nos, azt nem büntetik a törvények...
- A végrehajtási díjat, költséget törvény szabályozza, a 30% kamatot kizártnak tartom - ha csak ilyen költcsönszerződést nem írtál alá anno...
- A végrehajtó jogállása: végrehajtó.
- Nincs szankció. Ez nem büntető ügy. Minden költség szabályozva van vagy a kölcsönszerződésedben (nézd meg, hogy mit is írtál alá - legalább utólag, illetve az egyéb költségek a törvényben.)
- PSZÁF, ÁSZ, Végrehajtói Kamara, Strassbourgi Bíróság, ENSZ, NASA stb. - óhajod szerint. (Ha egyik sem nagyon válaszol, akkor vélhetőleg megalapozatlan a panaszod.)
A végrehajtást kérő jogosulttal mikor kívánsz végre konzultálni és egyeztetni a pontos hátralékról és a még esedékes sarcról?
Fantomkérdés? :)
...nekem szólt a kérdés?
Nem, Casablancának. Valami olyan kérdésre válaszolt ugyanis, amit csak ő lát. :)
(Tudom, hogy a fórummotor hibája, engem is megviccelt már elégszer.)
Fiam apjától külön élek. Kb. 18 mio Ft - ot érő ingatlanán 7,5 mio Ft - nyi CHF hitelt váltott ki, 13 mio Ft - tal, melyre nem sokkal később egy magánszemély kért végrehajtást 5,5 mio Ft értékben. A magánszemély általi végrehajtás bejegyzését követően a finanszírozó is bejegyezte a végrehajtási jogot. Mi több az ingatlanonra tul. lap szerint rákerült az árverés kiírása. Pótfedetként bevonta tesvtérének lakását is a hitelhez. Fiam adósságot fog örökölni, amennyiben nem rendeződik a tartozás? A rokon mire számíthat ilyen esetben? Mi lehet az oka annak, hogy a bank végrehajtási jogot jegyzett be? (végrehajtási jog mögöttes tartalma megegyezik a szerződés felmondásával banki oldalról?)
Rolad
"Fiam adósságot fog örökölni, amennyiben nem rendeződik a tartozás?" - ha visszautasítja az öröklést akkor nem. Ha mégis örökölni szeretne, akkor természetesen az adósságot is örökli - az öröksége erejéig. Abból, hogy a tul.lapon már az árverés kitűzése is szerepel, illetve, hogy ugyanaz a bank szerepel a végrehajtási jog és a jelzálogjog jogosultjaként is, valószínűnek tartom, hogy az 1994. évi LIII. törvény 140. § (6) bekezdése szerinti kérelmet terjesztett elő a zálogjogosult, hogy a hitelszerződés (egyik) fedezetét ne "herdálják" el anélkül, hogy abból ő pénzt nem látna - de ez nem 100 %. A rokon meg arra számíthat, amit elvállalt - mi ő?, kezes, zálogkötelezett?
A tulajdoni laphoz kapcsolódó végrehajtási határozat (kérés) mögöttes tartalma a földhivataltól hivatalos úton hozzáférhető kívülállók számára? (Mely dokumtumok hozzáférhetőek?)
Rolad
Hű. Bizonyára azt akarod kérdezni, hogy be lehet-e tekinteni a végrehajtási jog bejegyzésének alapjául szolgáló okiratba.
Ha igazolod a jogi érdekedet, akkor be. De okosabb nem leszel tőle, pont azt fogod látni, amit a tellkönyvi kivonaton: az összeg és a jogosult.
Szerintem többre jutunk, ha a konkrét problémádat adod elő. Valami emberi nyelven...
Tisztelettel érdeklődöm egy nem minden napi önálló végrehajtással kapcsolatban.A végrehajtó az adósom lakásában számos ingóságokat lefoglalt ami ellen az adós fia igény perrel élt, e igényperben az adós felesége bejelentette hogy az összes ingóságokat értékesítették, a bíró zártörés miatt büntető eljárást kezdeményezett az igénypert felfüggesztette. A zártörés miatt folyamatban zajló eljárásban a végrehajtó megtartotta második sikertelen árverezését, majd ezt követően vissza adta az ingóságokat az adósnak.Elképzelésem nincs hogy ezt a végrehajtó az adóssal hogyan tudták megvalósítani? Hiszen a végrehajtási eljárás az igényperben is a zártörés miatti eljárás jogerős befejezéséig nem folytatható.Közben a bíróság kötelezte arra a végrehajtót hogy a lefoglalt ingóságokat adja át nekem a foglaláskori becsérték egy negyed összeg fejében, a végrehajtó ennek nem tud eleget tenni mert már az ingóságok nincsenek meg. Ekkor kértem a végrehajtót hogy nem is kérem már az ingóságokat hanem azok becsértékének az egynegyed összegét amit elutasított. Kértem a bíróságot a végrehajtási lap kiállítására három hónapja még nem is reagált erre. Viszont a végrehajtó egy hónapja felszólított arra hogy a megadott időpontban szállítsam el az ingóságokat az adós házából, de ezt megelőzőleg fizessem be a számla számára az eddig felmerült költségeket, Megjegyzem mint végrehajtást kérőnek teljes költségmentességem van az ügyben. A végrehajtó arról is tájékoztatott hogy az ingóságok megléte csak az elszállításra megadott időpontban derül az ki hogy egyáltalán az ingóságok meg vannak e ? Kérdezem a fentiek miatt mit tehetek ? Kérhetem e a végrehajtótól a lefoglalt ingóságok becsértékének a megfizetését? Hiszen semmivel nem tudja a végrehajtó bizonyítani azt hogy valóban azok az eredetileg lefoglalt ingóságokat képezik . Várom megtisztelő válaszukat köszönettel.
Másik ügyem. Tíz éven keresztül pénztartozás végett a végrehajtó azt válaszolgatta nekem sorozatosan hogy az adósnak vagyona munkabérrel nem rendelkezik ezért munkaviszonya nincs ezért az eljárása szünetel. Ezt tíz éven keresztül írásban közölte velem. Csakhogy a Megyei Egészség Biztosítási Pénztár meg írásban ki adta azt hogy a végrehajtó az adós ellen a munkaviszonya feltárásában egyetlen egyszer sem kérte. De az is bizonyított már hogy az adósnak mind végig bejelentett munkaviszonya volt. Kérdezem a fenti esetben mit tehetek hatásosan eredményesen ? mert a végrehajtó azt mondja hogy ö nekem kárt nem okozott, sőt a károm a kamataival még emelkedtek is.Kérhetek e kártérítést a végrehajtótól ? Ugyan is mint rokkant nyugdíjas súlyos mozgáskorlátozottként kénytelen voltam kis kategóriás gépkocsit vásárolnom 3 éve s 110.000 Ft hiánya miatt kénytelen voltam deviza hitelt igénybe venni. Szerintem e kárt a végrehajtó okozta, mert ha törvényesen járt volna el az ügyben akkor már megtérültek volna az adós tartozásai s nem kellett volna igénybe vennem a devizahitelt.Várom megtisztelő válaszaikat a fentiekre. Köszönettel.
A kocsi vásárlás az nem létszükséglet számodra.Több ezer embernek nincs kocsija pedig súlyos mozgássérült.Valamint vehettél volna fel forint alapút is.Ez a te döntésed volt.Ehhez a vh-nak semmi köze.
De ha tényleg nem tett meg mindent akkor vh kifogást adhatsz be de csak max.6 hónapon belül.
Valamint polgári perben követelheted a károd megtérítését a végrehajtótól.
„A végrehajtó arról is tájékoztatott hogy az ingóságok megléte csak az elszállításra megadott időpontban derül az ki hogy egyáltalán az ingóságok meg vannak e ? ”
így van.Vagy kimegy a helyszinre és meggyőződik róla
„
Kérhetem e a végrehajtótól a lefoglalt ingóságok becsértékének a megfizetését?”
Nem.Az adós idegenitette el nem a végrehajtó
„Hiszen semmivel nem tudja a végrehajtó bizonyítani azt hogy valóban azok az eredetileg lefoglalt ingóságokat képezik .
”
Az baj lenne.Valahogy be kellett azonosíta a foglalási jegyzőkönyvben.
Tisztelt választ adó !
A végrehajtó miután megtartotta második sikertelen árverését, s ezt követően vissza adta az adósnak a lefoglalt ingóságokat, tette ezt úgy hogy figyelmen kívül hagyta írásos kérelmemet hogy élni kívánok a foglaláskori becsérték egynegyed összeg fejében való árverésen kívüli vásárlással mint végrehajtást kérő. És itt adott nekem igazat a bíróság és kötelezte a végrehajtót arra hogy adja át nekem a lefoglalt ingóságokat a becsérték egy negyed összeg fejében, amit a végrehajtó nem tud teljesíteni mert a visszaadott ingóságok már nincsenek meg.Ha az eredeti állapotot nem lehet vissza állítani, vagy azt a károsult nem is akarja akkor az ingóságok pénz értékét kell a végrehajtónak megfizetnie.A végrehajtó törvénytelenségeivel nekem károkat okozott azzal hogy a lefoglalt ingóságokat kérésem ellenére sem adta nekem, hanem az adósnak adta azokat vissza. Ezért kérdeztem azt hogy kérhetem e az ingóságok értékének a megfizetését a végrehajtótól ? Igen ma már jött is az átutalás a végrehajtó biztosítójától , amit a bíróság rendelt el a végrehajtó ellen.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02