DunaCorp


Vh-ügyes # 2017.01.16. 04:46

Címzett

Inkább tudálékos mint hasznos tanácsait összepakolva, át kéne tolni a biciklit az óvodába...

gerbera317 # 2017.01.15. 23:26

Én csak arra mutattam rá, hogy ha jogvitád támadt a Dunacorppal, akkor a fehér kéményseprők személyében a lehető legalkamatlanabb segítőhöz fordultál. Utána pedig eldicsekedtél ezzel a jogi fórumon. Nyilván dicséretre számítottál. Éppenséggel még megkaphatod, ha arra alkalmas helyen dicsekedsz el vele.

Burn Out # 2017.01.15. 23:06

Címzett: téged szavanként fizetnek? ennyit összehalandzsálni....

Címzett # 2017.01.15. 23:05

Kedves Gerberaháromszáztízenhét.

Minél naivabbak a banki adósok? Mert azt mondja, hogy ennél.
Az alább felvázolt helyzet nem a fizetési hajlandóság hiánya, hanem a megfelelő csatornázása maximum, ha amúgy olvasta azt, amire reagált???, mert kezdem úgy látni, hogy inkább csak terel.

Tömör verzió! Alapok.

NEM EGYEZKEDIK!
NEM FIZET a dunacorpnak.

Telefonon nem fecseg és nem ad ki magáról információkat vadidegeneknek (egy magáncégnek) akár kezdve a születési dátumával addig úgysem haladhat tovább a történet. A felkeresőket meg elhajtja, vagy rendőrt hív rájuk. Amelyik kutya ugat...ismeri a mondást. Nincs joguk ugyanis, de dobálózhatnak szavakkal meg ködösített manipulációval információ hiányra apellálva, hogy ők úgyis jobban tudják. Azt nyilván, ami nekik a kedvezőbb.

Csak is a fizetési meghagyásra figyel, mert annak 15 napos határidővel ellent kell mondani. Amikor fizetési meghagyást kap levélben, arra jelentkezzen válaszlevélben, az már jogi eljárás azt már komolyan kell venni. Se indok se más nem kell, csak annyi, hogy ellentmondással él. Nem emelkedik a tartozás (legalábbis) értelmetlenül magas vélt részletekkel (pl felkereső emberek kiszállási díja 92ezer, emelt díjas fizetési felszólító sms-k etcetera), kamatozni tud viszont, viszont nem duplán, hogy a bank is kamatoztatja, azt, amit már eladott, onnantól ugyanis megszűnik a számára a követelés.. Mindenkivel annyi tehető meg, amit hagy is. Nem éri meg a naivság, hiszékenység, fölös félelem, a manipuláció benyalása. Máskülönben tanulópénzét is megfizeti a valós tőketartozása mellett.
Röviden.
Ők megvették a "krumplit" a piacon és tovább értékesítik a boltjukban, vagy az ön pénztárcájában turkálva, ha a tőketartozást krumplival aposztrofáljuk. Eladhatják azt Önnek bármennyiért, ha látják, hogy hajlandósága van akár többet is fizetni érte. Számomra leegyszerűsítve így tűnik. Csak mindez általában addigra derül ki, mire az adós eljutott odáig, hogy már kifizette a tartozását szerinte, meg a rajta lévő elsőként említett költséget és kiderül, hogy közel sem, hiszen eddig pusztán a faktor cég költségeit rendezte és mégsem csökkent le a valós tartozás, legalábbis nem úgy, ahogyan az várható volt az előre vetített hitben tartás szerint, mivel információt minderről csak utólag kapunk, így maradhatunk hoppon.

Szerintem. De persze mindenkinek szíve joga a véleménye. Nézőpont kérdése.

Címzett # 2017.01.15. 22:03

Ó drága Gerbera akárhány... reakciója szót kíván, de köszönöm, hogy "építően" felszólalt meg azt is, -vagy főleg,- hogy abba is hagyta...de azért vesézhetjük.
Elöljáróban azért Ön erősen félrebeszél (vagy nem tudom, hogy Ön honnan nézi, bár sejthető...), ami az itt taglalt cég profiljába is beletartozik marketing fogás/módszertan szemléletből a nagyobb haszon szerzés reményében.
Amennyiben megengedni (,de ha nem, akkor is) én maradnék a magázódásnál tisztelettel, de csak mert nem ismerjük egymást és a helyzet is szerintem megkívánja. Ettől még Ön azt tegez, akit tegezhet, de maradjunk a tárgynál, illetve:
Észrevételét illetően, mely hasonlatában már ledegradálva a tartozót egyenértékűnek ítélve rögtön gyilkosokkal, vagy akár liliomtiprókkal (Ennyi erővel túlozhatta volna még tovább is a felsorolást „pedofílivál egybekötött nekrofíliát”, vagy hogy egyéb profánabb bűnöknél maradjunk lopásnak is hazudhatja az élethelyzetet, amivel könnyedén találkozhat a mai kor gyermeke a könnyedén kapunk kölcsön, mert az „jó”, de ugyan olyan könnyedén változhatnak a paraméterek, akár csak a maradt e munkánk és találunk e azonnal kérdése. Ez változik idővel, mégsem maradunk „gyilkosok”, vagy egyéb tévelygők, amint rendeztük a sarunkat, amit lehet, hogy nem sokszorosan térítenénk, vagy nem pont említett cég felé), magyarán bűnnel egyenértékűnek tart egy élethelyzetet, ami Önnel is megtörténhet, ha elveszíti a munkáját -és ehhez nem kell, hogy ne végezze jól a dolgát, vagy ne hozza az elvárt számokat, elég az is, ha a cége költséghatékonysági megfontolásból pár száz kilométerrel arrébb helyezi a központját, ahová Ön nem kísérné tovább egész életével a céget. Amennyiben nem talál valaki azonnal másikat az még azért nem a bűn kategória, ha jól sejtem, de bátran cáfoljon rám, ha tud, vagy tartson ki az amúgy számomra elég fura álláspontja mellett. Lehet természetesen Önnek is véleménye, de bűnös gyilkolás és liliomtiprást, tovább megyek -az ön által kijelölt mesgyén - pedofíliát, nem veheti egy kalap alá fent részletezett élethelyzettel, ha nem talál azonnal munkát, de ne kerüljön ilyen élethelyzetbe...én legalábbis ezt kívánom, annak ellenére, hogy Önre férne, csak tapasztalásként, hogy tudja, tudhassa legközelebb, hogy miről beszél, mielőtt le mer írni egy ekkora párhuzamot, tengernyi szakadékkal. Szerintem közel sem ugyanaz így erősen manipulatív a véleménye, amit nem is igazán értek... illetve talán csak nem érdekében áll ilyesmit írnia? Mert ha ott dolgozik, úgy hiszem egyszer-csak talán kiég a félrevezetésben, vagy abban hogy az arcát az akasztón hagyja a szerepe alatt, ámbár az is előfordulhat, hogy van olyan aki számára ez jelenti a megváltó flow életérzést, ha tudatlanokat, vagy hiszékenyebbjét ledominálja ostobaságokkal, viszont ha valóban ez a véleménye, akkor pedig várhatóan Ön is az, de nyilván nem kívánok személyeskedni.
Tömörebbre fogva a többi felvetésére lévő válaszaimat. A lényeg. Mit tud tenni a fehérkéményseprű? Gyilkosokért vagy liliomtiprókért várhatóan semmit, mert-hogy nem ez a profilja és talán az egy másik topik, vagy fórum, ha van nekik egyáltalán ilyen fórumozásuk -lehet, hogyha ez a téma inkább érdekli, akkor oda kéne írnia önnek is inkább, engem viszont nem érint, ha megbocsájt és akkor se ha nem teszi.. Hogy értem mit tud, vagy tudott tenni az meg a napnál is világosabb, mert-hogy a tapasztalások összessége utat tud mutatni információként, hogy mit lehet és mit pedig nem, hogy a Dunacorpnak mihez van joga és hogy mihez pedig abszolút nincs, továbbá, hogy nekem mihez van jogom, ami nem csökkenti a kötelezettségeimet. Természetesen a tartozásomat nem fogják kifizetni helyettem, de ez nem is várható el, meg nem is elvárás, viszont hasznos információval szolgálhatnak, ami segíti a történetem letudhatóságának az irányát, csatornáját meg a mikéntjét....de egyszerűsítsük, hogy Ön is megértse, ha már egyszer megkérdezte.
A Dunacorp egy magánvállalkozás, aki bizonyos alacsony százalékért megvásárolta a valós tartozásomat, vagy legalábbis annak az információját azoktól, akiknek valóban tartoztam, de így már sajnos nem tudom nekik kifizetni, nyilvánvalóan az lett volna a jobb megoldás első körben, de ha már nem itt tart az ember, attól még nem szeretnék lényegesen nagyobb összeget kifizetni, hogy egy cég manipulatív módon megalázva félrevezethessen és ugráltasson a kénye kedve szerint. Azt próbálja elhitetni, hogy ezt megtehetik, de ez nem így van. Nincs így. Nem teheti. Olvastam egy itt előttem megszólalótól, hogy 70ezres tartozásra már 300at kifizetettek vele és még maradt a tartozásából. Ezt erősen durvának érzem, azt nem is szükséges említenem, hogy milyen hangnemben és milyen alpári módszerekkel ami a teljes megalázását szolgálta. Mondhatná, hogy mindenkivel annyit lehet megtenni, amit hagy is. Urambocsá ez kihasználás és aljas nagyon. Így furcsa módon az tartozó láthatóan jobban jár ha nem egyezkedik és nem fizet a kihasználósan domináló, üvöltöző cégnek, hanem maximum a fizetési meghagyásra koncentrál, ha az érkezik 15 napon belül ellentmondással él (azt már komolyan is kell venni, mert jogi eljárás, ami nem egyenlő „halálbüntetéssel”) és végtére a valós végrehajtóval tárgyal, akivel már lehet is emberi hangnemben tárgyalni értelmezhető részletekről, ami átlátható és nem telefon bemondásra fizetni egy bankszámlára ismeretlenül a ki tudja meddig átláthatatlan szövedék hálójában olyan plusz költségek mellett, amelynek semmi köze sincs a tartozáshoz, pusztán a faktor cég dolgozói jutalékot növelheti, de a tartozásán nem feltétlenül csökkent értelmezhető módon. Mely mód nem növeli meg a valós tartozást a faktoring vélt költségeivel, akármennyire is szeretnék ezt elhitetni. Várhatóan ők maguk is hisznek benne, de csak mert ők sem tudják talán, talán mert erre tanították őket.
Ennyi.
Gondolom sikerült kimerítenem a kérdést és megfelelő választ adnom Önnek is.
Értem én, hogy azt szeretné, amit le is írt, hogy a sok banki adós mind naiv legyen. Mélységesen sajnálom, ha csalódást kell okozzak, ahogyan Önt is a véleményéért. Szebb napokat mindenkinek. Mindenen túl lehet lendülni és ki lehet lábalni és el lehet jutni a visszafizetésig érthetőbb keretek között.

gerbera317 # 2017.01.13. 17:41

És mit fog tudni tenni érted egy fehér kéményseprő? Mit tudna szerinted tenni egy gyilkosért vagy egy liliomtipróért? Nyilván semmit. Ezt a gyilkosok és liliomtiprók is tudják jól, ezért nem is írogatnak a fehér kéményseprőknek. A banki adósok ennél sokkal de sokkal naivabbak. Szerintem magadtól is kitalálod a folytatást, úgyhogy én abba is hagyom...

Címzett # 2017.01.13. 17:12

Tisztelt Itt lévő olvasók! Levélben kérdeztem Dabasi Tamás úrtól, illetve a Fehér Kéményseprűknek küldött levelemben, amit ezen fórumon is szeretnék feltenni! Próbáltam tömören, Röviden: Sajnos Én magam is adóssá váltam egy kisebb folyószámla-hitelkeret, illetve a korábbi munkahely elvesztése kapcsán, mely tartozás a Dunacorp faktorház rt “gondozásába” került út közben. Örömmel láttam törekvéseiket és hasznos tanácsaikat, amit lehetett átolvastam az inertneten, megnéztem youtubon, több fórum által javasoltan jutottam el Önökhöz, ide is bepötyögve a faktor cég nevét a keresőbe, hogy tájékozódhassak jogaimról és kötelezettségeimről gyakorlat híján…. Nem vettem fel a kapcsolatot a faktorházzal, bár a bejelentett címemen édesanyámat próbálták zaklatni, de elhajtotta őket. 90ezer a valós tőke tartozásom és egyenlőre 110ezer Ft-ot szeretnének tőlem összesen, amit lassanként szeretnék is majd rendezni, annak ellenére, hogy semmi sincs a nevemen és nem lakom a címen, továbbá telefonon nem értek el eddig, hiába hagynak cetliken üzeneteket a családtagjaim által. A félelmem a következő, amiért nem szeretném az ő jutalékukat duzzasztani, miközben a bank felé a tőkét szívesen rendezném, hiszen sikerült most elhelyezkednem és úgy gondolom, hogy bizonyos számú törlesztőrészlet után letudható egy ilyen kisebb összeg, viszont olyan horror történetekről tájékozódtam tömegesen, melyek mind arról tanúskodnak, hogy hiába fizeti ki az adóságát, nem kap levelet (legalábbis nem korrekt, átlátható, közérthető példányt), sem igazolást, csak ködösítést és lényegesen nagyobb tőke kifizetést fejőstehenként. Őszintén nem szeretnék fejős tehénné válni, annak ellenére, hogy természetesen szeretnék megszabadulni a tartozásomtól. Egy összegben ezt nem tudnám egyenlőre mégsem letudni. Tudnak esetleg javaslatot tenni, hogy hogyan érdemes tőlük megszabadulni legálisan, miközben a bank már nem érdekelt a tartozásban úgy, hogy tovább adott rajta. Valóban meg kell várnom a bírósági végrehajtót? Ha hagyom bírósági üggyé fajulni, akkor a perköltség tényleg 200ezer Ft-al növelheti az amúgy 90-ezres tartozásomat. Attól tartok, hogy hiába fizetnék nekik, nem csökkenne valójában a tőke tartozásom csak egy magán cég vagyonát és ügyintézőik jutalékát, megélhetését gyarapítanám, ráadásul nem is fogadnának el tőlem 10-20ezer Ft-os részleteket, 50 ezrével, vagy magasabb összeggel pedig nem tudnám fizetni, üvöltöző és primitív fenyegetett telefonokat pedig másnak sem és magamnak sem kívánok. Mit gondolnak? Mi lehet erre a legjobb mód, hogy értelmesen túl lehessek idővel ezen a történeten elme-roggyant befizetési elvárások nélkül (úgy értem irreális 17óráig fizessem be a számlájukra mindenféle papír, szerződés részletező, vagy kimutatás nélkül)?
Merthogy a leírt tanácsokat értem és figyelembe is vettem/veszem. Bocsánat, ha hosszabbra eresztettem a mondandóm és válaszukat előre is köszönöm! Tisztelettel: A feladó a Címzett

Anikó0830 # 2016.12.07. 10:29

Üdvözletem mindenkinek!
Volt személyi kölcsönöm,amit 2003-ban végtörlesztéssel kifizettem,mivel jó a memóriám,még arra is emlékszem,hogy 22000Ft.-ba került a végtörlesztés.Pár hónapja elkezdtek zaklatni a Dunacorp-tól,hogy fizessem ki a tartozásom,ami 286680Ft.ellenkező esetben végrehajtják a tartozást.Semmilyen kedvezményt nem tudnak adni,mert 2004-óta nem fizettem.Egy 2003-as kölcsönről van szó.2003 óta a banktól nem kaptam sem egy telefonhívást,sem levelet.Sem letiltást a munkahelyemre.
2016-ot írunk.Beszéltem a bankkal azt mondták nem tudnak felvilágosítást adni.A DUNACORP közölte velem,hogy 2004-től rajta vagyok a KHR-listán,(BÁR-listán)kaptam tőlük egy fénymásolt levelet is,amibe részletezték a tartozásom(szerintem nincs tartozásom)a levelet érvénytelennek tartom,ugyanis a banki költségrészletezésen olvashatatlan fénymásolt aláírások vannak és nincs lepecsételve.Közben kiderült az is,hogy nem vagyok rajta a KHR-listán.Változatlanul fenntartom semmilyen tartozásom nincs.Ma újra hívtak telefonon és közöltem velük,hogy feljelentem őket zaklatásért és letettem a telefont.Utána újra hívtak,hogy ők jeletenek fel engem,hogy jobb lesz ha azonnal indulok a rendőrségre.Közbe megtudtam azt is,hogy elévült a kölcsön amit szerintem kifizettem.Tehát nem ijedek meg a fenyegetéseiktől.Szereték tanácsot kérni,hogyan lépjek tovább.Már polári peren is gondolkodtam.

Dr.Attika # 2016.11.17. 13:50

Nincsen jogok. Amit elkövetnek az bűncselekmény . Tegyen feljelentést a helyi rendőrségen.

Csutak08 # 2016.11.17. 11:51

Jónapot szeretnek érdeklődni hogy a Dunacorpnak van e arra joga hogy a munkahelyemen felkeressen illetve hogy SMS Ben azzal fenyegessen hogy a munkatársai fognak megjelenni a munkahelyemen? Ez egy 8 éve fennálló tartozás amiről én levelet nem kaptam pár hete telefonon megkerestek azóta a munkahelyemen a főnökömet zaklatják és a kollégáimat hogy adják ki a beosztasom amikor épp én nem tudom felvenni a telefont. A legutóbbi fenyegetés az volt hogy egy hét múlva megjelennek és lefoglalják az ingóságaimat. Szeretném kérdezne hogy mindehhez van e joguk ?

ObudaFan # 2016.08.29. 11:45

Mikie

Az a te magántitkod, személyes adatod, hogy neked bármiféle tartozásod áll fenn, nem tartozik sem az édesanyádra, sem más ismerőseidre. Mi egy perben nyertünk nem vagyoni kártérítést nagyjából ugyanilyen tényállás alapján, érdemes esetleg a perújítást megfontolni.

runningman # 2016.08.29. 02:50

Ezek a buzik még mindig léteznek? Egyik haverom azt mondta megszűntek, ezexerint mégsem.

Anyukád értse meg, hogy a tartozásra ihatnak hideg vizet, azt nagy valószínűséggel sosem lesznek képesek rajtad behajtani. A következő telefonhívásnál közölje, hogy ha még egyszer felhívják, bejelentést tesz a megfelelő helyeken, valamint el is küldheti őket a kurvaannyukba (bár ez - gondolom - nem stílusa) és tegye le a telefont. Adatokat, információkat ne adjon ki.

végrehajtó1 # 2016.08.22. 15:56
Kovács_Béla_Sándor # 2016.08.22. 15:05

Senkinek, soha nem tartoztál ezek szerint...

Mikie # 2016.08.22. 14:39

Igen. Jelentsd be nekik az új lakcímedet, máshonnan honnan tudnák, hogy ott már csak édesanyád él?

Mondjuk onnan, hogy tobbszor elmondta nekik...
Masreszrol egy szamomra teljesen ismeretlen cegnek nem fogom kiadni a szemelyes adataimat telefonban...

Masreszrol minek jelentenem be? Nem is ismertem oket ezidaig...

Ha felhivnalak, latatlanban, te megadnad a lakcimed, telefonszamod, e-mail cimed es bankszamlaszamod?
Kizart.
Ez netto zaklatas szerintem, amit kulon keresre sem szuntettek meg.

En ezt mar jogsertonek tartom.

ius latratus # 2016.08.22. 14:11

Van-e arra jogi megoldas, hogy egy ilyen botcsinalta adathalasz vallalkozas ne zaklathassa a hozzatartozoimat illetva azok szomszedait?

Igen. Jelentsd be nekik az új lakcímedet, máshonnan honnan tudnák, hogy ott már csak édesanyád él? A szomszédaidat sem hiszem, hogy zaklatják, pusztán arról lehet szó, hogy megkérik őket arra, hogy alkalomadtán jelezzék neked: ezt-meg-ezt a telefonszámot hívd fel. Ha azt is közölték a szomszéd Bori nénével, hogy Miki lelépett 20 millióval, s azért keresik, nos, hát akkor természetesen jogszabályt sértettek.
Ez viszont kizárt, s nem azért, mert olyan veszettül képzettek lennének DunaCorpék, hanem azért, mert annyira nem lehetnek hülyék.

Mikie # 2016.08.22. 13:55

Udvozletem!

A kovetkezo kerdessel fordulnek a forumozo kozosseghez.

A kozelmultban A Dunacorp tobbszor is telefonon zaklatta a kb. 10 evvel ezelotti lakhelyemen elo edesanyamat valamint a szomszedait, egy allitolagosan fennallo tartozasom miatt.

Mivel 4.5 eve tartosan kulfoldon elek, itteni lakcimmel, gondolom nem talaltak jobb megoldast a kapcsolatfelvetelre mint a Magyarorszagon elo nyugdijas edesanyam fenyegeteset.

A mult het folyaman visszahivtam a megadott telefonszamukat, ahol sajnos csak a kozponti szamot tudtam elerni, az ugyintezomet nem.
A telefonos kisasszony nem tudott felvilagositast adni, hogy pontosan milyen ugyrol is van szo, ezert kulon megkertem, hogy sem edesanyamat, sem a szomszedait sem mas hozzatartozomat telefonon (es mint kiderult kesobb szemelyesen is) ne zaklassanak.

Keresem ellenere ma ismet felhivtak edesanyamat, akit az infarktus kerulget, hogy a fiat adossag behajto kergetik...

Ezt kovetoen ujbol felhivtam a Dunacorpot ahol is az ugyintezo minosithetetlen hangnemben beszelt velem.
Allitasa szerint mar tobb levelet kuldtek, de jo esellyes valamelyik regebbi cimemre.
Megkertem a holgyet, hogy e-mailben kuldje el nekem az ugy reszleteit, erre nem volt hajlando.
Mivel a ceget nem ismerem, ezert az e-mailen kivul semmilyen szemelyes adatomat nem voltam hajlando megadni, amivel termeszetesen sikerult a holgyet jol felbosziteni. Kertem, hogy adja meg a vallalkozasuk adoszamat, (mivel a nevet a telefonban nem ertettem) de erre sem volt hajlando.

Van-e arra jogi megoldas, hogy egy ilyen botcsinalta adathalasz vallalkozas ne zaklathassa a hozzatartozoimat illetva azok szomszedait?

Kotelezhetoek erre?

Elore is koszonom a segitseget!

Dr.Attika # 2016.06.29. 05:08

"nép egyszerű gyermeke is felfoghassa."
A 80-as években egyik katonatiszt társam a parancsnokhoz benyújtott panaszát a név és rendfokozata feltüntetését követően "A Nép Fia" titulussal egészítette ki. Erre a parancsnok felhívta, hogy igazoló jelentésben közölje, mit ért azon, hogy nép fia. Talán a népen gúnyolódik?

atyca # 2016.06.29. 03:21

Dr.Attika!
Köszönöm!

Dr_Kovács_Béla_Sándor!
Picit szűkszavú...
Bocsánat,hogy ezen a téren nem vagyok otthon.
A jogi témájú szövegek értelmezése mindig is problémát jelentett.Esetleg,ha bővebben kifejtené,megköszönném.Természetesen,úgy,hogy a nép egyszerű gyermeke is felfoghassa.
Köszönöm előre is!

Dr.Attika # 2016.06.26. 08:58

Ha Önt sem az engedményező (bank), sem az engedményes(Dunacorp) nem értesítette az engedményezésről, akkor az Ön felé nem hatályos és csak a banknak köteles teljesíteni.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.06.26. 07:03

Rossz a fordítás.

atyca # 2016.06.26. 05:32

Köszönöm!
Tehát az én egyszerű nyelvezetemre lefordítva:
Amennyiben nem kaptam ajánlott levélben értesítést a bankomtól arról,hogy milyen kondíciókkal adták át a Dunacorpnak a tartozást,akkor csak az átadáskor fennálló összeget kell kifizessem?

Dr.Attika # 2016.06.25. 06:20

Ha nem kapott értesítést az engedményezésről, akkor Ön számára az jogilag nem létezik.

atyca # 2016.06.24. 15:00

Köszönöm,értem.
Ennek hol tudok utána járni?

Dr.Attika # 2016.06.23. 17:04

Ha a Dunacorp jogszerű engedményes, akkor jogosan. ha nem az, akkor semennyi.