Bűnügyi nyílvántartás


nemetha # 2015.04.18. 08:01

Tisztelt Fórumozók!

Érdekelne mit tehetek, ha a KEKKH bűnügyi nyilvántartóval olyan adatot közölt a rendőrség, amely bűncselekménnyel soha nem gyanúsítottak meg. Semmilyen eljárás nem indult ellenem soha ez ügyben. Csak be akarták vonni a fegyverviselési engedélyem, ekkor derült ki, hogy állítólag a KEKKH adata alapján eljárás alatt állok.
Ezáltal sérült a személyiségi jogom?
Panasszal élni fogok, de milyen jogszabályra hivatkozzak?

Segítségeket előre köszönöm.

Agent Cooper # 2015.01.20. 12:26

Kedves momoka666!

Amennyiben a próbaidő már letelt, abban az esetben már törvényileg mentesült, és kaphat tiszta erkölcsit. (Tehát meg kell nézni, hogy mikor emelkedett jogerőre a büntetés és azóta eltelt-e a próbaidő.)

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Sherlock # 2015.01.20. 12:18

A felfüggesztett szerepel.

jovita67,

nem értesítenek hivatalból. Ha még érvényes az útlevél akkor vagy neked küldik el vagy a KEKKH-nak. Ha lejárt, akkor a KEKKH-nak aki dönt annak bevonásáról. Az országot már akkor is elhagyhattad volna (igazából már 5-én is).

momoka666 # 2015.01.20. 12:01

Tisztelt Ügyvéd úr!

Hogyan mi módon tudhatom meg, ha felfüggesztett büntetést kaptam, ténylegesen szerepel e ez az erkölcsi bizonyítványomban? Mert a munkámhoz szükség lenne rá, ámbátor nincs erre most felesleges 4000 Ft-om? millió üdvözlettel

jovita67 # 2015.01.18. 12:21

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Szeretném a segítségét kérni a következők miatt: - 2014.december 5-én telt le a feltételes szabadon-bocsátás időpontja. Eddig nem kaptam erről hivatalos értesítést és még az útlevelemet sem kaptam vissza. Szeretném megtudni, hogy erről hivatalból értesítenek majd vagy nekem kell mennem ezügyben és ha igen, akkor hová illetőleg hogyan kerül vissza hozzám az útlevelem és mikor hagyhatom el az országot- amit elvileg már dec. 6-án megtehettem volna.

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel: jovita67

pappcs # 2015.01.15. 00:40

A mentesítés hatálya

98. § (1) A mentesítés folytán - törvény eltérő rendelkezése hiányában - az elítélt mentesül a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól.

(2) A mentesített személy büntetlen előéletűnek tekintendő, és - törvény eltérő rendelkezése hiányában - nem tartozik számot adni olyan elítéltetésről, amelyre nézve mentesítésben részesült.

A törvényi mentesítés

100. § (1) E törvény erejénél fogva áll be a mentesítés

  1. elzárás, pénzbüntetés és közérdekű munka esetén az ítélet jogerőre emelkedésének napján,
  2. foglalkozástól eltiltás, járművezetéstől eltiltás, kitiltás és sportrendezvények látogatásától való eltiltás esetén az ítélet jogerőre emelkedése napján,
lali1983 # 2015.01.12. 20:28

Kedves ObudaFan,

2007-ben kaptam a buntetest, egy evre bevontak a jogositvanyomat, es kotelezo utankepzesen kellett reszt vennem, valamint kb. 10 ezer Ft-os benzbirsagot. Elore is koszonom a valaszt!

ObudaFan # 2015.01.04. 09:41

Milyen büntetést kaptál és mikor?

lali1983 # 2015.01.03. 20:20

Udvozlom Onoket! Jopar evvel ezelott volt egy ittas vezeteses ugyem, azota az ugy elevult, az erkolcsi bizonyitvanyom tiszta. Az USA-ba szeretnek benyujtani kerelmet letelepedesi engedelyert, es a jelentkezesi lapon valaszolni kell egy olyan kerdesre hogy voltam-e valaha is letartoztatva, eloallitva barmilyen buncsekelmenyert, szabalysertesert, stb. Az oszinte valasz erre a kerdesre egyertelmuen "igen", azonban ez valoszinuleg rontana az eselyeimet. Annak ellenere hogy elevult az ugyem es tiszta erkolcsi bizonyitvannyal rendelkezem, en ugy tudom hogy a nyilvantartasbol nem kerulok ki, rabositva is lettem. Erdeklodnek hogy az USA altal kinyomozhato-e ez a dolog, es hozzaferhet-e a nyilvantartasban szereplo adataimhoz igy hogy nem szamitok buntetett eloeletunek. Valaszukat elore is koszonom!

roli000 # 2014.11.26. 15:29

Én azt szeretném megkérdezni,hogy egyáltalán mivel lehet bekerulni a bűnugyi nyilvántartásba? Ugyanis ma jott egy levelem azon a Cimen, hogy BŰNUGYI NYILVÁNTARTÁS, de sajnos nem tudom felevvi csak hétfon ugyanis dolgozom feleségemnek nem adta oda a postás.
Nem tudom ,hogy mi lehet benne ugyanis semmit nem kovettemn el, voltak kisebb szabálysértéseim pl: biztonségi ov stb... de ezeket a pénbirságokat kifizettem, de az egyiket a megadott inőn túl sikerult befizetnem. Lehet,hogy ezért?????
Soha életemben nem loptam még egy rágot sem nem voltak tárgyalásaim csak csak gyerektartás ugyben de az a fizetésemből vonva van.
Szeretném ha segitenének, hogy hétfoig ne kapjak szivrohamot ugyanis ez nagyon aggaszt. Koszonom

golf # 2014.06.20. 16:56

Kedves Sherclok. Köszönöm válaszát!Nem a számolással lett volna hisz tegnap járt le :-),csak valaki azt mondta hogy küldeni fognak értesítést hogy hivatalosan is negszünt a felfüggesztettsége!Az erkőlcsibizonyitványnál nem néznek utána a múltjáról?

Sherlock # 2014.06.20. 14:15

Nem kap értesítést, de nem hiszem hogy annyira bonyolult kiszámolni. Onnantól hogy lejárt, kaphat.

golf # 2014.06.20. 13:43

Üdvözlöm Önöket Szeretném megkérdezni higy ha valakinek lejár a felfűggesztette akkor kap e. értesítést hogy lejárt.valamint hogy azután kaphat e erkőlcsibizonyitvánt vagy már soha többet nem igényelhet.?Válaszukat elòre is köszönöm "Golf"

D,G, # 2014.06.15. 19:21

Kedves Fórumozók!

Korábbi hozzászólásokban olvastam a próbárabocsátás kérdését ESTA kapcsán.

Tundna segíteni, hogy sikerült ESTA-val kijutni USA-ba próbára bocsátással, ami már egy éve lejárt?

Köszönöm

Sherlock # 2013.09.25. 12:49

Nagyon kíváncsi lennék, hogy ezek az információk honnan származnak!

2005. évi CXXXIII. törvény és 1997. évi CLIX. törvény

tboys # 2013.09.24. 05:50

Köszönöm a válaszokat, pár hét és kiderül minden......okulásként be fogok számolni h. mi lett a vége.

Agent Cooper # 2013.09.24. 00:58

Kedves Sherlock!

Nagyon kíváncsi lennék, hogy ezek az információk honnan származnak!

Kedves tboys!

Dolgozhat fegyveres biztonsági őrként, mivel a bűnügyi nyilvántartási rendszerből az adatait már törölték, így nem csak hogy büntetlen előéletűnek számít, hanem nem tartozik a hátrányos jogkövetkezmények alatt álló, büntetlen előéletű személyek közé sem.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

tboys # 2013.09.23. 14:43

Köszi Sherlock!
Még egy kérdésem volna.....az orvosi alk. papíromat a fegyvervizsga bizonyítványomat az érettségi bizonyítványomat az előkészített személyi anyagomat és a pszichológiai alkalmasságimat beküldik a rendőrségre......mert ott valami kioktatást kell kapni az FBÖ megszerzéséhez. Akkor az a nyilatkozat miszerint hozzájárulok az adataim kiadásához miért kell ha elméletileg lehetek FBÖ.Tehát az eredeti kérdés is arra irányulna h. a jogszabályok szerint betölthetem-e az FBÖ állást és mit fog eredményezni ha a papírjaim bekerülnek a rendőrségre?

Sherlock # 2013.09.23. 09:36

Dolgozhatsz, olyan helyen nincs nyoma ahol a munkáltató láthatja, kivéve ha nukleáris létesítmény őrzésére szeretnének alkalmazni.

tboys # 2013.09.23. 08:44

Tisztelt ügyvéd Úr!
1998-ban orgazdaság vétségéért kapott 5hónap fogház büntetés 2évre felfüggesztve. Ez lenne a tènyállás és azt szeretném kérdezni hogy , dolgozhatok-e fegyveres biztonsági örként?ill. van-e ennyi év után valami nyoma a bünügyi nyilvántartásban?A cég /munkáltató ha lekéri az adatokat fogok-e szerepelni ?

oriontronic # 2013.09.17. 13:02

"Ha valamiről nem tudnak akkor nincs is"
Ha az erkölcsiben nincs benne akkor nem fog kiderülni.

Fabcsi (törölt felhasználó) # 2013.09.17. 07:41

Oké, Lewis! De és az Követség által letölthető MUNKAVÁLLALÓI VÍZUM szövegét idéztem, abban pedig nem az ESTA szövegezése található. Vagyis "kicsit" más.
Amiről Ön beszél az valóban úgy is van. De amiről én... Sajna az is egyértelműnek tűnik.
(http://photos.state.gov/…160_2011.pdf)

lewis70 # 2013.09.05. 05:18

Nos, kicsit utánanéztem a dolgoknak, gondoltam megosztom ha már másnál is felmerült a kérdés. Az ESTA oldalán a regisztráció során kitöltendő kérdőíven az alábbi kényes kérdés szerepel:

Volt már Ön valaha letartóztatva, illetve elítélve olyan szabálysértésért vagy kihágásért, amely magában foglalt erkölcsi vétséget, illetve erőszakot, ami összefüggésben állt valamely olyan anyaggal, amelynek birtoklását törvény szabályozza; esetleg letartóztatták vagy elítélték-e több mint két szabálysértésért, amelyért a teljes szabadságvesztéses büntetés legalább öt év volt; illetve ha Ön olyan anyagokkal kereskedik, amelyeknek birtoklását törvény szabályozza; illetve bűncselekmények vagy erkölcstelen cselekedetek elkövetése érdekében kíván-e az országba belépni?

Szerintem itt a kérdés első részében konkrétan a szerrel/droggal összefüggésben álló szabálysértést ill. kihágást kell tekintetbe venni (az eredeti angol verzió is így szól: Have you ever been arrested or convicted for an offense or crime involving moral turpitude or a violation related to a controlled substance;).

Fabcsi (törölt felhasználó) # 2013.09.04. 07:11

De jó lenne - ha így lenne...

De a szóbanforgó kérdés így szól: "Volt
‐e valaha letartóztatva vagy büntetve bármely vétség vagy bűncselekmény elkövetése miatt, függetlenül attól, hogy kegyelemben vagy hasonló jogi mentességben
részesült?"

Akárhogy nézem ezt a mondatot, nekem egyértelmű: bármi, bármikor volt, ha magyar ember valaha is bíróság előtt állt, arról be kell számolni. Ugye? Nem vagyok túl boldog. Kérdés, hogy a mi törvényeinket vajon elfogadják e az amerikaiak?

Dr.Attika # 2013.09.04. 04:39

A magyar törvények szerint, ha mentesült (már pedig mentesült) a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól, akkor nem köteles számot adni a korábbi elítéléséről. Remélhetőleg az USA nem rendelkezik az un. "belső priusz listával" amit csak a hatóságok láthatnak és csak az újabb büntetőeljárás során.