wasp,
írtam neked alább, olvasd el :)
wasp,
írtam neked alább, olvasd el :)
ja akkor elolvastad, ok :D
ja akkor elolvastad, ok :D
wasp,
én nem értek hozzá, és nekem azt írják a pokerstrategy.com oktató cikkében, hogy először 1 dollároson játsszon a kezdő, aztán ha az jól megy, lehet feljebb lépni stb. Ezért furcsáltam, hogy azt kérdezed, mennyi pénzt szánnék rá. Akkor ezekszerint nem értesz velük egyet?
A másik kérdésem pedig az volt, hogy tanulásra leginkább az SNG-t ajánlod-e, ha jól látom, erre még nem válaszoltál, de jó lenne, ha válaszolnál. Köszi. :)
a pokerstrategy az teljesen jó oldal, amiket leír, egy kezdőbb játékos számára teljesen jól átgondolandónak tartom!
én azt mondanám, indulj el (én SNG-t javaslom, mert én is így tanultam meg, és mert a CG-nél nem tudom biztosra, hogy hogy lehetne legjobban elindulni, tanulni, csak véleményem van, és nem személyes tapasztalatom)
És én is azt mondom, hogy a lehető legkisebb téten játssz, és ha jól megy, lépj feljebb.
Viszont nem fog jól menni az elején. Miért csodálkozol a várható veszteségen? A pókerben, ha nem megy valami jól, akkor az pénzbe kerül...
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
ja igen:
ha gondolkozó játékos vagy, akkor inkább 2 dolláros SNG-któl indulj el, egyszerűen azért, mert 10 centen a sok hülyétől az embernek tikkelni kezd a szeme, mint a jégkorszakbeli Motkánynak a kedvenc makkja újabb elvesztésekor.
(édesapámmal ellen szoktam itt játszani néha, mert nem a pénz számít, hanem a közös szórakozás)
szóval picit magasabb téten is érdemes lehet játszanod, mint a minimum, de csak abban az esetben, ha tudsz ABC pókert játszani szinte gondolkozás nélkül.
(ha pl a potodds saccolása nem okoz gondot, és nem csinálsz nagy butaságokat)
_Wasp_
és felesleges megoldása
wasp,
most akkor döntsd már el, melyik. :D Legalábbis nekem eléggé összeegyeztethetetlennek tűnik az utóbbi 2-féle véleményed.
Egyik:
"Pénz nélkül nem lehet megtanulni pókerezni, mert nagyon gyengék a játékzsetonos asztalon az ellenfelek, meg te sem érzed azt a stresszt, amikor az egy napi (heti-havi) béred felteszed egy lapra, csak azért mert 60%-ra saccolod a nyerési esélyed. (ez attól még jó megmozdulás, hogy az átlag embert a hideg rázza tőle)."
Másik:
"És én is azt mondom, hogy a lehető legkisebb téten játssz, és ha jól megy, lépj feljebb."
Nem mellesleg köszi a segítséget. :)
játssz a legkisebb téten ha félted a pénzed, de amikor már jól megy (érted, miért nyersz, és miért vesztesz), ÉS megengedheted magadnak, akkor lépj feljebb.
Ha gondolkozó játékosnak tartod magad, akkor indulhatsz 1-2 dollárról is, ott azért sokkal-sokkal többet tudsz tanulni, bár ott asztalonként már legalább egy stabil plusszos ellenfeled van...
tartsd be (mondjuk) a 20 buyin szabályt, tehát ha befizetsz 50 dollárt (vagy a bónuszokkal együtt összesen ennyiből tudsz játszani, ez most tulajdonképpen mindegy) akkor 2 dollár a legnagyobb SNG amin játszhatsz, és ha vesztesz: 22 és 44 dollár között 1 dolláron játssz. 22-11 dolláros bankroll esetén fél dolláron, 11-6 között 20-25 centen, 6 dollár alatt 10 centen.
100 dollárt ha összeszedsz, akkor lépj csak 5 dollárra, 2-300 dolláron 10-re, 700 környékén 20-ra
Ez elég laza BR menedzsment, szóval jó esélyed van a bankrollod nullázására is, de gyorsabban tudsz feljebb is lépni, ha ügyes és szerencsés is vagy.
_Wasp_
és felesleges megoldása
így értsd:
játssz a legkisebb téten ha félted a pénzed, de amikor már jól megy (érted, miért nyersz, és miért vesztesz), ÉS megengedheted magadnak, akkor lépj feljebb.
Ha gondolkozó játékosnak tartod magad, akkor indulhatsz 1-2 dollárról is, ott azért sokkal-sokkal többet tudsz tanulni, bár ott asztalonként már legalább egy stabil plusszos ellenfeled van...
tartsd be (mondjuk) a 20 buyin szabályt, tehát ha befizetsz 50 dollárt (vagy a bónuszokkal együtt összesen ennyiből tudsz játszani, ez most tulajdonképpen mindegy) akkor 2 dollár a legnagyobb SNG amin játszhatsz, és ha vesztesz: 22 és 44 dollár között 1 dolláron játssz. 22-11 dolláros bankroll esetén fél dolláron, 11-6 között 20-25 centen, 6 dollár alatt 10 centen.
100 dollárt ha összeszedsz, akkor lépj csak 5 dollárra, 2-300 dolláron 10-re, 700 környékén 20-ra
Ez elég laza BR menedzsment, szóval jó esélyed van a bankrollod nullázására is, de gyorsabban tudsz feljebb is lépni, ha ügyes és szerencsés is vagy.
_Wasp_
és felesleges megoldása
így kell érteni:
_Wasp_
és felesleges megoldása
áááááh ez az új fórummotor...
azt hiszem, nem megy el, hiába frissítek, aztán egyszerre 3szor is beíródik!
_Wasp_
és felesleges megoldása
Az ellentmondás csak látszólagos. Egy dolláros SnG-vel kezdhetsz, de ahhoz is kell legalább 50$. (Mellesleg ezt állja a PS.) Ugyanis senki nem tudja garantálni, hogy az első versenyt rögtön nyered is. Márpedig ha veszted, és egy dollárod volt összesen, akkor már vége is. Ha viszont 50$-ból teszel fel 1-et, akkor 25-ször is veszíthetsz zsinórban, és mlg mindig meg van a tőkéd fele. (Az egyszerűsítés miatt most nem számolok a jutalékkal.)
Mondjuk nekem a leghosszabb vesztő sorozat SnG-ban egy nyolcas volt. Egy éve alatt.
by Wasp: „a deep stack-ben játszani szerető ellenfelek utálják az őket hiénázó SSS-eket”
Hehe. Annál jobban már csak maguk utálják azt a marhát, aki ugyanahhoz az asztalhoz beül negyediknek. Vagy hatodiknak. Pedig épp ez az a játék, amelyikre fokozottan igaz, hogy megfelelő asztalválasztással a legjobb stratégiát is tönkre lehet vágni.
Apropó, gondolkodás. Mindig akkor veszítettem a legnagyobbat, amikor gondolkodtam a hüvelykujjszabályok helyett, és feltételeztem, hogy Villain is gondolkodik. Ez ugyanis teljesen téves kiindulás - az ellenfelek nem gondolkodnak, tök idióták.
Biztos ismered a szituációt: AKs-jal emelsz egy nagyot, mondjuk 8 nagyvakot preflop. Mindenki dob, mögötted egy valaki megadja. A flopon K72 szivárvány. Emelsz egy nagyot, Villain visszatolja az egészet, all-in. Itt gondolkodóba esel: mivel játszhat így, mi lehet nála, amivel megver.
Sora, flöse nem lehet, ha sorhúzóval tolta be, akkor az rossz játék, te vagy az esélyesebb. (Hozzátéve, hogy sorhúzója sem nagyon lehet, hiszen 43-mal, 54-gyel értelmes ember dobott volna a flop előtt egy combos emelésre.
A legjobb, amije lehet egy szet - no de megint ott vagyunk, hogy még a hetes pár is kicsi ahhoz, hogy a flop előtti emelést megadhassa. Marad még a két pár, de azzal is ez a helyzet: se a K7-tel, se a K2-vel nem adhatta meg a hívást.
Mi maradt? AA - azzal nincs mit tenni, kifizetjük. Esetleg A7s és A2s (igazából ezek is határesetek, túl laza játékosra vallanának). Ezekkel szemben előnyben vagyunk, és az sem segít rajtuk, ha lejön még egy ász.
Ezen - egyébként helyes gondolatmenet alapján megadjuk a hívást, az ellenfél pedig virítja a különböző színű 72-t, amivel aztán nyer is, mert se király, se ász nem jön.
(az előző leosztás értékelése ugyan attól függ, hogy hányan voltunk az asztalnál, hány zsetonnal, mit tudunk az ellenfélről, de 7-2-t mutatni egy emelés után ritkán vall jó játékra. A 77-t és a 22-t 30BB felett nem lehet kizárni, főleg ha Villain nagyvakban ült. A KK-ról nem is szólva. Ennek ellenére 30 vak beülőig kifizetném, 50 vakig talán, 100 vaknál nem.)
_Wasp_
és felesleges megoldása
Nem versenyről beszélek. :) Nincs olyan helyzet full ring cash gameben, amivel a 77-tel megadható egy 8BB-s hívás preflop.
Na, jó, ha mind a kettőtöknek megvan 160 BB-je, de szerintem akkor is jobb dobni. A KK-t is kifizetem, de azzal meg vissza kellett volna hívnia preflop.
értem, hogy cg, perszehogy.
elkerülte a figyelmem, hogy azt írtad: 8bb-t emelsz. Ez ugyanis standard emelésnek túl sok lenne!
cg-ben ekkora csak akkor jó, ha előtted limpeltek ketten, vagy egy 2,5BB emelésre visszaemelsz.
50bb-beülőnél a tipikus a 2,5 - 3bb emelés preflop ha nincs előtted limpelő/emelő. Ha magasabb az asztal agressziószintje akkor 3,5-4 vak. A 8 vak mire jó?
Ha mindig 8 vakkal emelsz, akkor a közepes párjaidat nagyon kifizeted, ahelyett, hogy nyernél velük. Ha csak a prémium lapokkal emelsz ennyit, akkor elárultad magad: AQ+, JJ+ van nálad, és az épeszűek csak AA, KK, esetleg AK lapokkal adnak meg ellened, de ezekkel vissza is emelnek.
8vak emelésre a tartás vitathatatlanul rossz a monstereken kívül bármivel. (ettől még a 8 vak emelés nem lesz jó)
_Wasp_
és felesleges megoldása
(egyébként átgondolva 77-el 100 vak felett megadható (200 felett feltétlenül) - akár - a nyolc bb emelés az osztógombról, hiszen 8,5-egyhez eséllyel szettesedsz, amivel kb 6-ból ötször nyersz ezért ha agresszív vadállat emel 8 vakot, aki betolja az allineket ha lapja van, akkor várható, hogy elveszti a stackjét a túlértékelt középszar lapjával.
bár én tényleg nem cg-s vagyok...)
_Wasp_
és felesleges megoldása
Természetesen úgy értettem, hogy három limpelő után emelek 8BB-re, csak ők dobnak. :)
Nem elég a 100BB a megadáshoz, BSS full ringben párokkal (22-JJ) csak akkor adhatsz meg egy emelést, ha neked is és az ellenfélnek is megvan legalább a hússzorosa annak az emelésnek. De ha ez az emelés extrém, tehát jóval bagyobb 3-4BB-nél, akkor legjobb dobni, még a JJ-t is. Mert ahogy mondtad, jószerivel csak a szettel nyerhetsz.
Egyébként szinte mindig attól függően emelek, hogy hányan szálltak be előttem. 4+1 BB. Amúgy is elég olvasható vagyok, nem akaom ezt még súlyosbítani is az emelés nagyságával.
No, de ezt az egészet csak arra hoztam fel példának, mekkora hiba azt feltételezni, hogy az ellenfél értelmesen játszik.
Kb. úgy érzem magam köztetek, mint a kínai piacon (persze Kínában). Nyilván nehéz lenne úgy beszélni, hogy én is értsem, megértem, nade így nem értem. :D
Egyébként a pokerstrategy 50 dollárját meg a számlanyitást se értem, én azt hittem, hogy ez az 50 dollár jétákpénz. A legelején nem szeretném élesben nyomni, sztem tuti elvesztek mindent, kellene egy kis idő, amíg belejövök.
kbs: tulajdonképpen egyetértettünk, csak nem tudtuk :)
imp: regisztrálj egy weboldalról, tudok olyan helyet mondani, ahol a 20 dollárodhoz, hozzátesznek még 15 dolcsit bónuszban, meg még 20-at amit rakeback-el nyerhetsz meg.
ha ügyes vagy, akkor 20 dollár befizetése után, 2 hónapnyi 1 dolláros tétű nyomulással van 40-50 dolcsid.
Mit nem értettél?
sng: egy asztalos verseny. CG készpénzes játék (cash game)
JJ+ bubi pár vagy jobb indulólap. AK: ász király
100 BB: a nagyvak 100 szorosa van nálad, amikor beülsz (5cent-10 centen (kisvak-nagyvak) 10 dollár van nálad)
BB/100: 100 leosztásonként átlagosan megnyert (elvesztett) összeg nagyvakra számolva
"ennyi bb-t emel" a nagyvak ennyi szeresével emeli a tétet
sss: short stack strategy: egy viszonylag könnyen megtanulható taktika, amivel a nagyvak 20szorosával ülsz be full ringre (10 fős asztalhoz), csak prémiumlapokkal játszol, és arra apellálsz, hogy a nagyobb pénzzel rendelkező játékosok kitúrják egymást a kasszából, illetve gyengébb lapokkal játszanak ellened, illetve arra, hogy mivel flop elött berakod az összes pénzed, nem számít, hogy flop után lejátszanának a pályáról, nem számít az sem, ha rosszabbul játszanád azt a részt.
van még valami amit nem értettél?
_Wasp_
és felesleges megoldása
azt hiszem, én is maradok a fájernél:)
ja, van egy barátom, valami oldalon már szupernova
azt ki tudja, hogy mit jelent?
Hát köszi, wasp, egyelőre zsibbad az agyam a rengeteg információtól. :D
A pokerstrategy oktatója elomdhatná kicsivel világosabban is a dolgokat, vanna kfogalmak, amiknek a jelentését egyszerűen nem mondják meg, pedig egy tök kezdő ilyenkor nem tud mit kezdeni vele, sejteni nem elég, tudni kellene, pl. mit jelent az, hogy "nyitni"...Az mit jelent? Meg azt mondja, hogy egy SNG 3 részre osztható: korai, középső meg késői fázis. Ok, eddig rendben is van, de mindezekről a "hogyan játsszál a flop előtt" című cikkben szól, majd következik a "hogyan játsszál a flop után" című írás, ahol viszont megint szóbahozza a fázisokat. Szóval nem tiszta, hogy a felosztások hogyan viszonyulnak egymáshoz. A játék fázisa tök független attól, hogy flop előtt vagy után vagyunk?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |